אין כניסה לנשים

מה לגבי חוגים לנשים בלבד?

יש את מרכז אל הלב שמפעיל חוגי אמנויות לחימה לנשים בלבד, יש מרכזי ספורט וכושר לנשים בלבד כמו סטודיו B וסטודיו C, וגם בהם יש חוגי הגנה עצמית לנשים. האם זה כן לגיטימי? אני אישית חושב שקבוצה מעורבת של גברים ונשים זה דבר מצויין שיש לשאוף אליו. תמיד התאמנתי במקומות כאלה, ויחד איתי מתאמנים והתאמנו גברים דתיים שאין להם שום בעיה להתאמן בקבוצה שיש בה גם מבנות המין היפה. מקסימום הם לא עובדים איתן אישית. אני גם חושב שלהתאמן עם נשים עוזר גם לנו הגברים בהתמקדות בטכניקה נכונה ובהורדת מפלס הכח בעבודה, וכמובן שזה עוזר לנשים להתאמן עם גברים כי איתם הן יכולות לעבוד יותר חזק בלי לחשוש יותר מדי שהן תכאבנה להם. מצד שני אני מכיר קבוצות שמיועדות לגברים בני ישיבות בלבד, ואני לא חושב שבנות יכולות להשתלב בקבוצות כאלה. מה השורה התחתונה שלי? אם יש מאמן שלא רוצה נשים בקבוצה שלו, לא צריך להתעצבן עליו אישית. עדיף לחפש קבוצה מעורבת, ואם גם בן הזוג בעניין, אז זה מצויין. אם הקבוצה רחוקה ודורשת נסיעה ועושים את זה יחד עם בן הזוג, הרי לכם עוד קצת זמן ביחד. רן.

דונתלה

New member
תודה

הגנה עצמית?!קצת מעליב..
מה גם ,שגם בעלי בעיניין וללא התינוקי שלנו היינו נוסעים את השעה ורבע הלוך חזור לק.מ.י בכרמיאל ולצערי זה מה שנעשה כנראה בסוף או שנוותר לגמרי כי עם תינוק בן 3 חודשים קצת קשה לבזבז כ"כ הרבה זמן על נסיעות. אני בטוחה שאתה מבין מניסיון...

../images/Emo13.gif הבהרה

מה שכתבתי על חוגי הגנה עצמית, מרכזי ספורט וחוגי אמנויות לחימה לנשים בלבד היה רק כדוגמה לסוג של "אפליה" אבל מהכיוון ההפוך. אם את חושבת ללמוד אמנות לחימה, אני ממש לא אמליץ לך ללכת לקורס מוגבל מפגשים להגנה עצמית לנשים. את ההמלצה הזו אני משאיר לנשים שלא בקטע של ללמוד אמנות לחימה כדרך חיים, אלא מעדיפות להשקיט את הפחד שלהן בקורס קצר.
עם תינוק בן 3 חודשים בבית זה קשה למצוא את הזמן לבלות מחוץ לבית. אשתי ואני עושים משמרות על הילדה כשאנחנו הולכים לאימון (היא לחדר כושר, אני לג'ו-ג'יטסו). אין ספק שמקום ליד הבית הוא יתרון גדול כשיש תינוק בבית. מה עושים? את זה תצטרכי להגיד את... בכל מקרה אני מבין את התיסכול שלך
.

roy33itc

New member
בייבי,אני לא מסכים איתך

אצלי בקבוצה (אני מתאמן בג'ודו כיום) עושים הרבה עבודת קרקע מה שאומר הרבה גלגולים והרבה מגע,אפשר להבין למה הדמיון... יש אצלנו בחורה אחת שעקרונית לא מתאמנת עם גברים (חוץ מאחד שהיא מכירה שנים) בדיוק מהסיבה הזו. אז מה?,להיעלב?,לסרב לעבוד איתה בעמידה בגלל זה? אני רואה בזה סיבה לגיטימית להחליט לא לעבוד עם אדם מסוים וזה שיקול בדיוק כמו אנשים שעובדים חזק מדי ומסוכן מדי...

anush91

New member
זה כל הכיף..

