אין כניסה לנשים

marx04

New member
אבל בדרך אתה פוגע ברגשות אותה אשה

שלום א1ט1, כל הכבוד על שאתה דבק באמונתך ומשתדל להקפיד על קיום המצוות (אינני ציני, אני מתכוון לכך). אבל בעת שאתה עושה זאת, אתה פוגע ברגשותיה של האשה שאתה אינך מוכן להתאמן. כאשר אתה נמנע מלטפס על העץ בשבת מחשש שמא תתלוש ענפים בשבת, אתה עושה זאת כדי לשמור על השבת, ולא כדי לשמור על שלמות העץ. כאשר אתה נמנע מלהתאמן עם אשה, אתה עושה זאת כדי לשמור על עצמך (להימנע מהיצר), והאשה ורגשותיה אינם רלבנטיים מבחינתך. ההבדל הוא שאשה איננה עץ, ולכן ההימנעות שלך, על פי תפיסת עולמי, פסולה, משום שהיא פוגעת באדם אחר (דמך אינו סמוק יותר מדמה שלה). על פי תפיסת עולמי שהנה הומניסטית (מציבה את האדם במרכז, ולא את האל), ובהחלט איננה דתית, על החושש מהתגברות היצר לכבוש את יצרו מבלי לפגוע באחרים, כלומר להתאמן עם כל אדם (גם נשים) ולהשתדל לחסום את המחשבות (אם יש כאלה), או לא להתאמן (כלומר להרחיק עצמי מכל מפגש פיזי אפשרי עם אשה, מבלי שהדבר יפגע ברגשותיה). ברגע שאתה נותן עדיפות לעצמך על פני אחרים (ללכת לאימון שממנו יורחקו נשים) - זה נראה לי לא בסדר. דרך אגב, יתכן שיש פתרון לקושי הנדון בשרשור זה: מורה המבקש לאפשר לאנשים דתיים להתאמן (בהנחה שאדם דתי אינו יכול להתאמן עם אדם ממין אחר), יפתח שלוש קבוצות: אחת מעורבת, שניה לנשים ושלישית לגברים, וכך לא יגרום לפגיעה באדם המבקש להתאמן ונדחה אך ורק בשל מינו. בברכה, אורי.

למה פוגע?

כחילונית,אני לא נפגעת אם מתאמן איתי בקבוצה בחור דתי,שבוחר לא להתאמן איתי. אני מבינה מאיפה זה נובע,מאיסור נגיעה,שהוא אחד הכללים החשובים ביותר עבורו. מדוע להכריח אותו להתאמן איתי? ולהגיע למגע?

את נפגעת כי את מייצגת אוביקט מיני

את מאמצת בכך גישה גברית שרואה באשה אוביקט מיני(שצריך להזהר ממנו), ותסכימי איתי שאת הרבה יותר מאשר אוביקט להמשך אליו מינית. התולדה של איסור המגע הוא היבט מיני, של יצר מיני (למרות שאפשר לתלות עליו תילי תילים של הסברים נוספים). אפשר להתגבר על היצר הזה כמו שמתגברים על יצרים אחרים, וגם על מראית העין של גבר שמתאמן עם מי שאינה אשתו אפשר להתגבר ועל עוד ניואנסים ומצבים הנגזרים מהסיטואציה. אגב, איסור הנגיעה נועד במקורו גם (ולא רק)להגן על נשים מפני גברים אלימים שיטרידו אותן. ובשורה התחתונה גברים בוגרים וצעירים צריכים לדעת להתאפק ולא שיחוקקו להם חוקים כדי לא לתקוף נשים. איסור הנגיעה יכול להתבטל, או להיות מעורפל, ע"י פרשנות של רבנים אמיצים,( או שתכפה אליהם הפרשנות) כמו שמתרחש עכשיו בהרבה תחומים של הדת, ע"ע לימודי דת גבוהים ע"י נשים, שהיה אסור בעבר.

