אני ממש שמח שהם בסין...

פרינז

New member
איזה קושי?

מי שלא שומר כשרות לא מפריע לו האוכל. גם בנושא צניעות מישהי שרגילה ללכת לים הרבה יותר קל לב ללבוש בגד ים או בגד חושפני. גם על שמירת נגיעה אותו דבר. אני לא מבין למה מחפשים אותם כל כך, ולמה זה כל כך מפריע לאנשים כאן. אגב אני ממש לא דתי.

פרצלה

New member
אבל מי שרגילה ללכת לים

לא רגילה ללכת לשלג ולקפוא מקור,הגוף קופא,הטמפרטורה יורדת והיכולת שואפת לאפס בעוד שלתיאלה(לא זוכרת איך קוראים לה)גולשת לה בכיף לבושה וחום גופה לא יורד ואין לה בעיה לתפקד. אבך הרי אתם לא תודו באמת

אפשר לחשוב ששמו לה מעיל

נסה אתה לגלוש בשלג עם בגדים רגילים. זה לא שונה בהרבה מבגד ים.

פרצלה

New member
וגלישה ללא בגדים קשה מאות אלפי מונים יותר

כי ברגע שהגוף קופא נגמר המשחק,לשושי לא יכול היה לקפוא הגוף ולכן היא יכולה היתה לגלוש כמה שתצטרך וזו שנפסלה לא יכולה היתה להמשיך כי הגוף שלה היה קפוא כל גילגולי העינים וההיתממות שלכם לא יעזרו,המשימה נתנה להם על מגש של כסף במתנה כשנלקח ממנה העוקץ

לא ע'ח אף-אחד

החילונים גם יכולים לבקש מההפקה-שיטיבו איתם-אלה שהחילונים לא יקבלו למה כי אין להם כס,הבנת?החילונים מוכנים לאכול חזיר,שרצים,נבלות-רק בשביל לנצח.הדתיים לא מוכנים למכור את עולמם או לקבל עונש בשביל משחק,לכן ההפקה באה ואומרת לדתיים בואו השתתפו במשחק,היכן שיש חשש שמה תאהיה עבירה(כמו אכילת חזיר)ניתן לכם אופציה להמר בביצוע דבר אחר,ועל זה הדתיים מסכימים.מלכתיחלה על כל השחקנים להיות באותם תנאים ואז לא היה צורך לצרף דתיים למשחק ואז המשחק היה הוגן אבל ההפקה שינתה תנאים וזה מה שרואים(לא בצדק-להאשים את הדתיים-תאשימי את ההפקה)

Volldemort

New member
איזה בן אדם מגעיל אתה

כל התגובות שלך בשרשור הזה מגעילות ומלאות שנאה... בשם הליברליות אתה מרשה לעצמך לשנוא דתיים? כי לפי מה שהבנתי ממך דתיים הרי הם לא אנשים, הם רק סתם... דתיים. הם קבוצה שבה כולם דומים אחד לשני, כולם מתנהגים אותו דבר, כולם חושבים אותו דבר... הם בכלל לא בני אדם, אחרי הכל, בניגוד לערבים ששם כל אחד הוא עולם ומלואו וצריך לכבד כל נפש ולהגן עליה מכל משמר. אתה פשוט צבוע
אם אתה ליברלי אמיתי אתה צריך לשפוט אנשים רק באופן ספציפי וללא בכלליות.

