אני רק שאלה

yaakii

New member
אתה יכול להרגע, אני מכיר את הדברים

כמו את כף ידי. בכל הקישורים הללו מעלמים מעובדה פשוטה: גם אם נמצאו גימטריות וצפנים שכביכול מגנים את הדת (ה' שקרן וכד') וגם אם נמצאו קטעי טקסט ספורים בהם צפנים דומה אין זה מערער את הנושא: הטענה בצפנים ובגימטריות היא שלא קיים עוד מסמך טקסט שבו הקף כה עצום של צפנים וגימטריות כמו בשפה העברית ובטקסט של התורה. פשוט וקל. כל הקישורים לא רלוונטים לסתירת טענה זו.

noamgk

New member
יקי, אין שום עיניין בצופן התנ"כי.

זו שטות והבל גמור, ואין שום סיבה לתלות על זה שום דבר, לא אמונה ולא נבואה. "הפוך בה והפוך בה דכולא בה", הכוונה לעומקה, לעומק חכמתה, ולא לניסוחים מתמטיים ולסריקות מחשב טיפשיות.

pistolp

New member
ההפך הגמור הוא הנכון

אין המון ראיות סבירות לאי קיום אלוהים ולא לקיום שלו...

Cosmic Trigger

New member
אם קיומו של משהו עומד בספק

צריך להוכיך שהוא קיים, לא שהוא לא קיים.

tamarhp

New member
למדתי קורס שלם על זה באוניברסיטה

והמסקנה הסופית: בימינו אין שום הוכחה חד משמעית לקיומו או אי קיומו של אלוהים או כוח עליון. הכל עניין של אמונה.

TFNM

New member
תגידי את רצינית?

אז חוץ מלהרגיש חכמה עם אנשים בוויכוחים,מה לעזאזל נתן לך הקורס הזה? את זה יכולת ללמוד משיחה עם יאקי!

kushicat1

New member
אם יש הוכחות

שאין צורך באלוהים. כלומר העולם יכול להיברא ולהתקיים בלעדיו, זה לא מספיק הוכחה?

yaakii

New member
ממש לא.

ראשית, לא ניתן להוכיח דבר כזה. שנית, לא. העובדה שהכלב של שמעון יכול להשאר בחיים למרות ששמעון לא ייתן לו אוכל, מעידה על כך ששמעון לא נותן לו אוכל?

yaakii

New member
אני מצטט:

"בניגוד למחשבה מקובלת, הסבר זה - כמו המדע כולו - אינו יכול מצד מהותו לסתור את האמונה, שכן הוא עוסק בעולם הטבע, ולא בשאלה מי ברא את הטבע. כשם שכל אדם מאמין יכול להסביר על התהליכים הטבעיים שעל ידם גדלים הצמחים, ואין הדבר סותר את העובדה שהקב"ה הוא זה שברא את חוקי הטבע." [מהקישור שצרפתי להודעה אחרת בשירשור. ] גם אם נסביר את היווצרות העולפ ע"י המפץ הגדול (="כלומר העולם יכול להיברא ולהתקיים בלעדיו" [kushicat1 בהודעתו בשירשור]) לא נוכל לקבוע שגם בלי כוח אלוקי שהיה רוצה ועושה את הגורמים למפץ הגדול הוא אכן היה נוצר.

גיל110

New member
אויש שתוק כבר

"אלוקי". תתחיל לדבר כמו בן אדם, קודם כל. שנית, אם אתה באמת רוצה הוכחה למה אלוהים לא קיים, אל תשאל דתיים את הדבר הזה, יש לך פה פורום אתאיזם ופורום חופש שיכולים לתת לך הסברים מספיק טובים, והרבה מאוד משתתפים שם הם חרדים לשעבר, שראו והבינו באמת, למה לא יכול להיות אלוהים. ובקשר לטמטום שכתבת, מה שעשה את המפץ הגדול הוא מה קרה לבני, בקוסמוס. יש משתמש בשם ארז שעוסק בנושא הזה, בפורום חופש. אתה מוזמן לשאול אותו ולגלות כמה זיבלו לך את השכל.

yaakii

New member
אל תכפה עלי את חוסר האמונה שלך.

הרשה לאדם להתבטא איך שבא לו. אני לא רוצה דבר. מעצם היותו אלוהים, אני יודע שלא קיימת הוכחה שאין אלוהים ואין לי צורך לוודא זאת עם אף אחד. לא הבנתי את החלק הראשון של המשפט "ובקשר לטמטום שכתבת, מה שעשה את המפץ הגדול הוא מה קרה לבני, בקוסמוס." מה זה "לבני"? תודה על כל ההזמנות ורוחב הלב. אם אני ארצה לשאול שאלות כלשהן ולקבל עליהן תשובות אני כבר אוכל למצוא את המקומות המתאימים.

גיל110

New member
יש מספיק הוכחות שאין אלוהים או בשפה פשוטה

יותר; אין הוכחה אחת לקיום יהוה, אללה או כל ישות דמיונית אחרת. בקשר למה שכתבתי, התכוונתי שמה שעשה את המפרץ הגדול הוא מה שקרה בקוסמוס, תהליך שקורה כבר מליוני שנים. ולדפוק שכתב שאני מסורס שכלית - חבל שכל הדתיים לא מסורסים.. היה מונע השרצה המונית והיה מונע מילדים להגיע לעולם של חשיבה דתית והיה פותח את העולם לסובלנות נרחבת (סתם לב שרק במקומות שיש בהם דת אין סובלנות? או כדברי יו"ר בני עקיבא - "אין לי סובלנות, יש לי סבלנות".

yaakii

New member
זו לא שפה פשוטה יותר. אלו שני דברים שונים

לגמרי. זה לא נכון שיש הוכחות לכך שאין אלוהים. העובדה שלא קיימות הוכחות לקיום אלוהים לא פוגעת בכהוא זה בסיכויים לקיום אלוהים. מה שכתבת לגבי המפץ הגדול לא ממעיט מהתשובה שציטטתי באתר כיפה. לא הבנתי מה הקשר ומה הוספת. האם עולם ללא דת הוא עולם ששווה בכלל לחיות בו? מה התכלית של עולם כזה? להגיע לקבר אחרי שהשגת הכי הרבה מיליונים? האם יש לך סובלנות כלפי פדופילים, אנסים ורוצחים? אל תצפה מאף אחד לסובלנות כלפי אדם שההתנהגות שלו מנוגדת לחלוטין למוסר בו הוא דוגל.

גיל110

New member
אז לך לעזאזל טוב

אם אתה חושב שאין לי מוסר, ולא מפגין סובלנות כלפי, אז מקומך מתחת לאדמה או יותר טוב, מפוזר בים. והנה ציטוט מויקיפדיה: "טוענים האתאיסטים שגם אם זה נוח לאדם שתהיה תכלית ומטרה בדברים, אין זה אומר שזה בהכרח כך."

למעלה