אין כניסה לנשים

דונתלה

New member
אין כניסה לנשים

אני משתגעת,זו פעם שניה שאומרים שהחוג רק לגברים. היה פה דיון בעבר על הנושא הזה וכנראה שלא ממש יודעים עד כמה זו בעיה!! אני עברתי לצפון מהמרכז לפני שנה וחצי ,שם במרכז לא נתקלתי בבעיה כזו הבעיה היתה שאני לא הייתי כ"כ פנויה להשקיע בא"ל, פה אני מחפשת בנרות ועד שמצאתי 2 מקומות,אז יוצא שבעלי מוזמן בכייף,אבל את האשה תשאיר בבית. מזה איראן פה????!!!!!!

שלום דונתלה

את רצינית ? באמת אמרו לך שזה רק לגברים ? על מה מדובר ? איזו אומנות לחימה ? זה אגב לא עניין של איראן , מדובר פה על עבירה על החוק (תקנו אותי אם אני טועה) ועל אפליה ברורה , את יכולה לפרט את ה"סיבות" לכך שלר רצו אותך ? מה אמרו לך? בברכה

הסתייגות

אם מדובר בעניין דתי אז זה כבר סיפור אחר , אך לא התרשמתי מדברייך שמדובר בקבוצה של דתיים ...

אפשר לשאול איפה בצפון?

כמו שגראוצ'ו מרקס אמר - לא הייתי רוצה להיות חבר באף מועדון שמוכן לקבל אותי. אותו דבר כאן - אם מועדון כלשהו מפגין גישה כזאת, כנראה שלא היית רוצה להתאמן בו מלכחתחילה (עם סייג קטן לגבי אם המדריך דתי וכו', וגם שם - יש בהחלט דוגמאות למדריכים דתיים ואפילו חרדיים שמדריכים קבוצות מעורבות). מה שכן, הצפון הוא מקום גדול, ונשמח לכוון אותך לכיוון מקומות נחמדים וסימפטיים שיענו על הדרישות שלך, אם רק תצמצמי לנו את הטווח חיפוש שלך.

א1ט1

New member
סליחה???

נכון! החוג לגברים בלבד! גם אצלנו האימון הוא לגברים בלבד, מצטערים מאוד, רובו המוחלט של המתאמנים אצלנו הוא ציבור דתי,אני מסוגל לחשוב כרגע על אחד לא דתי,אולי יש עוד כמה שיעלו לי בראש אחרי זה,אבל בסקירה מהירה ככה זה עובד,ואני מכיר עוד כמה חוגים שבהם זה המצב.

מלבד הנימוק הדתי...

מלבד הנימוק הדתי, שכאמור כבר הבהרתי שיש כמה שמתעלמים ממנו שהם גם חרדים, האם אתה יכול לחשוב על עוד סיבה טובה אחת למה למנוע מנשים להתאמן בקבוצה?

Raffael

New member
בחלק גדול מענפי הספורט יש הפרדה

זה לא משהו כזה נדיר ומופרך, מבלי להכנס לטיעונים בעד ונגד. נשים וגברים, בהכללה, עובדים בצורה שונה וזה בא לידי ביטוי כמעט בכל מאפיין של ספורט/פעילות גופנית/אמנויות לחימה. יש מורים וקבוצות שמכירים בהבדלים האלה, נהנים מהם ומנצלים אותם חיובית. יש כאלה, אני מניח, שמעדיפים קבוצות אולי הומוגניות יותר. לא כזה אסון לדעתי. גם בקבוצות מעורבות, לעיתים קרובות, יש הבדל בתירגולים מסוימים, בין נשים לבין גברים (קרבות, תחרויות, קריטריונים שונים). מצד שני, אולי אני טועה, שהרי תמיד למדתי ולימדתי קבוצות מעורבות, אז אין לי נסיון בהומוגניות מינית.

ננדין

New member
כן אבל זה לא נבחרת תחרותית (כנראה)

בסה"כ חוג לא"ל ככה שאם מישהו לא רוצה בנות בקבוצה שלו זה או משיקולי דת או שיקולי אגו/שוביניזים...

Pyongwon

New member
ואם זה כן היה נבחרת תחרותית?