איתן

כחילונית,אחד המצבים שהכי מפריעים לי,במה שטענת הוא,שכאשר אני בחגים הייתי הולכת עם בעלי ובניי הקטנים לבית הכנסת,לא יכולתי לשבת עמם יחד ולחוות את החוויה,שזו בעצם מטרת הביקור בית הכנסת,והייתי צריכה לעלות לעזרת נשים...בגלל זה אני פשוט לא הולכת. בהיבט הזה,אכן מפריעה לי שהם רואים בי אובייקט מיני,שמפריעה להם להתפלל ומסיט אותם למחשבות אסורות,ובעקבות זאת,אני לא יכולה לשבת עם בניי. אבל,ויש כאן אבל גדול,אני בהחלט יכולה להבין את הדרישה לאיסור מגע. עצם הידיעה שמקום מסויים מחייב בחור דתי להתאמן ולהגיע למגע גופני עם אשה,עבורי הוא גם כן חוסר כבוד. מה שכן הייתי רוצה לדעת,זה מדוע לטענתך זו שנאת נשים? איפה נכנסת לכאן השנאה?

התנשאות ופחד מייצרים שנאה

ברגע שיש קבוצה שולטת שמנהלת את העולם כרצונה ומדכאת קבוצה אחרת, היא מייצרת שנאה והיא מפתחת שנאה לקבוצה שהיא שולטת בה. אנחנו שונאים את הפלשתינאים, אנחנו שונאים את העובדים הזרים, ובמיוחד אנחנו שונאים את מי שאנחנו שולטים בו ומעז להתמרד... זה נושא מורכב וסבוך שאנסה לגעת רק בקצהו בשתיים וחצי מילים. נשים נחשבות קרוב למחצית החודש טמאות ממילא, בגלל המחזור החודשי. כשהן לא במחזור הן עשויות לפתות אותנו(ע"ע לילית) ולדרדר אותנו לדבר עבירה(היא התלבשה חשוף ובגלל זה נאנסה וכו'), וכשהן לא מפתות אותנו הן מנסות, בחוצפתן כי רבה, להדחק למקומות המסורתיים שלנו כמו לרצות להיות לוחמות נהגות מנהיגות וכו' הן תופסות את המקום שלנו בדוג'ו בממשלה בצבא בלימודי-קודש במקצועות ריאלים(כמו הנדסה מתמטיקה) והכי גרוע הן עושות זאת טוב מאיתנו ועוד רוצות להרוויח כמונו ... אז איפה היתרון היחסי שלנו כגברים? איזה תפקיד נשאר לנו למלא? מה יהיה איתנו? אז עכשיו גם ל"עזרת גברים" הן רוצות להכנס? אפשר לגחך על רצף המילים שהבאתי כאן, ואפשר גם להבין שהפחד של חלק מהגברים המלווה בהתנשאות מייצר שנאה. השנאה לא תהיה לבת שלי או לאשה שלי, אלא למהות שמסמלות הנשים כקבוצה. פשעי-שנאה מבוצעים ברובם ע"י גברים(!), ובחלקם בחברות שמרניות, ולא רק(ע"ע גרמניה הנאצית). פשעי-שנאה מבוצעים ע"י גברים כנגד מי שמנסה לערער ולמרוד בסדר החברתי הישן המנוהל ע"י גברים. פשעי-שנאה יבואו לידי ביטוי ב: הכאת נשים ואינוסן(שמת לב שנשים לא אונסות כמעט גברים). השפלת עובדים וניצולם. סחר בנשים(בעולם הישן היה גם סחר בגברים הנחותים חברתית, הכושים) רצח הומואים ולסביות(הם שונים ומאיימים על הסדר החברתי). השפלת חד-הוריות ונידוין(כי הן הורסות את הסדר החברתי הישן). התעללות והרחקת חולי נפש למוסדות רחוקים וסגורים(כדי שלא נראה אותם) התעללות והיגעלות מנכים( הם מפחידים, הם שונים מאיתנו, הם לא מושלמים). רצח נשים נואפות או בוגדות(על רקע כבוד המשפחה) מילת נשים ע"י כריתת הדגדגן(שלא יהנו חו"ח ממין) והרשימה ארוכה ארוכה ארוכה........ דיברתי כאן בצורה כללית מדי, וברור שגבר דתי, בדוג'ו נידח, הוא תוצר של המערכת שתיארתי כאן, כמו גם גבר חילוני באותה סיטואציה. לפעמים הגבר החילוני לא יעז לבטא בקול רפה את מה שיאמר הגבר הדתי בקול רם עם הכשר הלכתי, "אני לא רוצה את האשה הזאת במקום המסורתי שלי". שניהם יחשבו(אולי) דומה אבל רק אחד יעז לבטא את האמת שלו כי יש לו גם הכשר.