להתאמן בנים ובנות ביחד..כל המגע וכאלה..נורא כיף לדעתי

snift

New member
ביבי - את יודעת שעקרונית אין לי

בעיה להתאמן עם נשים, אבל אני בהחלט יכול להבין כאלו שיש להם. כבר יצא שצחקת עלי מספר פעמים על תרגילים מסויימים שהיה לי "מטריד" לבצע איתך וכם כבר יצא שלא יכולנו לתרגל דברים מסויימים כי *מישהי* בחליטה שהיא באה עם חולצת מעטפת... וסתם לידע כללי - את אומנם מאוד מאוד חשובה, אבל את לא חצי מהאוכלוסיה.

יש גם דברים חיוביים בלעבוד עם בנות

דווקא בגלל שרגילים בד"כ לעבוד עם בנים, אז לעבוד עם בת זה גיוון חיובי. בנוסף כשעובדים עם בנות ו"לא נעים" להרביץ חזק שמים יותר דגש על הטכניקה. ככה מרוויחים משתי כיוונים. חוץ מזה בנות יכולות להפתיע...

הטיעון הדתי לא מתקבל!

יש מספיק פתרונות על פי ההלכה, למי שרוצה, כדי לא לגרום לאפליה על רקע מיגדרי. אגב, גם אם כל החוגים עובדים ככה זה לא אומר שזה בסדר או נכון הלכתית, זאת בחירה "מסוימת מאד" לפרש את ההלכה. ההלכה יכולה להתאים עצמה לכל מציאות על פי רצון המפרשים(שהם גברים). להסתמך על הטיעון של "רוב אנשים המתנהגים בצורה מסוימת" לא משכנע. בדרום אפריקה, מדינה שלמה התנהלה לפי חוקי "הפרדה גזעית", ובסעודיה לאשה אסור לנהוג ברכב לבדה, זה לא אומר שככה זה צריך להתנהל. צריך לבדוק טוב האם הפתרון ה"דתי"(בהקשר הזה) הוא לא כסות, נפוצה מדי, לשנאת נשים.

Raffael

New member
זו כבר יומרה מוגזמת.

"ההלכה יכולה להתאים עצמה לכל מציאות על פי רצון המפרשים" זה סוג של פרשנות ועם כל הכבוד לידידי המלומד, אני בטוח שיהיו חכמי הלכה שיחלקו עליך. להמ אני או אתה צריכים להחליט עבור מישהו מה הנימוקים והסיבות שלו, במיוחד אם אלה דתיים? ההשוואות לדרום אפריקה ולסעודיה קצת מופרכות, בלשון המעטה יותר מזהירה.

דונתלה

New member
הבהרות

במקום ה1 המדריך טען שזה לא א"ל מומלצת לנשים... כך שכמובן לא נסיתי אפילו לבדוק כי זה "דיי" מוריד את המוטיבציה ,במקום השני המדריך דתי והמקום חילוני לחלוטין (קיבוץ)ואגב דתי הוא לא אומר שזו הסיבה (שגם היא מטופשת לטעמי)ותמורת כסף הוא דיי שוכח את ההלכה (המבין יבין). מי שגר בצפון (גליל עליון)ורוצה ללמוד א"ל צריך מראש להתפשר למשל: אין את כל סוגי הא"ל, צריך להתפשר על מדריך (כי יש 4 בערך),ואין שעורים למבוגרים בלבד לרוב זה מעורב עם נוער. כך שמה שנשאר זה ללמוד מקראמה... כל הטענות שקראתי על הבעייתיות של נשים בשעורים משותפים נשמעות לי מגוחכות,אני במקצועי מדריכה של 2 ענפי ספורט ומעולם לא הרגשתי צורך להפלות אף אחד על רקע מינו או דתו וזה עצוב לי שזה קורה לי במיוחד שמדובר בספורט עממי,אף אחד לא מתאמן שם לאולימפידה!

