אהרן, הדרך והמטרה.

Ewan McTeagle

New member
רק אל צרים ידים!

אתה נותן דוגמא רעה לכח ההתנגדות היהודי. מה, כולנו נכנעים? ואני חשבתי שזה רק השמאלנים הפחדנים האלו...

Henryf

New member
אינני רוצה לפגוע בך אהרון.

אך חוששתני שאינך דובר אמת. לא חס וחלילה בגלל שאתה משקר, אלא אינך קורא את עצמך כהלכה ואתה מודד את מעשיך בצורה ביקורתית מאד. (וכמובן לא אזכיר לך את משפט המחץ טרור, הוא טרור, הוא טרור). אני מאמין אהרון, שאכן לא היית יורה בשודד, ואני מאמין אהרון, שהיית נותן לילדיו סנדביץ, ואף יותר, ולא הייתה מרגיש שבזה אתה עוזר לטרור, אלא הייתה מרגיש שאתה עוזר להציל ילד מרעב, אל אף שהאבא שלו חתיכת חרא. אני באמת חושב שאני יכול בהחלט לתת לך את הקרדיט הזה. ובקשר לתאוריה? עזוב שטויות. התאוריות צריכות להביע את המציאות, ולא לבנות מציאות לפי התאוריות.

aharon5

New member
אל תרגיש לא נעים

אמור את האמת שלך ללא חשש. אני מסוגל להטיח אמת קשה באחרים, מן הסתם אני מסוגל גם להתמודד עם דברים קשים על עצמי. בוודאי שהייתי נותן סנדביץ', זה אגב בדיוק מה שאמרתי. בוודאי שהייתי מרגיש שהייתי נכנע לטרור. גם סנדוויצ'ים אני לא אוהב לתת תחת נשק. ואתה?... אין לי שום התלהבות יתרה להציל ילד מרעב. לו היתה לי, לא הייתי מחכה שמישהו יפרוץ לי לבית עם נשק. הייתי הולך עכשיו ומתנדב, ומוצא איך לעזור למסכנים. לצערי אני בקושי עוזר לעצמי... אבל, אין לכך שום קשר לנושא הדיון. אני בהחלט מסכים איתך שתאוריות אמורות להביע את המציאות ולא ההיפך. כעת השאלה שנותרה היא: מי הוא זה בדיוק הרואה את המציאות כהוויתה ומי הוא זה מסלף אותה? אני או התפיסה הרווחת (וסליחה על ההכללה)? אגב, במקרה בדיוק לצורך העניין הזה נערך כל הדיון הזה (אם לא שמת לב)... עתה, החלטת "משום מה" לזנוח את הדרך הזו של הדיון ולחזור אל חיקה החמים של התפיסה הטבעית שלך. ולפי התפיסה הזו ברור ש"כולם צודקים" ואני טועה. כך לא נוהג פילוסוף. סליחה. מקווה שלא פגעתי בך. אני שב וטוען: השמאל תומך בטרור, מעודד אותו, ונותן לו לגיטימציה. הוכחתי זאת כאן לוגית ואני יודע להוכיח זאת גם פוליטית: מאה אחוז מפעולות השמאל הם לטובת האויב. (מאה אחוז הוא בהחלט אחוז מובהק, מן הסתם אין כאן מקריות: השמאל תומך באויב). לא תוכל למצוא ולו מאמר דעות אחד של איש שמאל העוסק בפתרון הסכסוך, שאינו מטיף בשורה התחתונה שלו לבריחה וכניעה. השמאל סובל מתשוקת כניעה בלתי ניתנת לכיבוש. מאה אחוז מפעולות השמאל הם למען כניעה לאויב. השמאל היא אידאולוגיה המנותקת מן הלוגיקה והרציונאליות. כמו דת היא מבוססת על אמונות ותקוות. כל מילה שניה של שמאלן היא: "אני מאמין ומקווה"... יופי חי, ומה באשר לקצת הסתמכות על עובדות?... כדת אין לה גבולות. השמאל היא אידאולוגיה המשוכנעת שהיא צודקת, ושום עובדת מציאות לא תוכל לבלבל אותה. אין שום דבר שיכול להתרחש שיגרום לשמאלנים לאמר: טעינו. (מה שממש לא מפריע להם להציב גבולות לאחרים - "יש גבול", ולהטיף להם לפתיחות ולהטלת ספק)... השמאל משוכנע שהכל בגלל ה"כיבוש". נכנס לו לראש ולא יכול לצאת. על סמך מה הוא משוכנע שברגע שנברח מן השטחים למען הטרור מיד ערפאת יתחבק עם שרון, יפרוץ עימו בהורה סוהרת, ילחם בחמאס בלי בג"צ ובלי בצל"מ ויוותר על זכות השיבה?... לשמאלנים פתרונים. השמאל מעניק לגיטימציה לטרור. השמאל הישראלי חושב שהאויב צודק, איך העולם לא יאמין לנו? איך?... השמאל תומך בחברה ברברית המוסתתת כולה כמו כלב מורעב עם רצח בעיניים לרצוח, לשחוט ולטבוח אותנו. והוא משוכנע שיש לו בעלות על החכמה והמוסר. השמאל היא אידאולוגיה הנאבקת למען שואה שניה, ולא מבינה, ולא מבינה.... השמאל היא האידאולוגיה האווילית ביותר בהיסטוריה האנושית. רשימה חלקית בהחלט. את יתר דברי הימים תוכל לקרוא בספרי בפרק "צבא ובטחון". השמאל תומך בטרור! זו המציאות! זו האמת! וגם אם כולכם תמאנו להקשיב לקול ההגיון אמשיך ואומר: "ואף על פי כן נוע תנוע". מעניין באמת אם בעוד כמה שנים, כאשר זה יהיה ברור גם לך, תהיה מספיק הגון להזכר ולאמר: היה מישהו שאמר את זה כבר מזמן ועמד בעוז לבדו כנגד כל העולם?... תגיד, זכור לך במקרה משהו מן הויכוחים הישנים שלנו?...