isaacl

New member
איתן

אתה מערב כל כך הרבה דברי הבל בלי דעת. אכן יחד עם שמירת הלכה קיימות מסורות שאין להן דבר עם ההלכה. כל הסיפורים על לילית המפתה אכן קיימים במסורות של עמים שונים, ולצערי גם יהודים שותפים להתנהגות מאגית, אבל אין להם דבר וחצי דבר עם ההלכה. האמונה בשטויות האלה אינה הלכתית בשום פנים ואופן. הרגישות ההלכתית לצניעות מינית איננה בגלל האשה המפתה אלא בגלל חולשתו של הגבר. גבר השולט על עצמו אכן פטור מסייגים אלה.

אנחנו לא חייבים להסכים על הכל

בוא נוריד את לילית ונשאיר את היכולת של הגבר(כל גבר, גם אתה) לשלוט על ייצרו, למעט פסיכופטים(חס וחלילה) או אנשים לא בוגרים,נפשית ופיזית, ובא לציון גואל. שיהיה ברור, אני לא טוען(לא טוען) שאלו השומרים נגיעה הם פסיכופטים או לא בוגרים, אלא שהם חונכו לקבל את הסייגים בלי לתהות עליהם ולהבין שהם פטורים מהם אם הם שולטים בייצרם. בקשר ל"לילית", ציינתי על קצה המזלג חלקיקים מהפחדים הגבריים ולא טענתי שכל הגברים רואים באשה התגלמות של "לילית", כמו שלא כל הגברים מוכרחים לשמור נגיעה מפחד היצר כי הם שולטים על יצרייהם.

marx04

New member
אפלייה פוגעת

שלום בייבי, 1. דונתלה תיארה תופעה קשה הרבה יותר - קיומה של קבוצת אימון לגברים בלבד, שהיא אינה יכולה להצטרף אליה, וכתוצאה מכך היא נאלצת לחפש מקומות להתאמן בהם באזורים רחוקים יותר מביתה. 2. בכל בית ספר קיימים כללי האתיקט שלו. אצלנו אינך יכולה לבחור עם מי להתאמן. כאשר ניתן האות לביצוע תרגיל, את פונה לאדם הקרוב אליך, קדה לו, ומתחילה להתאמן אתו. אם הוא מסרב להתאמן אתך הדבר מהווה פגיעה חמורה בכללי הנימוס בדוג'ו שלנו, ונוגד את ההרמוניה שכה חשובה באייקידו. אני מניח שבאמת אשה לא תיפגע אם אדם מסויים יסרב להתאמן אתה רק בגלל שהיא אשה. יחד עם זאת, אני מניח שהיא עשויה לחשוב שהוא אדיוט (כך בכל אופן אני הייתי חושב). בברכה, אורי.

