אופס...מה מצאתי

מה זה נהנית - התמוגגתי ../images/Emo13.gif

והצטערתי בצערו של התינוק החמוד הזה שאמו באמת חשבה (וחושבת) שחלב אם הוא המזון היחידי הטוב לתינוקות.

Kalla

New member
לא מבינה את תחושת ההתמוגגות.

בעיני להתמוגג מהסיפור הזה גרוע באותה מידה כמו להתמוגג מסיפור הרמדיה הצמחית. האם לא ידעה, התינוק נפגע. זה עצוב מאוד וכמעט נגמר בטרגדיה נוראית. ברור שאין דבר בעולם שהוא מושלם ואני מראש לא מחפשת בו מושלמות או אמת קיצונית אחת ויחידה. אז קורות פאשלות ותקלות בחיסונים, בתמ"לים ובחלב אם ובכל דבר אחר שקיים עלי אדמות. יוצאים מן הכלל בכל התחומים תמיד היו ותמיד יהיו ואפשר רק לרחם על אלה שלא מבינים זאת ולוקחים כל דבר לקיצוניות. עדיין בתוך כל זה כל אחד צריך לעשות את הבחירות שלו לפי מיטב ומירב השיקולים שמתאימים לו ולמשפחתו ולקוות שהכל יהיה בסדר. יותר מזה איש בעולם לא יכול לעשות גם אם הוא מאמין בכל ליבו שכן. זו גם הסיבה שאין לי כל כוונה לא לתת לבתי לכשתוולד רמדיה אם זה מה שיתאים לה, כמו שאין בעיה שמיליוני אמהות יניקו גם אם יש סיכוי שכמה מהן יגרמו שלא ביודעין נזק לילדיהן בגלל חוסר בויטמין שלא היו מודעות לו או כל סיבה דומה אחרת. הדבר היחיד שעשוי להקטין את הסיכון הפוטנציאלי שכולנו לוקחים בכל דבר שאנחנו עושים בחיים זה הרבה מחשבה, תשומת לב ויד על הדופק - למשל לתפוס בזמן שהילד לא בסדר. מעבר לזה, מה שלא נעשה - אין לנו הרבה שליטה או בטחון. זה הלקח היחיד שניתן ללמוד מהסיפורים העצובים האלה.

Kalla

New member
אכן קראתי

וראיתי שאת מנסה לעשות את ההפרדה בין ההתמוגגות מעצם קיום הבעיה בחלב אם לבין הנזק לתינוק, אך עדיין בעיני זה מיותר ולא ממש ישים במקרה כזה (בדיוק כמו שזה לא יישים במקרה של רמדיה להפריד את הכאב על התינוקות מהשמחה על ההוכחה כביכול שתמ"ל זה לא טוב). אין פה מרוויחים, רק מפסידים וכל גילוי של שמחה, גם אם מלווה בצער, נראה לא במקום.

zimes

New member
ליליה? הערכתי אותך הרבה יותר!

לפחות - את יכולות החשיבה שלך. באותו שחור על גבי עתון כתוב היה שתזונתה של האשה לא היתה מאוזנת, ושהרופא שלה היה מיודע לגבי היותה טבעונית. אז את מסתפקת בכותרת? זו לא "את"
או שלעניני הנקה את זורקת הצידה את כל האינטיליגנציה שלך, את הקריאה הבקורתית, את סימני השאלה, את הזמן וההקשר בו הכתבה מתפרסמת, ואת בעלי-הענין (כלכלית) בכותרת כזו? כתבו עליו בעתון הרבה דברים, והוא בכלל לא ידע שהוא כזה

דווקא קראתי הכל

הכתבה אומרת שטוב ורע יכולים להגיע מכל מקום. ושאין אמת מוחלטת. ובעידן הגלובליזציה אני יוצאת מתוך הנחה שאין משהו שאין אינטרס כלכלי מאחוריו (כולל עידוד ממלכתי של הנקה). הפסקתי לבדוק את האינטרס הנקודתי ברגע שהבנתי שהוא תמיד שם.... אגב, באותו עיתון במוסף בריאות יש כתבה נרחבת על מה יש בתחליפי חלב אם.

