אנחנו מתבוללים

RubberSoul92

New member
סלט

גם גברים רבים מגדירים את עצמם כאל-הוריים וכרווקים כרוניים. למה אתה מעלים זאת? אין קשר ישיר בין זה לבין פמיניזם.

"מינימום נקבה" - זו שאיפה נהדרת אם מונח ה-"נקבה" שלך מסתכם בבישולים, נחיתות שכלית וסטיגמות חשוכות. כשאני קוראת טוקבקים מזלזלים של גברים או שומעת דעות אנטי-נשיות זה מרתיח אותי. כשיש כתבה על לוחמת או על אישה שעוסקת בספורט לא נשי, כמו היאבקות, רבים מהתגובות מזלזלות ביכולות של הנשים הללו וגם טוענות שזה שטותי, כי כל גבר חזק וספורטיבי מהן - שזו שטות גמורה.

לא מובן לי מהיכן הדעה הזו שנשים לא יכולות להיות חזקות ועצמאיות, ולהתקיים בלי הקשר עליך? אתה מורגל לחשוב שכל אישה צריכה כתף גברית בכל מצב, כי הורגלת לחשוב שהיא חלשה ממך מנטלית ופיזית. אני טוענת שהטיעונים הללו סטיגמטיים כי יש הרבה סוגים של גבריות ונשיות. יש נשים חזקות מנטלית יותר מכל גבר ויש גברים שהם יותר רגישים מנשים. זה בסדר מבחינתי, אבל כנראה לאד מבחינת קבווצות גבריות מסוימות שרוצות לכופף לכוחניות שלהם לא רק נשים, אלא גם גברים כוחניים פחות ורגישים יותר.

Berethor

New member
אישה באמת לא צריכה להיות מחוייבת להתחתן וללדת ילדים

האם הייתי מוכן להיות בקשר רציני עם אישה כזאת? לא, אבל זאת עדיין זכותה.

beatman

Member
זכותה, אבל זה לא תקין

בדיוק בגלל שזה לא תקין לא היית רוצה קשר עם אחת כזאת.

lEchoesl

New member
חבל שהדיון על גברי-נשי נבלע בדיון הזה. קשה לעקוב אחריו

beatman

Member
נכון, אבל הכל מתקשר

ומי שפיתח את הדיון לכיוונים של התבוללויות בין עדות, או נשים-גברים יכל לפתוח הודעה חדשה.
מקסימום מבקש להפריד/להעתיק, השאלה מאיזו הודעה ?

מה אתה (בתור אדם חילוני) עושה אם אתה רוצה

להשתתף באירוע בת"א בשישי שנמשך עד יחסית מאוחר בלילה ואין לך רכב פרטי ואפשרות ללון בת"א והסביבה?

TaL53

New member
למה אתה צריך לשלם מאות שקלים על שירות שיכול לעלות 6.90?

ומה קורה כשלא לכולם יש את לוקסוס לקחת מוניות?

TaL53

New member
אהא

אז יש ציבור שלם שנמנע ממנו שירות מסויים בגלל כפייה של ציבור אחר שאפילו לא גר באותה שכונה/עיר והפתרון שלך הוא "תשארו בבית".
&nbsp
מקסים.

beatman

Member
אף ציבור לא כופה

הסטטוס קוו נקבע ע"י חילונים בכלל, חילונים שהיה להם חשוב הצביון היהודי, כמו בן גוריון,
כמו שמעון פרס.
המדינה היא ה"כופה" כאן, והיא כופה הרבה דברים ודווקא מה שקשור לדת היהודית כל כך מוציא אותך מדעתך.
&nbsp
אני לא נשאלתי לגבי הפתרון ודעתי.
חיים שאל אותי מה אני עושה במקרה ו.
&nbsp
אני אישית תומך בהפעלת תחבורה ציבורית אלטרנטיבית בשבתות וחגים: חברה שלא שייכת לאותן חברות תחבורה ציבורית שעובדות בימי חול (אולי להקים חברות או תת חברות חדשות, אך לא מאלה שנוסעות כיום בימי חול).
התנאי יהיה שהנהגים יסכימו מראש לעבודה בשבת, זאת תהיה מטרת או אחת ממטרות החברה/שירות ומראש יגייסו לשם נהגים שמסכימים לתנאי.
ושהמסלול יעבור בריכוזים חילוניים ויתרחק מריכוזים שומרי שבת ובתי כנסת.