אורי

לגבי המקרה של דונתלה,כבר כתבתי שלדעתי המקרה פסול לטעמי,פסול מאד. לגבי עם מי אני מתאמנת ועם מי לא...גם בארניס שניתן האות לביצוע תרגיל,אני פונה לאדם הקרוב אליי,קדה לו,ומתחילה להתאמן איתו. לכן,במקרה של בחור דתי,אני מראש לא אצור קשר עין על מנת לא להגיע למצב מביך. הרמוניה זה דבר שאתה וחברייך לקבוצה יוצר לדעתי. ואתה אחראי אם היא תהיה טובה או לא. אני אישית לא נפגעת מכך,אולי אחרות יפגעו,אם יסרב בחור דתי להתאמן איתם,ובטוח לא אחשוב שהוא אדיוט,אולי אחשוב שחבל,וזה הפסד עבורי ועבורו,אבל בטוח לא אגנה אותו על החלטה שכזו.

אלישיר

New member
תודה על דברייך.

בעזהי"ת אמנם בוודאי גלזר יחליט שאני פנאט פונדמנטליסט, אבל לא בגלל ההערכה בעיני כל פרט בחברה הישראלית יתקיימו חיי. להפך. אני חושש שאין מרחק כל כך גדול בין דבריו של ארנן יקותיאלי על כך שיש להכנס למאה שערים עם זחל"מים ומקלעי אפס חמש ולרסס, ובין אשר חלקים נרחבים בחברה הישראלית מסוגלים לעשות לעולם היהודי המסורתי, זה ששרד את כל הגלויות, זה שבזכותו גם הם קיימים, זה שבלעדיו לא הייתה שום גושפנקא להתנחלות האימפריאליסטית של התנועה הציונית בפלשתינה. תודה על דברייך, כי אני מרגיש שהם פשוט אנושיים. שלמרות שהשונה שונה, עדיין גם לו מותר להנות מזריחת השמש עם שחר.

אני לא חושב שאתה פונדמנטליסט

אני חושב שהיית רוצה להחשב בעיני פונדמנטליסט. כמה פאנט-פונדמנטליסט אתה כבר יכול להיות אם אתה כותב ומשתמש באינטרנט בניגוד גמור לפסיקה של הרבנים הבאמת אורתודוקסים. יום אחד, כשיהיה מאד משעמם בפורום, תפתח דיון על התנגדות הזרמים האורתודוקסים להקמת מדינת ישראל מסיבות של "אתחלתא דגאולה"? (ואז יהיה פה באמת שמח)

א1ט1

New member
אורי

א. תודה על המחמאה...לצערי אני ממש לא מקפיד ודיי חפיפניק,וכמו שכבר כתבתי לי אין בעיה להתאמן עם אשה,אני בסה"כ מייצג פה זרם. ב. אני ממש לא מבין את הפגיעה ברגשותיה של האשה, ח"ו,אני לא משווה את האשה לעץ או לחפץ! אני נותן דוגמא ל"סייג" לתורה, אין פה שום כוונת פגיעה... אני ממש לא רואה סיבה שמישהי תפגע כשלא מכניסים אותה למועדון בגלל סיבה דתית! מאותה סיבה שאני לא יפגע אם לא יכניסו אותי לאימון של בנות בלבד, גם אם לכאורה אני יכול לא להתאמן איתם פיזית ממש,ולא להסתכל עליהם מתאמנות (כן,גם אסור לי להסתכל על בחורה במצבים מסוימים). להפך, אני מאמין שהפגיעה פה היא בזה שכאילו אוסרים עלי להתאמן באומנויות לחימה בגלל שאני דתי! עוד מעט גם לא תתנו לנו ללכת לישיבות ולבתי ספר נפרדים? מדוע שאשה לא תפגע כהיא תבוא ללמוד בישיבה התיכונית שבה אני לומד,ויגידו לה שזה מקום לגברים? הרי אנחנו מחפשים שווין זכויות לא?