כמו שאמרו בפורום הנקה, הכותרת היתה

צריכה להיות "זהירות, אמא מטומטמת". אם כי אני קצת יותר סלחנית ונוטה לכיוון "זהירות, רופא מטומטם". כנראה ששניהם בעד הנקה, אבל בעצמם גדלו על תמ"ל (8-10 נקודות איי.קיו פחות, בממוצע).
זה שיש מקרים בודדים של אמהות עם תזונה כ"כ לא מאוזנת, בחברת השפע שלנו, עוד לא הופך את חלב האם לרעל, ובפרט כשמודדים אותו מול נזקי התמ"ל (פרטים באתרי משרד הבריאות, ארגון הבריאות העולמי, האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים, וכו').

תפסיקי לבלבל במח לגבי ה- IQ

יש לי שני ילדים, פרטיים שלי, הכרות מיד ראשונה, שלפחות אחד מהם מחונן (השניה עוד לא ידוע) ומוכשר וחכם מהרבה ילדים אחרים סביבו - חלקם ינקו וחלקם גדלו על פורמולה. חלב האם אינו רעל ולתחליפיו אין נזקים. אם תקחי מקרי הזמה בחלב אם בעולם שגרמו למוות - רק האפיזודה הסינית גבתה יותר קורבנות מכל אלו שאנחנו יודעות עליהם או לא, ששתו תחליפים. תהני מההנקה ואנא אל תפיצי תעמולה מגמתית ושקרית לגבי התחליפים.

Kalla

New member
מסכימה לגבי ה-IQ.

מעניין שכל המחוננים סביבי כולל אבי, בעלי, בני הבכור ומספר חברים ומכרים שיש לי מעולם לא נגעו בחלב אם, וחלקם אפילו ניזונו מחלב פרה בלבד וחלקם אף סבלו מרעב בתקופת הינקות בגלל המלחמה והמצור.

מה לעשות, אגרסיביות לא משנה עובדות

יש מספיק מחקרים שמראים את הקשר הישיר הזה. מעניין במיוחד המחקר שהשווה בין פגים שניזונו בזונדה, חלקם בחלב אם וחלקם בתמ"ל, כך שאי אפשר היה אפילו לטעון שעצם ההנקה היא זו שעושה את ההבדל, וגם שם נראו ההבדלים. אני מצרפת קישור, גם אם לא נראה לי שתקראי אותו. אני שמחה בשבילך ובטוחה שילדייך אינטליגנטיים, ובמקרה של הילד שלך, הוא מסתדר נפלא גם בלי הנקודות הנוספות. יש אחרים שבשבילם עוד 8 נקודות איי.קיו עושות את ההבדל בין חיים עצמאיים לבין חיים במוסד, בין רשיון נהיגה או לא, בין קשיים בבית הספר או לא. מיליון וחצי ילדים בעולם מתים *מדי שנה* בגלל שאינם יונקים. בטענות, אנא פני אל ארגון הבריאות העולמי ש"מפיץ תעמולה מגמית ושקרית". ולגבי "תחליפים".... שפה מעצבת תודעה, מה? ראי דבריו של פרופ' מיכאל קרפלוס, מנהל הפגיה בסורוקוה (ואפשר להפנות טענות גם אליו): "אני מציע להפסיק להסתכל על חלב אם כמזון, כיוון שזה הרבה יותר ממזון. אני חושב שבמשך הרבה שנים הטעות היתה שהסתכלו על המרכיבים, ולמעשה אנחנו מדברים על איזשהו נוזל חי שמבחינה אימינולוגית מכיל דברים שאנחנו עוד לא יודעים כמה הוא מכיל אותם, והוא כל-כך שונה ממזון שלהתייחס אליו כמזון תהיה טעות. אני מציע שנקרא לזה נוזל חיים. אם נתחיל להתייחס אליו כנוזל מאוד ייחודי שכל כל היונקים ושל המין האנושי בכלל, יכול להיות שההתייחסות אליו תהיה שונה." זה אותו קרפלוס שאמר, ואני לא מוצאת את הציטוט המדויק אז אצטט מהזיכרון, "בעבר חשבנו שיכול להיות תחליף לחלב אם. רבותי, טעינו." למה כ"כ מפתיע אותך שמזון שמבוסס בעיקר על אוכל לעגלים, גם אם מצורפות לו תוספות שונות, יביא לתוצאות אינטליגנציה שונות ממזון שיועד מראש לתינוקות אנוש? ואם בעינייך אלרגיות, אסתמה, דלקות אוזניים, ומערכת חיסונית חלשה יותר על כל המשתמע מכך אינם נזקים - סחתיין. אין לי אפשרות להתווכח עם זה. יש אמהות שבוחרות לא להניק.זו זכותן המלאה. גם אני מסכנת את הילדים שלי בכל מיני דרכים, ומקווה לטוב. אבל אני לא מתעלמת מהסכנות ולא חושבת שמבלבלים לי את המוח כשנותנים לי מידע.

