אגד תעבורה אשדוד

• פותח הנושא FDA
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

urilei

New member
זה בעייתי אבל מסיבה אחרת
שאם יהיה כרטיס כזה או כרטיס חופשי יומי בחיפה ובירושלים, משרד התחבורה ייאלץ להגביר את הסיבסוד ובכך יפסיד כסף. זו הסיבה שבמשרד התחבורה לא מאשרים לאגד להנהיג כרטיסים כאלה. לצערינו מדיניות משרד התחבורה כיום היא לא להסתכל על רמת השירות והזמינות לנוסעים בתחבורה הציבורית אלא אך ורק על החיסכון הכספי לאוצר. זו חלמאות לשמה אך לצערי זה מה שקורה כעת וזו גם הסיבה לרפורמה בתח"צ.
נכון במידה חלקית מאוד
אולי לגבי חופשי יומי אתה צודק. למרות שעקרונית יש סכומים סבירים שהחברות מסוגלות להציע בהן חופשי יומי גם ללא סבסוד. אני בטוח שסכום של 20 שקלים למשל זה סכום שכדאי לחברות למכור את הכרטיס והוא קצת יקר אבל מספיק סביר ובוודאי עדיף על כלום אני בוודאות הייתי קונה בעבר כרטיס כזה בירושלים אם הוא היה קיים גם ב-20 ש"ח. גם בחיפה הייתי קונה אם הוא היה כולל כרמלית. לגבי מעברים - אף אחד פה עדיין לא הצליח להסביר לי למה לכל הרוחות והשדים מגיע לאגד/דן/חפיפי לקבל עוד כסף על זה שהחלפתי אוטובוס לקו ישיר יותר במקום להסתובב עם קו אחר בשכונות שאין לי מה לחפש בהם (ולא משנה כרגע בכלל אם לקבל אותו ממשרד התחבורה, מקרן תח"צ ארצית, ממליונר סעודי, או ישירות מהנוסע), או למה כשאני נוסע ממרכז פ"ת לתחנה המרכזית בת"א אני צריך לשלם פעמיים 5.1, אך לעומת זאת למסוף כרמלית הרחוק יותר אני משלם פחות, רק בגלל פריסה של הקווים. יש כרטוס שלגיטימי לדרוש עבורו סבסוד. כמו למשל נסיעות המשך מהרכבת, כמו למשל כרטיסי מנוי משולבים לכמה חברות או לרכבת. על החלפת קווים בתוך העיר - לא ולא. זו גניבה מהקופה הציבורית להעיז בכלל לדרוש תקציב בשביל זה.

shooky33

New member
נכון במידה חלקית מאוד
אולי לגבי חופשי יומי אתה צודק. למרות שעקרונית יש סכומים סבירים שהחברות מסוגלות להציע בהן חופשי יומי גם ללא סבסוד. אני בטוח שסכום של 20 שקלים למשל זה סכום שכדאי לחברות למכור את הכרטיס והוא קצת יקר אבל מספיק סביר ובוודאי עדיף על כלום אני בוודאות הייתי קונה בעבר כרטיס כזה בירושלים אם הוא היה קיים גם ב-20 ש"ח. גם בחיפה הייתי קונה אם הוא היה כולל כרמלית. לגבי מעברים - אף אחד פה עדיין לא הצליח להסביר לי למה לכל הרוחות והשדים מגיע לאגד/דן/חפיפי לקבל עוד כסף על זה שהחלפתי אוטובוס לקו ישיר יותר במקום להסתובב עם קו אחר בשכונות שאין לי מה לחפש בהם (ולא משנה כרגע בכלל אם לקבל אותו ממשרד התחבורה, מקרן תח"צ ארצית, ממליונר סעודי, או ישירות מהנוסע), או למה כשאני נוסע ממרכז פ"ת לתחנה המרכזית בת"א אני צריך לשלם פעמיים 5.1, אך לעומת זאת למסוף כרמלית הרחוק יותר אני משלם פחות, רק בגלל פריסה של הקווים. יש כרטוס שלגיטימי לדרוש עבורו סבסוד. כמו למשל נסיעות המשך מהרכבת, כמו למשל כרטיסי מנוי משולבים לכמה חברות או לרכבת. על החלפת קווים בתוך העיר - לא ולא. זו גניבה מהקופה הציבורית להעיז בכלל לדרוש תקציב בשביל זה.
אתה כניראה לא מבין את מטרת הכרטיס
המטרה היא לתעבור מקו 5 לקו 17 או כל קו אחר בראשל"צ שנוסע במסלול דומה או מגיע לאותו יעד במהירות יותר אלה כדי שתעבור מקו אחד למישנהו ותמשיך ליעד אחר אליו אין לך קישור מנקודת המוצא ולא לאתו היעד. מדוע אתה משלם פעמיים 5.1 ש"ח מפ"ת לת"א? אין קו ישיר?