במקרה הספציפי הזה ממש אין הבדל

אם היא צמחונית מבחינת אידיאולוגיה (והיא אמרה שכן) - אז ממש אין הבדל בין זה לבין דת במקרה הספציפי הזה. יש אולי צמחונים שהיו מסכימים להתפשר, כמו שיש דתיים שהיו מסכימים להתפשר, אבל רוב האנשים לא היו מתפשרים בזה. בשביל דתי להתפשר זה לאכול חיה לא כשרה - דתיים כן אוכלים חיות באופן כללי ככה שלא נראה לי שזה מגעיל אותם יותר משזה מגעיל כל אחד אחר במירוץ, אין להם בעיה עם לאכול חיה מתה, יש להם רק בעיה עם החיות הספציפיות האלה, והסיבה היחידה לזה היא שהן לא נכללות ברשימת החיות שאלוהים קבע שמותר להם לאכול. בסופו של דבר החטא הוא שהם עברו על חוק של התנ"ך וזה הכל. כמובן שמבחינתם זה מאוד נורא וכנראה שהם לא היו עושים את זה, אבל במידה והיו מחליטים כן לעשות את זה, אני לא חושבת שהם היו מתייסרים על זה יותר מדי אחר כך. במקרה הזה אם לפי הדת שלנו מלפפון היה דבר טמא ולא כשר, הם היו מרגישים בדיוק אותו הדבר אם המשימה הייתה לאכול מלפפון. הבעיה היא לא באכילה של הדברים עצמם אלא בעובדה שהם לא כשרים. לעומת זאת מבחינת צמחוני - לאכול חיה זה ממש כמו לאכול בן אדם. אי אפשר לשכוח את זה אחר כך או לחיות עם זה בשלום, לאכול משהו שחי פעם זה בכלל לא נתפס הגיוני בראש, בדיוק כמו שבשבילך זה לא היה הגיוני אם הייתה לך משימה שמבקשת שתאכלי תינוק של בן אדם, ועוד אחד שנרצח במיוחד למטרה זו. זאת פשוט לא אופציה. זה נשמע לי קצת יותר חזק מאשר לאכול משהו שפשוט לא נמצא ברשימה של הדברים הכשרים. כמובן תלוי עד כמה צמחוני הבן אדם, כמו שזה תלוי עד כמה דתי הבן אדם, אבל בשני המקרים, מי שבאמת רציני עם זה לא יתפשר. ואגב, בתור צמחונית אני יכולה להגיד לך שאם היו מבקשים ממני לאכול צואה, אמנם כנראה שהייתי נגעלת ובסופו של דבר לא עושה את זה, אבל זה כן היה בשבילי פי אלף יותר קל מאשר לאכול המבורגר. לכן בשני המקרים נראה לי שהפתרון היחיד הוא לזרוק את המשימה ולחכות שעה - מה שלא מסביר מדוע אינה טרחה לאכול את כוכב הים אם הן יודעות מראש שבר לא תוכל לאכול כלום?

shoham95

New member
אבל זה פשוט לא ככה

זה לא נכון להגיד שאין ייסורים אח"כ וזה לא נכון להגיד "וזה הכל". וזה גם לא נכון להגיד שזה פשוט לאכול משהו שלא ברשימה של הדברים הכשרים. כפי שכבר אמרתי, זה הרבה יותר מורכב מזה. נכון שזה האיסור אבל זה באמת לא כזה פשוט. וגם- נניח והם היו מחליטים לאכול את זה בסוף- אני בטוחה שההחלטה הזו הייתה מלווה בהמון מחשבה. הדת היא ממש לא משהו חלק ופשוט. וכל העניין הזה- לא פשוט כמו שזה נשמע. אבל זה לא באמת משנה- אני לא אומרת איזו החלטה יותר קל לקחת ואיזו פחות, ובכל מקרה אני מסכימה עם השורה האחרונה שלך. (וגם אני תהיתי לעצמי למה היא אכלה...)

צמחונות - זה לא דת

דת זה משהו אחר לגמרי ,זה חוקים שנכתבו מלמעלה (ליהודים) לערבים בקוראן לנוצרים (אין חוקים כיוון שזאת לא דת) צמחונות זה דברים שקשורים בראש. זה לא שייך לגוף שמגיב אחרת. אם אדם לא אכל בשר תקופה מסויימת מרגילים אותו בקטנות לאכול בשר ואח"כ הכל עובר בכמויות גדולות יותר. מכאן שהכל זה בראש. אם הראש דפוק הגוף סובל. אם הראש בריא הכל בריא.

גיל110

New member
עצוב עצוב

אבל למה אפשר לצפות מדוסית שכל מה שלמלמדים אותה זה איך לשנוא ולחשוב שאתה הטוב ביותר ואז עוד לחשוב שאתה שונה מהנאצים.

למה עצוב?

