אליעזר בן יהודה

וואלה, עלית עליי...

את זו שהצטיידת באזרחות זרה למרות שנולדת פה כדי שתוכלי לברוח אם משהו ישתבש, לא אני. אני נאמן למדינת ישראל ולא רוקד על כמה חתונות בבת אחת.

dori78

New member
מה הקשר לשרשור?

שים לב - אני מפרידה בין ארה"ב כריבונות שמשפיעה על מדינת ישראל, לבין השפה האנגלית.
אתה מסוגל לעשות את ההפרדה הזו?
זו הסיבה שקישרתי לך את השיר של אריאל הורוביץ.
מה הסיבה שהחלטת לקשר פה את שני הקטעים האלה?

am i am i

New member
מבחינה מצפונית - הייתי שמח להגר למדינה אחרת.

השאלה החשובה היא - מה המשמעות של המילה יהודי?
&nbsp
לדעתי, המשמעות היא אמונה באלוהים של היהדות.
אני אגנוסטי, כלומר - איני יודע אם אלוהים קיים או לא, לכן איני רואה את עצמי כשייך לעם היהודי, ואם הייתי חי בתקופה ההיא - הייתי מתבולל.
&nbsp
גם חלוקה לעמים היא חלוקה מיותרת, בסופו של דבר כולנו בני אדם, ולכן החלוקה הזאת מיותרת ורק מעודדת אפלייה ומלחמות.

מישהו מונע ממך להגר לאחת המדינות האנגלו-סקסוניות

ולגדל את ילדיך בשפה האנגלית בלבד? היהדות היא לא רק דת, היא גם לאום. אפשר להיות יהודי מבלי להאמין באלוהים. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה באמריקה או איפה שלא תחיה.

am i am i

New member
לאום שנוצר מתוך הדת עצמה,

אם לא היתה דת לא היה לאום, ולא היתה שום משמעות לחזרה של העם היהודי לארצו.

בסדר, פעם כל היהודים היו דתיים ואמוניים

היום ישנם הרבה שהם אינם כאלה. נו, מה הבעיה? אין להם זכות קיום כיהודים-חופשיים (חילוניים) במדינת ישראל? ד"א, לפי סקרים שונים, 80% מתושבי המדינה מגדירים עצמם כאמוניים (מאמינים בקיומו של אלוהים).
&nbsp
אם אתה ממליץ לאמץ שפות יותר פופולריות ויותר מדוברות, אולי בכלל כדאי להתנער מילדינו ולאמץ ילדים יותר יפים, יותר מוכשרים ויותר מוצלחים? למה להיתקע עם ילדים בינוניים?

beatman

Member
כמה זמן דבר כזה ישרוד ?

יהודי שמתכחש לדתו ומזהה עצמו רק עם הלאום ?

lEchoesl

New member
החלוקה לעמים מטעם הגזענות מיותרת אבל לא מטעם הלאום

כול הסיפור על עולם יחיד אשליה גמורה לדעתי. זה אף פעם לא יהיה. כול עם משמר את המסורת שלו ברמה כזאת או אחרת.
לא יהיה עולם עם דת אחת, תרבות אחת מסורת אחת. שום דבר לא נוצר מכלום ולא יעלם לשום מקום לכול דבר יש סיבה.
לא לאום ולא דת לא מעודדים מלחמה. אני הייתי בדיוק כמוך אגנוסטית חריפה לכיוון אתאיזם, אך דעתי השתנתה מיד לאחר שהבנתי כמה תובנות. אף דת ואף לאום [באופן שלם של המילה] לא מעודד מלחמה או הרג. מי שמעודד מלחמה זה האנשים שמתחבאים מאחוריי לאום או דת ויוצאים בשמם למלחמה. דת האיסלאם לא יוצאת למלחמה נגד יהודים או נוצרים, אלא אנשים שמתחבאים מאחוריה ויוצאים בשמה [ומוציאים לה שם רע]. הלאום הגרמני לא רצה להרוג יהודים, אלה האנשים שהתחבאו מאחוריו [כמו היטלר וחבריו] ויצאו בשמה לטהר את העולם. מי שיוצא למלחמה זה אנשים. דת זה משהו רוחני לכן לא הגיוני שתכריז עליך במלחמה ולדעתי אם מבינים אותה נכון ניתן להגיע למקומות טובים כאדם.

מספר השגות

1. ברוסית אומרים ש-история не терпит сослагательного наклонения (="ההיסטוריה לא סובלת את הטיית ה-subjunctive", קרי, ההיסטוריה לא עוסקת בהשערות "מה היה אילו..."). להזכירך, באותה תקופה דווקא הגרמנית נחשבה לשפה בה"א הידיעה, ומלחמת השפות האמיתית ניטשה סביב הבחירה של שפת ההוראה בטכניון: עברית או גרמנית?

2. איליעזר בן יהודה בדומה לאבות הציונות ביקש ליצור מכנה משותף לכל העדות.

3. מה שכן היה צריך לעשות, זה לבנות מתכונת של חינוך דו-לשוני, כמו בסינגפור.

