לעניות דעתי אתה טועה.
"לדת היהודית יש הרבה גוונים"- נכון, אבל ישנם כמה נושאים עיקריים ומרכזיים שכמעט הכל מסכימים עליהם, ואיסור נגיעה הוא אחד מהם. ואני בטח שלא מחשיב את הרפורמים והקונסרבטיביים בתור זרם ביהדות כיוון שהם ממש לא. אתה חוזר וטוען פה שהדתיים והרבנים מפרשים את ההלכה בצורה כזאת רק כדי להשפיל נשים ולשלוט בהם, מימיי לא שמעתי טענות מגוחכות כל כך, איזה אינטרס יהיה לרב להשפיל נשים? לידיעתך היו גם נשים רבניות (למשל הרבנית ליבוביץ' שהוציאה גם ספרים והייתה בקיאה גדולה). וזה בטח לא נכון שהרבנים מפרשים את ההלכה איך שבא להם, ישנה מסורת ארוכת שנים לגבי ההלכה, ורב יבדוק מאה פעמים את ההלכה הקיימת לפני שיחשוב על לפסוק משהו חדש. "הנה אתה רואה יש דתיים שכותבים באינטרנט בשבת"- העובדה שאתה מגדיר את עצמך בתור דתי ובכל זאת כותב באינטרנט בשבת היא מוזרה קצת, הדת היהודית הולכת בגישה שלא מספיק מעשים בלבד ולא מספיק כוונה בלבד, צריך את שניהם. אבל מה שאתה מחליט לשמור או לא זה בחירה שלך. אבל בכלליות, ישנם דברים שמפריעים גם לי, לעניות דעתי הזעומה הרבה מן ההלכות שנפסקו בתקופת האמוראים והן מאוד תלויות מציאות, לא יכולות להתקיים היום, ובחברה דתית של ימינו, כאשר אי"ה תהיה פה מדינת הלכה, הם יהיו מחוייבים בדיקה מחדש על פי המציאות של היום, וזה עצוב שהרבה רבנים היום ובעיקר בציבור החרדי מפחדים מכל חשיבה כזאת בטענה שכל מסורת צריך לשמור. אני מבין את הפחד שלהם משינויים בהלכה, יש פה סכנה לעבירה גדולה, אבל יש כמה דברים (וחשוב להבהיר, אני לא מדבר על דברים כמו שבת, כשרות וכו', אלו דברים נצחיים, אלא הלכות חברתיות בעיקר, שנפסקו בשל המציאות באותם ימים) שפשוט חייבים שינוי מסויים. ועוד הערה בקשר לאיסור נגיעה, מהמעט שלמדתי בנושא (ועל כן אני לא אנסה חו"ש לפסוק פה כלום) לאיסור יש כמה טעמים, ומניעת היצר הוא רק אחד מהם, הדבר קשור גם לשמירה על מערכת נישואים מאריכת ימים (ואני מקווה שמר יצחק ידע להרחיב פה בנושא). זה הכל לבינתיים, אני מקווה שלא נשמעתי מנופח מדי, פשוט עקבתי אחרי הוויכוח פה והיו כמה דברים שהייתי פשוט חייב לכתוב. תודה.