אין כניסה לנשים

anush91

New member
לא יודעת מה הבעיה..

אתלנו גם יש כמה מתאמנים דתיים(גברים) וזה לא מפריע לאף אחד..אז מקסימום הם לא עושים תרגילים עם נשים...סואו וואט?!

יוסיא

New member
אתה נפגע רק אם אתה נותן לזה

לקרות. מותר לקבוצה מסויימת לבחור לעצמה את משתתפיה ועם מי היא רוצה להתאמן ועם מי לא. נכון , זה נשמע מוזר וקצת מפלה...אך כנראה שיש לזה סיבות ואין זה משנה אם אני או אתה חושבים שהסיבות נכונות או לא. הסיבות נכונות עבור אותה קבוצה וזו האמת שלהם וככה זה. כל עוד הקבוצה לא פוגעת באחרים דרך אמונותיהם אז אין לי בעייה עם זה. אין להעלב מהעובדה הזו, אדם נעלב רק אם הוא נותן לעצמו להעלב. את תאמרי לעצמך שהקבוצה הפסידה מפאת זה שהם רוצים רק גברים ותמשיכי הלאה. קבוצה אחרת תשמח לקבל אותך ותוכל להנות ממעלותייך. אין לשפוט כי לא יודעים את כל הפרטים , ואין להעלב כי זה לא אישי נגדך ואם הייתה באה אישה נוספת היא הייתה נתקלת באותה התגובה. אתן דוגמא קלה- רציתי לרכוש מכשיר כלשהו...נאמר לי שהוא מוצע למכירה לנשים בלבד ובגלל שאני גבר....אינני יכול לרכוש את הכלי.( לא זה לא זה ) לא נעלבתי...פשוט ראיתי דבר זה כמוזר מאוד והמשכתי הלאה. לכן אין להעלב...יש להמשיך קדימה וכשתתחילי להתאמן בקבוצה אחרת , כל שקרה ייראה רק כמשהו מוזר שהיה ועבר.

zion bouchris

New member
אומנם אני לא מהפורום אבל כמה דברים

קודם כל אני לא אוהב את המושגים דתי לא דתי דתי זאת לא מילה מהיהדות בכלל אני יכול להיות "דתי" ולגנוב או כל דבר אחר...הייתי ממליץ לנסות את הגישה של מאמין רדום ומאמין פעיל
תראה אורי אני לא יודע איך אתה קורא לעצמך "דתי" וכותב בשבת? לא מסתדר לי... ולמה אתה חושב שהמוסר שלך הוא הכי נכון? הדת כן אוסרת חכמים עשו סייג בשביל שהאדם לא יכשל... המאמן שלי הוא בחור דתי חוזר בתשובה ואצלנו מתאמנים רק בנים... המאמן של המאמן שלי הוא גם חוזר בתשובה...היה לו מכון גדול עם עוד שותף הוא עזב את המכון הגדול ופתח מכון קטן שבמכון הזה הוא מאמן רק בנים...אני לא מבין איפה הבעיה פה? לא הכריחו שום מורה ללמד רק בנים או רק בנות

לדת היהודית גוונים רבים

אתה יכול לבחור גוון שלא משפיל ומפלה נשים. יש פוסקים שונים עם פסיקות סותרות, הרב עובדיה יוסף נגד חבישת פיאה לאשה בעוד ששאר הרבנים האשכנזים בעד חבישת פיאה לאשה. הבחירה שלך היא באיזה רב לבחור. וכך זה מתקיים לגבי הרבה סוגיות. אדם בוחר לעצמו את הרב לפי השקפת עולמו ולא להיפך(למרות שנוח להציג את זה כך), אתה יכול להתייעץ עם מאה רבנים או מאתיים, זה תלוי בך. אתה יכול להחליט מחר בבוקר שאתה עובר מישיבה X לישיבה Y. אתה בפועל בוחר. ודרך אגב, אני כתבתי שאני "כותב בשבת" ולא אורי, הנה אתה רואה יש דתיים שכותבים באינטרנט בשבת. אם אתה מחפש סייגים, היתרים, ושונויות בדת היהודית, יש מפה ועד להודעה חדשה. יש שמחרימים את האינטרנט, יש שלא רואים טלוויזיה, יש נשים שלא תחבושנה פיאה, ויש שגורסים שצריך ללבוש שק על ילד שהתפקר ועזב את הישיבה. יש שגורסים שלנשים אסור להתקרב לקבוצה של בנים, ולנשים אסור ללמוד דף גמרא, ולנשים אסור לעבוד, ויש שיזרקו ראש חזיר על מסגד מוסלמי וכו' יש כמעט הכל, אתה בוחר.

megamad

New member
לעניות דעתי אתה טועה.