marx04

New member
אפלייה פוגעת

שלום א1ט1, 1. אני יודע שלא השווית אשה לעץ - מי שערך את ההשוואה הייתי אני, כדי להמחיש את טענתי. 2. הפגיעה בעיני מתבטאת בהגבלת אפשרויות האימון של נשים. זו זכותו המלאה של כל אדם שלא להתאמן עם אדם מסויים מכל סיבה שהיא, אך אין זו זכותו למנוע מאותו אדם מסויים להתאמן. אם הקבוצה היא קבוצה מעורבת, ואתה היחיד שלא מוכן להתאמן עם נשים, אז לדעתי הפגיעה בנשים פחותה בהרבה מהפגיעה הנובעת מקיומה של קבוצת אימון לגברים בלבד (אם כי עדיין יש פגיעה בהרמוניה שבקבוצה, וזו הסיבה שהבחור הדתי שסיפרתי עליו נאלץ לעזוב את הדוג'ו שלנו). הרי ברור שדונתלה שפתחה את השרשור חשה פגועה בגלל אפליה זו. 3. אני באמת סבור שקיומם של בתי ספר לגברים בלבד ולנשים בלבד אינו תופעה חיובית. אני סבור שמן הראוי שהמדינה תימנע מלתמוך במוסדות לבני מין אחד בלבד. אם מוסדות אלה ימומנו באופן מלא על ידי הלומדים בהם (או הוריהם), אז אני מוכן לסבול את קיומם. 4. נשים מופלות לרעה בחברה הישראלית בכלל, ובחברות הדתיות (היהודית והמוסלמית) בפרט. הדת היהודית והדת המוסלמית מפלות נשים, ואינן מתייחסות אליהן כשוות לגבר. אני מקווה שיום יבוא ואי השוויון הזה ייעלם. בברכה, אורי.

Temporary2

New member
אז מה ?

אורי, אני מסכים לחלוטין עם "הצעת הפשרה" שאתה מציע - כמובן שהיא תלויה הלכה למעשה במספר התלמידים של המורה וכן בזמן העומד לרשותו כדי ללמד. מה שאני לא מבין זה את הבעיה שאתה מציג במשפט "כאשר אתה נמנע מלהתאמן עם אשה, אתה עושה זאת כדי לשמור על עצמך (להימנע מהיצר), והאשה ורגשותיה אינם רלבנטיים מבחינתך". לפי אותו היגיון רק באופן קצת יותר מוקצן, כל בחורה ש"בא לי עליה" ברחוב צריכה להעתר לחיזורי, שכן עליה לחשוב גם על מה שאני מרגיש ולא רק על עצמה. ואפילו אם היא נסה מפני אנס, זה לא בסדר שהיא מנסה לשמור על גופה - הרי גם לו יש רצון וגם אותו צריך לכבד, וזה באמת לא בסדר שהוא יצטרך לחיות עם התסכול שלו. אני בכוונה מקצין, כדי שתסביר היכן עוברים הגבולות. ועוד הערונת קטנטונת - בהקשר של א"ל, הוראות פעולה כמו "לחסום את המחשבות" יכולות לעמוד בסתירה מוחלטת לעקרונות א"ל מסויימות !

