אנחנו מתבוללים

beatman

Member
עוד פעם, אני לא אומר שצריך לכפות משהו על מישהו

רק מציין עובדות שכאשר יהודי מתנתק מהתורה, שומר פחות מצוות כך סיכויי וסיכויי צאצאיו להתבולל רק הולכים וגדלים.
בקרב אלה שהתבוללו רוחנית טוטאלית - אתאיזם/הזדהות עם עם אחר במקום היהודי, ההתבוללות הפיזית היא מהירה מאוד.

TaL53

New member
אין שום משמעות לצורך האקוטי בשמירה על מצוות בישראל

אנחנו מוקפים במידה כה רבה באותו ציביון דתי שאי אפשר לחמוק מזה גם אם רוצים. הרוב, אגב, נכפה על ציבור שלא מעוניין בזה ע"י אינטרסנטים כמו בנט בתפקידו כשר החינוך (אותו אחד שהצהיר שאסור לחייב חרדים ללמוד מה שאינם רוצים).

beatman

Member
ממש לא

החילוני הממוצע בארץ כיום לא יודע יותר מידי על היהדות, נוצר מצב לדוגמא שבמפגשים עם יהודים מחו"ל היהודים מהגולה מלמדים את היהודי הישראלי מה זה קידוש, דבר בסיסי באורח החיים היהודי.
היחס אל הדת הוא די עויין, כאילו היא "חשוכה ולא מתקדמת" וזה "קטע של דוסים".
&nbsp
מה בדיוק בנט כופה ?
לתקן את המחדל שילד יהודי שנולד במדינה שמתיימרת להיות יהודית לא יודע דברים בסיסיים ?
מצד שני מירב מיכאלי כופה לימודי מגדר ושטיפת מוח פמיניסטית הרסנית (ואני לא מבין כיצד בנט לא עוצר את זה, מרצ ממש רחוקים מהקואוליציה, אבל עדיין מצליחים לנהל את הלך הרוח במדינה)
אם כבר "כפיה", אז עדיף לימוד יהדות וחיבור לשורשים, בשביל לבנות עמוד שדרה יהודי ולצמצם כניעה לשיגעונות מתרבויות זרות ועוינות.
כפי שאמרה גולדה מאיר כאשר נתקלה בבורות של בני נוער בתורה(שהייתה גם אז): "להאמין או לא להאמין זה העניין שלכם, אבל לפחות תדעו במה אתם לא מאמינים".

TaL53

New member
איפה ראית חילונים שלא יודעים מה זה קידוש?!

כל ילד שעובר דרך מערכת החינוך לומד את הדברים האלה, כולל שיעורי תנ"ך. יכול להיות שאותו ילד לא מקשיב וזה לא מעניין אותו אבל זה לא אומר שמערכת החינוך לא מלאה בתכנים דתיים החל עוד מהגן.
&nbsp
היחס אל הדת אינו עויין אלא היחס לעסקנות והסחטנות החרדית הוא העויין. אין לאף אחד בעיה עם הדת אלא עם הכפייה והראייה של החרדים את המדינה כפרה חולבת של תקציבים למוסדות שבמקרה הטוב עוינים את מוסדות המדינה ובמקרה הרע גם קוראים לסרבנות ולעבירה על החוק.
&nbsp
איזה תכנים פמיניסטיים (טפו עליהם!) מירב מיכאלי כופה? זה שיש חוג למגדר באונ' ת"א? כמה כבר לומדים שם ועל מה הם משפיעים? הנה אגב דוגמאות מאוד מדאיגות על ה"כפייה הפמיניסטית"-
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=8TWiWMjnuRk
&nbsp
https://www.youtube.com/watch?v=de7BZkuMIdk

beatman

Member
אני פגשתי לא מעט חילוניים שלא ידעו כמעט כלום

לומדים בסה"כ מעט תנ"ך לבגרות, התכנים היהודיים הם יותר תרבותיים ופחות דתיים.
כפי שאחת הגולשות פעם כתבה כאן שהחיבור שלה ליהדות הוא מהסרטים המצויירים אותם ראתה בילדותה ובאהבה לשירי החגים, חוץ מזה היא אתאיסטית שלא מאמינה באמיתות החגים והיסטוריית העם.
&nbsp
דווקא הרבה מאוד שונאים ספציפית את הדת ומדברים בלשון שלא הייתה מביישת אף אנטישמי.
&nbsp
רוצים ללמד מגדר כבר מבית הספר היסודי:
http://www.inn.co.il/News/News.aspx/330775
&nbsp
אין שום סיבה לשטוף את המוח לתלמידי ישראל עם ערכים של קבוצת פמיניסטיות, שישמרו את זה לעצמן.