הבוז לתפוז ששלח לי חצי הודעה, ובלי

קישור. מזל שקשה מאוד לשכנע אותי בתיאוריות קונספירציה. רציתי להוסיף שככל הידוע לי, את באה מהאקדמיה? אם כך את יכולה להבין שהטיעון "הילד שלי לא ינק ובכ"ז הוא מחונן" שווה בתקפותו לטענות "אני גדלתי בלי כיסא בטיחות ולא קרה לי כלום", או "דודה שלי עישנה 2 קופסאות ביום עד גיל 97 ומתה מתאונת באנג'י." מסקנות מחקריות קובעים על סמך מאות ואלפי ילדים, לא על סמך המקרה הפרטי.

נכון

ואין מחקר - בייחוד אלו שעניינם שמירת סדר ישן - שאין לו מממנים
ההשוואה שלך מופרכת, אגב. מאות אלפי ילדים מוכיחים את שתי הטענות, למרות הנסיונות הבלתי נלאים של מערך ההטפה להוכיח עליונות אבסולוטית של אחת מהן

חזרה לתיאוריית הקונספירציות....

אז את טוענת, שמאחורי כל אלפי המחקרים, שנערכו במקומות שונים בעולם ובתקופות שונות, ושמראים את עליונות ההנקה, עומד איזשהו גוף מרושע שמטרתו לשמר את הסדר הישן? מעניין. כי דווקא היום אפשר להמשיך בסדר החדש וגם להמשיך בהנקה - אז את מי נאשים עכשיו? ולמי יש אינטרס כלכלי שנשים יניקו? אה, כן, אולי למדינה. למה? כי זה חוסך ביקורי רופא, תרופות וכו'. אז כדי לחסוך לעצמה כסף בהוצאות רפואיות, המדינה תממן מחקרים שיזייפו תוצאות שלפיהן כביכול הנקה חוסכת בהוצאות רפואיות... לחברות המייצרות תמ"ל יש תקציבי עתק, שהן משקיעות בהמוני אפיקים, כולל מחקר. מעניין שעד היום הן לא הצליחו להפריך את הקונספירציה הממלכתית. ובאשר למשפט השני - אני לא בטוחה שהבנתי מה כתבת. אילו שתי טענות מוכיחים מאות אלפי ילדים - את הטענה שהנקה עדיפה, ואת הטענה שהנקה חסרת משמעות? טוב, אני רואה שבאמת לא אצליח לבלבל אותך עם העובדות. כל טענה אפשר לפטור בתיאוריית קונספירציה. שיהיה.

כאן את טועה

כי נשים לא יכולות להשתלב בעולם התעסוקתי למשל ולהמשיך להניק. העובדה שכל אנרציה פועלת לשמר את עצמה אינה הופכת אותה ל"גוף". הלוואי וזה היה "גוף" - כי אז ניתן היה להתמודד מולו.... אני לא טוענת שהנקה חסרת משמעות. כמו כל דבר אחר - יש לה משמעות עצומה לאם ולתינוק הספציפיים. במדינות עולם שלישי שם המים מזוהמים - היא גם כרטיס לחיים.