marx04

New member
גבולות

שלום זמני2, ההצעה שלי לא היתה הצעת פשרה. מורה שפותח שלוש קבוצות כפי שהצעתי נוהג לדעתי באופן ראוי (וגם מורה שפותח קבוצה מעורבת בלבד - אך לא מורה שפותח קבוצה לבני מין אחד בלבד). אנסה להבהיר היכן עוברים הגבולות (ואקווה שבכך אבהיר גם את קביעתי בפסקה הראשונה לעיל). לא טענתי שעל כל אדם בחברה חובה לפעול להימנע מכל פגיעה שהיא ברגשות אנשים אחרים. הטענה היא שיש להימנע מפגיעה לא מוצדקת ברגשות אחרים. על פי תפיסתי אימון גופני בין שני מתאמנים אינו נושא להעדפות אישיות - עליך להתאמן עם כל מי שמתאמן בדוג'ו שלך, ועל כן הימנעות מאימון עם מתאמן כלשהו מהווה פגיעה בלתי מוצדקת בו (משום שכאשר אתה בא להתאמן בדוג'ו, אתה יודע שאתה אמור להתאמן עם אנשים, ולבוא אתם במגע גופני. אם אינך רוצה שיגעו בך - לא תבוא לדוג'ו). לעומת זאת היענות לחיזור בין שני בני אדם היא בהחלט עניין להעדפות אישיות, ועל כן דחיית מחזר היא לגיטימית, גם אם הדחיה גורמת לדחוי פגיעה קשה (משום שכאשר אני הולך ברחוב, אינני מצהיר בכך שגופי מותר לכל - להבדיל אולי באמת מחברות מסויימות בהן אשה שמסתובבת לבד ברחוב נתפסת כלא צנועה וכמותרת לכל). יתר על כן, שים לב, שההימנעות של גבר מלהתאמן עם אשה לא נובעת מכך שהיא לא מוצאת חן בעיניו, אלא מכך שהיא אשה. כלומר ההימנעות שלו מבוססת על פסילת בנות המין הנשי כולו כשותפות לאימון. הפסילה הזו מבוססת על חולשתו של הגבר ולא על עוול שהמין הנשי גרם לגבר. כלומר הגבר דורש מהמין הנשי לשלם את המחיר על חולשתו שלו. על פי תפיסתי כל אדם אמור לפתור את בעיותיו בכוחות עצמו, ובוודאי אינו רשאי לדרוש מאנשים אחרים לפתור לו אותן, או לשלם את המחיר על בעיות אלו. גבר שנמנע מלהתאמן עם אשה בקבוצה מעורבת פותר את הבעיות שלו על חשבון אחרים, בשעה שהוא צריך לפתור את את הבעיות שלו אך ורק על חשבונו שלו. ראוי שמי שחושש מהיצר שלו יכבוש אותו בתוכו או שישאר בדלת אמותיו ויימנע מלפגוש נשים. בצורה זאת הוא ידיר את עצמו מהחברה, ולא להיפך - ידיר את הנשים מהחברה. היצר של הגבר הזה הוא הבעיה שלו, לא של הנשים, ולכן אין זה ראוי שהן תישאנה במחיר כשלונו של הגבר לכבוש את יצרו. אני מקווה שהצלחתי להבהיר את עצמי. ובאשר להערתך, אני השתמשתי במלה "לחסום" כי זו המלה בה א1ט1 השתמש. מכל מקום, כבישת היצר היא סוגיה כללית, שאינה קשורה דווקא לאומנויות לחימה, ועל כן אין חובה להכפיפה לעקרונות אומנויות הלחימה. מכל מקום כאשר אני עולה למזרן בדוג'ו ומתאמן עם אשה, אני באמת לא מנסה לחסום את המחשבות או לכבוש את היצר. אני בא לדוג'ו כדי להתאמן ולא כדי לחפש שידוכים או פורקן מיני. גם כאשר אני מתאמן עם בת זוגי לחיים אין באימון כל היבט מיני. בברכה, אורי.

Temporary2

New member
היבטים.