shooky33

New member
המטרה היא לתעבור מקו 5 לקו 17 או כל קו אחר בראשל"צ שנוסע במסלול דומה או מגיע לאותו יעד במהירות יותר אלה כדי שתעבור מקו אחד למישנהו ותמשיך ליעד אחר אליו אין לך קישור מנקודת המוצא ולא לאתו היעד. מדוע אתה משלם פעמיים 5.1 ש"ח מפ"ת לת"א? אין קו ישיר?
תיקון: *המטרה היא לא שתעבור.......

urilei

New member
אתה כנראה לא מבין את מטרת התחבורה הציבורית
אם ההחלפה היא לצורך חיסכון בזמן, אם היא מכיוון שקו ישיר לא קיים בכלל, או מכיוון שקיים קו ישיר ואפילו די מהיר, אבל נוסע רק עוד שעתיים, או אפילו סתם כי עליתי על אוטובוס עמוס וצפוף ואני רוצה לרדת ממנו ולחכות 10 דקות לאוטובוס הבא את השיקולים למה לעשות את זה תשאיר לנוסע אגד נתנה פתרון, וגם הוא חלקי ולא ממש הוגן או צודק, רק לבעייה אחת מתוך ה-4 האלה.

shooky33

New member
אתה כנראה לא מבין את מטרת התחבורה הציבורית
אם ההחלפה היא לצורך חיסכון בזמן, אם היא מכיוון שקו ישיר לא קיים בכלל, או מכיוון שקיים קו ישיר ואפילו די מהיר, אבל נוסע רק עוד שעתיים, או אפילו סתם כי עליתי על אוטובוס עמוס וצפוף ואני רוצה לרדת ממנו ולחכות 10 דקות לאוטובוס הבא את השיקולים למה לעשות את זה תשאיר לנוסע אגד נתנה פתרון, וגם הוא חלקי ולא ממש הוגן או צודק, רק לבעייה אחת מתוך ה-4 האלה.
מטרת התחבורה הציבורית היא
להגיע מנקודה א' לנקודה ב'. עדיף תמיד שזה יה בזמן הקצר ביותר.

urilei

New member
לגבי פ"ת
דיברתי על שתי נקודות שאין קו ישיר (לא אחרי 8 בבוקר לפחות). אבל זו בדיוק הנקודה בחשיבה המעוותת שכבר הצליחו להטמיע בנו. אם אני רוצה לנסוע מ-X ל-Y, ואין קו ישיר שיקח אותי, תואיל נא חברת האוטובוסים לבוא ולהתנצל על כך שהיא מטריחה אותי להחליף אוטובוס. בונוס בוודאי לא מגיע לה על זה (אל תסיק מכך שאני סבור שצריך להיות קו ישיר מכל מקום לכל מקום, אבל שיבינו סוף כל סוף מה השירות שהן מוכרות לנוסע)

כמה דברים
1) אני לא נסחף עם התיאורים שלי 2) ממש לא כל תושב מחזיק בארנק איזשהו חופשי חודשי. רוב התושבים משתמשים באוטובויסם באופן מזדמן 3) כרטיסיה לא רלוונטית, אין שום דרך לשלב אותה עם הכרטיס הזה. להיפך - הכרטיס מאלץ אותך לוותר על הנחת כרטיסייה 4) מה שהכי צורם לעין בגישה שלך זה השאיפה והכניעה לבינוניות: "פה זה לא אירופה". אז זה אומר שאנחנו יכולים להסתפק באמצעי כרטוס שבין דפוקים לבינוניים? כי זה לא אירופה?
עוד כמה דברים....
2) מי שנוסע קבוע בתח"צ מחזיק חופשי חודשי או כרטיסיה, העובדה היא שכשאני נוסע בתח"צ בירושלים אני כמעט ולא רואה אנשים שמשלמים לנהג במזומן. 3)נכון, אבל ראה 2 ו בד"כ היוממים מחזיקים חופשי חודשי. חוץ מזה שאם בתור מחזיק כרטיסיה אני אראה שכשאני משלם לנהג אני יכול לחסוך יותר אני אעשה את זה למרות שכביכול אני "נדפק" פה. 4)אני לא נכנע לגישה אבל אני גם לא הולך בראש חוצות וצועק אירופה אירופה כמוך.... זה לא סוד שיש פה כמה דברים שצריך לשפר ולא הכל מושלם אבל עדיין לא הכל גרוע כמו שאתה מנסה לצייר בהודעות שלך.