Astroo

New member
אני בספק שהעדות האחרות ממש עניינו את אבות הציונות

ואת אליעזר פרלמן בכללם. באותה התקופה 90% מיהודי העולם היו אשכנזים, ויהודי המזרח התיכון נתפסו בתור קוריוז שאין לייחס לו משמעות מיוחדת. מה שכן עניין אותם זה ליצור מצג שווא שהיהודים האשכנזים הם אוכלוסיה ילידית של המזרח התיכון. ולשם כך הם טיפחו מיתוס שהיהודים הם שמים (מה שמחייב דיבור בשפה שמית).

TaL53

New member
למה מיתוס?

למה אתה חושב שמה שהציונות עשתה שונה מכל תנועה לאומית אחרת?

Astroo

New member
כי שמים, סלאבים, גרמנים וכו' אלה קבוצות שפתיות

יהודי אירופה במאה ה-19 השתייכו לקבוצת העמים הגרמניים, כי דיברו בשפה מהמשפחה הגרמנית. הציונות היתה שונה מאוד מהתנועות האחרות בכך ששאפה להעביר קבוצה אתנית מסויימת למקום שבו היא מעולם לא התגוררה ולגרום לה לדבר בשפה שבה מעולם לא דיברה. אתה מכיר עוד תנועה לאומית שדגלה במשהו דומה?

TaL53

New member
אתה טועה

לתהליך קוראים אירידנטיות והוא היה בשימוש עי כמה וכמה תנועות לאומיות- למשל הסרבים, איטלקים ובורים בדראפ.
&nbsp
מעבר לכך- עצם דיבור בשפה מסויימת לא משייך אותך לשום לאום. האירים למשל עד היום לרוב דוברים אנגלית אבל הם לא בריטים. ברוסיה יש קבוצות אתניות סיביריות שכבר מזמן דוברות רק רוסית אבל הם לא שייכים ללאום הרוסי.
&nbsp
יותר מכך- היהודים בעצמם במאה ה19 לא ראו את עצמם כגרמנים או פולנים וזה התעצם עוד יותר נוכח העובדה שהאירופאים לא הסכימו להכיר ביהודים כקבוצה לאומית ייחודית ( מכאן צמחה האוטואמנסיפציה ).

Astroo

New member
לא דיברתי על לאום, אלא על קבוצה שפתית

גם הקרואטים והרוסים רחוקים מלהיות אותו הלאום, אבל שני העמים מוגדרים כסלאביים כי שניהם דוברים שפה סלאבית. הבולגרים למשל במקור דיברו בניב טורקי, אבל אח"כ אימצו שפה סלאבית והפכו לסלאבים.

TaL53

New member
דיבור בשפה לא מקנה שום "זכויות"

על שטחים- כאמור- האירים דוברים אנגלית אבל הם אינם בריטים, בוולגה חיו לפני שנות ה-40 הרבה גרמנים שחלקם דיברו גם רוסית אבל הם לא היו רוסים אתנים, גורשו כמו עמים רבים אחרים ואפילו לא הורשו לחזור.
&nbsp
בהודעה הקודמת שלך דיברת על קבוצות אתניות ועל כך עניתי לך- הציונות לא שונה משום תנועה לאומית אחרת (בהתאמה להיסטוריה ולצרכים הייחודיים של התנועה) ולכן אין בהכרח סיבה לבטל את שאיפתה להתיישב בא"י.

beatman

Member
היידיש אינה בדיוק חלק מהשפות הגרמאניות

היא נחשבת כתת קבוצה בגלל שהרבה מילים בה נשאבו מהגרמנית, אך היא מבוססת על העברית וגם נכתבת באותיות עבריות.
היא שונה בזה מהותית משאר השפות הגרמאניות על סוגיהם.
&nbsp
היהודים אף פעם לא היו חלק אינטגרלי מאירופה, לא לאומית, לא לשונית ולא במראה.

Astroo

New member
באנגלית יש הרבה יותר מילים ממקור לטיני

ממילים ממקור עברי ביידיש. ועדיין היא שייכת לשפות הגרמניות ולא הרומאניות. מבחינה תחבירית ומבחינת רוב אוצר המילים יידיש שייכת לשפות הגרמניות. וזה שהכתיב המקובל ביידיש הוא עברי, בכלל לא אומר דבר. בטורקית בעבר השתמשו בכתיב ערבי והיום משתמשים בא''ב לטיני, זה לא הופך אותה לשפה שמית או רומאנית.

beatman

Member
היידיש נוצרה מהעברית שהתאימו אותה לניב הגרמני באשכנז

היא שונה בכך בבירור משאר השפות הגרמאניות.
גם הכתיב העברי מבדל אותה בבירור משאר השפות הגרמאניות בפרט והאירופאיות ככלל.
כתיב עברי מראה על כך שהשפה נוצרה ע"י ונועדה בשביל היהודים שהכירו את הא"ב העברי ולא איזו שפה אירופאית גרמאנית שהדביקו לה בדיעבד אותיות עבריות.

למעלה