אנחנו מתבוללים

beatman

Member
מה רע כ"כ בצברים ?

הרי ישראלי יהודי טיפוסי נראה כשם הוא יהודי.
אתה לא נראה כיהודי ?

Berethor

New member
נתחיל מזה שאני חושב שזה כינוי מעפן, ושאין לו כמעט שום משמעות

משום שיותר חשוב מי ההורים מאשר איפה נולדת, ואם אתה חושב אחרת אז אתה יכולה להגיד שרוב היהודים הם לא באמת יהודים, משום שהם חיו בחו"ל ולא בישראל. לא יודע איך "ישראלי יהודי טיפוסי נראה", אין דבר כזה, יהודים הם לא קבוצה הומוגנית, יש מזרחים, יש אשכזים, יש שחורים וכו. אין לי בעיה עם "צברים" יש לי בעיה עם ערסים ופרחות למיניהם.

lEchoesl

New member
ביטמן, תבודד את הדיון הזה משאר הדיון, כי זה דיון בפני עצמו

beatman

Member
עוד מישהו חושב שצריך לבודד את הדיון ?

אם כן, מאיזו הודעה בדיוק ?

Berethor

New member
לא יודע, בדיעבד זה הכל תחת מסגרת של התבוללות, מסוגים שונים

ואם כבר מדברים על התבוללות בחו"ל, אי אפשר להתעלם מההתבוללות שהולכת בישראל, ומהעובדה שמכתחילה 'יהודים' הם לא קבוצה קבוצה הומוגנית, וזאת אחת הסיבות לכך שיהודים רוסים/אשכנזים יכולים להעדיף מישהי לא יהודיה על פני הרבה מהיהודיות(במיוחד "מעדות" מסוימות), אני בהחלט יכול להבין אותם.

beatman

Member
על יהודי שהגיע מבריה"מ לשעבר באמת רואים שהוא 'רוסי' ?

לא על כולם.
אני אישית לא רואה הרבה הבדל בין יהודי אשכנז למיניהם, בלי קשר למדינה מהם הגיעו.

Berethor

New member
רואים, אם כי זה נכון שקשה להבדיל בין רוסי לבין אשכנזי אחר

זה משום שהם קרובים יותר, בכל מובן, להבדיל ההבדל בין רוסים ומזרחים הוא שמיים וארץ.

Berethor

New member
קשה להסביר את זה במילים, אבל יש דברים יחודיים במראה הרוסי

וכן אני מכיר בכך שקשה להבדיל בין רוסי לבין אשכנזים אחרים, בגלל שישנה יותר קרבה בניהם.

beatman

Member
זאת לא קרבה, אלא מדובר באותם אנשים...

אולי יש משהו שנראה על הפרצוף שמסגיר שמדובר באדם דובר רוסית.

במקרים רבים מאוד יש גם תוספת הגונה של גנים סלאביים

ראיתי גם הרבה עולים דוברי רוסית שממש רואים עליהם שהם קיבלו תוספת משמעותית של גנים של עמים ילידיים של מזרח רוסיה.

Berethor

New member
לפחות מדובר בגנים שווים, להבדיל מגנים שחורים או/ו ערבים

ולכן כפי שכבר אמרתי, אם כבר מתבוללים אז עדיף להתבולל עם קבוצות איכותיות, יחסית.

אני סבור שתופעת קיבוץ הגלויות וכור ההיתוך,

מה שאתה קורא לזה "התבוללות בין-עדתית בישרל" ורואה בו משהו שלילי, עדיין חיה, בועטת, קיימת ושרירה, היא פשוט תקפה לכל שאר קבוצות העולים לישראל, ובמידה פחותה לעולים רוסים, שרואים בה תועבה מהשטן נלחמים בה בחרוף נפש.

Berethor

New member
גם אני רואה בזה תועבה, ומעדיף להימנע מזה עד כמה שאפשר

במיוחד בהתחשב בכך שאני לא מחבב ערסים ופרחות, ולא רוצה שילדים שלי יהיו כאלה.

ולדעתך כל ישראל הלא-רוסית היא ערסים ופרחות?

תמיד הפליאו אותי טענות של רוסים שבישראל עלאק אין תרבות, אנשים פימיטיביים וברבריים וכד'. כאילו רוסים הם שיא העדנה, ערסים ישראלים פשוט לא מגיעים לקרסוליהם של הרוסים ברמות האלימות (בהסתכלות עולמית).

ועוד פעם ההאשמות הקלאסיות בשנאה עצמית,

כל כך צפוי ומתאים לרוסי-ישראלי מצוי. למה אף אחד לא מאשים בשנאה עצמית עולים מקבוצות אתניות אחרות, שמשטלבים כמעט מושלם ותוך עשור הופכים לישראלים מוחלטים שלא תזהה עליהם שום סממן של המוצא, וזה אפילו שהם עולים בגיל מבוגר יותר מהרוסים שמעדיפים לשמור על מובחנותם?

Berethor

New member
אם אתה חושב שזה בסדר לנסות להעלים את זכותך, אז למה שלא תתמוך

גם ביהודים שעושים את זה בחו"ל? מבחינתי לנסות להעלים תזהות הרוסית זה לא פחות גרוע.

אתה צודק, לי, כמו לרוב היהודים, יש מוסר כפול

ביחס להיטמעות העולים בישראל והתבוללות היהודים בחו"ל.

Berethor

New member
טוב לפחות אתה מודע בזה, אבל אצלי המוסר הכפול הזה לא קיים

לפחות לא בהבדל בין היטמעות של יהודים ברוסיה ורוסים בישראל, אני מתנגד להתבוללות באופן כללי, אבל ההתנגדות שלי להתבוללות היא גם פחות קיצונית, אצלי קיימות דרגות חומרה שונות להתבוללות, וגם ברור לי שיש אנשים שמתבוללים מתוך קושי למצוא בן או בת זוג מתאימים ולא דווקא מתוך עיקרון.

למעלה