TaL53

New member
צירפתי לך סרטון עם דוגמאות

מלפני חודש של חוברות שכל כולן תכנים דתיים החל עוד מהגן, אז איך אין תכנים דתיים בחינוך הממלכתי? שוב, אם יש ילדים שלא מעניין אותם זה לא מבטל את עצם העובדה שלומדים את זה. אתה יכול עכשיו לספר לי מה למדתם בביולוגיה בכיתה ח'? זה אומר שלא למדת?
&nbsp
הכתבה שהבאת עושה דווקא שירות טוב להצעה. צריך להכיר במציאות- משפחה זה לא רק גבר ואישה. יש סוגים רבים של משפחות וילדים צריכים להכיר זאת. שנית, הכותב בעצמו מודה שלקרוא לאחרים הומואים ולסביות זה "לא יפה" אז מה ההבדל בין זה לבין העובדה שצריך להסביר לילדים שאסור ללעוג לילדים שמנים למשל או עולים חדשים עם מבטא?
&nbsp
כן, לאישה יש יותר תפקידים בחיים מאשר לכבס ולנקות את הבית. הגיעה הזמן שהדתיים יתמודדו עם זה.

Berethor

New member
לי באופן אישי יש יחס מעורב לדת היהודית, מצד אחד יש בא לא מעט

דברים בעייתים(אם כי הרבה פחות ביחס לאסלאם), מצד שני יש בא גם דברים חיוביים, כגון שמירת נגיעה והתנגדות להתבוללות. אין לי דעה נחרצת לבעד או נגד דת, אני די נטרלי בנושא הזה. אני מודע לדברים הרסניים בחברה החילונית, כגון ההוללות ומעשי הסדום שהולכים בתל אביב, ואני מודע גם לדברים בעייתים אצל דתיים, כמו טקסים של חיתוך תינוקות ויריקות על ילדות בנות 8 "שלא מתלבשות מספיק צנוע".

beatman

Member
אין שום טקס יריקות על בת 8

מדובר באדיוט שעשה את זה בשם עצמו.
וחיתוך בולבול זה מצויין

Berethor

New member
זה נכון שדתיים נוטים להתנגד להתבוללות יותר מאשר חילוניים

אבל האירוניה הכי גדולה היא באילו שמתנגדים ליהדות ובו זמנית תומכים במוסלמים הברברים.

זה דווקא די פשוט

בני אדם במצב הטבעי שלהם, ללא כל מיני דברים נרכשים תלויי תרבות, כמו דתות, אידאולוגיות, ערכים, מוסר וכד', נוטים להימשך לחוזק, לעוצמה, לגודל. זו המהות הטבעית החייתית של האדם, מה שדתיים קוראים לו "היצר הרע".

ואני מדבר בדיוק על היצרים החייתיים של האדם

משיכה לאוות זה גם ביטוי למהות החייתית של האדם. אם תתן לחיה אוכל טעים בכמות בלתי מוגבלת, אז היא תאכל לעתים תכופות ועל להתפקע, ובסוף תשמין ותפתח מחלות, כי היא לא מסוגלת להגביל את עצמה ולהבין שגם דבר טוב יכול להיות רע כאשר בא הגזמה.

Berethor

New member
בטבע יש גם חיות אינטליגנטיות, אבל יש אנשים שמתנהגים כמו חיות

מהסוג הטיפש ביותר, זה מה שקורה שאדם לא יודע/רוצה לשלוט כמו שצריך ביצרים שלו.

Berethor

New member
בני אדם במצב הטבעי שלהם גם נוטים להמשך למי שדומה להם

בנוסף אלו הן נשים שנמשכות לכוח, לא גברים, מגברים מצופה להיות חזקים בזכות עצמם.

