אנחנו מתבוללים

beatman

Member
אני לא אמרתי דבר כזה

יהודי ע"פ ההלכה הוא מי שנולד לאם יהודיה או התגייר.
מה ההגדרה המדוייקת ל"יהודי-רוסי" שאתה כל הזמן מזכיר בהודעות שלך ?
&nbsp

Berethor

New member
יהודי-רוסי זה הכינוי המדויק לאנשים שקוראים להם "רוסים" בארץ

בגלל שהשוני הוא זה במיחד אותנו, לטוב ולרע, אז כאן אנחנו בעיקר רוסים, בעוד שאם היינו ברוסיה, אז שם היינו בעיקר יהודים, ככה זה עובד. יהודי-רוסי זה משהו שבא לביטוי גם במראה, באישיות ובתרבות.

beatman

Member
אני אישית לא רואה עצמי כחלק מהקבוצה שקוראת לעצמה

יהודים-רוסים.
"רוסי" זה לאום, או אזרחות, אני לא זה ולא זה.
מבחינת מראה אני נראה כיהודי אשכנזי טיפוסי, האישיות הינה אינדיבידואלית לכל אדם.
מבחינת תרבות, אני לא יותר מידי רוסי בקריטריון זה.
לשמוע שיר רוסי או לראות סרט רוסי לא הופך אדם לרוסי.

Berethor

New member
לא אמרתי ערבים, אמרתי ערסים, למרות שאני מבין את הסיבה לבלבול

כן אני מודע גם לישראליות האחרות, תרבותית יותר, בתקופת הקיבוצים, עם השירי עם, שבהרבה היו בהשראת שירים(המנגינה זהה, המילים שונות) והתרבות רוסית, משום שיהודים-רוסים הקימו את המדינה, אבל כגון זה בעיקר ערסים ופרחות שהשתלטו פה על רוב התרבות, עכשיו שאומרים "צבר", זה עושה אסוציאציה של מזרחים. אשכנזים כיום בכלל שומעים שירים באנגלית בדרך כלל,ושירים בעברית שמשמעים זה בעיקר מזרחית(בהשראה ערבית).

lEchoesl

New member
אני מתעסקת בטפל? פשוט כנראה פספסת פה דיונים בגלגולים

הקודמים של הפורום. רוב הבחורים פה [שעלו בגיל ההתבגרות] לא היו מעדיפים להישאר בלי זוגיות עד שהיו מוצאים בחורה דוברת רוסית, אלא היו רוצים לנסות את מזלם עם בחורה צברית מזרחית או אשכנזית אם הן היו נותנות להם הזדמנות. ואלה אנשים שבוודאות יש להם זהות רוסית מובהקת משלך [גם אם היא לא גלויה לכול].

חוץ מזה, כמו שאמרתי בחורות שנחשבות לדוברות רוסית ושצעירות ממך אפילו ב- 3-5 שנים, לא באמת כבר דוברות רוסית [גם בנות גילך]. למשל, איתי בצבא שירתו כמה בחורות דוברות רוסית שהיו עושות קבע והיו בנות 22-26 והן בקושי יודעות לסיים משפט ברוסית. בוא נגיד שבתכלס, רוב הבחורות והבחורים שעלו לפה בתחילת שנות ה- 90 או נולדו פה והיום בני 22-26 בקושי מחוברים לזהות הרוסית שלהם. יש לי חברות שלא יודעות רוסית, רק מבינות. אם אתה רוצה בחורה שממש מחוברת לזהות הרוסית שלה אין לך הרבה אפשריות...... תצטרך במצב כזה לחפש עולה טרייה [ואני לא בטוחה שלה יהיה איתך הרבה במשותף], או בחורה מחבורה רוסית [זאת שעלה בגיל צעיר, אבל לא השתלבה. אחת כזאת תעדיף בחור מהחבורה, ואתה הרי לא כזה], או מישהי מבוגרת ממך. כמובן תוכל למצוא מישהי דוברת רוסית באופן כללי, אבל במצב הזה היא ממש לא תהיה שונה מצברית ממוצעת מבחינת הזהות.

Berethor

New member
אני לא חלק מאותם וונאבים מסכנים, אני בררן ולא מתבולל מבחירה

לא מעט מזרחיות ואשכנזיות לא דוברות רוסית היו מעוניינות בי, אבל אני לא הייתי מעוניין ברובן, ומזרחיות היחידות שהיה לי עניין כלשהו בהן, היו מהסוג הבהיר, עכשיו יבוא beatman, ושוב יגיד שזה "גזענות", אבל זאת האמת, וזאת זכותי לא לקחת כל מה שאני מוצא(קצת בהשראת השיר של שרית חדד) ולהעדיף מישהי מהקבוצה שלי או מישהי שקבוצה שקרובה עליי יותר יחסית, אני צריך להיות ממש נואש כדי להתפשר על פחות מזה, ואני לא כזה נואש ולא בררן. גם רוסיות שיודעות רוסית בקושי זה עדיין הולך מבחינתי, ועדיין מתאים לי יותר ממזרחיות, וכפי שכבר ציינתי, לדעתי רוסיות יכולות לחזור/להתחבר חזרה לזהות הרוסית שלהן, במיוחד אם יש להן בן זוג שמעודד אותן לכך. אני יודע שאין לי הרבה אפשריות, וזאת הבעיה בישראל, כן אולי אני צריך להתמקד בעולות חדשות, או אפילו מרוסיות בחו"ל, אם יש מזרחים שהולכים לחפש שם, אז על אחת וכמה שיהודי-רוסי יכול לחפש שם.

Berethor

New member
הגיע הזמן שמישהו פה גם ייצג את הדעה הרווחת בקרב הציבור הרוסי

ולא יהיה חלק מהוונבי ערסים, לא כמובן שלא כל הלא רוסים הם ערסים ופרחות, אבל הרבה מהלא רוסים הם כאלה, במיוחד מאלו שהם לא אשכנזים, וכבר ציינתי שיש קרבה יותר גדולה בין רוסים לאשכנזים, אני לא מתכחש לעובדה הזאת, כן גם אני רואה בהרבה "ישראלים" כחסרי תרבות.

beatman

Member
ממש לא כולם

יש שפע נקבות 'רוסיות' שמתחתנות עם צברים, במיוחד עם השחומים.

Berethor

New member
והן אלו שמוציאות לרוסיות שם רע, בגלל החוסר בררנות שלהן

אפילו אם הולכים על מישהו/מישהי מזרחי/ת(וזה לא פשוט בפני עצמו), עדיף את אלו שפחות שחורים.

beatman

Member
לא להגזים לגזענות

Berethor

New member
העיקר שכאשר אתה מדבר על שחומים ועל התבוללות זאת לא גזענות

ככה שאני לא מתפלא שאתה לא מסוגל להבין את כל המוסר הכפול שקיים בנושא הזה.

Berethor

New member
אתה חושב שהם כאלו טובים, אני חושב בדיוק ההפך, מה לא ברור?

כאשר אתם פה מדברים פה על כמה רוסים "לא טובים" וכמה שחומים טובים כביכול, זה בסדר?

beatman

Member
מתי נכתב כאן "עדיף להתרחק מרוסים" ?

מילא היית כותב שאתה לא מחבב נשים כהות, זכותך.
אבל נוסח "להתרחק משחורים" כבר עובר את הגבול לגזענות.

TaL53

New member
וההודעות השוביניסטיות שלך לא עוברות את הגבול?

beatman

Member
אין כאן שום שוביניזם, אולי רק ע"פ חוקי הפמיניזם הדרקוניים

שאתה מאמין בהם.

TaL53

New member
בטח שיש כאן שוביניזם

תחליף את המילה "אישה" ב"יהודי" לצורך העניין ותקבל יופי של טיעון למה היהודי חובה עליו להתנצר ולבטל את רצונו האישי כי אחרת היהדות ממיטה עליו אבדון, פגיעה פיזית וחרחורי ריב עם דתות אחרות. מזכיר לך משהו? את המאמרים המצויינים של אנטוליו.
&nbsp
השוביניזם הפוגעני שלך עובר כל גבול.

למעלה