urilei

New member
עוד כמה דברים....
2) מי שנוסע קבוע בתח"צ מחזיק חופשי חודשי או כרטיסיה, העובדה היא שכשאני נוסע בתח"צ בירושלים אני כמעט ולא רואה אנשים שמשלמים לנהג במזומן. 3)נכון, אבל ראה 2 ו בד"כ היוממים מחזיקים חופשי חודשי. חוץ מזה שאם בתור מחזיק כרטיסיה אני אראה שכשאני משלם לנהג אני יכול לחסוך יותר אני אעשה את זה למרות שכביכול אני "נדפק" פה. 4)אני לא נכנע לגישה אבל אני גם לא הולך בראש חוצות וצועק אירופה אירופה כמוך.... זה לא סוד שיש פה כמה דברים שצריך לשפר ולא הכל מושלם אבל עדיין לא הכל גרוע כמו שאתה מנסה לצייר בהודעות שלך.
הכל גרוע
כי הכרטיס הזה כשלעצמו הוא בוודאי לא דבר מזיק, והוא בוודאי עדיף על מצב שבו הוא לא קיים בכלל אבל העניין הוא שהמטרה המקורית שלו הייתה לעשות בירושלים כרטוס כמו באירופה ואגד מוכרת לנו את הבלוף הזה ומספרת לנו שזה כרטיס שעתי ומבחינתה סיימה את מהפכת הכרטוס וגם גנבה עוד כמה שקלים לנוסע מהקופה הציבורית על חשבון כלום. ותכניס את זה לראש - כרטיסיה היא כסף מזומן. היא לא מעניקה שום גמישות מעבר לכך. אתה עדיין משלם כפול בשביל החלפה וכל שאר הפאקים של הכרטוס אגב, מעניין לדעת שלא ראיתי בדיחה כזו בשום מקום בעולם.

הכל גרוע
כי הכרטיס הזה כשלעצמו הוא בוודאי לא דבר מזיק, והוא בוודאי עדיף על מצב שבו הוא לא קיים בכלל אבל העניין הוא שהמטרה המקורית שלו הייתה לעשות בירושלים כרטוס כמו באירופה ואגד מוכרת לנו את הבלוף הזה ומספרת לנו שזה כרטיס שעתי ומבחינתה סיימה את מהפכת הכרטוס וגם גנבה עוד כמה שקלים לנוסע מהקופה הציבורית על חשבון כלום. ותכניס את זה לראש - כרטיסיה היא כסף מזומן. היא לא מעניקה שום גמישות מעבר לכך. אתה עדיין משלם כפול בשביל החלפה וכל שאר הפאקים של הכרטוס אגב, מעניין לדעת שלא ראיתי בדיחה כזו בשום מקום בעולם.
המטרה המקורית שלו היא שאם אתה
צריך להגיע מנקודה א' ל ב' ואין לך אוטובוס ישר בין הנקודות אז שהנסיעה תעלה לך 6.30 במקום 11 ש"ח, שום להראות כמו אירופה ושום נעלים. אגב, יש לך ביסוס לטענה שלך על זה שהיא "גנבה עוד כמה שקלים לנוסע מהקופה הציבורית???" ואני יודע שכרטיסיה היא כסף מזומן... אבל אם אני צריך החלפת אוטובוס בירושלים ויש לי כרטיסיה עירונית ביד כבר עדיף לי לשלם 6.30 ש"ח ולהשאיר את הכרטיסיה לנסיעות בחיפה.

