אליעזר בן יהודה

Astroo

New member
מי זה היהודים עצמם?

אני כן מזהה את עצמי בתור אירופאי, ורבים אחרים - גם כן. אל תציג חלק מסויים מהציונים כנציגי העם היהודי כולו.

beatman

Member
הכוונה היא למי שנאמן לתורה ולזהות היהודית

לא קשור לציונות ולא קשור למי שמתעלם מהתורה ומהות עמו.

Astroo

New member
מינית את עצמך לדובר היהודים שנאמנים לתורה?

אני מכיר כמה יהודים דתיים שרואים את עצמם בתור אירופאים.

Obstbaum

New member
דווקא רוב הגרמנים שאני נתקלתי בהם ושיצא לי להכיר

היו מודעים להיותה של היידיש דיאלקט של גרמנית הנכתבת באותיות עבריות והמדוברת ע"י יהודים אשכנזים.
בחור גרמני אחד שהכרתי אף היה מודע לעובדה שבקרב הרבה יהודים אשכנזים, גם בקרב כאלו שדוברים אפילו את השפה, נוצר טרנד להכחיש את הקשר בין שפת היידיש לשפה הגרמנית, בעיקר בגלל מאורעות מלחמת העולם השנייה והשואה.
אבל הרי היידיש נוסדה באיזור חבל הריין שבמערב גרמניה עוד בימי הביניים, כמעט אלף שנים לפני שעלה הנאציזם לשלטון בגרמניה והגה את "הפיתרון הסופי", את שואת יהודי אירופה.

beatman

Member
אין סתירה, כאשר אמרתי הלם ולעג, התכוונתי

לכך שגרמני שומע משהו מאוד דומה לשפתו ופתאום נכנסות לו מילים לא מובנות בעברית באמצע.
&nbsp
"היידיש דיאלקט של גרמנית הנכתבת באותיות עבריות והמדוברת ע"י יהודים אשכנזים" - נכון מאוד, עברית שהולחמה עם גרמנית.
אי אפשר להכחיש את הקשר בין גרמנית ליידיש כי היא מבוססת על הרבה מילים גרמניות והמבטא בבסיסו הוא גרמני.

Astroo

New member
מה זה משנה?

לפי המראה החיצוני שלי אני די בטוח שיש לי גם גנים של העמים הנוודיים הטורקיים מאזור הוולגה, אז זה אומר שעלי להתחיל לדבר עם ילדיי בטורקית עתיקה?

את היהודים רדפו משום שהם יהודים

ואפשר לומר שהאנטישמיות בהחלט מלכדת את עם ישראל לדורותיו. אף אחד לא זיהה את יהודי ברה"מ עם הפולנים, על אף שכל אחד היה סבא או אפילו אבא שנולד בפולין.

Astroo

New member
נכון, אנחנו קבוצה אתנית נפרדת מהפולנים

אבל אנחנו אוכלוסיה ילידית של מזרח אירופה.

TaL53

New member
אם ככה היו חושבים האירופאים, מילא

אבל הם בעצמם לא מוכנים לקבל ריבונות יהודית כלשהי אז אתה עוד רוצה לדרוש מהם את קנינסברג?

Obstbaum

New member
אם לא הבנת, הוא הציע שהיו מקימים מדינה ליהודים דווקא

בקניגסברג (היום קאלינינגראד) במקום במזרח התיכון מאחר שאותו איזור,המובלעת הרוסית הנ"ל בין פולין לליטא היה בעבר (עד סוף מלחמת העולם השנייה, אז סופח ע"י בריה"מ) חלק מפרוסיה המזרחית, ואוכלס בעיקר ע" גרמנים אתניים.
הוא גם הציע ששפת המדינה תהיה יידיש (שפתם של יהודי מזרח אירופה), שהינה, כידוע, דיאלקט של גרמנית.
אם יידיש הייתה שפת המדינה היהודית שהייתה מוקמת בקניגסברג, אז הגרמנים האתניים שחיו שם, היו יכולים לתקשר מצויין עם יהודי אשכנז (שוב, במידה והייתה מוקמת מדינה כזו).
והוא גם הוסיף: כך היה נעשה צדק גם עבור הגרמנים (שכידוע, סולקו מהאיזור) וגם עבור יהודי אירופה- שהיו נשארים באירופה מולדתם.
&nbsp

Astroo

New member
תחת הצדק לגרמנים התכוונתי למשהו אחר

הגרמנים חיסלו מיליוני יהודים בשואה, ומן הצדק הוא שחלק ממדינתם יילקח מהם ויינתן ליהודי אירופה לצורך הקמת ביתם הלאומי. דווקא אין לי בעיה בכך שהגרמנים האתניים פונו מהאיזור.

lEchoesl

New member
לא ממש הבנתי את כוונתך

אתה מתכוון שמוטב שהיו מקימים את הבית הלאומי ליהודים איפשהו שם במזרח אירופה או באירופה המערבית [בחלק מאדמת גרמניה] ושאותה היו מאכלסים יהודי אשכנז שהתגוררו במדינות השכנות? אבל מה עם יהודים לא ממוצא אשכנזי? יהודי אירן, קווקז, מרוקו, תימן וכו'? והאם זה נראה לך סביר להקים מדינה בשטח שלא שייך לך היסטורית במקום להקים בית לאומי בשטח היסטורי משלך?
והאם אתה חושב שזה היה פותר את כול הבעיות של מדינת ישראל? [פרט לבעיית הערבים]?
&nbsp

Astroo

New member
יהודי אירופה ויהודי המזה''ת הם שתי קבוצות אתניות שונות

כמובן אפשר היה לדון. על הצטרפותם של חלק מיהודי המזה''ת, בתנאי של אימוץ התרבות האירופאית ושפת היידיש. מה ז''א שטח שלא שייך לי היסטורית? מזרח אירופה ומרכזה הם שטח המחייה הטבעי של יהודים אשכנזים, שם הקבוצה האתנית הזאת נוצרה.

Astroo

New member
היהודים האשכנזים בתור קבוצה אתנית התגבשו באירופה

Astroo

New member
שילוב של שלושת הגורמים

מוצא, שפה ותרבות.
מתוך הוויקיפדיה:
An ethnic group or ethnicity is a socially-defined category of people who identify with each other based on common ancestral, social, cultural or national experience.

למעלה