ראשית כל,
הדוגמא שנתתי לא כוונה ישירות אלייך, להיפך, מקריאת הודעותייך בנושאים שונים שמתי לב לרגישותך כהורה וכאדם. הדוגמא ניתנה בהקשר לרעיון הרחם המלאכותי. ויש קשר. וזה אכן מתקשר לטעמי גם להזנה בתמ"ל. הקשר הוא לא בחיבור או הניתוק הרגשי. בזה אין קשר כיוון שבהזנה בתמ"ל, הניתוק הרגשי אינו קיים כלל (תלוי באם כמובן, אך במידה שווה בהנקה), ולעומת זאת בהיריון מכני שכזה הוא קיים גם קיים. כמו גם בגידול ילדים מכאני. אולי זו גם שאלה של אופן תפיסת הדברים: אני מרגישה כבר מתחילת ההריון שיש לי ילד. גם כעת, (אני בהריון) אני מרגישה שאני אם לשניים. אחד בתוכי ואחד מחוצה לי. ואני דואגת לשניהם ואוהבת את שניהם. יש הרבה מה לכתוב על ההבדלים בין רחם מלאכותי לרחם אנושי- החל מדברים מוחשיים כפעימות לב וקולה של אמא ועד לחמימות אנרגטית ואף רוחנית שאין לה תחליף מכני (גם כשהאם עצבנית או עצובה). ממש כפי שיש הרבה מה לכתוב, ונכתב, על ההבדלים בין הנקה לתזונה מלאכותית. אך לא זו תמצית הקשר בין הדברים. יכולתי באותה מידה להביא כל דוגמא אחרת, מכל תחום חיים אחר, שמהותה היא העדפת תחליף, מתוחכם ומושלם ככל שיהיה, שמציע המדע על פני המקור הטבעי, השלם ובעל נשמת החיים באפו. [שוב, זהו ביטוי שאול. ברור שלתמ"ל ולטלוויזיה (סתם כקונטרה לדמיון עצמאי פעיל, לא עולה בדעתי דבר מוצלח יותר כרגע) - אין אף] זה חלק מנושא אדיר ממדים ומורכב, שכותרתו: אובדן הפרופורציה ושגעון הגדלות של האדם. הטבע היה פה הרבה לפני הולדת האנושות, ויהיה פה גם אחריה. קשה להאמין, אך הוא מתקיים גם ברגעים אלה ממש.