אבקש את עזרתכם

מי מדיח כלים בבית שלך כשאת בהריון?

אם בעלך יודע לעשות את זה, בבקשה שיעשה גם שם.
אם לא, אני מבינה שהם מחכים בכיור ומעלים עובש עד אחרי הלידה.

היא משתמשת בחד פעמי כמו שהיא ציינה

אגב, הפלה היא לא מהדחת הכלים בלבד. אם לבעל אסור חלילה לבצע אף עבודת בית כי הוא גבר, אז אישה בסיכון גבוהה שלא שוכבת אלא הודפת ספות וכלי חשמל כדי לנקות תחתם, מנקה חלונות ותריסים, מטפלת בכביסה, עומדת על הרגליים כדי לבשל, מטפלת לבד בילדים הקטנים שכבר יש לה כולל הרמתם - כל זה ועוד מגדיל את הסיכון להפלה חלילה.

ובעל שרוצה (או לא רוצה עוד ילדים) לא חושב שחוץ מלתרום זרע הוא צריך לעשות עוד כמה דברים כדי לדאוג שהם יוולדו בריאים.

יפה שהיא משתמשת בחד פעמי

ומי סוחב את השקיות מהחנות? ומי מרים את הילדים?
יש לי הרגשה שהבעל השוביניסט שלה לא ממש עושה את זה.
את מחזקת את דעתי שלא הכלים אשמים בהפלה. אם אסור לה לבצע עבודות בית אז היא עשתה מספיק דברים גם לפני ואחרי הכלים של אמא שלה.
וזה לא רק הבעל אשם. גם היא אשמה שאיננה מעמידה אותו במקום.
את יודעת, לפעמים מגיעות אלי למיון (מיון גינקולוגי בבית חולים) נשים עם חשד לצירים מוקדמים, דימום או לא חשוב מה, אבל ההוראה היא למנוחה חלקית או מלאה בתקופה מסויימת. הצוות אצלנו פיתח 'עיניים' לבעלים השונים. יש נשים שלחלוטין יכולות להסתפק במנוחה בבית אבל אנחנו מאשפזים בכל זאת, כי לפעמים הן מצויידות בבעלים שנראים כמו שלא יזיזו אצבע בבית.

EcoT

New member
אבל קשור

חברה שלי חלקה את החדר לאחר הלידה עם אישה שילדה ילד שלישי. חברה שלי סיפרה לי שבן זוג של אותה אישה הביא את שני הילדים הגדולים לבית החולים למחרת בבוקר והשאיר אותם שם כדי שהאמא תשמור עליהם. עכשיו אני לא שופטת יכול להיות שמצבם הכלכלי באמת גרוע אבל באמת יום אחד לתת לה לנוח אחרי לידה!
אין מה להגיד יש גברים שלאין להם מושג שהריון זה משהו ש"קצת" מעמיס על הגוף של האישה!

זה בדיוק מה שכתבתי

הכלים לא אשמים, הם מה שנקרא הקש ששובר את גב הגמל.

אולי כדאי שתכתבי לה במסר באיזה בית חולים את עובדת כדי שהיא ובעלה יגיעו לאבחון (אני לא צוחקת) ונראה איך כבודו מתמודד עם כמה ימים לבד. וזה למרות שלא פשוט לעזוב את הילדים לבד לתקופה ממושכת, בטח כשמסתבר שאין "מבוגר אחראי" שיכל לטפל בהם בתקופה הזו.

mykal

New member
הכלים כן מאשמים,

כי הכלים, הם 'הטריגר' לכעס,
לנושאים אחרים בלתי פתורים.

