אני ממש שמח שהם בסין...

Volldemort

New member
מצד אחד, אתה צודק בזה שהם לא מפגינים

אבל מאיפה לך לדעת מה הסיבות שלהם? אולי זה לא כזה מפריע להם בגלל שהם רואים כמה אנשים אחרים מתעסקים בזה? ואולי הם כן עושים דברים נגד זה אבל לאו דווקא דרך הפגנות? כאילו הפגנה זה הדרך היחידה בעולם לצאת נגד תופעה כזאת. מצד שני, שמתי לב שאתה פשוט ראש בקיר, לא מנסה אפילו להבין את הצד השני, אז לא שווה בכלל להתווכח איתך. הגבת פה לאנשים ב"אתה מתייחס למה שנוח לך" אבל אתה עושה בדיוק אותו דבר... ברגע שתחליט להמעיט את השנאה הבלתי ברורה שלך לכל מה שקשור לדת (היית פעם דתי או משהו?..) אז יהיה אפשר לדבר.

גיל110

New member
את בטח מכירה את המשפט "שתיקה כהסכמה"

ומבחינתי - אם אדע לא פועל באופן ברור, הוא לא פועל בכלל. זה לא מרגל שפועל בשקט ומאחורי הקלעים, הם רק אומרים "הם מוציאים לנו שם רע" וממשיכים רגיל.

אין קשר ל"שתיקה" שאליה אתה מתכוון

הם לא מהסוג שיצאו ברחובות למחאות נגד הפורעים.עקרונית זה לא דבר שבשגרה אצלם. מבחינה צניעותית בעיקר. לומר שכל הקהילה הדתית 100% טוטאלי בעד התופעה לא הגיוני מבחינה ריאלית. .החיים לא שחור לבן. תמיד יש אמצע והוא שביל הזהב שמראה את האיזון בחיים.

גיל110

New member
שידחפו את הצניעות למקום שהשמש לא זורחת בו

ראינו את הדרת האנשים הקיימת בגלל הצניעות. ומבחינתי - שתיקה כהסכמה והם יקבלו את אותו יחס.

אני רוצה לשאול אותך משהו

האם אתה מנהל את חייך על פי העצמי האותנטי שלך? אתה מרבה להפגין את דעותיך בביטחון בלתי יעורער תוך התלהבות סוערת אך הפנימיות מכתיבה אחרת? האם בתוכך חבויה נשמה עם צל של נקמה? מצטערת ששאלותי פונות ישירות, אך מאוד חשוב להתבונן לעומק הדברים כדי להבין מאין הם נבעו.

הנה לך עובדה גורסת

הקהילה החרדית שוברת שתיקה ומשמיעה את הצד שלה בנוגע להתפרעות "תג המחיר". לאחרונה קם אירגון ששמו "תג מאיר" היוצא נגד פעילות המתנחלים. בין המשתתפים כללו נשים דתיות ,התנועה ליהדות מתקדמת ,ציונות דתית ריאלית ,והתנועה המסורתית.

גיל110

New member
בוא נבחן לעומק

התנועה ליהדות מתקדמת - רפורמים, מאז ומתמיד היו מתקדמים אלפי שנות אור מהחרדים. נשים דתיות - בטח שהן גם לא רפורמיות או קונסרבטיביות? או שהן פשוט המנודות? ציונות דתית ריאלית - מונהגת בידי אנשים שגם אם לא ילכו עם כיפה, לא יהרגו את עצמם. מין דתיים לייט. התנועה המסורתית היא היחידה החריגה פה אבל גם הם יותר קרובים לקודמים מאשר לחרדים. השורה התחתונה - לא ראינו אף אחד מקרב אותם סוג אוכלוסיה של אנשים שעשו את המעשה יוצאים נגדם.

גיל110

New member
אומר דבר אחד ועושה דבר אחר

הרי אם הוא מתנגד, למה הוא מצביע נגד הפגיעה בהם?

קודם כל הוא לא נותן לזה יד

ומגנה את הפעילות של הפורעים.בהמשך הוא מביע רגשות סיוע למתיישבים וזאת בתנאי- שלא ימשיכו במעלליהם הקיצוניות . המתיישבים נעקרו מצור מחצבתם ומאדמתם בה עמלו דורות שלמים לצורך פרנסתם. המדינה הבטיחה לפצותם ולהשלים להם מה שנגזל.בפועל מה שקרה הוא שהמדינה זרקה אותם לרחובות ומי שכביכול כיום נהנה מהפירות אלו "המתיישבים" הערבים. מדינה עוכרת יושביה.

