אליעזר בן יהודה

Astroo

New member
היהודים באופן כללי אינם קבוצה אתנית

אלא קבוצה דתית שמורכבת ממספר קבוצות אתניות ("עדות").

beatman

Member
רובם בני אותה קבוצה אתנית שהגיעה מארץ ישראל

יש נספחים שהתגיירו והצטרפו עם הדורות.
אך הדבק הוא עם ישראל - תורת ישראל - ארץ ישראל.
לא אירופה.

Astroo

New member
זה לא עונה להגדרה של קבוצה אתנית

בני קבוצה אתנית אחת צריכים להיות בעלי מאפיינים חיצוניים משותפים, שפת דיבור משותפת ותרבות משותפת.

beatman

Member
עם ישראל הוא לאום.

ללאום זה יש זיקה גיאוגרפית לארץ ישראל ותו לא.

Astroo

New member
יש להבדיל בין לאום לקבוצה אתנית

היה גם לאום סובייטי בזמנו. אפשר גם להחליף לאום. אם בזמנו הייתי ממש את שאיפתי להגר לקנדה, הייתי היום כבר שייך ללאום הקנדי.

beatman

Member
מבחינת ההלכה תמיד תשאר בן עם ישראל

מבחינתך ומבחינת הקנדים מה שתחליטו.

lEchoesl

New member
מסכימה ולא מסכימה

יהודי אירופה ויהודי מזה"ת הם שתי קבוצות אתניות שונות => נכון
אבל מה לגבי הלאום? הבסיס האמיתי לקיום רוב המדינות הוא לאום אחד ויחיד. פרט לבלגיה, קנדה וארה"ב [ואולי עוד מדינות שאני לא מכירה] שבהן יש כמה לאומים אבל גם להם יש ארץ עם לאום יחיד [צרפת, גרמניה, יפן, סין וכו'. לאום יחיד=הלאום השלט בארץ] אז מדוע שליהודים לא תהיה מדינה שתרכז את כול היהודים ותהיה למדינת הלאום היהודי? מה שאתה מציע [אם הבנתי אותך נכון] זה להשתלב בקרב האירופאיים, באדמתם או לבקש מהם אדמה ולאכלס אותה רק ביהודים.
לגבי האפשרות הראשונה לדעתי היא מקובלת. אם יש יהודים שרוצים להגר ולהשתלב במדינה אחרת, זאת זכותם. אבל במקביל כך או כך חייבת להיות מדינת לאום ליהודים שמעוניינים לחיות במדינת הלאום שלהם.
לגבי האפשרות השנייה היא לא מקובלת [לדעתי האישית בלבד] כי אתה לוקח מלאום אחר את השטח שלו שלא שייך לך היסטורית.
שטח שלא שייך לך היסטורית=שטח שלא מתבסס על ההיסטוריה של הלאום שלך. זה לא משנה איפה נולדת ביוון, בטורקיה, בנורבגיה אתה רק נולדת שם, גדלת שם, חונכת שם אבל אתה לא חלק מההיסטוריה שלהם. הרק הזה תופס משקל כבד מאוד, אני מבינה את מה שאתה רוצה להגיד. אבל מבחינת היסטוריה השטח של העם היהודי הוא כאן בישראל וכאן אמור להיות הבית היהודי ללאום היהודי ולכול מי שיבחר לחיות במדינת הלאום שלו. מי שלא יבחר, זכותו המלאה אבל מבחינה עובדתית כאן זו האדמה של יהודי כול התפוצות.

beatman

Member

beatman

Member
לא יציק לך שאתה חי במדינה שההצדקה שלה היא עונש כלפי מישהו ?

Astroo

New member
היום זה עוד יותר גרוע

אני חי במדינה שההצדקה היחידה לקיומה כלפי שאר העולם היא השואה, אבל לערבים שחיו כאן לפנינו אין שום קשר לשואה.

beatman

Member
ההצדקה היא זכות דתית והיסטורית

אני לא חי כאן בזכות השואה...
לעם היהודי לא מגיעה ריבונות בגלל השואה.

Astroo

New member
זו הצדקה פנימית כלפי היהודים עצמם

מבחינת אומות העולם ההצדקה לקיום מדינת ישראל היא השואה.

beatman

Member
למה אומות העולם אמורים להצדיק או לא את קיומי ?