ש מים

New member
אמנות לחימה "לא לנשים"

דונתלה, זרקת די והותר סימנים מזהים, כדי שאחשוד באמנות הלחימה המדוברת (ואולי אני אף יודע באיזה מורה מדובר) ואם אני צודק - אז אני יודע גם מה הרקע לדברים. בלי להצדיק את המורה, אנסה להביא לך מספר "סיבות מקלות": 1. "המדריך דתי והמקום חילוני לחלוטין". לפי הבנתי, אין קשר בין "מידת הדתיות" של התלמידים לבין העובדה שהמורה לא מוכן ללמד בנות על רקע דת. את ההפרדה (נשים/גברים) מבצע המורה והוא שקבע את הסיבות ("דתיות", כפי שכתבת). 2. למה את חושבת ש-"תמורת כסף הוא דיי שוכח את ההלכה"? הוא נתן לך סיבות לחשוב כך? (ואולי הוא מוכן ללמד אותך אישית, אך לא בקבוצה מעורבת, של בנים-בנות? גם זו "סיבה דתית"). ידוע לי שיש קבוצה שמתאמנת באותה שיטה (פני אלי במסרים להבהרות), באזור הכינרת ושאין להם "מגבלות דת" וכד' (אמנם לא "גליל עליון", אבל אולי זה עשוי להתאים). יש באזורך מורה שמלמד שיטה די קרובה וייתכן שגם הוא עשוי להתאים (במושב חד-נס). בכל מקרה, להרחבה ופרשנויות - פני אלי במסרים.

ש מים

New member
תוספת

כן. ידוע לי במי מדובר ואני גם מכיר את הקבוצה. 1. המורה מורה מ-ע-ו-ל-ה (לפי מה ששמעתי. לצערי טרם פגשתי אותו). 2. המורה דתי (חוזר בתשובה, קיבוצניק לשעבר). 3. אכן, רוב הקבוצה חילונית ואף קיבוצניקית, אבל לפחות 2 מהתלמידים היותר וותיקים (מתוך קבוצה של כ-6, עד כמה שאני זוכר) הם חרדים חזקים. כך, שסיבה מס' 2, שהעליתי לעיל, תתכן כנכונה.

דונתלה

New member
צר לי לתקן אותך

אבל לא מדובר על המקום שאתה חושב ובכל אופן גם אם כן חבל מאוד שהוא סוגר כל אופציה לנשים להתאמן בגלל 2 אנשים ,ועוד בלי שום אלטרנטיבה אחרת

ש מים

New member
על הכיפק

אני שמח שזה לא הוא (זה שעליו חשבתי). כדאי לך לנסות אותו.

יהיו חכמים שיחלקו...ויטעו

זאת בחירה מודעת בזרם שמקדם אפליה ושנאה. ההסתרות מאחורי "דת" לא מחזיקה מיים. גם בדרום אפריקה ובסעודיה היו ויש הרבה חכמים שידעו לשכנע ולהראות כמה הטיעונים שלהם לשנאה ואפליה צודקים. אפשר גם אחרת.

isaacl

New member
מצטרף

זו אחת האמירות הכי חסרות כבוד להלכה. העובדה שאנשי הלכה מסוימים מתירים דבר הנחשב לאסור בעיני אחרים איננו מעיד על כיפוף ההלכה על פי רצונם אלא על עמדות פרשניות שונות.

פרשנות ולא כיפוף

בכל מקרה מדובר על פרשנות. אותה פרשנות מתבצעת תמיד על ידי בני-אדם, גברים בלבד, ולא נשים. הנשים בכל מקרה חוטפות סטירה פעמיים, פעם ראשונה בפרשנות(כשהן מסולקות ממוקדי קבלת ההחלטות), ובפעם השנייה ב"מעשה", כשמבוצע עליהן גזר הדין שהוא תוצאה של הפרשנות. ושוב פעם, אין לזה קשר לדת, אלא לפרשנות של הדת,אנחנו לא נפתור את זה בפורום הזה ולא בדור הזה. בדורות הבאים נשים יעזו לתבוע את חלקן השווה, ובצדק(למורת רוחם של הגברים).

isaacl

New member
פרשנות, כיפוף, רצון

אני דווקא אינני מתנגד ללמד נשים, אבל מעניין לציין שהרבה נשים, אף יותר מגברים, מעוניינות בפעילות נפרדת, כך שאינני בטוח שפרשנות נשית תשנה את התמונה. אתה צודק שבדרך כלל מדובר בפרשנות גברית של הטקסט וזו אכן בעיה.

למעלה