אופס...מה מצאתי

את בסדר ../images/Emo13.gif ../images/Emo45.gif

אכן הבאתי את זה כדוגמה אישית ולא אישרור סטטיסטי. דברי + דברייך בעצם מאששים את טענתי בעניין יחסיות ומגמתיות המחקרים הללו.

שירה הא

New member
אני לא יודעת באשר לדברייך ../images/Emo13.gif

אבל בדבריי אין שום האשמה. אני חושבת שהטעויות נובעות מחוסר תשומת-לב ולא מתוך ניסיון זדוני ומכוון.

יותר קל להעלות השערות מאשר לקרוא

תקצירי מאמרים, מן הסתם
בקישור שהבאתי, שמפנה לכמה וכמה מחקרים שחזרו והראו את ההבדלים, מציינים כמה פעמים שההבדלים ברמת האיי.קיו קיימים (גם אם בחלק מהמקרים מצטמצמים במידה מסוימת) גם לאחר ניטרול משתני השכלה/גיל וכו'. יש שם פירוט לגבי שני מחקרים, נדמה לי, ולגבי האחרים, אפשר לחפש את התקצירים ולהתרשם. מחקרים לא מתפרסמים בלנסט, בפדיאטריקס ובדומיהם אם הם לא עומדים בסטנדרטים מחקריים מינימליים.

נעה גל

New member
זה נכון (לגבי סטנדרטים מחקריים

מינימליים) עם זאת אסור לשכוח שגם מגזינים אקדמיים לא נטולים פוליטיקה והם בוחרים איזה מאמרים לפרסם ואיזה לא ועל ידי זה למעשה, להציג תמונה מעוותת של מה שנמצא. הדבר קורה כל הזמן, ויש דוגמא מאוד מפורסמת (שאני משום מה לא מצליחה כרגע להזכר בפרטים, אולי זה יבוא לי בהמשך היום) על מחקרים בפסיכולוגיה על תינוקות שסתרו את הגישה המקובלת בזמנו ונדחו פעם אחר פעם במשך כמה שנים ע"י מגזינים מקצועיים למרות שעמדו בסטנדרטיים מחקריים (המשמעות היתה לגבי יציאת נשים לעבודה מחוץ לבית. אני רק לא זוכרת אם המחקרים נדחו היו אלה שעודדו נשים לצאת לעבודה או ההפך). בסופו של דבר מגזין אחד פרסם את הממצאים ואז התחיל שטף של מחקרים שמצאו את אותו הדבר וסתרו למעשה את הגישה הרווחת.

הילהל

New member
../images/Emo10.gifכמה עצוב

כמה עצוב שהשנאה להנקה מעוורת אותך עד כדי כך, שסיפור על תינוק שניזוק מעלה לך חיוך ענק על הפרצוף. נורא. לטעמי הסיפור הזה מצביע על בעיה שדברנו עליה רבות - חוסר ידע. גם של הרופא וגם של האם. שניהם לא ידעו ולא הבינו שטבעונות של האם תגרום לחוסר (חוסר, לא הרעלה. כנ"ל לגבי רמדיה) אצל התינוק. הסיפור הזה מצביע על עוד בעיה - קיצוניות. מבחינתי טבעונות היא דת מטורפת, לא פחות.

הילהל

New member
מה הספין בדיוק?

שיש גם מניקות מטומטמות? שהורים לא חושבים עד הסוף - לא לגבי הנקה של אם טבעונית ולא לגבי מתן פורמולה? שלמדנו לא לשאול? פשוט לסמוך על מה שאומר הרופא ולא לעשות קצת בירור ובדיקה עצמית? זה כל מה שאני רואה כאן. זה לא קשור בהכרח להנקה (אני משתגעת מכמה שאנשים לא חוקרים ובודקים, אלא מסכימים לכל מה ש"סמכות" זו או אחרת אומרת). לא מוצאת כאן שום סיבה לחייך. כלום.