"לדת היהודית יש הרבה גוונים"- נכון, אבל ישנם כמה נושאים עיקריים ומרכזיים שכמעט הכל מסכימים עליהם, ואיסור נגיעה הוא אחד מהם. ואני בטח שלא מחשיב את הרפורמים והקונסרבטיביים בתור זרם ביהדות כיוון שהם ממש לא. אתה חוזר וטוען פה שהדתיים והרבנים מפרשים את ההלכה בצורה כזאת רק כדי להשפיל נשים ולשלוט בהם, מימיי לא שמעתי טענות מגוחכות כל כך, איזה אינטרס יהיה לרב להשפיל נשים? לידיעתך היו גם נשים רבניות (למשל הרבנית ליבוביץ' שהוציאה גם ספרים והייתה בקיאה גדולה). וזה בטח לא נכון שהרבנים מפרשים את ההלכה איך שבא להם, ישנה מסורת ארוכת שנים לגבי ההלכה, ורב יבדוק מאה פעמים את ההלכה הקיימת לפני שיחשוב על לפסוק משהו חדש. "הנה אתה רואה יש דתיים שכותבים באינטרנט בשבת"- העובדה שאתה מגדיר את עצמך בתור דתי ובכל זאת כותב באינטרנט בשבת היא מוזרה קצת, הדת היהודית הולכת בגישה שלא מספיק מעשים בלבד ולא מספיק כוונה בלבד, צריך את שניהם. אבל מה שאתה מחליט לשמור או לא זה בחירה שלך. אבל בכלליות, ישנם דברים שמפריעים גם לי, לעניות דעתי הזעומה הרבה מן ההלכות שנפסקו בתקופת האמוראים והן מאוד תלויות מציאות, לא יכולות להתקיים היום, ובחברה דתית של ימינו, כאשר אי"ה תהיה פה מדינת הלכה, הם יהיו מחוייבים בדיקה מחדש על פי המציאות של היום, וזה עצוב שהרבה רבנים היום ובעיקר בציבור החרדי מפחדים מכל חשיבה כזאת בטענה שכל מסורת צריך לשמור. אני מבין את הפחד שלהם משינויים בהלכה, יש פה סכנה לעבירה גדולה, אבל יש כמה דברים (וחשוב להבהיר, אני לא מדבר על דברים כמו שבת, כשרות וכו', אלו דברים נצחיים, אלא הלכות חברתיות בעיקר, שנפסקו בשל המציאות באותם ימים) שפשוט חייבים שינוי מסויים. ועוד הערה בקשר לאיסור נגיעה, מהמעט שלמדתי בנושא (ועל כן אני לא אנסה חו"ש לפסוק פה כלום) לאיסור יש כמה טעמים, ומניעת היצר הוא רק אחד מהם, הדבר קשור גם לשמירה על מערכת נישואים מאריכת ימים (ואני מקווה שמר יצחק ידע להרחיב פה בנושא). זה הכל לבינתיים, אני מקווה שלא נשמעתי מנופח מדי, פשוט עקבתי אחרי הוויכוח פה והיו כמה דברים שהייתי פשוט חייב לכתוב. תודה.

ננדין

New member
מי אתה שתקבע מי יהודי ומי לא???

"בטח שלא מחשיב את הרפורמים והקונסרבטיביים בתור זרם ביהדות כיוון שהם ממש לא" למה לא??? רק מה שאתה מכיר הוא יהודי??? אז אני מניח שמשה רבנו ועוד הרבה לא היו יהודים כי הם לא ממש היו יהודים קונסרבטיבים...

megamad

New member
לא אמרתי שהם לא יהודים

חו"ש, הם יהודים כמוני וכמוך, אלא שאני לא מחשיב אותם כזרם שונה ביהדות, זה כמו שתגיד שמסורתיים הם זרם ביהדות, הם מאמינים באותה תורה אבל בוחרים שלא לקיים חלק מהמצוות כי לדעתם לא צריך את זה היום, אין להם מקורות ביהדות להתבסס עליהם ברפורמה הזאת. אז לעניות דעתי הם בסך הכל יהודים אורטודוכסים שבוחרים שלא לקיים חלק מהמצוות. זה הכל. תודה רבה.

ננדין

New member
אני לא מסכים איתך...

זה לא עניין של בחירה האם לקיים חלק מהמצוות או לא. זה פשוט עניין של התסתכלות אלו מעשים באמת ראויים לפי תפיסת עולמם להיחשב מצוות ואילו לא...

יק67

New member
ליברליזם?