אצל רוב מוחלט של יוצאי ברה"ם/פוסט-ברה"ם

הניתוק מהדת והמסורת היהודית התרחש עוד לפני כשני דורות, בדור הסבים שלהם, או לכל הפחות בדור ההרוים. אחרי העליה הגדולה, במרוצת השנים בישראל, חלק מסוים, אם כי לא הרוב, התחבר בחזרה למסורת האבות במידה כזו או אחרת.

beatman

Member
כן, בקרב הסבים עוד היו מעט שומרי מסורת אני זוכר

גם סבי ז"ל נמנה איתם.
בקרב ההורים התופעה כמעט ונכחדה.
&nbsp
כמה מבין היהודים(לא כולל את אלה שאינם יהודים ע"פ ההלכה) שעלו ארצה מבריה"מ לשעבר התחברו ברמה מסויימת למסורת/חזרו בתשובה ?
אני משער שלא יותר מ-20%

נכון, גם לדעתי לא יותר מ-20%

לישראליוּת חילונית התחברו יותר, אבל רבים, אם לא הרוב, ממשיכים לדבוק באורח חיים רוסי ולהלל את מהפכת הרב-תרבותיות שהם חוללו פה בשנות ה-90, כך שלמרות שהדבורה באמת לפעמים מידרדרת לאנטי-רוסיות גזענית, לטענותיה שהיא באה בהן אלינו בהרבה מקרים יש גרעין רציונלי, בדומה לטענותיו חיים יבין.

beatman

Member
בקרב הדורות הצעירים רובם משתלבים בישראליות החילונית

אורח החיים הרוסי כבר פחות נפוץ מאשר לפני עשור ושני עשורים.
דבריה נכונים לגבי חלק(יכול להיות שגדול) מהעולים, הבעיה שהיא מכלילה עם ה"אתם אתם".

החילונים שרוצים לבטל את הצביון היהודי במדינת היהודים היחידה הם חוצפנים כמוכם. אחרי שעליתם לכאן הרעיון הזה קיבל תאוצה והחילונים החוצפנים קיבלו ביטחון. למה ישראל צריכה להישתנות בשביל חבורת אנשים מנותקי זהות יהודית שתופסים פה טרמפ? כאן זאת מדינה עם צביון יהודי ואתם ידעתם לאן אתם עולים. אז מה עליתם לפה בשביל לשנות את הבית היהודי? זאת לא חוצפה? זאת האמא של החוצפה. אין לי בעיה עם חילונים שמקבלים את הצביון היהודי של המדינה גם אם הם לא שומרים על כשרות בבית, מחללים שבת ולא מאמינים בבורא עולם. אבל מי שמבקש לבטל את הצביון היהודי שקשור ישירות למסורת הדתית שלנו, מבקש לטשטש את הלאום היהודי ומצדי שלא יחיה פה. יש מספיק מקום בעולם בשביל אנשים כמוך. ולעלייה שלכם יש עוד חוצפה להתלונן על תהליך הגיור הארוך. כל הכבוד למי שעובר אותו בלי בכיינות. רק אדם כזה ראוי להיות חלק מהלאום שלנו. הלאום שלנו לא צריך בחורים ובחורות צבועים שרואים בגיור עוד הזדמנות לפתור את הבעיות שלהם. גיור זה בשביל מי שרוצה להיות יהודי בנשמתו, ואחד כזה לא יתבכיין על הקושי. הוא יראה בזה ברכה ויעשה את הדרך הארוכה הזאת כי הוא כנה עם הרצון שלו. כל הכבוד למדינת ישראל שלא נכנעת לבייכנות של מחפשי ההזדמנויות. זאת אחלה מסננת.

TaL53

New member
למה את הולכת מסביב?! תגידי ישר "אני שונאת רוסים"

ופתרנו את הבעיה שלך. למה לעטוף את העובדה הפשוטה הזאת בכל מיני עלאק-טיעונים והתחמקויות? אמרת בעצמך- כל התופעות של אי שמירת שבת והחילונים ה"חוצפנים" היו גם לפני 89- גם נסעו בשבת וגם מכרו חזיר וגם אכלו במסעדות בשבת. מצחיק שאת חושבת שפתאום אותם חילונים היו צריכים לקבל אישור מהעולים?! לאיזה צורך?
&nbsp
מצד אחד אין לך בעיה עם חילונים שלא מקיימים שום מצווה ומצד שני יש לך בעיה עם חילונים שמבטלים את הציביון היהודי. אבל אם אותו חילוני (טפו טרפה) לא שומר שום מצווה ואוכל שרצים אז על איזה ציביון יהודי הוא שומר? או שהבעיה שלך היא עם מה מוצאו של החילוני?
&nbsp
למה אין לך בעיה עם הגיור הרפורמי? זה שהחרדים מסרבים לקבל ועושים צרות למי שבחר להתגייר כך, למרות שהחוק אוסר עליהם לא להכיר בגיורים שנעשו בחו"ל? אולי כי זה בעיקר תקף לאמריקאים ועם אמריקאים אין לך בעיה?

