אני ממש שמח שהם בסין...

shoham95

New member
אתה בעצם אומר שכל חובשי הכיפה הם השטן?

"העולם לא רע בגלל האנשים שעושים רע

אלא בגלל אלה שמסתכלים על האנשים שעושים רע ולא עושים כלום כדי לעצור אותם". אתה צודק. וכשאי אפשר לעצור אותך ,אל תתפלא אם יד מלמעלה תעצור אותך.. כי אתה עושה רע לכל הדתיים וגם בחברת האתיאסטים אתה לא נחמד..

גיל110

New member
אני מחכה לה כבר 2 עשורים

בינתיים, האמונה באי-אמונה שלי רק מתחזקות

זה הזמן להגשמת משאלות

חכה רגע.. אני הולכת להביא מטפחת לנגב את הדמעות.. לא בגלל שאתה מחכה למלאך ש.ט.ן שיקרא לך ,אלא אני מנגבת את הדמעות על איזה עולם של טמטום ואהבלות את חי. אתה פונה לאנשים שבפורום ,לא מתוך כוונה לדעת את המציאות מה תכליתו של האדם היהודי בעולם ,אלא אתה משמיץ ,מגדף את התורה או יותר נכון, את היהודים שגילו את בורא עולם,(מנהיגם של היהודים ושל כל הבריאה כולה) ומנסה בכל דרך להתחכם ולהראות שאתה מבין יותר. כאן הטעות שלך. יש בורא לעולם בין אם תרצה בין אם לא, בין אם תקבל את זה בין אם לא. 2 עשרונים מעידים שאתה רק מתגרה בגורלך. חכה אל תמהר ,החיים עדיין לפניך לא? בינתיים, האמונה באי-אמונה שלי רק מתחזקות - על סמך מה? אני קוטלת אותך ביודעין ,עדיף שבשר ודם ינזוף בך מאשר מלאך אש יכעס עליך. קום התעורר בן אדם ותחפש מה תכליתך בעולם. תמשיך בדרך הזאת אתה חלילה תישאר עם 2 עשורים.

Jason2

New member
אתם לא יכולים להכחיש

שצמד הדתיים מקבלים התחשבות הרבה יותר גדולה משאר המתמודדים. ההפקה יוצאת מגדרה כדי שהם לא יעמדו בפני מבחנים, אם זה בעניין הלבוש או הכשרות או שמירת השבת. ולא רק ההפקה, שאר המתמודדים מקבלים את זה כמובן מאליו שהדתיים מקבלים יחס שונה ולראייה מעולם לא שמו להם סיבוב פרסה. התפיסה שלהם שהם דתיים ולכן אוטומטית צריכים להתחשב בהם ולא להתפס כמי שפגעו בהם.

mmeny

New member
תגיד בקול רם "אני שונא דתיים"

מאיפה לך שהיו מוותרים להם? אולי הם היו צריכים להמתין שעה בצד? אתה מחפש מריבות במקומות תיאורטיים

מעניין כל מי שרואה את ההקלות שהדתיים מקבלים

מייד מסווג כאן כשונא דתיים?

mmeny

New member
את לא חושב שאת אנטי-דתית,רק גיל

פשוט הביטויים והשפה שהוא הפגין במהלך הוויכוח מראים על חוסר אהבה ניכר לדתיים. לא נראה לי שביום יום יש מסביבו דתיים

קצת סדר בהבנת הדברים

קודם כל ,צמחונות היא בחירת חיים אידיאלוגית שונה בערכה לעומת הדת. לדוגמא אדם שהחליט להיות טבעוני ולהימנע ממאכלים אחרים. והיה ,במידה וחרגת את אחד הכללים - האם הוא מוגדר כ"חטא" ויש איזשהו "עונש" שמקבלים אחריו? ,לעומת זאת הדת היא אולטימטום בפני עצמה ובה מוגדרים חוקים שהינם "בגדר ייהרג ובעל יעבור"- ז"א עונש ממשי שאכן יקרה למי שמפר אותם.לא יום אחד קם אדם בבוקר והמציא איזו אג'נדה שעלתה לו לראש.אין כאן פולחנות. עניין הדת- היהדות היא שורשים העמוקים שבעם היהודי ולה יש צוויון רשמי במדינה. די בכך, שהינך שטוף שנאה מאין סיבה, שמביאה טעם גזעני ולא מוסרי ממוצא פיך. חברת ההפקה מחוייבת לכבד את אורח חייהם של הזוג הדתי כל עוד והיא חיה במדינה הזאת.

Jason2

New member
ההסבר שלך טוב לקהל דתי או מאמין

הוא לא הסבר טוב לחילוניים ולאתאיסטים. מבחינתי דת=אידיאולוגיה ומבחינתי מישהו הגה את הדת הזאת לפני המון שנים והיא השתרשה. צמחונות היא גם אידיאולגיה שתפסה גם אבל עדיין לא הגיעה למימדים של דת מרכזית (למרות שגם כאן יש פנטים). אם מכבדים אידיאולוגיה אחת צריכים לכבד גם אחרת ולא משנה מה יותר פופולרי, מה שכן אם היו מתעקשים אפשר היה לעגן את בחוזה שנחתם.

shoham95

New member
כל אחד יכול להבין את מה שהיא אמרה

ולקבל את זה, גם אם הוא לא מאמין במה שהיא אמרה. לכן ההסבר שלה טוב לכולם. (אם היה מדובר דווקא על נוצרים, נניח, ומישהו היה מסביר לי הסבר כמו שלה- אבל בהקשר של הנצרות- הייתי מבינה ומקבלת אפילו שאני לא מאמינה בנצרות.)

Jason2

New member
כן, אבל יש הבדל

אם לא מאמינים באף דת. אז מה שנשאר הן שתי אידיאולגיות שמבחינת האדם הלא מאמין הן אותו הדבר במידה שונה של פופולריות.

shoham95

New member
אני מבינה את מה שאתה אומר

אבל תנסה להבין את הדת הזו עפ"י מה שאומרים לך. תנסה להבין את ההבדל לפי מה שמסבירים... לא צריך להאמין בשביל להבין.

לכל אורח חיים יחס החשיבות שונה

הדת -או כמו שאתה מגדיר דרך חיים האדיאלוגית -הינה מקור ייחודי ולה מעמד חוקי במדינה. צמחונות נוצרה ע"י מצפון אישי בלבד.

גיל110

New member
והסיבה היחידה שיש לה מעמד חוקי במדינה

היא כי יש פנאטים שהגיעו למעמד כוח. אם לא היו מגיעים - יכול להיות שמעולם לא היה ואף היו מגלים את המאמינים לחינוך מחדש או הוצאות להורג (כמו שהיו בתקופות של סטאלין).

למעלה