אף אחד לא עושה תחרות../images/Emo5.gif
מדובר בבני האדם. ולי אישית נמאס לשמוע התנצחויות כאילו זכינו במשהו. מי שמרגישה שלמה באימהות שלה אז שום דבר לא צריך לעורר אותה. הנקה נרצה או לא זה הכי טוב. גם אם נרים דגל או ננסה אחרת שום דבר לא יעזור לנו. זה הטבע וכך נולדנו, אנחנו שייכים למחלקת היונקים אם נרצה ואם לא- לשימחתנו מוחנו איפשרו לנו לפתח תחליפים, ולאלו שקשה להן זה עוזר. (וקושי הוא לא רק פיזי אלא כללי). אבל בין זה לבין לומר שתחליפי חלב טובים יותר הוא מופרך מראש. גופנו בנוי להניק ועם כל המודרניזציה וה"פמיניזם" והרצון לשנות, זה לא ישנה את זה, בכל הריון החזה שלנו מכין את עצמו להנקה וזו עובדה. אני לא חושבת שהנקה מפריעה להתפתחות אישית של האישה ולקריירה מזהירה, יש לי חברות שהניקו שנתיים וזה לא הפריע להן לסיים דוקטורט או לפתח קריירה כזו או אחרת. הכל עניין של הצורך האישי שלנו כאמהות אם אנו מוכנות להנקה או לא. במידה והיינו חיות בעולם ללא תחליפים השאלה הזו לא היתה נשאלת מראש. למי שיש תקציב אז היא יכולה גם להאכיל בבקבוק וגם להניק, ובמידה והאין לה בעיה של תזונה אישית גם התינוק/ת תקבל את המרכיבים הדרושים כך שהשליטה שלנו באוכל התינוק/ת הוא גבוהה. בתחליפי חלב לא אנחנו אלו שאחראיים למרכיבים שנכנסים לגוף ילדינו ואנחנו מאמינים שמה שרשום במרכיבים הוא נכון- לנו השליטה מה נכנס לגוף תינוקינו הוא אפסי. אני לא הנקתי הרבה את ילדיי (לצערי) אבל אני יודעת שהנקה טובה יותר וזה לא מוריד אפילו במיל מהאימהות שלי, כי אני שלמה איתה. וא יודעת מה- אימהות מניקות כן חושבות יותר על ילדם מאימהות שלא מניקות- כי הקריירה כמו שאמרת חשוב להן אך לא יותר מהזנת התינוק (למרות שהוא לא הפריע להן). לא שאני באה בביקורת אלא מציינת את דעתי הצנועה בלבד.