ראשית אני לא דוסית אולי בעתיד ועם הרבה אהבה לדת שלי שהיא היחידה והאמתית יותר מכל אחד שחושב שיש לו דת אבל אין לו כלום ז'א לא לערבים יש דת (הוכח שהקוראן היא לא דת)ולא לנצרות, שהיא בכלל בדיחה. אז בקטע של עצוב- לי אין את הבעיה הזו.ברוך-השם.(אתה לא אוהב שאני אומרת ברוך השם אהה),התורה לא מלמדת לשנוא ההפך ואהבת את רעך-כמוך-כלל חשוב בתורה,לגבי הנאצים ימח שמם וזכרם ותגיד אמן,(תגיד אמן)הם הנבלים שחטו,רצחו,טבחו תינוקים נשים גברים ילדים -על-מה?על היותם יהודים זהו רק זאת הסיבה היחידה ותו לא- אז אייך אתה יכול להגיד לי שאנחנו היהודים הדתיים לא שונים מהם? צמחונות זאת לא דת - צמחונות זה בראש של אנשים מסויימים שהחליטו שהם לא רוצים לנגוע ולשחוט עופות,או בקר - רצונם וזו זכותם - אבל להפוך את הרצון הזה לנחלת הכלל - טימטום שאין כמותו, ראית בבתי-חולים מה נותנים לחולים לאכול בארוחת-צהרים - עופות,בשר,דגים הרופאים בעד אז אתה נגד? תעשה לעצמך טובה- תתן הזדמנות לעצמך לחשוב אחרת, ויש לי הרגשה שבעתיד יקראו לך גיל 110 שליט'א מי יודע?

אני לא יודעת אם היטלר גאה בי

או לא וטוב שלא נולדתי בתקופה שלו . אני לא צריכה רוצח נתעב ונפשע שיהיה גאה בי. אני אומרת שאני עוד לא דוסית ,אבל בחסדי השם וברחמיו ,כן יהיה דוסית. אני במים כרגע רדודים עם תקוה גדולה ורצון להיכנס למים עמוקים יותר. ואומר ,שלא מצאתי דבר אחד לא נכון בתורה. זה שהדתיים שאתה מדבר עליהם מתנהגים לא עפ"י התורה,זה דבר שאסור שיהיה והם יקבלו עונש מבורא עולם. עונש כפול אפילו מכיוון שהם גורמים לאנשים שלא מכירים את הדת ,לחשוב שכך זה צריך להיות ,ובכך הם נותנים מראה לא נכון לתורה ומרחיקים את החילונים ממנה. לא ברור לי למה אתה כל כך נגד התורה. בטוח שעל המשקוף בכניסה בדלת אצלך בבית יש מזוזה. גם בטוח שבחנוכה (שבוע הבא בעזרת ה') אתה תדליק נירות ותברך אותה ברכה ,שכל היהודים בעולם מברכים את אותו נוסח ,בלי להוסיף ובלי לגרוע(זאת דת ועוד איך דת) ולגבי היטלר, הוא עשה את רצון האל כיוון שבתורה מופיע המילה שואה. היטלר לא היה חייב לעשות ולקחת את התיק עליו ,הבחירה הייתה בידו בלבד. זה אומר שהיהודים קיבלו עונש ,אבל היטלר לא היה ,הוא עצמו לעשות ולבצע את הפקודה. הייתה לו אפשרות שמישהו אחר ייקח את הפיקוד ויעשה את רצון האל. ועל כך הוא נענש בעולם הזה ובעזרת ה' בעולם הבא.( אם יהיה לו בכלל עולם הבא)

מתנשא? שנוא?

א. מתנשאה- כן ,בגלל שאבא שלי הוא מלך. לא מצרים ,לא ירדן ,לא ארצות הברית ,אלא אבא שלי ושלך הוא מלך העולם. את מבינה? אני הצלחתי להכיר אותו ואת עדיין לא. לכן מטבע הדברים שיהיה מאושרת. גם למילה מתנשאה יש דרג מסויים ואני לא בדרג הגבוה של התנשאות. ההפך, אני רחוקה מזה. ב. באשר ליהודי השנואי- בכל דור ,עומדים עלינו לכלותינו ובורא עולם מצילנו מידם. אני לא טיפוס גאוותן ,אם היית מכירה אותי היית יודעת כמה אני רחוקה מזה. אבל אני יהודיה גאה.

פרצלה

New member
בהחלט,כשאת מבטלת את כל הדתות

את למעשה הופכת לאדם מאוד מתנשא ושנוא,את למעשה מה שניקרא עשבינו השוטים שמאירים את כולנו באור רע.

"והבדלתי אותכם מכל העמים

והייתם לי לעם ואני הייתי לכם לאל"- בורא עולם מעיד שהעם היהודי הוא העם שלו. אין דתות בעולם חוץ מהדת היהודית. גברת פרצלה תתקרבי ליהדות ואז תביני את מה שכתבתי ויש לך ולי סיבה טובה מאוד להיות גאה ולהיות שייכת לעם בורא עולם. המוסלמים אין להם דת וגם לנוצרים לא.

למעלה