נכון במידה חלקית מאודזה בעייתי אבל מסיבה אחרת
שאם יהיה כרטיס כזה או כרטיס חופשי יומי בחיפה ובירושלים, משרד התחבורה ייאלץ להגביר את הסיבסוד ובכך יפסיד כסף. זו הסיבה שבמשרד התחבורה לא מאשרים לאגד להנהיג כרטיסים כאלה. לצערינו מדיניות משרד התחבורה כיום היא לא להסתכל על רמת השירות והזמינות לנוסעים בתחבורה הציבורית אלא אך ורק על החיסכון הכספי לאוצר. זו חלמאות לשמה אך לצערי זה מה שקורה כעת וזו גם הסיבה לרפורמה בתח"צ.
אולי לגבי חופשי יומי אתה צודק. למרות שעקרונית יש סכומים סבירים שהחברות מסוגלות להציע בהן חופשי יומי גם ללא סבסוד. אני בטוח שסכום של 20 שקלים למשל זה סכום שכדאי לחברות למכור את הכרטיס והוא קצת יקר אבל מספיק סביר ובוודאי עדיף על כלום אני בוודאות הייתי קונה בעבר כרטיס כזה בירושלים אם הוא היה קיים גם ב-20 ש"ח. גם בחיפה הייתי קונה אם הוא היה כולל כרמלית. לגבי מעברים - אף אחד פה עדיין לא הצליח להסביר לי למה לכל הרוחות והשדים מגיע לאגד/דן/חפיפי לקבל עוד כסף על זה שהחלפתי אוטובוס לקו ישיר יותר במקום להסתובב עם קו אחר בשכונות שאין לי מה לחפש בהם (ולא משנה כרגע בכלל אם לקבל אותו ממשרד התחבורה, מקרן תח"צ ארצית, ממליונר סעודי, או ישירות מהנוסע), או למה כשאני נוסע ממרכז פ"ת לתחנה המרכזית בת"א אני צריך לשלם פעמיים 5.1, אך לעומת זאת למסוף כרמלית הרחוק יותר אני משלם פחות, רק בגלל פריסה של הקווים. יש כרטוס שלגיטימי לדרוש עבורו סבסוד. כמו למשל נסיעות המשך מהרכבת, כמו למשל כרטיסי מנוי משולבים לכמה חברות או לרכבת. על החלפת קווים בתוך העיר - לא ולא. זו גניבה מהקופה הציבורית להעיז בכלל לדרוש תקציב בשביל זה.