גיל110

New member
זה לא מצדיק פגיעה במדינה ובחייליה

שגילו יותר מדי רגישות במקום לגלות אש חיה. המתיישבים לא נעקרו - הם קיבלו הודעות פינוי והחליטו לאבק בצורה לא חוקית והם ישלמו את המחיר על כך. יש החלטות לכל דבר, ואם מחיר יגידו לי לעזוב את הבית, אני אעזוב, יכול להיות לבית אחר באותה עיר, יכול להיות לעיר אחרת ויכול להיות גם למדינה אחרת. בטח ובטח שלא אתחיל להכות שוטרים.

לא הבנת, זה היה התנאי של מרגי

אם הפורעים ימשיכו בדרכם של 'תג מחיר' ,הוא לא יאבק למענם. סך לי, אבל אתה לא סימפטי מי יודע מה. אתה מדבר בצורה היפוטתית .אדם שכל חייו השקיע וכשפתאום הוא צריך לעזוב את הכל ולבנות שוב מהתחלה . אתה חושב שזה קל לקבל צו פינוי ,כשאתה לא יודע מה יעלה בגורלך בעקבות הגירוש?איך אתה בטוח שהמדינה תתחייב למצוא לך דירה כדי תתאים לפי תנאך ? ולהתחיל למצוא עבודה חדשה כשבנוסף אתה לא חי לבד ויש לך משפחה לגדל? החיים הם לא משחק מונופול .זה עכשיו לשבת ולשבור את הראש ולחפש דרכים ואלטרנטיבות כדי לשרוד.

אתה טיפש ברמות

אתה דומה לאחד שנותנים לו אוכל בצלחת והוא מערבב את האוכל עם כל מיני תוספות מסביב(ואחר כלך בוכה למה כואבת לו הבטן). אין לך קצה של מושג על היהדות היהודית.אתה לא יודע מזה דתי ,מזה חרדי. אתה משתמש במושגים שאתה לא מכיר בכלל. עשה לך רב וצא מהספק,זה פשוט פסוק שאומר שאם אתה לא יודע דבר מסויים הרב שעולמו בתורה יסביר לך ואז לא יהיה לך ספקות באשר לשאלה ששאלת אותו. אבל הרי אתה מטבעך שונא דתיים ,לא בגלל שהם דתיים אלא הדתיים הם הסימפטום למחלה שלך(איך אני יודעת? מכיוון שראיתי וקראתי מה שאתה כותב בפורום "חופש"-שאפילו מנהל הפורום מעיד שאתה פוגע ומזלזל בדתיים בלי כל סיבה מוצדקת) אתה מסתכל על המקל שנותן מכות אבל אם תרים את העיניים אז תראה את היד שנותנת את המכות במקל. הדתיים הספיקו להכיר את בורא עולם (וזו זכות שאין אותה לכל אחד ובוודאי בנתיים לא אחד כמוך) ולכן עושים ושומעים שנאמר נעשה ונשמע. כל התפרעים למינהם לא מתנהגים על פי דרכי תורה. הסברתי לך את זה הרבה פעמים ואחד שמסבירים לו הרבה פעמים לא מבין אז הוא טיפש אבל אתה טיפש ברמות. למה? כי מה שנסביר לך לא ישנה אותך. אתה תישאר אותו חולניגועל שימשיך ויקניט את התורה עד שיד מלמעלה תגיד לך תעצור.

mimes17

Well-known member
איזה תותחית ענהאל!

תיקתתקו את המשימה במלצרות, כל הכבוד..! עכשיו מאוד מקווה שיעקפו כמה זוגות ויסיימו בתחנה באחד מהמקומות הראשונים.. דרך אגב איזה חמוד עקיבא שהיה לו נקיפות מצפון על זה שגרם לאינה ובר לעשות גם את המשימה, ולאכול משהו לא כשר... חמוד!

עקיבא =

פרינז

New member
איזה כייף זה סין

הייתי בסין וממש כייף לראות שוב את בייג'ינג... ת'אמת מבחינת המתמודדים הדיעות שלי נשארו די דומות למה שכל הזמן היו. ואני לא מבין אין בר (היא הצימחונית?) יכולה בכלל לחשוב על לאכול בשר אם היא שנים צימחונית? זה שווה ערך מבחינתי לזה שעקיבא ואנהאל אוכלים כשר, זה חלק ממנה והאידיאולוגיה שלה, הדרך החיים, ה"אני מאמין" שלה, ממש חבל לי עליה בזה. מוטי ופונדק ממש בלתי נסבלים...נמאס לגמרי לשמוע אותם, הם שחצנים ודי סתם. גם האחים מרגיזים כרגיל. עדות תימן היו משעשעות ונחמדות. ואדל פשוט לא יודעת להתנהג...כן אדל תום מריץ את המשימות שלכם והוא עושה הכל את בעיקר בוכה וצועקת ואז הוא מתנצל...

למעלה