חמוד, ממש לא ילך לך להוציא אותי גזענית

בשום מקום לא כתבתי שאני שונאת רוסים. לא שונאת אף אחד, מתעצבנת בגלל העלייה שלכם שמה לעשות רבים ממנה מנותקים מהזהות היהודית שלהם. באיזו עדיפות הייתה ישראל אצלכם? אחרונה? מה קרה שכשחסמו לכם שערים לארה"ב פתאום נזכרתם לעלות לפה? אחרי הכל אם כל כך לא רציתם לעלות לישראל, למה לא נשארתם ברוסיה? למה לא היגרתם לגרמניה? למה לא היגרתם ישר לקנדה? אז קודם ירקתם לבאר ואז נזכרתם שאתם רוצים לשתות ממנה? אז עליתם לכאן ואז החלטתם שאתם ציונים? תשאל רוסי גם את הזקנים. מה הם יגידו לך? אנחנו ציונים תמיד חלמנו לעלות לפה
אבל אז יקרה משהו והם יזכרו שהם בכלל לא רצו לעלות לפה
והילדים שלהם והנכדים שלהם יחפשו להתבכיין בתקשורת. מי שעוזב מפה רק כי לא בא לו להתחתן דרך הרבנות כי זה תהליך או רק כי אין לו תחבורה ציבורית בשבת, מלכתחילה בחר לעצמו מקום שלא מתאים לו. מי שצריך לעזוב זה הוא, המדינה לא צריכה לחפש בשבילו פתרון ולבטל את עצמה בשבילו.

לא אין לי בעיה, תעשה מה שבא לך בבית שלך רחוק מהעיניים שלי. אבל חזיר? אל תמכור לי בשופרסל. רוצה להתחתן בלי רבנות? סע לקפריסין, אבל אל תבטל לי את חוקי התורה במדינה שנוסדה בשביל לשמר על המסורת והמצוות.

מי אמר לך שאין לי בעיה עם הגיור הרפורמי? יש לי בעיה עם בתי כנסת רפורמים. אמריקאים צריכים לעבור גיור בדיוק כמו הרוסים, בלי הנחות.

ערפל10

New member
עלייך להבין 2 דברים

1. גם כולל חולים, זקנים ועוזבים לקנדה ה"רוסים" שילמו מיסים פי-10 ופי-20 ממה שקיבלו ב"סל קליטה" והטבות (יש לאמר זניחות) נוספות.

2. בתור צברית את כפויית טובה ל"רוסים" כי הרי עשינו אותך מיליונרית. כמה עלתה החירבע שלך ב-89? 15.000 ש"ח? 30.000 ש"ח? 50.000 ש"ח? לא נראה לי שזה עלה יותר כי את לא עושה רושם של תושבת שכונה טובה כגון רחביה או בבלי. ואז מה קרה? כמה עולתה החירבע ב-1996? נכון פי-5 יותר? נכון יכולת פתאום לעבור מצריף לוילה או לפחות לבניין חדש? ומי שילם על מעבר זה בדמו? תחשבי על זה.

TaL53

New member
בטח שכתבת, אפילו יותר מפעם אחת

הבעיה שלך היא כמו של כל הגזענים- חוסר מודעות עצמית. מאוד קל לזהות את הטיעון המרכזי בכל הודעותייך- תגיד לי מה מוצאו של אדם ואני כבר אגיד לך אם הוא שייך לתופעה רעה או טובה בעיני.
&nbsp
את חושבת שכל מי שעולה לפה (שהם לא רוסים) עושים את זה כי הם ציונים גדולים? לכי דברי קצת עם עולי צרפת שבאים לפה כדי לקנות דירה וחוזרים הביתה למרסיי.
&nbsp
את עוד הפעם סותרת את עצמך- אם אין לך בעיה שלא ישמרו על מצוות.. אז מה הבעיה? מישהו מוכר לך חזיר שופרסל? למכור חזיר זה היה לפני 89- לה את מודעת? איזה חוקי תורה העולים מבטלים? תני דוגמאות.
&nbsp
ומה הבעיה עם רפורמים? הם פחות יהודים ממך? יש לנו אפיפיור יהודי ושרשרת קרדינלים היררכית או שכל רב עושה מה שבא לו? מי קבע שהלכה איקס יותר נכונה מהלכה וואי?

למעלה