אז מה? מה, בנבחרת אין בנות? בחורות? קטדות? אתה צוחק עליי! עזוב את הדת. דבר על עניין מוסרי. העם עדיין יש במדינתינו הקטנטונת את ההפרדה הזו? אני בשוק טוטאלי. ג'ס.

ננדין

New member
תקראי את ההודעה של רפאל למעלה

בכל מקרה ישנם מיקרים שבנבחרת תחרותית יעדיפו לפעמים להתאמן רק אם אותו מין (ואולי גם קטגוריות משקל) שמולו מתחרים, זה תקף גם לנשים וגם לגברים ובכל ענף ספורט... שוב, לא תמיד אלה לפעמים...

Pyongwon

New member
בנבחרת אין הבדל בין הבנים לבין

הבנות. כולם מקבלים את אותם התרגילים. יש כאלה שמתקשים עם זה יותר, וכאלה שמתקשים עם זה פחות. וגם הבנות וגם הבנים מביאים מדליות. וכן, מדובר בספורט תחרותי. ושוב - מה בדיוק הבעיה? ג'ס.

א1ט1

New member
כן

א. אז הם מתעלמים והם חרדים,אז מה? גם לי אין בעיה להתאמן עם בנות,אבל לרוב יש בעיה. ב. יש כאלה שמעדיפים להתאמן עם בנים,אולי הם רוצים לתת מכות יותר חזק? אולי פשוט לא נעים להם להתאמן עם בנות? לך תדע.

ננדין

New member
אני לא מבין למה מישהו "יעדיף"

להתאמן רק עם בנים (במידה וזה לא משיקולי דת...) שלא משיקולי אגו/שוביניזים... יש הרבה מה ללמוד מעבודה עם בנות ועם רוצים "להרביץ חזק יותר" אז גם זה תקף לבנות, יש בנות שיכולות להרביץ ולספוג גם מכות חזקות - זה לא תלוי במין התלמיד אלה ברמתו (גם תלמיד מתחיל לא מומלץ שיתחיל בעוצמה גבוה). ושוב, אני שם בצד שיקולי דת...

לא נעים להם???

אם באמת נשים בצד את שיקולי הדת,שאת זה אני יכולה להבין ולכבד. אני כבחורה לא אוכל להתאמן במקום שאבחר,מפני שיש בחורים שלא יהיה נעים להם?????? אני מהווה חצי מהאוכלוסיה,אם לא נעים להם-שישארו בבית,ברצינות. אני באה להתאמן נטו,אני מתאמנת עם 30 גברים בממוצע,לעולם לא נתקלתי בבעיה שבחור יתאמן איתי,למעט דתי אחד חדש,שמראש לא שמים אותנו כזוג. לתת מכות יותר חזק? אני יכולה להראות לך כמה גברים שעובדים הרבה יותר רך ממני.

Raffael

New member
במילים אחרות, לא מקובל עליך שלא

תוכלי להתאמן במקום שאת תבחרי, כי לאנשים "לא נעים", אבל להם אסור ליצור קבוצה ולהתאמן עם עצמם? אני לא בא להגן על קבוצה או מורה מסוימים. אני לא מכיר את הקבוצה הנ"ל ולא יודע עליהם כלום. אני חושב שלגיטימי שמורה/קבוצה מסוימת יחליטו בשביל עצמם איך ועם מי הם מתאמנים. גם אם הנימוק שלהם הוא "אגו או שוביניזם". שיבושם להם. בינתיים אין חוק חינום לחימה חובה חינם ואימונים אינם מצרכי יסוד הנכללים בחישוב המדד. יש מספיק מועדונים בארץ, מספיק מורים ומספיק תלמידים, כדי ליצור קבוצות שונות ומשונות וכדי שכל אחד יבחר מה שמתאים לו אישית. אם אני רואה קבוצה שלא מתאימה לי, אני משיך הלאה. לכעוס על הקבוצה נראה לי מיותר לגמרי. ויש הבדל, בהחלט יש הבדל (בהכללה גסה, אבל בכל זאת) בין אימונים עם נשים ואימונים עם גברים. כמו שאמרתי, בשבילי ובשביל אחרים זה עשוי להיות יתרון. בשביל מישהו אחר, זה יכול להיות חסרון או משהו שהוא מעדיף להמנע ממנו, מסיבותיו שלו. מסעות הצלב ראויים למטרות מוצדקות יותר. רק עניות דעתי.