Henryf

New member
אהרון, קצת לא נעים.

אבל לא נורא, על בעיות פילוסופיות כף להחליף דעות. אני מנסה בכל צורה של נסיון לברוח מאוסלו, קופנהאגן, ניו יורק וכ' אני מנסה אך ורק לבדוק, האם אכן כפי טענתך תמיד הדרך והמטרה זהות ערכית. לפי תשובותיך במבחן השודד בעל הילדים הרעבים, אני נוטה לקבל שעל אף שאתה מתנגד לדרך (שוד), תשתף פעולה עם המטרה (תיתן סנדביץ'). מעבר לזאת, אני אישית, ונידמה לי שעוד אנשים, יחשבו שזו התנהגות אצילית, בתנאים קשים. זו כמובן לא הוכחה שדרך ומטרה תמיד נוגדים, אבל, זו רק הוכחה חד משמעית, שיש הרבה אנשים ערכיים, כמוך למשל, שבתנאים מסוימים הדרך עבורם לא זהה, ערכית, למטרה. צר לי אהרן, אולי אתה יותר ערכי, ממה שאתה מוכן להודות לעצמך.

aharon5

New member
הנרי, קצת לא נורא

אתה קצת מבלבל אותי עם ה"ערכים" שלך... למרות שאני מתנגד לדרך (שוד) - אני משתף פעולה עם המטרה (סנדוויץ' לילדים רעבים). אני בא ואומר לילדים: אתם ילדים מפגרים, אתם לא אחראים למעשיכם, אתם לא אשמים שאתם שולחים את אבא שלכם לאיים עלי. זה בסדר, אני חכם מאוד ואני "מבין" אותכם יותר טוב ממה שאתם מבינים את עצמכם. למרות שאבא שלכם הוא אבא רע ואכזר עם דם על הערדליים, ולמרות שאתם שולחים אלי את האבא שלכם עם רובה, אני יעזור לכם מרצוני הטוב על אפו של אביכם ועל חמותו, ואפילו על אפכם ועל חמתכם (כי אני יודע יותר טוב מכם מה טוב בשבילכם). לא הנרי, טעית. את זה לא אני אומר. אני אולי נראה שמאלני, אבל אני לא. אני בא אל הילדים ואומר: רוצים לאכול? בשמחה, אבל תפסיקו לשלוח לי ביקורי בית (בדמותו של אבא עם רובה). רוצים ביקורי בית? על הכיף כיפאק, זכותכם, זו מדינה דמוקרטית, רק שממני סנדוויצ'ים לא תראו. מצידי תאכלו את הלב (של עצמכם). בתיאבון. תבחרו: רוצים אוכל? תפסיקו את האלימות. רוצים אלימות? בשמחה, מה שתרצו, רק אם תבכו כי יכאב כשתחטפו חזרה, אל תרוצו אלי בבכי, תרוצו אל השמאלנים ואל הסיאנאן. תודה. זה בדיוק מה שאני יאמר לילדים אלימים, וזה בדיוק מה שאני יאמר לפלסטינים ברברים. אגב, מדבריך חשתי נימה של עצב חמלה ותוגה על הפלסטינים המסכנים הרעבים למדינה, ולא נותרה להם ברירה מלבד לשחוט יהודים... קח לך על מצפונך שבגללך המחשב שלי התרטב מדמעות על אומללותם של הפלסטינים המסכנים... שאין להם ברירה אלא לשחוט אותנו (מבלי להצדיק חלילה את מעשיהם, כמובן)... (לקח לי קצת זמן להפנים את הדוגמה שלך... ילדים תמימים הרעבים ללחם הפלסטינים... אגב, הנאצים המסכנים לא היו רעבים ללחם כשהם שחטו אותנו?...)

