אנחנו מתבוללים

"כשהיהודי לא עושה קידוש, הגוי עושה הבדלה"

כלומר, כשהיהודי מתחיל להתבולל, באיזשהו שלב הגוי מציב לו גבולות.

ברוח הפתגם הזה אפשר לנבא כי התגברות האנטישמיות תשפיע לרעה, אך גם לטובה על אותם היהודים המתבוללים, כפי שזה היה בברית המועצות.

RubberSoul92

New member
אתה לא חושב שהתודעה השתנתה?

פעם להיות יהודי היה בושה וחרפה ומסוכן. היום, כולם מחפשים בנרות גנים יהודיים בעצמם, החל בכוכבי הוליווד וכלה בפוליטיקאים. קיימת סוג של אופנה על יהדות. נכון להיום, מירב האנטישמיות מגיעה מהאזרחים המוסלמים של אירופה.

ואז בתור תגובת הנגד להתפשטות האסלאם...

יתחזקו גורמי הימין באירופה ומחוצה לה. ואז היהודים ימצאו את עצמם בין הפטיש לסדן, בין האנטישמיות המוסלמית לזו הנוצרית/הנאצית.

beatman

Member
היום גם לא מעט גורמי שמאל קיצוני שונאים אותנו

במיוחד את מדינת ישראל.

RubberSoul92

New member
הימין באירופה אכן מתחזק

וזו תופעה טבעית. לדעתי התחזית שלך לא תממש. האיחוד האירופי סביר להניח הולך לשקוע (צרפת עתידה לצאת במוקדם או במאוחר מהאיחוד). גרמניה תרגיש חסרת אונים ותחוקק מדיניות חקיקה אכזרית, דוגמת ארצות הברית (כולל גירושים מהמדינה).

Berethor

New member
גם בישראל יש סוג של התבוללות, בכל פעם שרוסיה-יהודיה יוצאת עם

מישהו שאינו רוסי-יהודי, ואפילו לא אשכנזי, זה מרגיש כמו התבוללות, בההבדלים בין קבוצות יהודיות בארץ הם כה גדולים, שבלא מעט מקרים אפשר להרגיש קרבה יותר גדולה ללא יהודים מאשר ליהודים.

Berethor

New member
תרבות, מראה ועוד, יהודים הם מכתחילה לא קבוצה הומוגנית באמת

וזה לא משהו שאפשר להתעלם עליו כאשר מדברים על התבוללות ועל קרבה לדת.

lEchoesl

New member
זאת לא התבוללות דתית. ומה הבעיה עם זה שמישהי תצא עם מישהו לא

רוסי?

Berethor

New member
כבר הסברתי שלהיות יהודי זה גם דת וגם לאום, ומבחינתי החלק של

הלאום הוא יותר חשוב, לכן לא אכפת לי אם זאת לא התבוללות דתית, משום שהתבוללות לאומית/אתנית ותרבותית היא יותר בעייתית מבחינתי. משום שיהודים הם לא באמת קבוצה הומוגנית, אז בלא מעט מקרים להיות עם מישהי "מעדה" שונה לחלוטין מרגיש יותר מתבולל מאשר להיות עם מישהי לא יהודיה מאותו איזור(לדוגמה רוסי-יהודי עם רוסיה לא יהודיה), זאת הנקודה שלי. מה שקורה שמכתחילה יהודים-רוסים רבים(ביוחד בישראל) נמצאים בבחירה לא פשוטה, אפילו אם הם לא רוצים להתבולל.

lEchoesl

New member
אז לפני שאתה בוחר בת זוג, אתה שם דגש על מישהי שהיא

דוברת רוסית? לרוב הצעירים זה ממש לא אכפת, כי ממילא נם נולדו פה או חונכו פה ככה שחוץ מחזות רוסית שום דבר לא עושה אותם לא ישראלים...... לי אישית זה ממש לא אכפת ואני עליתי לפה בגיל 10, אז למה שלמישהו שעלה לפה בגיל גן כן יהיה אכפת?

Berethor

New member
הסלקציה הראשונה היא לפי המראה שלה, השפה והתרבות זה אחר כך

אם היא דוברת רוסית זה בהחלט בונוס רציני, משום שזה אומר שאנחנו יכולים לשוחח גם ברוסית, ואנחנו דומים מבחינה תרבותית. כן אני בוחר לפי אם היא דוברת רוסית ונראת דוברת רוסית, זה הכי מתאים מבחינתי ואם לא אז לפחות אם היא אשכנזייה/לבנה, מזרחיות זה קצת מורכב להסביר, אתיופיות זה לא אופציה בכלל בשבילי.

נראה לי אני קצת מתקשה להבין, אתה סותר את עצמך

מחד אתה דווקא מתגאה בלהיות יהודי, וחשוב לך כל הקטע היהודי הזה, ומאידך לצור קשרים עם בני עדות אחרות, כולל זוגיים, זו תופעת התבוללות שלילית בעיניך. בעל עמדה כזו שלא מחשיב את דוברי הרוסית ליהודים ורואה בהם חלק מהאומה הרוסית הוא לפחות כנה עם עצמו. אבל אם דווקא חשוב לך להיות יהודי ואתה רואה את עצמך כיהודי שחזר למולדתו ולא כרוסי (במלוא מובן המילה) שנעקר משורשיו לגולה, אז לצור קשרים עם בני קהילות אחרות זו דווקא תופעה מבורכת.
אם נראה ביצירת קשרים עם שאר העם התבוללות, כמו התבוללות היהודים בגולה, אזי אין שום טעם בקיום מדינת ישראל ואנחנו יכולים פשוט להתפזר חזרה לשבעים גלויות והאחרון ימסור את המפתחות לאבו מאזן.