urilei

New member
המטרה המקורית שלו היא שאם אתה
צריך להגיע מנקודה א' ל ב' ואין לך אוטובוס ישר בין הנקודות אז שהנסיעה תעלה לך 6.30 במקום 11 ש"ח, שום להראות כמו אירופה ושום נעלים. אגב, יש לך ביסוס לטענה שלך על זה שהיא "גנבה עוד כמה שקלים לנוסע מהקופה הציבורית???" ואני יודע שכרטיסיה היא כסף מזומן... אבל אם אני צריך החלפת אוטובוס בירושלים ויש לי כרטיסיה עירונית ביד כבר עדיף לי לשלם 6.30 ש"ח ולהשאיר את הכרטיסיה לנסיעות בחיפה.
לגבי הביסוס
כן, זה מה שאמר לנו עתניאל שנלר בפגישה המטרה הייתה שהנוסע משלם עוד סכום זניח של 80 אגורות (אני לא מכחיש שמדובר בסכום זניח יחסית) ומשרד התחבורה משלים "עלות" נוספת שהיא בעצם כמעט כמו עוד נסיעה שלמה. ובעצם המטרה של ה-80 אגורות זה שיהיה אפשר לדעת האם משרד התחבורה מוסיף כסף או לא. וזאת גניבה, כי אגד סחטה ממשרד התחבורה משהו שלא באמת עולה לה בהכרח כסף, ותמונה כללית כנראה חוסך. רק כדי שנהיה לגמרי בסדר: את נושא התקצוב הסביר לנו שנלר כמו שהסברתי לך אותו עכשיו. דעתי היא שזו גניבה זו דעתי שלי, והעובדה שהשלמת הסכום דומה לנסיעה שלמה זה מה שהבנתי ממנו, אך אני לא בטוח שאמר זאת במפורש.

amit1270

New member
אבל פה זה לא אירופה
וטוב שאתה לא נסחף עם התיאורים שלך. רוב המשתמשים בכרטיס הזה אלו אנשים שבאים לירושלים לביקורים ולא תושבי ירושלים שלהם כבר יש חופשי חודשי או כרטיסיות בארנק. ולגבי חיפה הייתי משתמש בכרטיס בדיוק כמו שהשתמשתי בו בירושלים (אם היה אחד כזה) ובתור אחד שמשתמש הרבה מאוד בתח"צ הפנים חיפאי כבר הבנתי שמכל נקודה לכל נקודה בחיפה יש יותר מדרך אחת להגיע.. בכל מקרה חיפה כרגע לא רלוונטית כי היא הולכת לעבור מהפכה בכל מה שקשור לכרטיסים ותעריפים.
ידוע לך כמה מבין האורחים המזדמנים
המגיעים לירושלים בכלל מודעים לקיומו של כרטיס כזה? אפילו מערכת המידע המשוכללת (באמת) של אגד לא מכירה בו!

urilei

New member
עמית הכרטיס מופיע בטבלת הכרטיסים
באתר של אגד. טבלת כרטיסים
בוא נרחיב את השאלה
ידוע לך כמה מהנוסעים המזדמנים בירושלים (או מהנוסעים בכלל) קראו בכלל את טבלת כרטיסים? יש להניח שלא רבים אבל אני דווקא לא מתמקד בבעיית חוסר הפרסום של הכרטיס, אלא בשתי בעיות אחרות 1) הוא לא כרטיס "ברירת מחדל" צריך לבקש אותו במיוחד 2) הוא עדיין מבוסס על הגישה של "רוצה לעלות על עוד אוטובוס? תשלם יותר!" ולא "תשלם עבור שימוש ברשת האוטובוסים"