Ewan McTeagle

New member
אהרון, סליחה על ההטרדה

אבל בא נניח שכולם שוכנעו בדרכו המעוותת של השמאל, וכולם הבינו שהשמאל תומך בטרור. איך בדיוק (טכנית) אתה מציע להפסיק את שפיכת הדמים? הרי אמרת שהמטרה הסופית, אחרי השכנועים וההסברה היא להפסיק את שפיכות הדמים (שאני חייב לציין מטרה נעלה ביותר). (או באופן יותר פוליטי, אבל תרגיש חופשי להתעלם: מה האלטרנטיבה?)

aharon5

New member
הטרדה נהדרת

שאלת שאלה טובה, לא הותרת לי מנוס מלבד לענות לך תשובה מצויינת: מהו הפתרון למלחמת העולם השלישית? פתרון אחד שהצעתי היה להשליך שתי פצצות מימן על מכה ומדינה תחילה (הדגש על תחילה). תחת הסיסמא: "זה עבד בהירושימה - זה יעבוד גם במכה". תוך כמה פצצות מימן בודדות האיסלאם מרים ידיים ונכנע. אם לא - ממשיכים בהתאם לעיקרון: עד המוסלמי האחרון (מה שמכונה "סלאם על האיסלאם") או עד שהאיסלאם הופך לחתלתול שובב וחייכני - הראשון מביניהם. לחילופין, די בכך שתיווצר דעת קהל מתאימה בתרבות המערבית שתאפשר לגיטימציה לסעיף הקודם (להשמדת האיסלאם), כדי שהאיסלאם יבין את הרמז, יבין שהמשחק תם, יתחיל לשקשק, וירוץ להילחם בעצמו בטרור שלו בטרם הוא ימצא את עצמו בעולם שכולו בתולות. כל זאת בלא שימוש ולו בפצצונת אטומונת פצפונת. יפה, כיצד מגיעים לכך? פשוט מאוד: דיון אחד בתקשורת הישראלית בשאלה: הסכם אוסלו - איפה טעינו? מסקנת הדיון הבלתי נמנעת: קונצנזוס חד משמעי: הסכם אוסלו היה הונאה מצידם ומחדל מצידנו. מסקנה: השמאל טעה, השמאל קרס, יהי שם השמאל מבורך. השמאל מיד מפנה את מקומו מן העולם ועובר אל מקומו הראוי בפנתיאון ההיסטוריה: עולם שכולו חלם. עם ישראל כולו ימני, כולו מאוחד כנגד צורריו, המסר לא יוכל שלא לחלחל לאירופה ולעולם המערבי כולו. ההתפכחות מחלחלת לעולם הנאור כולו, העולם הנאור מבין את מלחמת התרבות והתרבויות בה הוא נמצא, מבין שהאיסלאם הוא הרייך הרביעי, מבין שהאיסלאם קם עליו להשמידו, הוא מתעצבן הפעם על אמת, האיסלאם מבין שהמשחק תם. נגמרה מלחמת העולם השלישית. ולכן נשוב ונקרא: חשבון הנפש של אוסלו - עכשיו. (לחילופין יכולת לעיין בספרי).

