טוב עכשיו ממש ממש עצבנת אותי
תראה יש הרבה דברים שאני מוכנה לשמוע, על הדתיים ובכלל, אבל כשזה מגיע להכללות כאלה, ועוד בנוגע לצבא- מבחינתי אין שום דבר שמצדיק את זה. שום דבר. אז בוא ואני אסביר לך קצת על דברים שאתה, מסתבר, לא מבין בהם בכלל, ואומר רק מה שאתה שומע מהתקשורת. תן לי לגלות לך סוד: לא כדאי להקשיב לתקשורת, לא תמיד היא דוברת אמת והרבה פעמים היא מכלילה. להתגייס לצבא זה דבר שמאוד מאוד חשוב אצל דתיים לאומיים. מי שמשתמט- נחשב ממש לא בסדר. אין הרבה כאלה (ואם יש זה לא כי הם דתיים, אלא מסיבות אחרות- כל אחד וסיבותיו, ושום דבר לא מצדיק את זה כמובן. כמו שיש חילונים שלא מתגייסים), כי זה ערך שהוא מאוד מאוד חשוב לנו. בנוגע לשנה וארבע- קודם כל אגיד שלא מדובר בכל הדתיים אלא רק בחלק- יש דתיים שלא הולכים במסלול הזה- יש דתיים שמתגייסים ורוצים לשלב את הצבא עם לימוד תורה. אז מה הם עושים? הולכים לישיבה וגם מתגייסים לצבא. תורמים מאוד בצבא כמובן. הרבה מהם ממשיכים מעבר לשנה וארבע (בלי שמדובר בחובה- ערכיים או לא ערכיים? אני אומרת ערכיים. מאוד). אלו שמשרתים שנה וארבע- הם, כמובן, רק אלו שהולכים לישיבת הסדר (כך קוראים לישיבה אליה מי שהולך במסלול הזה הולך) ומי שהולך למכינה רגילה/ מתגייס בלי מכינה, משרת 3 שנים. הדתיים לא מקבלים שום הקלות. לא עושים מילואים? מאיפה הבאת את זה? תשלום לימודים מלא? הה? רק אל תמציא ואל תכליל. אתה בכלל לא מכיר את העולם הזה, ורואים את זה בתגובות שלך ובזלזול המטורף שלך בדתיים ובכל מה שקשור אליהם (אף פעם לא ראיתי אדם שכ"כ שונא דתיים) ובלי שום סיבה. אתה רוצה שיכבדו אותך ואת האמונה שלך, נכון? אז תכבד גם אנשים אחרים ואמונות של אחרים. הדתיים לא עשו לך שום דבר רע. תלמד לכבד גם אנשים שמאמינים בדברים אחרים ממה שאתה מאמין.