איזה ציבור מגעיל

יוטו

New member
הצבא ממש מבין מה הוא עושה כול כך

עד שהוא מגדיר חייל כחלל שהוא בכלל בבסיס שלו משרת רגיל . ברגע שאני יוצא מהתפקיד - ישר מורידים לי את הפרופיל ל45 תקלוט!!

אין לך טיפת הבנה בצבא אה?

פרופיל לא נקבע על פי תפקיד, אלא על פי נתונים אישיים. אם יש לך פרופיל 64, הנתונים שלך מתאימים ל-64. מאיפה אתה צריך להבין את דרכו של הצבא? אתה בתפקיד עד כדי כך זוטר, שאין לך מידע על כלום, וזה מובן.

יוטו

New member
התייאשתי ממך - תחשוב מה שבא לך .

אני יכול רק להוסיף שרוצים שאני יביא אישור רפואי שאני יכול לנהוג הפילו ..

One Echoe

New member
לא.

טוב למות בעד עצמנו. לא בעד ארצנו. אני דוגל במנטליות של שלום, ולא של מלחמה. ולכן המשפט טוב למות בעד ארצנו שגוי מבחינתי והמנטליות שלו לא מובנת לי בכלל. אני מכבד את כל מי שמת למען המדינה ואת מי שמגן עלינו יום ויום, אבל מה טוב בזה? מה טוב בלמות במלחמה? זה הכל שטיפות מוח... ומשאת באת לפה את רק מקללת..."דביל"וכל זה.

spoop

New member
די אצלי "דביל" זה אפילו נוטה לחיבה

מה קללה בזה? זה סתם להגיד שזה קשקוש או משהו. אתה צודק,היה צריך לומר טוב לחיות בעד ארצנו(מה לעשות שטרומפלדור מת באותו רגע,רוצה לבאס אותו?) ברור שהאידיאל הוא לרצות לחיות כאן בשביל הארץ ולא ללכת למות,אבל יש מלחמה אז כן להיות מוכן להקריב את עצמך(לא שאני אומרת שאני אעשה את זה,אבל זה אידאל של חייל)

One Echoe

New member
אני לא אמור לנחש

שדביל אצלך נוטה לחיבה. זה מראה על זלזול. תחשבי על זה לרגע. מעבר לזה, זה לא האידיאל שלי. אני חושב שאידיאל של כל חייל זה לשמור על עצמו ולהגן על המדינה. זה לאטוב למות, בכלל. ובטח שלא במלחמה. שרוב המלחמות הן לחינם. כמו שלנו עכשיו.

ברור שעדיף לחזור בחיים ממלחמה

אף אחד לא רוצה למות במלחמה, תאמין לי. אבל היום רוב החיילים הקרביים יודעים שאם לא תהיה ברירה הם יתנו את עצמם להגנה על המדינה.

One Echoe

New member
ברור.

חס וחלילה אם זה לא היה ככה! ח"ח לכל הקרביים שלנו... אבל המנטליות של המשפט פשוט לא עושה לי את זה. אני נגד מלחמה, נגד אלימות, נגד מוות לחינם, מבחינתי המשפט הזה הוא קלוקלת.

גם אני מעדיף חיים שלווים

כשכולם חיים באחווה אחד עם השני, אבל לצערי לפעמים דברים נכפים ואין מה לעשות.

One Echoe

New member
נכון.

ולכן המשפט " |ההדגש|טוב| למות בעד ארצנו " הוא פשוט משפט לא נכון. כלומר, אם זה נכפה..אין מה לעשות. נמות כי זו המדינה שלנו. אבל מה טוב בזה?

זה לא מה שאתה חושב...

קודם כל כשאני אומר נכפה זה לא אומר שזו האפשרות האחרונה. ברור שאפילו באמצע קרב אתה יכול להסתלק ולהגיע למקום בטוח. אבל חייל אמיתי ישאר וימשיך להלחם בידיעה שאם הוא ימות הוא יעשה זאת למען המדינה, וזה התגלמות הגבורה וזה מה שהמשפט אומר.

One Echoe

New member
../images/Emo31.gif

אנחנו לא מסכימים, וזה בסדר גמור. לדעתי זה משפט מטומטם והוא לא מראה על שום גבורה. אולי להיפך, הוא מראה על חולשה. ובאמצע קרב לא תמיד אפשר להסתלק ולהגיע למקום בטוח.

לידיעתך, הנה השבועה של כל חייל

בסיום הטירונות: "אני נשבע ומתחייב בהן צדקתי לשמור אמונים למדינת ישראל, לחוקתה ולשלוטונותיה המומסכים, לקבל על עצמי ללא תנאי וללא סייג עול משמעותו של צבא הגנה לישראל, לציית לכל הפקודות וההוראות הניתנות על ידי המפקדים המוסמכים ולהקדיש את כל כוחותיי ואף להקריב את חיי להגנת המולדת ולחירות הארץ" החלק הרלוונטי מודגש.

One Echoe

New member
כן..?

את מי זה מעניין ומה אתה מראה לי את זה? זה לא משנה את הדיעה שלי.

תפעיל קצת את הראש שלך

החיילים נשבעים לתת את חייהם למען המדינה, ככה שהדעה שלך פשוט לא רלוונטית פה.

One Echoe

New member
הדיעה שלי היא הסיבה

שהדיון התחיל פה. לא קבעתי שום עובדה. "ולכן המשפט טוב למות בעד ארצנו שגוי |ההדגש|מבחינתי והמנטליות שלו לא מובנת לי בכלל. אני מכבד את כל מי שמת למען המדינה ואת מי שמגן עלינו יום ויום, אבל מה טוב בזה? מה טוב בלמות במלחמה? זה הכל שטיפות מוח..." אחרי זה אתה באת והתווכחת איתי. הבהרתי את הכוונה שלי. ובלי קשר, החיילים הם לא אלה שמנסחים את השבועה, ואני בטוח שרובם גם לא כ"כ מתלהבים מהרעיון של למות.

spoop

New member
אני אנסה להסביר לך את המשפט

לא טוב למות,בזה את צודק. הכי טוב זה לחיות ולהפריח את המדינה. אבל אם כבר מתים,אז טוב למות בעד ארצנו(ולא במלחמת סכינים בשכונה או משהו) הגבורה הכי גדולה של למות למען המדינה,היא שכן רוצים לחיות! החיילים שמתים בקרב עושים את זה כדי שאחנו נוכל להמשיך לחיות!

One Echoe

New member
אני אתן לך דוגמא...

לא יודע אם זה יסביר, אבל אני אנסה. אם הניק ניים של מישהי יהיה " ילדה עצובה "...את חושבת שזה לא ישפיע עליה? גם בלי שהיא תרצה. אותו דבר המשפט הזה, המשפט הזה רומז רמז גס על מלחמה מלכתחילה, ולכן אני סולד ממנו. אני כ"כ מעריך את כל מי שמת למען המדינה, ואת כל הלוחמים שלנו שעושים עבודת קודש. פשוט עבודת קודש. אבל אני לא מסכים עם זה שזה טוב למות למען המדינה!!! לא! זה טוב לחיות למען המדינה! זה טוב לעשות שלום!

למעלה