Ewan McTeagle

New member
תודה על התשובה

במיוחד אהבתי "סאלם על האיסלם", הרבה יותר טוב מ:SHOCK AND AWE בכל מקרה, הרעיונות שאתה מעלה כאן ובספרך כבר הועלו בעבר אלפי פעמים (הינה דוגמא אחד ויש לי עוד מיליון):
"Europe cannot find peace until the Jewish question has been solved. …One thing I should like to say on this day [the sixth anniversary of his being appointed Chancellor of the Reich] which may be memorable for others as well as for us Germans. In the course of my life I have very often been a prophet and have usually been ridiculed for it. … Today I will once more be a prophet: if the international Jewish financiers in and outside Europe should succeed in plunging the nations once more into a world war, then the result will not be the Bolshivization of the earth, and thus the victory of Jewry, but the annihilation of the Jewish race in Europe." Hitler's Speech to the Reichstag, 30 January, 1939​

aharon5

New member
תבוא כל יום

נו, הגענו לשאלה הקבועה. ובכן, מלבד השפמפם ההבדל ביני ובין היטלר פשוט: 1. מי שקם להשמיד את מי - קצת התהפך פה. 2. ברגע שהאיסלאם יוותר על כוונתו להשמידנו - מיד אני מפסיק את השמדתו. למרבה הצער, היטלר לא נתן לנו את ההזדמנות הזו... אם יש לך עוד כמה בלבולים, כמו בין משמיד למושמד, רוצח ונרצח, נאנסת ואנס, אלים ומתגונן, זה שיורה על תינוקות ולפעמים פוגע ובין זה שיורה על מחבלים ולפעמים מחטיא, אל תהסס לשאול. שלך, אהרון.

Ewan McTeagle

New member
מי קם להשמיד את מי?

סתם, למרות שאמרו לי שכבר אסור, אזכיר לך שהיטלר השתמש באותם טעונים להפוך את היהודים ל-scapegoat ואמר שאם לא "יגרשו" אותם מאירופה, הם ישמידו את כולנו (הגרמנים). נאצים ונאו נאצים תמיד נותנים את התנ"ך והתלמוד כדוגמא שהשמדת היהודים היא רק מגננה. בכלל, טיעון "המגננה" הוא הטעון הכי חזק בהשמדת עם אחר.

Ewan McTeagle

New member
ואל תשכח!

"הקם להורגך השכם להורגו!" כל כך נכון ולא משתמע לאלפי פנים.... מה אני אגיד לך, התנ"ך פשוט כולל הנחיות פעולה מרגשות...

aharon5

New member
מי משמיד את מי? זאת השאלה

תגיד, אם היטלר השתמש בתירוץ שהיהודים קמו להשמיד את עמו כדי לתת צידוק להשמדתם, האם זה אומר שמעתה אסור לשום עם להעלות את הרעיון הזה על דעתו?... זהו? אסור יותר לשום עם לבחון שמא קמים עליו להשמידו?... האם בגלל שהיתה שואה, אסור יותר להעלות על הדעת את האפשרות שיכולה להיות שואה שניה?... זו המסקנה שלך מהשואה? תגיד, למה שמאלנים מתעקשים לפרוץ את כל גבולות האבסורד, למה? אולי תשאירו איזה אבסורד אחד, איזו אווילות אחת קטנה לפליטה?... תנו גם צ'אנס לאחרים. לקחתם בעלות על המוסר, על החכמה, מדוע אתם מתעקשים לקחת גם בעלות טוטאלית, אבל טוטאלית גם על האווילות? מדוע?...

Ewan McTeagle

New member
אהרון אהרון

"היטלר השתמש בתירוץ שהיהודים קמו להשמיד את עמו" : ואנחנו יודעים שלא כך היה, זה רק מלמד שאסור להכליל. היהודים <> אני. הערבים <> ערפאת. ורק תגיד לי למה אתה מתחמק משאלת השאלות: לגרש את הערבים מישראל (כולל הערבים הישראלים?) ? להשמיד את הערבים? אני בטוח שאתה חושב שאנשים פשוט עוד לא מוכנים לדעות המהפכניות שלך...(כהנא היה מוכן) אבל זה בסדר, בכל זאת אשמח לקבל תשובה. ותפסיק להסיק מסקנות בקשר לאחרים, לשים מילים בפי. למשל, כשאתה אומר "זו המסקנה שלך מהשואה" ועונה "כן" לעצמך וממשיך הלאה...זה לא דיון, זה פוליטיקה.