זה לא רק מה מקומם ותפקידם של הגברים במשפחה הזו.
זה גם מערכות חיים של הרגלים שכנראה, קשים ולא נוחים לכולם.
לאמא שטורחת ועמלה ומוציאה 'מליון' כלים--וכשמגיע זמן פינוי כבר מתמוטטת.
הבנות והגיסה שכל אחת חושבת שזה לא מכבודה/תפקידה/רצונה וכו'
לפנות ולרחוץ כלים.
ואותי הכי מרגיז --זה שלא פותחים את הענין סביב השולחן. ומעבר 'ללקק' את האצבעות'
לא מדברים על הקשיים שסביב ארוח כזה--שבסופו של יום נשמע לי כפוי,
ואין אומץ --לשנות. רק לשנות, את הסדר את הסבב, את המחויבות.
נשמע לילות שבת כפיתיים.

ולכן הם הקש

אבל לא הם ורק הם אחראים להפלות בשמירת הריון, במיוחד במקרה כמו המתואר.
אלא בדיוק מה שכתבת - תפקיד ומקום הגבר במשפחה שלא נוקף אצבע למען בריאות הילדים שלו.

אני לא חושבת שצריך לפתוח את זה סביב לשולחן, אני חושבת שאמא צריכה לקבל החלטה שאם היא מבשלת ומישהו אחר שוטף כלים, היא מיידעת את האחר בתפקיד שלו - וזה אומר את הילדים שלה שחייבים לה, לא את ה"נספחים" שלהם. ומיידעת אותם שזו דרישתה בתמורה לאירוח ביד רחבה. מי שזה לא טוב לא, יתכבד ויתמודד עם העבודה כולה - בישולים+נקיונות - אצלו בבית!

mykal

New member
ואם האמא הזו

חושבת כמו פו..., שהגיסה פטורה,
אז הבנות בלבד, ומתוכן היא תבחר את החרוצה והחומלת.
והאחרות ישבו ויפצחו גרעינים?
למה לא ניתן לפתוח זאת כשיחה מסביב לשולחן?
כי ה'גברים השובניסטים' 'יכעסו?
כי האמא לא נוח לה?
לא ברורה לי הדינמיקה הזו.
מה הבעיה? זו סוגיה כ"כ רגישה/פוגענית/כואבת?
כולה ענין של פינוי ורחצת כלים אחרי אוכל ברב שבת.
מצטערת נשגב מבינתי.

בעיני הפחד מלדבר--מחביאה הרבה כאבים וסוגיות קשות מתחת לשטיח.
ואם הן בלתי פתירות, שווה להפרד כידידים.
וההורים יהיו מוזמנים כל ערב שבת למשפחה אחרת. (אם רוצים)
אבל לפרק את החבילה עכשיו לפני הריב הגדול.

אמנם

אני לא מכירה את הדנימיקה שם, אבל משתמע כאלו כן מדובר בסיטואציה פוגענית להעיז ולבקש מגבר לשטוף כלים - אללי אללי...

וגם אם לא, אני לא חושבת שזה נושא לדיון סביב שולחן שבת מאחר וזה לא נושא לדיון נקודה. זו אמורה להיות קביעת עובדה שכל ענף שולח נציג לשטיפת כלים/עזרה בהכנה/פינוי... מה שצריך
(כי זה סופר מגוחך שכל אחד שיעמוד מול הכיור יתחיל לספור כמה כלים יש ויחלק בין כולם - כמה מזלגות שווה קערת הסלט? והתבנית של העוף? השמן נדבק שם...)
ושכל זוג ידון בינו לבין עצמו מי הנציג מטעמו.
שכל אשה תתמודד עם המציאות שלה בבית, אם טוב לה בעולם השובינסטי הקטן שלה או שהיא מעדיפה לעמוד ולבצע את המטלה בעצמה.

mykal

New member
לעניות דעתי,

עיקר הקושי, נמצא בדיוק במשפט האחרון שלך.
כל אחת בבית הפרטי שלה , הרבה פחות מאפשרת את השובניזם,
ויודעת לעמוד על שלה, לצרכיה וצרכי הבית.