shooky33

New member
בוא נרחיב את השאלה
ידוע לך כמה מהנוסעים המזדמנים בירושלים (או מהנוסעים בכלל) קראו בכלל את טבלת כרטיסים? יש להניח שלא רבים אבל אני דווקא לא מתמקד בבעיית חוסר הפרסום של הכרטיס, אלא בשתי בעיות אחרות 1) הוא לא כרטיס "ברירת מחדל" צריך לבקש אותו במיוחד 2) הוא עדיין מבוסס על הגישה של "רוצה לעלות על עוד אוטובוס? תשלם יותר!" ולא "תשלם עבור שימוש ברשת האוטובוסים"
תגיד?כשאתה נוסע ל"אירופה"
אתה עושה שיעורי בית ומתכנן באיזה כרטיסים תשתמש? אז מי שמזדמן לירושלים ואינו בקיא בקווים ובאמצעי הכירטוס יכול תמיד לשאול ולהתכונן מראש, ממספר נסיעות באיזור ת"א - חולון, שמתי לב שנוסעים כן שואלים את הנהגים איזה כרטיס או כרטיסיה הכי מתאימים לצרכים שלהם באותו רגע. ולגבי סעיף 2:" רוצה לסוע באוטובוס נוסף? שלם יותר!" נכון שלם 80 אג' במקום 5.5 ש"ח לנסיעה נוספת. ניראת לי עיסקה לא רעה כללכדי להגיע מצד אחד של העיר לצד השני עוד לא הצלחת להעביר לי מה בדיוק הבעיה בעיניך? איפה העיוות וחוסר הצדק? ומצד שני אתה מסכים לשלם 20 ש"ח לכרטיס יומי שזהו סכום גדול מאד לצרכני התח"צ בו בזמן שהוא נימכר באגד באזור ת"א במחיר 10.2 ש"ח שזה פחות משתי נסיעות. עוד לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה ולמה אתה מתכוון, אתה סותר את עצמך.

urilei

New member
תגיד?כשאתה נוסע ל"אירופה"
אתה עושה שיעורי בית ומתכנן באיזה כרטיסים תשתמש? אז מי שמזדמן לירושלים ואינו בקיא בקווים ובאמצעי הכירטוס יכול תמיד לשאול ולהתכונן מראש, ממספר נסיעות באיזור ת"א - חולון, שמתי לב שנוסעים כן שואלים את הנהגים איזה כרטיס או כרטיסיה הכי מתאימים לצרכים שלהם באותו רגע. ולגבי סעיף 2:" רוצה לסוע באוטובוס נוסף? שלם יותר!" נכון שלם 80 אג' במקום 5.5 ש"ח לנסיעה נוספת. ניראת לי עיסקה לא רעה כללכדי להגיע מצד אחד של העיר לצד השני עוד לא הצלחת להעביר לי מה בדיוק הבעיה בעיניך? איפה העיוות וחוסר הצדק? ומצד שני אתה מסכים לשלם 20 ש"ח לכרטיס יומי שזהו סכום גדול מאד לצרכני התח"צ בו בזמן שהוא נימכר באגד באזור ת"א במחיר 10.2 ש"ח שזה פחות משתי נסיעות. עוד לא הבנתי מה בדיוק אתה רוצה ולמה אתה מתכוון, אתה סותר את עצמך.
לא שוקי, אני לא עושה שיעורי בית
מכיוון שהכרטיס הפשוט והנפוץ באירופה - הוא זה שמאפשר את כל מה שצריך אין קומבינות ולא צריך כרטיסים מיוחדים כבר ציינתי שה-80 אגורות היא תוספת זניחה. אבל גם 5.5 ש"ח זו הרי עסקה לא רעה בשביל לחצות את העיר. אז למה מי שאגד לא מפעילה קו שמתאים לצרכים שלו צריך לשלם יותר? נכון, זו עסקה הרבה יותר משתלמת וגם הרבה יותר הוגנת מלשלם כפול כמו בחיפה למשל. ולגבי תל אביב 1) מה בכלל הקשר בין זה שאין כרטיסים נורמליים בחיפה ובירושלים לגבי זה שאגד מוכרת חופשי יומי בתל אביב? זה בדיוק כמו שאני יגיד לך "אז מה אם אין אף כספומט של בנק הפועלים בירושלים? סע לתל אביב! יש שם 120 כאלה!". איך בדיוק זה שיש חופשי יומי בתל אביב עוזר לי לכל הרוחות להתנייד בירושלים? 2) יומרני מאוד מצד אגד לרוץ למכור כרטיס יומי בעיר שהיא בכלל לא מפעילה בה את התחבורה הציבורית... נכון שיש כמה קווים, אבל אם להתעלם מהמסלול מחוץ לתל אביב, זה מסתכם בעצם בלא יותר מ-6-7 קווים. אולי אפילו פחות. זה לא מאוד שונה מזה שאגד תמכור לך חופשי יומי של גבעתיים ב-2 ש"ח, אבל אין לה שם בכלל קווים... ועניין אחרון. השרשור הזה כבר לא קופץ והוא מבחינתי סגור, אם יש לך מה להוסיף - אתה מוזמן לפתוח חדש