יהודים ציוניים החלו במפעל הציוני הרבה לפני השואה, מתוך רצון לבנות מדינה עצמאית בארץ ישראל על בסיס הזיקה הדתית-היסטורית לארץ.

הצהרת בלפור והמנדט של חבר הלאומים זה לפני השואה

השואה, ומחנות העקורים באירופה, וספינות המעפילים רק נתנו משנה תוקף לדברים שהוצדקו עוד הרבה קודם.

ראשית כל, כאשר בן גוריון העיד בוועדת פיל

ואמר שהתנ"ך הוא המנדט שלנו, טיעונו התקבל. שנית, אני לא צריך לקבל שום הצדקה מהגויים האירופאים או האמריקנים כדי להקים מדינה יהודית בארץ ישראל ההיסטורית. משה שרת אמר בזמנו שאנחנו צריכים להודות לאו"ם כי בזכותו הוקמה מדינת ישראל, על כך ענה לו בן גוריון: "מדינת ישראל הוקמה בזכות העזת היהודים, ולא בגלל שום החלטות האו"ם שמום". אחר כך הוסיף: "לא משנה מה יגידו הגויים, חשוב מה יעשו היהודים". אני חושב שחלק מאיתנו, כולל אתה עצמך (כנראה), צריכים להתנתק מהגלותיות שדבקה בנו במהלך 2000 שנות רדיפות, דיכויים, רציחות, השמדה ושאר מרעין בישין ולא לייחס משקל כל כך גבוה למה שהגויים חושבים או רוצים. יש בקרבנו אנשים שכל מעיניהם הוא למצוא חן בעיני הגויים. כן יאהבונו, לא יאהבונו, מה זה משנה?

מדינת ישראל הוקמה למרות השואה, לא בגלל השואה. שלושה דורות של חלוצים למן ייסוד העיר פתח תקווה איפשרו את תקומתה, ולא איזו החלטה במוסד חסר שיניים כמו האו"ם או רגשי האשמה המדומים של הגויים באירופה בעקבות השואה. בלעדיה, היו היום עוד ששה מיליון יהודים וצאצאיהם הרבים, שלפחות חלקם היו עולים לארץ ישראל ותורמים להקמתה/התפתחותה. הבריטים התקפלו מכל הקולוניות שלהם ואותם עמים מדוכאים קיבלו עצמאות מבלי שעברו שואה כלשהי. במוקדם או במאוחר, זה היה מתרחש גם בישראל. מה ששינה את דעת הקהל בבריטניה היה ההוצאה להורג של שני הסרג'נטים ע"י האצ"ל. כאשר בכל העמודים הראשונים בעיתוני הממלכה הופיעו תמונותיהם של שני הסמלים הבריטים התלויים על עצים, הציבור האנגלי המזועזע גמר אומר שחייבים לוותר על המנדט בפלסטינה/ארץ ישראל.

beatman

Member
מה זה "ילידית" ?

למי אכפת מהמקום הטכני שבו נולדת ?
&nbsp
אם הייתי נולד במטוס אל על, הייתי אמור לדרוש מדינה ריבונית בנתב"ג ולהכריז על שפת הטייסים כעל שפה רשמית ?

Astroo

New member
ילידית זה אומר אתנוס שנוצר במקום מסויים

האתנוס האשכנזי נוצר באירופה לפני יותר מאלף שנים, כשעמים אירופאים רבים, כגון הרוסים, עוד לא היו קיימים.

beatman

Member
אתנוס = מוצא אתני ?

אבל רוב היהודים האשכנזים הגיעו לאירופה מהמזרח התיכון, השאר התגיירו והצטרפו לעם ישראל.
אתה בעצם מנתק את ה"אשכנזיות" מהיהדות ומחבר אותה לאירופה, כאילו נוצרה בלעדית באירופה ולא משנה מה מקורותיה.
במקרה כזה תקרא ל"אתנוס" הנ"ל: "יהודים אשכנזים מנותקים מיהדותם ומאמצים את אירופה".

Astroo

New member
והפינים וההונגרים הגיעו במקור מאיזור הוולגה (אסיה)

אז גם הם אינם אירופאים?

למעלה