Henryf

New member
אתה סותר את דבריך קודם.

קודם טענת, במקרה השוד, להתנהגות שונה. אני מתעלם, ובכוונה, מכל השלכה פוליטית, כי אתה משנה את התגובות שלך לשוד, תוך כדי ההבנה שלך למשמעותן הפוליטיות.

aharon5

New member
אתה רוצה דוגמאות מנותקות?

כשלא הבנתי מה הדוגמה רוצה עניתי לך כפשוטה. כאשר אנחנו מגיעים לנמשל, אני מגיב בהתאם. הרי אין טעם בדוגמה אם היא איננה מעידה על הנושא העיקרי העומד לדיון.

טנקר

New member
אהרון,שלום

הייתי רוצה להתייחס לטיעון הלוגי שהוכחת כביכול-הדוגמאות שניתנו בהחלט מראות רצף לוגי -רעיוני,אך מה שאני טוענת זה,שתלוי באיזה כיוון מחשבה אתה בוחר,עכשיו להסבר:לצערם של חלק או רבים לא כל דבר בחיים יכול להיעשות לוגית,כלומר,אומנם דרך שתי נק' עובר קו ישר אחד ,אך איסוף קווים עקומים שלאו דווקא פחותים מאותו הקו או זה מזה כלומר אתה מצאת היגיוןבעובדה שמי שתומך במטרה תומך גם בדרך-ועפ"י צורת מחשבה מסויימת (זו שהצגת)אתה כנרא צודק,אך שוב,ההיגיון שהצגת מתאים למקרים מסויימים.לאנשים שונים.ולהשקפות עולם שונות-וכל אחד מהם יכול להיות צודק כמוך. ועתה לדוג': עפ"י המקובל אצל הנוצרים(הקתולים לפחות)ברגע שבן אדם חוטא (רוצח ,אונס,גונב וכו') הוא יכול לגשת לכומר הקהילתי שימחל לו ברגע על כל מעשיו בלי להסגירו אפילו אם הוא מתכוון להמשיך במעשיו הנפשעים אומנם טענתך יכולה להיות עדיין הגיונית להרבה אנשים-ע"י כך שהכומר תומך במטרה שעומדת לעיניו הוא תומך גם בהמשך מעשיו הנפשעים של אותו אדם-אבל יהיו עדיין אנשים צדיקים שכולם תכלת שאומנם מתנגדים בתוקף למעשיו של אותו אדם אך עדיין ימציאו לך טיעון הגיוני דתי(אומנם)למה זה נכון והיוני ומתקבל על הדעת שהם יתמכו במטרה העומדת לנגד עיניו של הכומר בלי לתמוך במעשים של הפושע באופן עקרוני אני יכולה לומר שבעצם לכל דבר שאנו עושים תהיה השלכה שלילית על מישהו אחר:לאוכל בשר על החיות לנהגים בכביש חוצה ישראל על הרס הסביבה,לחיילי צה"ל שלובשים מדים שיוצרו ע"י פועלים מנוצלים במדינת עולם שלישי-בכל מה שתארתי האופ' שנבחרה היא לא היחידה-כך שהבחירה לא חייבת להיות בלית ברירה-האם זה אומר שכולנו תומכים בניצול,עושק,השחתת הסביבה כלומר לכאורה מה שאמרת הגיוני אך לפעמים יש לוגיקות אחרות שעושות את הלוגיקה שלך לפחותה בחשיבותה. אותו הדבר עם ניסויים בבע"ח נניח שהדרך הזמינה ביותר(שוב,לא היחידה)והמהירה ביותר היא לנסות תרופה על בע"ח ע" מ להציל חיי אדם -יש דרכים אחרות אך הן יקרות ודורשות יותר אישורים -אם זה יאושר זה יאמר שמי שאישר תומך בדרך זו או תומך ברעיון של הצלת חיי אדם?-יכול להיות שהוא תומך בניסויים במקרה הספציפי-וזו מילה חשובה שלא התייחסת אליה ,מה שאמרת נכון מאוד באופן כללי אך לא בקשר לכל דבר ודבר. או עוד דוג': תיאורתית:יש מין מסויים של ציפורים שנאכל באופן קבוע ע"י תנינים שנמצאים יחד איתן ליד הנהר,אותן ציפורים מנקות את התנינים באופן קבוע מטפילים-מהם הן ניזונות(למרות שהן יכולות למצוא מזון אחר) למרות שהתנינים ניזונים בעיקר מאותן ציפורים(בעת הניקוי הם לא פוגעים בהן לרעה)-האם זה שהציפורים תומכות במטרה הברורה -לאכול ,אומר שהן תומכות גם בהרג שלהן(-הרי אם הן לא היו מנקות את התנינים הם היו מתים מעודף טפילים כי אף מין אחר לא מוכן להתקרב אליהם)ואל תגיד לי שהציפורים לא יודעות מה יהיה-כי אפילו לאדם אסור לזלזל בחוקי הטבע-מה לעשות לא הכל מתחיל ונגמר מאיתנו. לסיכום,אמרת שמי שתומך במדינה פלסטינית תומך גם בטרור,ואני אומרת אולי לנגד עיניו עומד הגיון נוסף(אפילו לא אמרתי אחר)שנראה לו חשוב יותר - והוא שאם תהיה להם מדינה משלהם זה יפתור גם להם וגם לנו הרבה בעיות אומנם הרווח לא יהיה כולו שלנו ולא כולו שלהם אלא יחולק(לא שווה בשווה אומנם ופה לדעתי טמונה הבעיה)והוא החליט שהיגיון זה חשוב בעינו יותר(- וזה עדיין הגיוני לוגית)אז מה עושים שיש לוגיקות סותרות? מי אמר שצריך לעשות(ניסו כבר דיקטטורות למיניהן-רוצה גם?) נ.ב.-דרך אגב אני ימנית ששלמה מאוד עם השקפת עולמה-לא שזה צריך לשנות

