אהרן, הדרך והמטרה.

aharon5

New member
אלקס את לא בסדר

את ביקשת שאני אענה לך ואני קראתי את הודעותייך ועניתי ואת התעלמת. הדוגמה שלך מצויינת: אם האב לא תומך בדרך (עירום), אז הוא לא יתמוך בביתו ואפילו יקח ממנה את המטרה (כסף). ובנמשל: אם השמאל לא תומך בדרך (טרור), אז הוא לא יתמוך בפלסטינים ואפילו יאמר: עד שהם לא חדלים מן הטרור לא מגיע להם מדינה, שישכחו ממני. וזה בדיוק מה שאני אומר: כל עוד הם משתמשים בטרור (שוחטים אותנו) לא מגיע להם כלום. רק מכות פטיש על הראש. שיתקשרו אלי כשיחליטו לוותר על העונג לטבוח בנו. ועד אז מלחמה. ובמלחמה כמו במלחמה: הם שוחטים אותנו - מדוע שאנו לא נשחט בהם?...

למה???

New member
יופי...

איפה לא עניתי? יכול להיות שלא ראיתי, אז תכוון אותי להודעות... יופי, עכשיו נוסיף לכאן עוד משהו מציאותי, הרגשות של האב לביתו, האב לא ירצח את ביתו על דרכה. ובכלל האב יודע שאם הוא ירצח את ביתו היא לא תקבל את הכסף וכך יפסיד את המטרה של שניהם. השמאל, מודע ללמה הפלסטינים עושים את מה שהם עושים, הם נלחמים על הכבוד שלהם גם ומכיוון שלא כדאי להלחם על כבוד (הם נלחמים על כבוד ומנצחים ואז אחרי כמה זמן אנחנו רוצים להשיב לעצמנו ת'כבוד ונלחמים ואז הם נלחמים וכן הלאה...) השמאל רוצה להפסיק את זה כי זה סתם מזיק הרבה יותר מהתועלת שזה מביא. לכן השמאל לא ילחם בהם אלא יינסה לפתור את זה בדרך שהיא הגיונית, בהתחשב בעובדה שהשמאל לא רוצה שאנשים (יהודים ופלסטינאים) יפגעו. השמאל לא רואה את ה"כבוןד" כאיזשהו ערך עליון... (ואם זה אני מסכימה לגמרי) כל הבעיה שלך זה ש"נכנע"... אך אם לא תכנע אנשים ימותו... אתה מעדיף את כבוד המדינה שלך על חיי האדם, זה יכול להיות צודק אך מדינה שצריכה להתחשב בתושביה צריכה להגן עליהם ולא לחשוב רק על כבודה...

aharon5

New member
טופי

אם את לא יודעת על מה אני מדבר אז מצבך קשה... ביקשת ממני במיוחד שאענה לך, ועכשיו את מבקשת ממני לדעת איפה?... לשמאל יש כוונות נפלאות: הוא רוצה לשבור את "מעגל הדמים" ואת "מלחמת הכבוד". יש לו גם הגיון בריא: הם נלחמים ואנחנו מחזירים וכן הלאה... השמאל הוא חכם מאוד, הוא מוסרי, הוא הגיוני, יש לו כוונות טובות, הכל טוב ויפה, חוץ מדבר אחד: החיבור למציאות. התוצאות. והתוצאות הם דם, והרבה. אבל, כרגיל, בשמאל כמו בשמאל, לא יתנו למציאות לבלבל אותם... בכל אופן, לא זו הנקודה. הנקודה היא: בפועל, השמאל פועל לסיים את הסכסוך בצורה שבה לפי הערכתו הפלסטינים יקבלו כמעט את מלוא תאוותם. לדבר הזה יש שם בעברית, קוראים לזה: כניעה. מותר גם לקרוא לזה כניעה לטרור. ומותר גם להסביר: לובי שמטרתו לשכנע למען כניעה לטרור מהווה בפועל גם תמיכה בו. (אגב, זו גם אקסיומה לוגית כפי שהוכחתי כאן).

Ewan McTeagle

New member
הדיון כשאתה מציג אותו

הוא לא דיון של החלפת נקודות מבט על סוגייה מסוימת. יותר מפעם אחת שמת מילים בפיות שלא אמרו אותם, והמצאת עובדות. מה שהופך להיות דיון sterile שאין בו כל טעם. אוקיי, נרשמת על המפה ההיסטורית, כשהפלסטינים ישמידו אותנו, לא נשכח! "אהרון כבר אמר את זה במאי 2003! רק עכשיו הם ניזכרו!"

aharon5

New member
תגיד לי, אין לך זכות דיבור?