"על פי תפיסתי כל אדם אמור לפתור את בעיותיו בכוחות עצמו, ובוודאי אינו רשאי לדרוש מאנשים אחרים לפתור לו אותן, או לשלם את המחיר על בעיות אלו" מה מרקס היה אומר על זה ? איפה הסולידריות ? הבעיה המדוברת אינה בעיה פרטית. היא בעיה שנוצרת בגלל אינטראקציה. יש לפחות שני אנשים המעורבים באינטראקציה, ואם אחד מהם מעוניין לסייג ולהגביל את האינטראקציה הזו זאת זכותו הטבעית. קבוצה לא מעורבת היא קבוצה שהחליטה מראש למנוע אינטראקציות שפרטיה מעוניינים להמנע מהן, מסיבותיהם הן. אתה אולי, כשאתה מגיע לדוג'ו, אינך מחפש שידוך. אבל בקבוצה מעורבת של "יפים-יפות" יהיה קשה מאוד למנוע פזילות. אני אינני חובש כיפה ואיני מגדיר עצמי דתי. אבל התאמנתי ואני מתאמן בקבוצות מעורבות וקבוצות הומוגניות, והפער בין רמת המתחים (המיניים) הוא עצום ובלתי ניתן לגישור. ואני מדבר על עבודה של קנפו-ג'יטסו (עם עבודת גו'דו) ושל טאי-צ'י - כלומר סיטואציות של מגע *מלא*. לא "פגע וברח" (ולא שזה הרבה יותר טוב, אבל פושינג-הנדס וג'ודו-קרקע הם שניהם מאוד "גיפופיים" מטבעם). לגיטימי שאנשים מחפשים להם בני זוג בכל מסגרת, ומה לעשות, גם ליכולת להתגבר על היצר יש גבולות כנראה. אולי לנזיר פרוש שאורח חייו זה קל; אבל לאדם שמגיע לדוג'ו פעם פעמיים שלוש בשבוע, זה קוד מאוד שונה שלא פשוט להתכופף אליו. זאת אומרת, אפשר לנסות, ואפילו להצליח די בהתמדה, אבל מה לעשות, בשיעור הקודם בדיוק הגיעה היפיפיה הזאת והיה קליק כזה במבט ו... מה עושים עכשיו ? מה אני עושה ? מה היא עושה ? שוכחים מזה לשעה ? - אי אפשר. אפשר מקסימום לנסות להסוות את זה. ומההדחקה הזאת לא יצאו דברים טובים לאימון. זוהי דעתי. אולי אני טועה ובגדול.

marx04

New member
היבטים נוספים

שלום זמני2, תודה על התגובה. כתבתי "כל אדם אמור לפתור את בעיותיו בכוחות עצמו" - אני מסכים שלא דייקתי די הצורך. כוונתי בדברים אלה היתה להדגיש את נושא האחריות האישית, ולעניות דעתי אין כל סתירה בין אחריות אישית לבין סולידריות (שהנה ערך חשוב ביותר). תסכים אתי שאנס אינו רשאי להתגונן בטענה שהנאנסת היא בחורה יפהפיה וסקסית. הוא נושא באחריות למעשיו. מוטלת עליו החובה לרסן את עצמו, ואם הוא אינו מקיים חובה זאת, עליו להיענש (נא לא לפתח עמי דיון בנושא מניעי אנסים - זו רק דוגמא שאינה משקפת בהכרח את המציאות). באופן דומה (ולהבדיל אלפי הבדלות) מתאמן באומנות לחימה אינו רשאי לבוא בטענות אל מתאמנות בקבוצה על שהן קיימות שם, ועל שהן מעוררות בו מתח מיני. מן הראוי שימצא דרך לפתור את הבעיה שלו בכוחות עצמו - זו אינה בעיתן של המתאמנות. אני סבור שהימנעות מאימון עם נשים (גם בקבוצה מעורבת) היא פתרון קל מדי ובלתי ראוי (אם כי מובן שפתרון זה עדיף על הטרדה מינית). אינני אומר שאסור שבחור ובחורה המתאמנים באותה קבוצה יהפכו לבני זוג, אך בזמן שהם מתאמנים מן הראוי שיתאמנו באומנות לחימה ולא יעסקו בדברים אחרים. כמו כל דבר, זהו עניין לחינוך ולאימון. לא אמרתי שזה קל, אבל גם העיסוק באומנות לחימה אינו דבר קל (בכל אופן לא לכולם). דרך אגב, אני מאמין שלנזיר פרוש קשה הרבה יותר להתגבר על היצר בהשוואה לאדם מן הישוב (ואגב, אני סבור שהאיסורים הרבים בנושא מין בחברה הדתית, הופכים את המתח המיני לבעיה קשה הרבה יותר דווקא בקרב אנשים דתיים המקפידים לקיים איסורים אלה - אם כי אני מודה שלא ערכתי מחקר בנושא). כאשר אני עולה על המזרן בדוג'ו אני קד קידה. נראה לי שהקידה הזו נועדה להבחין בין "קודש" לבין "חול". הקידה מסמלת עבורי את המעבר בין טרדות היומיום לבין האימון באומנות הלחימה. לאחר מכן בחימום אנו מבצעים תרגילים שונים, שנועדו אף הם ל"הכניס" אותנו לאימון - לא רק פיזית, אלא גם נפשית. לא תמיד אני מצליח לערוך את ההפרדה הזאת, אך ככל שהניסיון והותק שלי גדלים, אני שם לב שזה מצליח יותר ויותר ללא כוונה מיוחדת וללא מאמץ. אתמול זה היה הדיכאון על ההפסד של הפועל מרמורק (אימפריה !) בגביע להפועל כפר סבא, היום זו מתאמנת סקסית, ומחר אלה החובות במכולת - תמיד יהיו דברים שיפגעו בריכוז שלנו ויובילו את המחשבה שלנו למקומות הלא נכונים - את המחשבות האלה לא ניתן לסלק פיזית, ועלינו ללמוד (אינני יודע כיצד) לזרום איתם, לכוון אותם למקומותיהם הראויים להם ולהתרכז באומנות בה אנו עוסקים. בברכה, אורי.