aharon5

New member
שלום וברכה

את טועה: הכומר אינו תומך בפשע. אלמלא הנוהג לפיו הכומר לא מסגיר את העבריין, כנראה שמנהג הווידוי לא היה מצליח להחזיק מעמד. === האם זה אומר שכולנו תומכים בניצול,עושק,השחתת הסביבה? בוודאי שכן. אם את תומכת בכביש חוצה ישראל הרי שאת תומכת במידה מסויימת בהשחתת הסביבה. לפעמים עושים פשרות ותומכים גם בדברים שבד"כ מתנגדים להם. אבל אי אפשר לאמר שבגלל שלא היתה לנו ברירה והטוב היה עדיף על הרע אז לא תמכנו ברע. זו אמירה לא נכונה. האמירה הנכונה היא: בחרנו גם בטוב הזה וגם ברע הזה, והיינו מוכנים לשלם את הרע עבור הטוב. כך גם השמאל יכול לאמר: אני תומך ברע (בטרור) אבל זאת למען מטרה טובה (מדינה). בסדר, אני מרשה לו להגיד את זה. (זה יהיה אפילו נכון)... === אין לוגיקה אחרת. אין דבר כזה. לוגיקה יש אחת. שיקולים שונים? - יש. העדפות? - יש. אילוצים? - יש. צורך להכריע בין רע ורע יותר? - יש. אבל לוגיקה אחרת? - אין. מי שתומך בניסויים בבעלי חיים תומך גם בהתעללות בבעלי חיים. כן בהחלט, צריך להכיר בכך. לפעמים צריך "לשלם" בכך שבעלי חיים יסבלו כדי למנוע סבל מבני אדם. אבל להאמין שלא תמכת בסבל לבעלי חיים רק בגלל שעקרונית אתה נגד - זו מחשבה שגויה. לצערי כישוריהם של שלמה המלך וד"ר דוליטל נמנעו ממני. אינני יודע מה יודעות הציפורים שמנקות את התנינים. אם הן יודעות שהן ימותו, אבל הן מתוכנתות לעשות את מלאכתן למרות שהן יודעות - הרי שהן תומכות במותן מבלי יכולת להתנגד. אם הן לא יודעות - הרי שאין שום בעיה. והנמשל: אם השמאל לא יודע שהערבים רוצים לשחוט אותו, אדרבא, שיארגן להנאתו טיולים מאורגנים משנקין לעזה... אם השמאל כן יודע - אז למה הוא נכנס לתנינים לתוך הפה?... מכירה את הסיפור של העקרב והצפרדע? העקרב רצה לעבור את הנהר. ביקש מהצפרדע שתעביר אותו והבטיח שלא יעקוץ אותה. היה לו נימוק משכנע: אם היא תמות גם הוא יטבע. בקיצור באמצע הדרך הצפרדע מרגישה עקיצה בתחת. "למה" היא שואלת אותו? והעקרב עונה לה: אין מה לעשות - עקרב נשאר עקרב... היהפוך כושי עורו וחתלתול חברבורותיו?... השמאל נורא רצה להאמין שערפאת הפך מטרוריסט למדינאי. הוא כל כך רצה, אבל זה לא יצא... === ציטוט: "לסיכום,אמרת שמי שתומך במדינה