אין דבר מקומם יותר בדיון, מאשר צד אחד שמסביר מה הצד השני באמת מתכוון. אנא, תן את הכבוד המינימלי ליושרה והאינטליגנציה של השני, ואל תנסה להסביר את מניעיו הניסתרים. מצווה מסוימת זו דומה מעוד לקוד האתי נגד הטרדה מינית, המקובל בארץ ובעולם- איסור מגע גופני, איסור התיחסות מינית,איסור התיחדות בחדר סגור ועוד. ההבדל הוא בראיית היהדות את שני הצדדים כנפגעים אפשריים, ובהרחקות הנדרשות מהם. אדם שאלו הם ערכיו יכול לחפש וליצור סביבה שבה ערכים אלו לא נפגעים. לצורך הגילוי הנאות - אני לא שוביניסט (אם קבלות) לא מרגיש צורך להשפיל ולדכא נשים... מתאמן בקבוצה מעורבת, אך מקפיד לא לבוא במגע גופני אם קולגות מהמין השני. כל אלו הם תוצאה של אמונתי הדתית, הנובעת מהחינוך ומהתפיסה שאליה חונכתי ואליה הגעתי הרבה לפני שהתתחלתי להתעסק באומנות לחימה. לא בחרתי דרך זו כדי להשפיל ולדכא את המין הנשי, ולא אשנה את דרכי כדי לישר קו אם צרי-מח\פנטים, הפעם מהצד הליברלי (כמו שאתם רואים מהשרשור לא חסרים גם כאלה).

לא ליבליזם אלא אנושיות

אני דתי כמוך וזה מפריע לי אישית לראות אשה מיוצגת כנחותה או לא רצויה או לא שווה בתוך זרמים מסוימים של היהדות. לי זה מפריע, לך זה לא מפריע! תפעל על פי הבנתך, אבל על תטען בשם היהדות אלא בשם עצמך, כי אתה בוחר את דרכך בתוך היהדות.

יק67

New member
קצת הבנת הנקרא...

איתן היקר, אתה ממשיך בסגנון הצעקני שלך לאורך כל השרשור הזה, בלי שום התיחסות לתגובות ולדברים שנאמרים ע"י אחרים. מאיפה לכל הרוחות הצלחת להוציא מדברי, שאני רואה את האשה כנחותה? או לא רצויה? נדרשת הבנת הנקרא ברמה של כתה ד' להבין שזו לא דעתי. נראה שאתה יודע כל כך טוב מה אחרים באמת מתקוונים שלא תיתן למעט עובדות לקלקל לך את מסע הצלב הנוכחי שלך. כמו כן, אותה הבנת הנקרא היתה מגלה בדברי שאכן אני מביע את דעתי, ולא מתימר לייצג את דעת התורה לעולם. אני מבין שזה שהבעתי הבנה לדעות אחרות פסלה אותי לחלוטין בעיני אדם פתוח ונאור כמוך...

קצת הרבה הבנת הנקרא...

אולי נסכם שבכל הקשור להבנת הנקרא, כיתות ד' ומסעי צלב, אתה פוסק אחרון?

והוא יעלה שוב ושוב ושוב

ככל שהנשים יתבעו את זכותן, הצודקת, לקבל את הנתח שהן זכאיות לו בעוגת החיים(גם במוקדי קבלת ההחלטות).

כמו שאפשר להחליט מאיזה גיל

מתאמנים במועדון כי רוצים רמה מסוימת אפשר להחלט שהבנים והבנות לא מתאמנים יחד. ולא שיש לי משהו נגד הלוחמות אני פגשתי הרבה לוחמות טובות חבל על הזמן.

צריך לתת הזדמנות שווה לנשים

ולא לחפש תירוצים מתחת לאדמה למה הן לא ברמה ולמה הן חלשות. במקומות שנותנים להן הזדמנות שווה עם משאבים שווים הן מצליחות כמו גברים.

Temporary2

New member
יש מי שיראה את זה אחרת.

פמיניסטיות רדיקליות, לדוגמא. שעשויות לטעון שכל פעילות במעגל נשים בלבד, יש בה פוטנציאל גדול יותר לשחרור נשים מאשר פעילות עם גברים שמנסים "להשוות" בה כוחות\זכויות. המחקר שצוטט ע"י דוד בשרשור ההיסטורי, הוא טיפה בים של מחקרים שמצביעים על הדיכוי המגדרי. והשאלה היא מה אפשר לעשות עם זה באקלים החברתי הנוכחי. אני חושב שמעגלי נשים הם גישה מצויינת להעצמה נשית. וממקום משוחרר ומודע לעוצמות קל יותר להאבק על שיוויון. קל יותר לדעת על מה להאבק, היכן וכיצד.

למעלה