shooky33

New member
פה הטעות הגדולה
הכרטיס הזה מיועד לכולם הבנתי איך באירופה בעצם התח"צ נותנת את אותה רמת שירות בדיוק גם למזדמנים וגם לקבועים פה אתה צריך לכרות ברית של חודש עם "אגד" בשביל לנצל את השירות בצורה סבירה. אגב, שלא יובן לא נכון, הכרטיס הזה עדיין מהווה מצב עדיף בהרבה על זה שהוא לא קיים בכלל, כמו למשל בחיפה, שם המליצה לי המוקדנית לנסוע במחיר 11 ש"ח לנוסע בקווים עם תדירות של פעם בשבוע. מה שעוד נכון זה שבירושלים יש תדירות יחסית טובה להרבה קווים תחשוב מה היית עושה עם כרטיס כזה בחיפה...
כפי שהדרקוניסט הסביר
מטרת הכרטיס היא לאפשר לנוסע להגיע מיד א' לב' עם החלפה כיוון שאין להם קישור ישיר. זה עדיין יותר זול משתי נסיעות עירוניות בי"ם. ובקשר לאירופה: גם אתה כתייר באירופה תשלם יותר עבור תח"צ מאשר תושב מקומי כי אתה לא מכיר את כל סוגי הכרטיסים ולא כול סוגי הכרטיסים משתלמים לך לתקופת הטיול או הביקור בעיר מסוימת יתכן ובמירים מסוימים כרטיס תקופתי זה או אחר יתאימו לך אבל למקומי יתכן ויש כרטיס שנתי / חודשי/ דו שבועי או כל קומבינציה אחרת.. תשב מקומי בכל עיר בעולם (כולל בישראל) שנוסע מידי יום בתח"צ מכיר, יודע ומקבל את כל סוגי ההנחות והכרטיסים המתאימים לו.

urilei

New member
כפי שהדרקוניסט הסביר
מטרת הכרטיס היא לאפשר לנוסע להגיע מיד א' לב' עם החלפה כיוון שאין להם קישור ישיר. זה עדיין יותר זול משתי נסיעות עירוניות בי"ם. ובקשר לאירופה: גם אתה כתייר באירופה תשלם יותר עבור תח"צ מאשר תושב מקומי כי אתה לא מכיר את כל סוגי הכרטיסים ולא כול סוגי הכרטיסים משתלמים לך לתקופת הטיול או הביקור בעיר מסוימת יתכן ובמירים מסוימים כרטיס תקופתי זה או אחר יתאימו לך אבל למקומי יתכן ויש כרטיס שנתי / חודשי/ דו שבועי או כל קומבינציה אחרת.. תשב מקומי בכל עיר בעולם (כולל בישראל) שנוסע מידי יום בתח"צ מכיר, יודע ומקבל את כל סוגי ההנחות והכרטיסים המתאימים לו.
ממש לא נכון
באירופה אני מקבל בדיוק את אותה יעילות שמקבל בעל כרטיס פלסטיק שנתי עם תמונה. בין אם בחרתי בכרטיס לשעה או ליום או לכמה ימים עד שבוע (בהתאם לתקופה כמובן). מן הסתם הכרטיס פלסטיק השנתי של התושב המקומי עולה הרבה פחות מ-365 כרטיסים יומיים כמו שלי, אבל: - אני לא יותר מוגבל ממנו בהחלפות - אני לא יותר מוגבל ממנו בשימוש באמצעים (מטרו, אוטובוסים, מה שלא יהיה) - אני לא משלם קנס אם בטעות עליתי על הקו הלא-נכון, בדיוק כמוהו - אני יכול לנסוע בשני קווים מהירים ולא להסתובב באחד מאסף, בדיוק כמוהו (למען הדיוק, כשאין שיטות כרטוס מטופשות, גם אין צורך כמעט בקווים מאספים, איש לא זקוק להם) - אני לא יותר מוגבל בשעות השימוש שלי בשירות (מ-09:00 בבוקר וכו') עם שיטות הכרטוס הגאוניות שלנו, רק בעל חופשי חודשי "זוכה" לכל ההטבות האלה. היתר לא (חופשי יומי נותן מענה על חלק קטן מהן, שכידוע לך גם ככה קיים ב-2.5 יישובים בארץ, וחיפה ו/או ירושלים אינם אחד מהם) זהו אחד המקרים שאני באמת תוהה אם אתם לא אנשים אינטלגנטים שמסוגלים לחשוב ולהבין את זה לבד בלי להתווכח איתי.