פלסטינית תומך גם בטרור,ואני אומרת אולי לנגד עיניו עומד הגיון נוסף(אפילו לא אמרתי אחר)שנראה לו חשוב יותר - והוא שאם תהיה להם מדינה משלהם זה יפתור גם להם וגם לנו הרבה בעיות"... ברשותך אענה לך בשני מישורים: 1) יכול להיות שלנגד עיניו עומד הגיון נוסף, אולי אפילו הגיון נכון יותר. יכול להיות הכל. אבל לפני שאנחנו מגיעים להגיון הזה אותי מעניינת שאלה אחת? תומך בטרור? כן או לא? אחר כך שיטען את "הטיעונים לעונש": שיספר לנו שהוא תומך בטרור כי זו הדרך הכי טובה להפסיק אותו, שיספר מה שירצה. אבל לפני שאני מתרגש מההגיון הנוסף של השמאל אני רוצה להבין את העובדות: תומך בטרור? או לא תומך? זה שיש לו סיבות טובות למה הוא תומך בטרור, על זה אני אשמח לדון. אבל אחר כך... 2. עכשיו אני מוכן לדבר גם על ה"הגיון" הזה של השמאל. ובכן: אין הגיון אחר. גם לא הגיון נוסף. השמאל שבוי בתקוות ואמונות. הוא משוכנע שברגע שנברח מהשטחים למען הטרור מיד ערפאת יתחבק עם שרון, יפרוץ עימו בהורה סוהרת, ילחם בחמאס בלי בג"צ ובלי בצל"מ ויוותר על זכות השיבה. על סמך מה? מה הקשר למציאות? על סמך מה השמאל משוכנע שברגע שנברח מהשטחים הפלסטינים יפסיקו להשמיד אותנו? אין שום הוכחה שמחוברת למציאות. שום הגיון ושום בטיח. אמונות ותקוות. השמאל היא כת דתית, היא לא מחוברת לשום הגיון. הנסיון להציג את האמונות והתקוות של השמאל כהגיון נוסף, גם הוא שגוי מבסיסו. צר לי. === לסיום אני רוצה להתייחס להיבט חשוב ונכון שבכל זאת משתמע מדברייך: את חשיבותם של חוקי הלוגיקה אני לא בטוח שתצליחי לבטל. מה שכן, אני מוכן להודות: לפעמים לוגיקה עלולה להטעות. לפעמים מציגים לך פרדוקסים מדהימים. מוכיחים לך ששתיים שווה שלוש ואין לך מושג איפה הטעות. בטוח שהיא קיימת, אבל כל עוד לא מוצאים אותה אפשר לחשוב בטעות שזו הוכחה אמיתית. ובכן, אי אפשר להסתפק רק בהוכחה הלוגית. לכן, כאשר מסיימים את ההיבט הלוגי עוברים להיבט אחר. במקרה שלנו - הפוליטי. קישור מצורף: (נ.ב. אין קשר לכך שאת ימנית. את חושבת שהדעה השמאלנית היא לגיטימית, וכאן את שוגה).

Ewan McTeagle

New member
אהרון

אני לא יכול להתאפק ולהגיד שוב, שהרבה ממסקנותיך נוגעות בתורת הגזע. ומאוד מצטער אם אני פשוט לא מבין.

למעלה