לדעתי את מתעסקת בדברים טפלים, כמו לשפוט כמה מישהו יהודי לפי
כמה פסוקים מהתנ"ך או מקיצור שולחן ערוך הוא יודע, על פי שיטת beatman, בעוד שעל פי הדת עצמה זה נקבע בעיקר לפי מי שנולד לאם יהודיה. הגעתי לכאן שהייתי ילד קטן, נראה לי שבסביבות 1992, אני לא ממש זוכר את השנים שלי בברית המועצות לשעבר וגם לא גדלתי "בגיטו רוסי"(לצערי), ולמרות כל זאת אני עדיין מאוד מתחבר לצד הרוסי שבי, מדבר רוסית בבית, רואה תוכניות ברוסית, מתחבר לתרבות הרוסית וכו, וכמובן שגם חושב שלהיות רוסים זה דבר טוב(מבחינת מראה ותרבות) ולא דבר רע. לא אמרתי שלהיות רוסי זה עניין של מראה בלבד, אבל למראה יש בהחלט חלק חשוב בזה, אם הייתי מכיר מישהי שחורה שדוברת רוסית נראה לך שהייתי מעוניין בא? והנ"ל נכון גם לגבי כל המזרחים שרודפים אחרי רוסיות, ובכך הם בעצם מודים שהמראה הרוסי הוא הרבה יותר שווה, אבל אצלי העניין לא נובע ממוסר כפול או/ו שנאה עצמית, אלא משום שאני שאני לא תומך בהתבוללות ומעדיף את מי שדומה לי, אם כי אני גם מאמין שרוסים שווים יותר, ערסים ופרחות למינהם, גם במראה וגם בתרבות. האמת שאני לא יודע לכתוב ולקרוא ברוסית, משום שההכרות שלי עם רוסים הייתה בעיקר במציאות ולא דרך הרשת, אבל אולי אם הייתי יודע לכתוב ולקרוא ברוסית אז הייתי יכול להכיר יותר רוסים ורוסיות דרך הרשת, במיוחד רוסים ורוסיות מחו"ל. אני חושב שאני מדבר ברוסית בלי מבטא, אחרי הכל יש לי הרבה ניסיון בדיבור ברוסית, מהבית ומחברי משפחה, אני מאמין שגם בעיברית אין לי מבטא, אם כי אני יכול לדבר עם קצת במבטא באופן מכוון, בין היתר משום שאני מחבב מבטא רוסי.
כן אני מכיר את התרבות וההיסטוריה הרוסית, ואני אדם די אינטלקטואלי שמתעניין בהיסטוריה באופן כללי, אבל לידע בהיסטוריה של רוסיה וישראל יש לי גם סיבות אישיות, בתור יהודי-רוסי, דווקא המטבח הרוסי לא ממש מעניין אותי, משום שאני אדם שלא אוכל מאכלים רבים, גם מהמבטח הרוסי וגם באופן כללי, ואני די בררן בנושא של אוכל, בנושא הזוגי, אני אפילו יותר בררן, יש לציין. כן במנטליות שלי אני בהחלט דומה לרוסים, אני מתחבר למנטליות "הרוסית" הרבה יותר מאשר "לישראלית", במיוחד שמדובר בכלמיני ערסים ופרחות, שאני בקבוצה של רוסים ורוסיות אני מרגיש הרבה יותר קרבה קבוצתית ושייכות עליהם בדרך כלל, אם כי זה שילוב בין העובדה שאני יהודי-רוסי ובין זה שאני חושב שרוסים ותרבותם יותר טובים. אני יכול לדבר גם בעברית ובאנגלית, אז זה לא שאני לא יכול לתקשר עם מזרחים ואנשים ממדינות אחרות, פשוט עם דוברת רוסית עדיין יש לי שפה נוספת משותפת וגם תרבות/מנטליות משותפת, עם רוסיה סביר להניח שהדבר ברוסית, עם לא רוסיה אני לא יכול לעשות את זה, לכן זה שהיא רוסיה זה בונוס רציני, פלוס רוסיות גם נראות טוב בדרך כלל מפרחות. הזהות הרוסית שלי בהחלטת קיימת, גם מבחינה מנטלית וגם מבחינה פיזית, אולי היא לא "מוחלטת/מושלמת", אבל את אותו טיעון את יכולה גם להביא לכל היהודים שאינם דתיים/חרדים(ואני חילוני אבל לא אתאיסט), האם הם לא יהודים מבחינתך? אותו עיקרון לגבי יהודים-רוסים שלא מתנהגים בצורה מספיק יהודית-רוסית, עדיין הם יהודים-רוסים בין אם הם ירצו בכך ובין אם לא, אפילו אלו שהם וונבי ערסים ובעלי שנאה עצמית, רוסיה עדיין יכולה לחזור לזהות הרוסית שלה(גם לי היו תקופות של עליות ומורדות בנושא בתור ילד), מישהי לא רוסיה לא יכולה לעשות את זה.