urilei

New member
ממש לא נכון
באירופה אני מקבל בדיוק את אותה יעילות שמקבל בעל כרטיס פלסטיק שנתי עם תמונה. בין אם בחרתי בכרטיס לשעה או ליום או לכמה ימים עד שבוע (בהתאם לתקופה כמובן). מן הסתם הכרטיס פלסטיק השנתי של התושב המקומי עולה הרבה פחות מ-365 כרטיסים יומיים כמו שלי, אבל: - אני לא יותר מוגבל ממנו בהחלפות - אני לא יותר מוגבל ממנו בשימוש באמצעים (מטרו, אוטובוסים, מה שלא יהיה) - אני לא משלם קנס אם בטעות עליתי על הקו הלא-נכון, בדיוק כמוהו - אני יכול לנסוע בשני קווים מהירים ולא להסתובב באחד מאסף, בדיוק כמוהו (למען הדיוק, כשאין שיטות כרטוס מטופשות, גם אין צורך כמעט בקווים מאספים, איש לא זקוק להם) - אני לא יותר מוגבל בשעות השימוש שלי בשירות (מ-09:00 בבוקר וכו') עם שיטות הכרטוס הגאוניות שלנו, רק בעל חופשי חודשי "זוכה" לכל ההטבות האלה. היתר לא (חופשי יומי נותן מענה על חלק קטן מהן, שכידוע לך גם ככה קיים ב-2.5 יישובים בארץ, וחיפה ו/או ירושלים אינם אחד מהם) זהו אחד המקרים שאני באמת תוהה אם אתם לא אנשים אינטלגנטים שמסוגלים לחשוב ולהבין את זה לבד בלי להתווכח איתי.
ואם לומר זאת בצורה כללית יותר
כל תכנון התחבורה הציבורית בארץ, גם אם כבר יש בו איזו הברקה SUCH AS כרטיס מעבר או משהו מתבסס על איזו הנחה דבילית ולא ברורה שנוסע יודע בדיוק באיזה קווים הוא נוסע, באיזה שעות, כמה זמן, ובאיזה סדר. דווקא באירופה היה הגיוני יותר להשתמש בהנחות כאלה, ולא במדינה שזמן ההגעה לתחנות הביניים הוא במקרה הטוב משוער בערבון מוגבל ובמקרה הגרוע לא קיים בכלל. אז לא - הנוסע לא יודע מראש בכמה קווים הוא יסע - הוא לא יודע כמה עמוס יהיה האוטובוס והאם יחליט לרדת ולהמתין להבא - הוא לא יודע אם יבוא ברמזור קו מהיר יותר מאחריו - נוסעים מזדמנים לעיתים לא יודעים אפילו לאן האוטובוס נוסע. הם רוצים לעלות על אוטובוס שהם יודעים שנוסע לכיוון ולברר בדרך איך הם ממשיכים. נשמע אולי קצת מוזר אבל ככה זה ובלי קשר לכרטוס, הוא גם לא יודע לנחש איזה קו יגיע ראשון, ויועילו נא מתכנני התחנות לקבץ קווים לאותם יעדים באותן תחנות או לפחות בתחנות סמוכות, ולא במרחק 100 מטר

shooky33

New member
ממש לא נכון
אתה מבלבל את המוח ללא הפסקה!
מה זה אירופה? גרמניה או רומניה? צרפת או אוסטריה? בולגריה או ספרד? אתה מדבר כאילו אתה חי לפני 50 שנה שהיו אומרים: באירופה זה אחרת או באמריקה יותר טוב. לכל מדינה יש את שיטת הכירטוס שלה חלקן מתקדמות יותר או מתקדמות פחות. אתה נותן דוגמא כללית כאילו הכל אותו דבר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה