מה לעשות, אגרסיביות לא משנה עובדות
יש מספיק מחקרים שמראים את הקשר הישיר הזה. מעניין במיוחד המחקר שהשווה בין פגים שניזונו בזונדה, חלקם בחלב אם וחלקם בתמ"ל, כך שאי אפשר היה אפילו לטעון שעצם ההנקה היא זו שעושה את ההבדל, וגם שם נראו ההבדלים. אני מצרפת קישור, גם אם לא נראה לי שתקראי אותו. אני שמחה בשבילך ובטוחה שילדייך אינטליגנטיים, ובמקרה של הילד שלך, הוא מסתדר נפלא גם בלי הנקודות הנוספות. יש אחרים שבשבילם עוד 8 נקודות איי.קיו עושות את ההבדל בין חיים עצמאיים לבין חיים במוסד, בין רשיון נהיגה או לא, בין קשיים בבית הספר או לא. מיליון וחצי ילדים בעולם מתים *מדי שנה* בגלל שאינם יונקים. בטענות, אנא פני אל ארגון הבריאות העולמי ש"מפיץ תעמולה מגמית ושקרית". ולגבי "תחליפים".... שפה מעצבת תודעה, מה? ראי דבריו של פרופ' מיכאל קרפלוס, מנהל הפגיה בסורוקוה (ואפשר להפנות טענות גם אליו): "אני מציע להפסיק להסתכל על חלב אם כמזון, כיוון שזה הרבה יותר ממזון. אני חושב שבמשך הרבה שנים הטעות היתה שהסתכלו על המרכיבים, ולמעשה אנחנו מדברים על איזשהו נוזל חי שמבחינה אימינולוגית מכיל דברים שאנחנו עוד לא יודעים כמה הוא מכיל אותם, והוא כל-כך שונה ממזון שלהתייחס אליו כמזון תהיה טעות. אני מציע שנקרא לזה נוזל חיים. אם נתחיל להתייחס אליו כנוזל מאוד ייחודי שכל כל היונקים ושל המין האנושי בכלל, יכול להיות שההתייחסות אליו תהיה שונה." זה אותו קרפלוס שאמר, ואני לא מוצאת את הציטוט המדויק אז אצטט מהזיכרון, "בעבר חשבנו שיכול להיות תחליף לחלב אם. רבותי, טעינו." למה כ"כ מפתיע אותך שמזון שמבוסס בעיקר על אוכל לעגלים, גם אם מצורפות לו תוספות שונות, יביא לתוצאות אינטליגנציה שונות ממזון שיועד מראש לתינוקות אנוש? ואם בעינייך אלרגיות, אסתמה, דלקות אוזניים, ומערכת חיסונית חלשה יותר על כל המשתמע מכך אינם נזקים - סחתיין. אין לי אפשרות להתווכח עם זה. יש אמהות שבוחרות לא להניק.זו זכותן המלאה. גם אני מסכנת את הילדים שלי בכל מיני דרכים, ומקווה לטוב. אבל אני לא מתעלמת מהסכנות ולא חושבת שמבלבלים לי את המוח כשנותנים לי מידע.