Berethor

New member
אני לא סותר את עצמי, אבל זה מורכב, ולפעמים גובל במשבר זהות

כן לא פשוט להיות יהודי-רוסי, הזהות שלי היא גם יהודים וגם רוסית, אני מעדיף להיות בקבוצת מטיילים "רוסית" מאשר בקבוצת מטיילים "ישראלית", למרות שאני בעיקרון יכול להיות בשניהן, גם בגלל השיוך שלי וגם בגלל הידע של שני השפות. אני לא מתכחש לזהות היהודית שלי ואני גם לא מתכחש לזהות הרוסית שלי, למרות שהיו לי תקופות שהניסיתי להתכחש לזאת ולאחרת, אבל הבנתי שזה לא נכון בסופו של דבר. לא ליצור קשרים עם עדות אחרות זאת לא תופעה מבורחת מבחינתי, זאת גם סוג של התבוללות, וגם דתיים רבים מסכימים איתי לגבי זה, במידה מסוימת, לא במקרה לאשכנזים ולמזרחים יש רבנים ראשיים שונים. כפי שציינתי להיות עם "יהודיה" מעדה מאוד שונה משלי, יכול להרגיש יותר מתבולל מבחינתי מאשר להיות עם רוסיה לא יהודיה, כן זה לא דבר שקל להגיד אבל זאת האמת, המצב האידאלי הוא להיות עם יהודיה דוברת רוסית אבל כמובן, או לפחות אשכנזייה(לא דוברת רוסית). חשוב לי שימור המורשת הרוסית שלי(במראה ובתרבות), לא פחות משימור המורשת היהודית שלי, וכן אני מודע שאני נוטה להתחבר לצד הרוסי והמערבי שלי יותר מאשר לצד היהודי ישראלי, במיוחד בישראל, שבא הצד הרוסי הוא זה שמבדיל אותי, ולא הצד היהודי. מדינת ישראל יכולה להמשיך להתקיים גם אם העדות השונות ימשיכו להתקיים ולא תהיה התבוללות ביניהן, לערבים-מוסלמים אין זכות על הארץ בכל מקרה, הם שייכים לחצי האי ערב, והם אויבים גם של יהודים וגם של המערב באופן כללי, ככה שאני ימני לא רק בגלל דאגה לישראל אלא גם מדאגה למערב(ולרוסיה בפרט), ככה שמהבחינה הזאת אין שום סתירה.

מעניין למה לעולים ממדינות אחרות אין משברים כאלה,

ועולה הודי שעלה בגיל 16 מרגיש, נראה, נשמע ומתנהג הרבה יותר ישראלי מאשר עולה דובר רוסית שעלה בגיל 10? אולי זה משהו שמאפיין דוקא אותנו כקבוצה?

Berethor

New member
לפחות חלק מזה מבחירה, יהודים-רוסים גאים בעדה ובמנהגים שלהם

ולא רוצים להיות חלק 'מהשושירה', והודי יכול להראות כמו מזרחי, 'רוסי' רואים עליו שהוא 'רוסי'.

זאת הנקודה, שזו היבדלות מבחירה

ש המור רוסים שנראים בדיוק כמו צברים עד אשר פותחים את הפה ורוסית יוצאת ממנו. כולם כבר רגילים לזה, רק מגחכים מאחורי הגב. ובהודי ממשיכים לראות ישראלי מושלם גם אחרי שכל הקלפים נפתחו וכולם יודעים שהוא יליד הודו שעלה באמצע החיים.

Berethor

New member
אז זהו שאני לא נראה כמו "צבר" וגם לא רוצה להיראות ככה

ואני לא רוצה שגם ילדיי יראו ככה, בלי קשר לזה שאיפה הם נולדו. אומנם אני לא בלונדיני עם עניים כחולות, אבל אני חושב שאפשר לראות עליי שאני יהודי-רוסי, על בסיס תווי פנים וצבע עור, אני גם נגד שיזוף/הישרפות בשמש, כי זה לא בריא ולא יפה מבחינתי.

שתדע, שאותה חזות "יהודית-רוסית" שאתה כ"כ מהלל,

זה פשוט תמהיל של גנים של יהודים-אשכנזים ורוסים-סלאבים. חזות יהודי רוסיה האמיתית, זה בדיוק כמו שהסבים-רבים וסבתות-רבתות שלנו נראו, יהודים אשכנזים מתחום המושב באימפריה הרוסית, וכך גם נראה דור מקימי מדינת ישראל, כמו בן-גוריון וז'בוטינסקי, וכך נראים גם אותם "רוסים" שהזכרתי, שבמקרה הוריהם התבוללו רק רוחנית, אך לא פיזית.

Berethor

New member
יכול להיות, אבל זה לא ממש משנה לי, וזה רק עוד סיבה להרגיש

קרבה לצד הרוסי, אם יש ליהודים-רוסים גנים סלאבים, ולהרבה ממקימי המדינה היה את המראה שיש ליהודים-רוסים רבים כיום. ההתבוללות הפיזית קיימת גם תחת הדת עצמה, בדברים שנויים במחלוקת כגון גיור, וזה שכל ילד לאם יהודיה נחשב ליהודי, מה שאומר שיהודיה הייתה יכול בקלות יחסית להרות מלא יהודי.

למעלה