תתרחק מעבירה בלי ליצור עבירה נוספת

על כל רב שיאמר לך שזאת עבירה תוכל למצוא שניים שיפסקו שזאת לא עבירה, אתה בוחר רבנים שפוסקים בשבילך שזאת עבירה, כי זה מתאים לך מכל מיני סיבות. הסוגיה הזאת לא קשורה לדת אלא לבחירה שלהם לפרש את הדת בצורה מסוימת כך שנשים יפגעו, או במקרה אחר כדי שאתיופים יפגעו או במקרה אחר כדי שנשים עגונות יפגעו וכו', תמיד תוכל למצוא "חוליה חלשה" כדי לפגוע בה ובכך להגדיל את כוחך ועליונותך. אתה צריך להחליט אם אתה משתף פעולה עם אנשים בקבוצתך שחרטו על דיגלם אפליה והשפלה של בני-אדם. אתה יכול לפעול אחרת, זאת בחירה שלך. אין לי דבר וחצי דבר נגד דתיים, אני אוהב את הדת ומגדיר את עצמי כדתי, אבל אני לא אוהב את השימוש שעושים בדת כדי להפיץ שנאה או כדי לקדם מטרות פוליטיות, במסווה של דת, כדי להפיץ שנאה או כדי להשפיל אחרים.

marx04

New member
אין לי שום דבר נגד דתיים

יש לי הרבה נגד ציוויים דתיים (ולא דתיים) בלתי מוסריים. מורים שאינם מוכנים ללמד אדם בגלל מינו, ואין זה משנה אם הוא גבר או היא אשה, פועלים באופן פסול. לא אמרתי שאסור להם להתקיים, אלא שאסור שהמדינה תתמוך בהם, ושהם ראויים לגינוי מוסרי. "אל הלב" איננו שונה מבחינה זו (אינני מכיר את הארגון, ואני אומר את דבריי רק על סמך דבריך, מהם אני מבין שהארגון מפלה גברים, בכך שאינו מאפשר להם להצטרף לאימונים בו אך ורק בגלל מינם). אני מבקש להבהיר, שהעובדה שאדם פועל באופן לא מוסרי אינה הופכת אותו למפלצת, או לאדם מוקצה. יש הבדל בין רצח לבין קטיפת תפוז מחצרו של השכן (שתי הפעולות אינן מוסריות, אך ברור שיש הבדל אדיר ביניהן). בברכה, אורי.

למעלה