נעה גל

New member
תגידו לי, לא התעייפתן מלהתנצח על

הנושא הזה? כמה אפשר?! זה כבר הפך להיות כמו פוליטיקה - כל צד משהו מנופף בסדין אדום וכולם קופצים לנגח. השלב הבא הוא התבצרות כללית בעמדות ומעבר ישיר לדיון על מטיפים משני הכיוונים... תהיו לי בריאות

גוועלט

אבל היו לי מורות טובות - שטענו שילדי רמדיה הלכו לעולמן בגלל שאימותיהן הרעות לא היניקו

קט קט

New member
../images/Emo186.gif אני קוראת כאן בשקט בדרך כלל

אבל ההודעה האחרונה ממש נוראית בעיני. לכל אחד יש את הזכות לדעתו, והאמת שכבר לא מעניין אותי לשכנע אף אחד להניק. שכל אחד יעשה מה שטוב לו. באמת. אבל לכתוב משהו כמו ההודעה הזו - שכביכול טוענת שהמניקות "הפנאטיות" האשימו את האמהות שלא הניקו במות ילדיהם? איזה מן דבר זה? איזה חוסר רגישות מזעזע. אם היית קוראת את הדיונים הנרחבים שהיו בנושא בפורום הנקה היית רואה שזה ממש לא כך. אף אחד שם לא "רקד על הדם". ההפך. היתה שם חמלה. מה שאני לא ממש רואה בהודעות שלך. סליחה על הבוטות.

התלבטתי אם לענות ללילה או לא אבל

נראה לי שאת לילה עברת את גבול הטעם הטוב וממש הגזמת! ממש חבל כי מתכתובות אחרות שבהן השתתפת עשית רושם של בחורה נחמדה והאמת הצלחת לקלקל את הרוששם ובגדול!!!!!!!!

לאה_מ

New member
בדיוק היום

ביקשתי כאן לא להגרר לביקורות אישיות. אודה לכן אם תכבדו את בקשתי.

nonana

New member
אף אחד לא עושה תחרות../images/Emo5.gif

מדובר בבני האדם. ולי אישית נמאס לשמוע התנצחויות כאילו זכינו במשהו. מי שמרגישה שלמה באימהות שלה אז שום דבר לא צריך לעורר אותה. הנקה נרצה או לא זה הכי טוב. גם אם נרים דגל או ננסה אחרת שום דבר לא יעזור לנו. זה הטבע וכך נולדנו, אנחנו שייכים למחלקת היונקים אם נרצה ואם לא- לשימחתנו מוחנו איפשרו לנו לפתח תחליפים, ולאלו שקשה להן זה עוזר. (וקושי הוא לא רק פיזי אלא כללי). אבל בין זה לבין לומר שתחליפי חלב טובים יותר הוא מופרך מראש. גופנו בנוי להניק ועם כל המודרניזציה וה"פמיניזם" והרצון לשנות, זה לא ישנה את זה, בכל הריון החזה שלנו מכין את עצמו להנקה וזו עובדה. אני לא חושבת שהנקה מפריעה להתפתחות אישית של האישה ולקריירה מזהירה, יש לי חברות שהניקו שנתיים וזה לא הפריע להן לסיים דוקטורט או לפתח קריירה כזו או אחרת. הכל עניין של הצורך האישי שלנו כאמהות אם אנו מוכנות להנקה או לא. במידה והיינו חיות בעולם ללא תחליפים השאלה הזו לא היתה נשאלת מראש. למי שיש תקציב אז היא יכולה גם להאכיל בבקבוק וגם להניק, ובמידה והאין לה בעיה של תזונה אישית גם התינוק/ת תקבל את המרכיבים הדרושים כך שהשליטה שלנו באוכל התינוק/ת הוא גבוהה. בתחליפי חלב לא אנחנו אלו שאחראיים למרכיבים שנכנסים לגוף ילדינו ואנחנו מאמינים שמה שרשום במרכיבים הוא נכון- לנו השליטה מה נכנס לגוף תינוקינו הוא אפסי. אני לא הנקתי הרבה את ילדיי (לצערי) אבל אני יודעת שהנקה טובה יותר וזה לא מוריד אפילו במיל מהאימהות שלי, כי אני שלמה איתה. וא יודעת מה- אימהות מניקות כן חושבות יותר על ילדם מאימהות שלא מניקות- כי הקריירה כמו שאמרת חשוב להן אך לא יותר מהזנת התינוק (למרות שהוא לא הפריע להן). לא שאני באה בביקורת אלא מציינת את דעתי הצנועה בלבד.

למעלה