"Relationships, particularly romantic ones, tend to thrive when the people involved are similar. People are simply more likely to get along if they share common interests, values, beliefs, and goals. Thus people with similar personalities will often flow together easily."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/BirdsOfAFeather[/URL]

"Exactly What It Says on the Tin. This trope is behind the stereotrope that any given girl would prefer to date the captain of the football team instead of the captain of the chess team. The former is bigger, broader, and more physically fit. Back in the day, this is the kind of guy that would spear boars or kill bandits, i.e. a more practical husband."

"Studies have shown that this is generally Truth in Television, although Real Life attraction is of course more complex than just one factor."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/WomenPreferStrongMen[/URL]

להימשך לדומים לנו זה חלק מהתוכנית הגנתית

שנצרבה בנו במשך מאות אלפי שנות הישרדות כלקטים-ציידים החיים בקבוצות קטנות. אז בשביל ההישרדות בשבט נאלצת להתאים את עצמך אליו בצורה מרבית, לא לבלוט, לא לבטא דעות משונות, מבחינת המקובל בשבט, וכמה שיותר "לזרום" עם בעלי עמדות כוח. כנופיות נוער מודרניות מתארגנות מעצמן בצורה דומה. זו תוכנית גנתית עתיקת יומין, ובסוואנה אפריקנית לפני 50000 שנה ציוט לה באמת שיפר פלאים את סיכויי ההישרדות, ליתר דיוק מי שחשב את עצמו חכם מדי לצייט לה לא שרד כלל, אבל היום, על אף שלחיות לפיה מרגיש לנו הכי טבעי ונוח, ציוט עיוור לה גורם לנו יותר נזק מאשר תועלת.

גברים לא נמשכים לכוח? באיזה עולם אתה חי? ברור שנשים נוטות להימשך לכוח, אבל גם גברים, ועל זה בדיוק בנויה מנהיגות בכל הקבוצות הבנויות על היררכיה, החל מכנופיית רחוב בת שלושה איש וכלה בגרמניה הנאצית, ברה"מ בימי סטאלין ואימפריה של ג'ינגיז-חאן.

Berethor

New member
אם גברים נמשכים לכוח אז למה אתה לא נמשך לפמיניסטיות?

כוח(פיזי ומנטלי) אצל נשים לא רק שאינו מושך את רוב הגברים אלא גם דוחה אותם/מאיים עליהם, זה מבוסס על העיקריון שנקרא "No Guy Wants an Amazon", במיוחד אם האישה יותר גברית(מבחינה כלשהי) מהגבר, זה לא מושך, גברים נמשכים ליופי, לא לכוח, וכן רוסיות נוטות להיות יותר יפות. נראה לי טבעי לעדיף להיות עם מי שדומים לך מאשר מי ששונים ממך, אלא אם כן יש לך שנאה עצמית, לא צריך הסברים היסטוריים מורכבים בשביל להסביר את זה.

"It's not easy for females on TV today to be both beautiful and strong, like the Amazons of Greek mythology. Why? Because All Guys Want Cheerleaders, but no guy wants a girl who can beat him up. If you must be a Magical Girlfriend, he would prefer the domestic type. A Huge Schoolgirl or Cute Bruiser all grown up is a threat to his tough, masculine image."

"Strangely, as far as this trope is concerned her actual inclination and ability to (sexually) assault, maim, cripple, or kill him aren't as important as whether she looks capable of doing so."

[URL]http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/NoGuyWantsAnAmazon[/URL]

גברים לא נמשכים לנשים כוחניות,

הם (לפחות כאלה שנשלטים במידה רבה ע"י תודעה חייתית, היינו הרוב) נמשכים למנהיג חזק שמושל בכיפה. רואים את זה טוב מאוד בקולקטיבים של ילדים, במיוחד בכאלו שבהם המוסד החינוכי אליו שייך הקולקטיב לא מנסה לתקן את הנטייה הטהעית באמצאות חינוך לסלידה מאלימות וכבוד לזולת לא על בסיס כוח ובטחון עצמי.

Berethor

New member
כוח זה לא המדד היחיד, גם לאסלאם הרצחני יש הרבה כוח בעולם

ובכל זאת רובנו סולדים ממנו, למערב יש גם כוח, גם יופי וגם תרבות, וזה שילוב מנצח/מושלם.

למעלה