ואם הכנסתי לך לפה דברים שלא אמרת, האם זה אומר שאתה צריך לשבת בצד ולהתחיל לבכות? לא. יש לך זכות דיבור בפורום הזה לא פחות ממני. תבוא ותאמר לי (תרשום, אם אתה לא יודע לבד): "אהרון, אתה מכניס לי מילים לפה. אתה אומר שאני אמרתי כך וכך בעוד אני אומר כך וכך". ותמתין לתשובה. אני מבטיח לענות.

Ewan McTeagle

New member
אהרון, תזכיר לי:

מה המטרה של כל הדיון הזה? לאן אתה חותר? איפה טעינו? מה אנחנו צרכים לעשות בכדי לתקן את זה? עד עכשיו, אם תבדוק הודעות קודמות, זה לא כל כך משנה מה בדיוק אמרתי... אז גם ככה קשה לי לכתוב בעברית, אז למה סתם להתעייף...

aharon5

New member
שאלת - עניתי

על כל שאלה תשובה. על כל שאלה (טובה), אגב, תשובה (מצויינת). ראה הובטחת. מטרות הדיון: א. להוכיח שקיימת במציאות אקסיומה לוגית, שמקובל לחשוב (בצורה גורפת) שהאמת היא הפוכה (תגלית בסגנון של גלילאו). ב. להוכיח (בעזרת האקסיומה הזו) שהשמאל תומך בטרור. אלו היו מטרות הדיון. עכשיו תאמר לי בבקשה האם המטרות הללו הן צנועות מדי וחסרות חשיבות. === לאן אני חותר? בדיוק להוכיח את מטרות הדיון. דהיינו להוכיח שאנו (החברה שלנו ככלל, וסליחה על ההכללה) שבויים בתפיסות שגויות. ובין היתר בגללן אנחנו תומכים בטרור ששוחט ומשמיד אותנו. המטרה היא כמובן: להחיש את הכחדתה של אידאולוגיית השמאל (תהליך שמימלא מתרחש), כדי להפסיק את כל שפיכות הדמים הנוראה הזו. (אגב, דרך נוספת להחישה היא דיון אחד בתקשורת בשאלה: הסכם אוסלו - איפה טעינו? ולכן נשוב ונקרא: חשבון הנפש של אוסלו - עכשיו!) === איפה טעינו? הטעות המרכזית והבסיסית היא פשוטה: אנחנו נכים. החברה שלנו נכה. היא לא יודעת להכליל. מרוב עצים לא מכירים בכלל שיש יער. אנשים אומרים לי שעם פלסטיני - אין דבר כזה. אין לו מטרה, אין לו דרך. שמאל - אין דבר כזה, אין להם מטרה אחת וכו'. יש הרבה פלסטינים שונים, יש הרבה שמאלנים שונים, יש הרבה מטרות, יש הרבה דרכים... אנשים לא מסוגלים לקלוט שיש הכללות. שיש גוף כללי שנקרא עם פלסטיני. יש לו מטרה מהותית, יש לו דרך מהותית. יש גוף שקוראים לו שמאל, יש לו כיוון כללי. יש דברים כאלו, יש הכללות. בעצם כל חברה אנושית מהותה היא רק הכללה. מה שחושב פרט מסויים בחברה חסר חשיבות לחלוטין. רק המהות משנה, רק הדרך הכללית. זו הטעות, פה טעינו: הנכות של חוסר היכולת להכליל. מרוב התלהבות מן המומחים שלנו לפרטים אנחנו מפספסים את המסקנה הכללית. === לא ברור לי מה כוונתך לבדוק בהודעות הקודמות. אם יש לך טענה ספציפית, אנא אל תבוש לציינה ותקבל התייחסות רלוונטית. שלך ולשרותך, אהרון.

Ewan McTeagle

New member
תודה על התשובה

עכשיו אני יותר ממוקד לאן הולכים. אתה בעצם הקטליסט Catalyst של פירוק השמאל בארץ, לא כן? זה כמו ניתוח קיסרי, ואתה המנתח, תפקיד באמת חשוב, למה שלא תחכה לתהליך הטבעי של התפוררות השמאל ואז תוכל לשבת עם חיוך מרוצה ולהגיד "אמרתי לכם!"?

aharon5

New member
אין בעד מה

הפתעה: זה בדיוק מה שאני עושה. רק שכדי שאני אחייך אז, אני צריך הוכחות היום... נ.ב. כל יום מיותר שמחכים, עולה בעוד דם מיותר (שעלול במקרה של מגה פיגוע להיות גם דם של מיליוני אנשים)... אני מקווה שאתה סולח לי כעת על חוסר סבלנותי...

aharon5

New member
לגודו

להכחדתה של אידאולוגיית השמאל. הימין שולט בשלטון (בחוק). השמאל שולט בכל רבדי החברה (בנורמה).

