אופס...מה מצאתי

nonana

New member
את רואה מה זו גישה קיצונית?

ניסיתי לעורר אותה ואיתך הצלחתי. ההרגשה היא אותו הדבר בגישה השניה. קיצוניות מעוררת.

vered4

New member
ואיך את יודעת מה עוררת?

אם בכלל אני חושבת משהו על דברייך, זה לא שהם קיצוניים, אלא טפשיים מאוד. בנוסף, איך את יודעת לאיזה חלק בדברייך התייחסתי, או שלכל מה שכתבת לא התכוונת?
ולמה זה בכלל משהו שאת מרגישה צורך לעשות?

nonana

New member
מה טיפשי בעינייך?

נעלבתי
שאנחנו שייכים למחלקת היונקים? או שהנקה זה טבעי? או המשפט האחרון שלי שאותו רציתי לעורר?

nonana

New member
ולמה לעורר?

משום שלפעמים בגישה קיצונית יוצרים אנטי לכל דעותיו של אדם זה. הרבה פעמים הוא כותב דברים שמסכימים איתם. ובכל זאת מרגישים את הצורך להתנגד לו. במקום למשוך אליו דעות נגרם ההיפך.

vered4

New member
כמובן שזה

"וא יודעת מה- אימהות מניקות כן חושבות יותר על ילדם מאימהות שלא מניקות- כי הקריירה כמו שאמרת חשוב להן אך לא יותר מהזנת התינוק (למרות שהוא לא הפריע להן). לא שאני באה בביקורת אלא מציינת את דעתי הצנועה בלבד." אין כאן שום דבר קיצוני, אלא חזרה לויכוח הנושן (והטפשי בעיני) על מתכוני האמהות הטובה .

nonana

New member
../images/Emo9.gif תארתי לעצמי

שם היתה הנקודה. ואותה רציתי לעורר. אני לא הנקתי הרבה אבל אין לי בעיה עם האמהות שלי. ציינתי דיעה זו כי ידעתי שהיא תעורר משהו. ותסכימי איתי שאחרי שקראת את שלושת המשפטים אחרונים לא התיחסת למה שנרשם קודם לכן. כך ההתיחסות שלי בכל אופן לכל מי שקיצוני בדעותיו ולפי עניות דעתי אני לא היחידה.

vered4

New member
בהחלט התייחסתי למה שכתבת קודם

ולא הרגשתי שהדעה קיצונית (פשוט דעה). אם בכוונה "תקעת" את המשפטים האחרונים- אז כנראה זו הסיבה שהם נראו לי כל כך לא לענין. שוב, הם לא היו קיצוניים סתם חסר משמעות.

Kalla

New member
ההשתייכות הביולוגית שלנו ממש

לא רלוונטית. כל היונקים האחרים הולכים על 4. אז מה? הם לא מתלבשים, לא גרים בבתים, לא יוצאים לעבוד, לא מתעניינים בשוויון הנקבה, אין להם כלי בית, עבודה וכו'. האדם, בניגוד לכל החיות האחרות, כולל יונקים, ממציא דברים ומקדם ומשנה את חייו לטוב ולרע. לכן אין כל פסול בכך שהוא מצא דרך להזין תינוקות בצורה מלאכותית עבור אמהות שזה יותר קל, מתאים או נוח להן. הרי ברור שחיה בטבע שמאיזושהי סיבה לא יכולה להניק (ובטוח שיש כאלה) גוריה ימותו וזה סדר עולמן של החיות. אפשר לתת עוד בלי סוף דוגמאות להבדלים בין ההרגלים שלנו לאלה של היונקים האחרים. אנחנו שונים מהם, נכון לשפעמים גם לרע (כי אין טוב בלי רע), אך לרוב לטוב. לנו, בחלק מהדברים יש זכות בחירה לגיטימית שהשגנו בזכות המוח שלנו. להם אין. יותר מזה, אני מקווה שיום אחד ימציאו גם רחם מלאכותי שיחליף את זה של אותן נשים שזה קשה, בלתי אפשרי או סתם לא נוח להן להיות בהריון. אין בזה כל בושה. זו צביעות להגיד מצד אחד שבן האדם מותר מהבהמה ומצד שני לדרוש שננהג כמוה בדברים מסוימים כי זה "טבעי" ו"נכון".

Kalla

New member
רק האדם הולך זקוף על 2.

חוץ מזה, זה ממש לא העיקר.

Kalla

New member
למה להעליב דחלילים?

וחוץ מזה, מתי ראית לאחרונה לוויתן שהולך על 2?

הילהל

New member
איך הגעתי לדחליל?../images/Emo12.gif../images/Emo163.gif

מעניין מאוד. חשבתי על דולפין בכלל. והתכוונתי רק לומר שהם לא הולכים על 4 (או בכלל) והכל כמובן בהומור.

Kalla

New member
הבנתי את ההומור ועניתי בהתאם.

ובנימה רצינית יותר, ברור שגם בין היונקים, גם אם רובם הולכים על 4, יש כאלה שמתניידים אחרת. אבל עדיין אדם הוא בעל החיים היחיד בעולם שלנו שהולך זקוף על 2 רגליים.

She Dolphin

New member
תאמיני לי, כמעט חודשיים אחרי הלידה

ויש די הרבה ימים שאני מרגישה דחליל יותר מאשר דולפין...

Kalla

New member
הלוואי עליי.

מאז ההריונות ימי הדחלילות שלי פסו מהעולם וכנראה לא ישובו עוד.

She Dolphin

New member
טוב, ../images/Emo6.gif אני מבינה שכשאת אומרת

"דחליל" את מתכוונת למשהו אחר לגמרי ממני
... אני מתכוונת לדחליל במובן המוּזנחוּת, ואת מתכוונת לדחליל במובן הדקיקוּת! אז להרגיעך - דקיקה אני לא
, אבל מדשדשת בטרנינג מהוהה (פחות או יותר הדבר היחיד שעדיין עולה עלי) ושיער סתור כל היום - או, בהחלט כן. אבל עם שיר בלב
וברק בעיניים
.

Kalla

New member
עכשיו תורי להרגיעך.

המוזנחות אף היא תופסת מקום מכובד בחיי, בעיקר מאז שאני אימא ל-3 ובמקביל עובדת ולומדת. לספרית אני נזכרת ללכת רק כשאימא שלי תופסת אותי בשערי הסתור וצועקת עליי שאני מזניחה את עצמי וגם טורחת לקבוע לי תור. הקוסמטיקאית מזמן שכחה איך אני נראית וגם לא ממש זכור לי מתי קניתי לאחרונה בגדים. מזל שלא הספקתי לחלק את כל הבגדים מההריון הקודם, כי אחרת נדמה לי שפשוט הייתי מסתובבת עירומה. אבל את צודקת - מה שחשוב בסופו של דבר זה שיר בלב וברק בעיניים, ואני יכולה להגיד עם יד על הלב שאני די מרוצה, לפחות נכון להיום, מהאופן שבו מתנהלים חיי. מאחלת שהשיר והברק ילוו אותך גם הלאה.

למעלה