לפי דברייך רפאל

לגיטימי שמורה/קבוצה מסויימת יחליטו בשביל עצמם...אז לגיטימי,שתהיה קבוצה של אומנות לחימה רק לגברים,רק ליהודים,רק לאשכנזים,ליוצאי צפון מזרח פולין,קבוצות שלא יכללו ערבים,או אתיופים,או רוסים,אולי גם בעלי משקפיים,בלונדיניות, או לענייננו,שלא יכללו נשים. אם פותחים חוג או קבוצה לקהל הרחב,זה לא לגיטימי,ולא מוצדק לפסול חלק מאותו קהל,על פי מגדר,צבע,גזע,דת. נכון שאפשר לפתוח קבוצות בהגדרה מראש לקהל ספציפי (כמו לדוגמא,סמינר רק לבעלי חגורה שחורה ומעלה,וכו...)אבל אם אין מגבלה אמיתית ומוצדקת פרט למינה,אין שום סיבה לפסול אותה מלהשתתף בקבוצה. אם היה לה מבחר גדול יותר,של קבוצות כמו שיש במרכז,אני בטוחה שהיא לא הייתה רוצה להתאמן עם אנשים שפוסלים אותה בגלל מינה,אולם בגלל היותה בצפון הרחוק,ומגוון האפשרויות שלה מלכתחילה מוגבל,אז העניין שווה מסע צלב!

Raffael

New member
לא בטוח שאת רוצה לשמוע את דעתי ../images/Emo13.gif

אבל כן, זה בערך כך. אם מישהו רוצה לגבש קבוצת אימונים רק ליהודים/אשכנזים/יוצאי בבל/בלונדיניות/בעלי משקפיים עגולים וכו', כן, אין לי בעיה עם זה. "אם פותחים קבוצה לקהל הרחב...", אבל זה לא לקהל הרחב. אלה קבוצות ממוקדות, לאנשים ספציפיים. אפילו לסנובים טיפשים מותר שתהיה זכות התאגדות, גם במסגרת של קבוצת אימון באמנות לחימה. אם הם רוצים, אני לא חושב שמענין אותי לשכנע אותם או להצטרף אליהם. בשבילך זו לא "מגבלה אמיתית ומוצדקת" בשבילם כן. למה זה צריך להפריע לך או למישהו? את באמת רוצה ללמוד אצל מורה שיסכים ללמד אותך, אפילו שאת שחורת שיער או תימניה, כי הוא חייב ולא כי הוא רוצה? נכון, הבעיה של המבחר כשמתרחקים ממרכז כלשהו, היא בעיה אמיתית. זה קיים בכל תחום. אנשים שגרים שם משלמים מחיר מסוים וזוכים בבונוסים מסוימים. מי כמוני, שמחפש דירה בימים אלה, יודע בע"פ את יתרונות וחסרונות הפריפריה. חוץ מזה, לפי דברייך בייבי יי, היינו אמורים לדבר עכשיו, לא?

תמיד מוכנה להקשיב../images/Emo13.gif

קודם כל חבל שאין לך או לאחר בעיה עם זה. מפני שביום שלא יהיה לנו אכפת ממקרים כאלו (או מקרים חמורים אף יותר) זה היום שלא יהיה לנו אכפת מהחברה,מהזולת,ומכבוד האדם באשר הוא. והדרך משם ידועה... אישית,לא הייתי מוכנה לעולם להתאמן אצל אדם אשר לא היה מוכן לקבל אותי,אין ספק לרגע,אבל זה לא אומר שזה תקין,ושזה מותר. זה היה מפריע לי,והמקרה הזה,למרות שהוא לא קרה לי,גם מפריע לי. ואתה יודע מה? אני מאד מקווה שדברים כאלו תמיד יפריעו לי...כי אם לא,משהו לא תקין אצלי,אבל שוב,זו רק דעתי. ולגבי השיחה שלנו...וואלה צודק
אני שם,מתחברת.

למעלה