למה???

New member
מה פתאום

רוב האוכלוסיה תומכים בימין וכך גם הימין עלה (דמוקרטיה)... הנורמה זה הימין... תהנה...

Ewan McTeagle

New member
עזבי...

אהרון הוא מומחה לנורמות, וזה לא כל כך קשה לדעת מה הוא יגיד... (תשקורת - ה"ש" בכוונה, וכו'...)

aharon5

New member
מיהו שמאלני

אלקס, להבין את כל הפרטים אי אפשר על רגל אחת. במיוחד בשבילך כתבתי ספר. מה שאני יכול לאמר לך על רגל אחת כרגע הוא: 1. השמאל היא בעצם התרבות המערבית הנאורה המודרנית, והיא שולטת בכל השקפת חיינו (לרבות התפיסה "אסור להכליל"). 2. השמאל הישראלי הפוליטי הוא עדיין גוף חזק בעל השפעה חזקה מאוד. עדיין ישראל איננה מאוחדת כולה סביב האידאולוגיה הנכונה. הדבר גורם נזקים אדירים, שהעיקרי ביניהם הוא הלגיטימציה למאבק הפלסטיני בעולם כולו. בלא הלגיטימציה הזו המאבק הזה לא יוכל להתקיים. השמאל הוא אסוננו. הוא אחראי לכל הבעיות החברתיות הקיימות לרבות בעיות הבטחון. את הפרטים תוכלו לקרוא בספרי. בשבילך בחינם, בבקשה:

Ewan McTeagle

New member
בדיוק גם ככה גם אני חושב

אם למשל הימין צוכער הנפש ("יפה נפש" זה פשוט מילת גנאי) היה שולט, היה מותר להכליל, להשמיד "עמים" שלמים וכו' באמת, האידיאולוגיה הימנית הוכיחה עצמה. כל קיצוני, שמאל וימין, אותו דבר. תראה את הקומוניסטים ברוסיה ותראה את הפשיסטים באיטליה, תראה את הנאצים בגרמניה.
...The "RIGHT" ideology....right, of course.​

plomphy

New member
../images/Emo13.gif

הייתי שמחה אם תסביר לי על החלק הראשון.. תודה..

aharon5

New member
השמאל היא בעצם החברה הנאורה

שמאל זה בעצם החברה המערבית הנאורה המערבית המודרנית. אם תחשבי קצת תביני לבד. אנסה לעזור לך קצת: מה זה נאורות? במה דוגלת החברה הנאורה המודרנית? בליברליות, בקפיטליזם, בשוויון הזדמנויות, במצוינות, בהגשמה עצמית, וכך הלאה. מהי שיטת החינוך היום? שיטת המשפט? שיטת התקשורת? מהי התפיסה השלטת? איך נהוג לחשוב, להתנהג? יפה, ומה הם התפיסות של השמאל? הפתעה: אותו דבר... תחשבי ותראי שזה ברור ואף מובן מאליו.

בקשר ל"חוק יסוד קיומי..."

"...אקזיסטנציאלי החקוק בסלעי בזלת" שלך... ברצוני להעלות דוגמא- נגיד ואתה פוגש אדם שמטרתו להשיג כסף למען אירגון התנדבותי מסויים(הוא לא קשור ישירות לאירגון אבל מרגיש, מסיבה עלומה, מחוייבות מסויימת כלפיו), האדם הנ"ל משיג את הכסף באמצעות שוד בנקים, אתה, לא תומך בשוד אבל כן תומך בהעברת כספים לאותו אירגון. יום למחרת אתה פוגע מתרים של אותו אירגון(שלא קשור בשום צורה שהיא לשודד), ואתה ברוב נדיבותך תורם ח"י שקלים לאירגון החביב. עכשיו-תמכת במטרה-גיוס הכספים, האם זה עושה אותך לתומך בגניבה?

Ewan McTeagle

New member
בבקשה, רק לא לחזור לדיון הזה...

תו לאהרון קודם כל להגיד לאן הוא מכוון, ומה הוא מציע שכדאי לנו לעשות.

למעלה