שילוב הנקה בעולם התעסוקתי

אשה שחוזרת לעבודה אחרי חופשת הלידה (מקווה שאת לא רוצה לבטל את חופשת הלידה), יכולה להמשיך להניק בשעות שהיא עם התינוק. בשעות שהיא בעבודה, עומדות בפניה כמה אפשרויות: 1. להזין את התינוק בתמ"ל בשעות שבהן היא עובדת. 2. לשאוב בשעות שהיא בבית ובסופי שבוע, ולשלב תמ"ל עם חלב שאוב בשעות העבודה. 3. לשאוב בעבודה, כשיש אפשרות (ויש הרבה מקומות עבודה וסוגי עבודה שמאפשרים את זה, אם כי לא כולם), פלוס שאיבות מזדמנות נוספות אם יש צורך בכך בסופי שבוע ואחרי שעות העבודה, ואז החלב שנשאב בעבודה (על חשבון הפסקות קפה/סיגריה, או תוך כדי עבודה אם מדובר בעבודה מול מחשב/טלפון וכו') ניתן לתינוק ביום המחרת. יש מקרים שבהם תסריטי השאיבה רלוונטיים רק עד גיל חצי שנה - ז.א שלושה חודשי שאיבה - ומגיל חצי שנה, תלוי בשעות העבודה ובנכונות/מוכנות של התינוק לאכול מוצקים, לא צריך לשאוב יותר. שאיבה היא לא תמיד עסק פשוט, ולא מתאימה לכל אחת. אבל הרבה אמהות מוצאות שהן מוכנות להשקעה הנוספת הזו וחלקן אפילו נהנות מן היכולת לשמר את הקשר המיוחד שבהנקה דרך הידיעה שהתינוק מקבל חלב שלהן גם כשהן לא איתו. לאלה שלא מתאים - אפשר לשלב. יש הרבה ארגונים כיום שלמדו שכדאי להם לעודד הנקה, ויצרו חדרי שאיבה מיוחדים. אמהות ששואבות בעבודה מדווחות במקרים רבים שהמחויבות שלהן לעבודה מתגברת בזכות ה"הליכה לקראתן" בנושא זה.

הפער בין רצון למימושו

הוא זה שרוב הנשים נופלות בו, ולא רק אלו שמיניקות בשמחה אלא גם אחרות. יש מעט מאוד ארגונים המכוונים לטובת שילוב סביר של אמהות בכלל ומיניקות (או סדרי זמן מגבילים אחרים) בפרט. אין שום הפתעה לכן שאותה מערכת, כדי לשמר על רוחה ותרבותה, מניפה את דגל ההנקה באופן יוצא מכל פרופורציה - בייחוד במיתון של היום, זה בפועל (למרות שעל הנייר יש פתרונות) - מפנה מקומות עבודה לגברים. זו לא קונספירציה - זו הדינמיקה המאוד מובנת של חברה פטריאכלית. השאלה אם אנחנו מוכנות לשתף איתה פעולה ואיך.

אפרתש

New member
שום ארגון לא מחזיק לי את הציצי

אפשר לעבוד ולהיניק. כפי שיכולות להעיד כמה מחברות הפורום הנכבדות. בתי בת השנה נהנית לינוק. אני עובדת. כמו שאת רואה, עכשו חמש ואני עדיין בעבודה. אני אישית לא שואבת, אלא מיניקה בשעות שאני בבית. יש לי חברות לעבודה ששואבות. עוד שום נציג של הממסד לא בא וזרק את הבקבוקים השאובים שלהן מהמקרר. לא כל דבר הוא קונספירציה נגש נשים. הם בכוונה אומרים לנו שחלב אם הוא טוב רק כדי שיהיה להם תירוץ לפטר אותנו. וואלה.

למעלה