אבל במשפחה המלוכדת הזו--מה שקובע, זה
מה שנראה כלפי חוץ, ועד כמה כל אחד מספיק חזק לשמור על דפוס החשיבה 'מפעם'.
ואז כשיש דיסוננס בין ה'תרבוויות והשתקפותם בקהל,
נערכת תחרות סמויה, ובעיתיות בתוך הזוגיות הפרטית,
אם אני הגבר ארחוץ-- לא רק מה יגידו על מעמדו, גם האשה תפגע, בכך שלא ממלאה את תפקידה כראוי.

עצוב, שעל כך עדין יש אי הסכמה.

אגיד לך משהו

הרבה לפני שאבוא בדרישות לאשתו של אחי - מי שלא תהיה, אני אבוא בדרישות לאחי.
כי יש נימוס בסיסי כלפי הגיסה.
אחי יכל לפנות לאשתו ולהפיל עליה את המשימה אם זה מה שהולך בינהם, אבל קודם כל הצפייה והפניה בבקשות ובעיקר דרישות היא כלפיו.

הם נקראים לך משפחה מלוכדת? לי ממש ממש ממש לא. אם עומדת אישה עם סיכון גבוה בהריון ולאף אחד מבני המשפחה שלה לא מזיז הסיכון (לרבות אמא שלה, אבא שלה, אח שלה, בעלה(!!) וגיסתה) מה בדיוק מלוכד פה?
אם גיסתי היתה בכזה מצב היתי מאלצת אותה לשבת.

אני תוהה עד כמה באמת אישה כמו הגיסה, על פי התגובה שלה, נותנת לבעלה יד חופשית בבית לנהוג בשובינזם.
לדעתי היא פשוט פה עושה סוג של דווקא כי נוצר מצב שיש המון כלים, ופותחת השרשור לא תבקש חלילה מכבוד בעלה לעזור, וכל העבודה נופלת על הגיסה.
אם אני היתי במקום הגיסה או פותחת השרשור והיתי מחליטה שבפרנציפ או מסיבה רפואית אני לא שוטפת כלים, היתי או מעמידה את בעלי ליד הכיור, אם לאח לא מתאים שיתמודד מול אמא שלו בעצמו, או מחליטה שאני לא מגיעה יותר להתארח במקום שאני נדרשת "לשלם" עבור האירוח.

ועוד משהו קטן

קבלתי לחדר של הילדה טלויזיה גדולה (לא מסך שטוח. כבדדדד) כי שלה התקלקלה ולא היה לי איך להעלות את זה למעלה.
מה עוד שהביאו לי את זה בזמן הכי לא מתאים, כשנתפס לי הגב. השאירו את זה אצל אמא שלי והיא הציעה שאולי נבקש מבן זוגה של אחותי שיעלה את זה אלי. פנינו לאחותי וביקשנו ממנה לבקש ממנו.
קודם כל שמבחינתה זה יהיה בסדר שמבקשים ממנו משהו, שנית שהבקשה תבוא בניסוח שהיא חושבת שמתאים וכדי שאם הוא לא ירצה תחסך לו האי נעימות של להגיד לנו לא. אלא שזה יעבור הכל דרכה.
בקשות ודרישות לא נעימות מבקשים מקרוב המשפחה הישיר.

mykal

New member
משהו אישי,

אני לא אוהבת להעזר באף אחד.
מה שאני יכולה עושה לבד.ומה שלא--לוקחת שירות חוץ.
וזה אחד מחילוקי הדיעות שלי עם בעלי.
אצלינו הוא נוהג לתקן הכל לבד. לאחרונה נעשה קצת קשה,
אז הוא מחכה לבנים שלנו יש להם באמת ידים טובות.
אני מתחננת תפסיק, למה הכלות צריכות לחכות להם,
למה זה צריך להיות ע"ח זמנם? תשלם לבעל מלאכה, ויהיה מה שתרצה.

גם הבנות שלי שכנות ביניהן.
הצעירה יותר אצלי כרגע, ואומרת אני אבקש מ-xxx (אחותה) את המשחק הזה לקטן.
אמרתי לה, תקני, הרי אם ישבר ממילא תקני.
למה לך להיות חייבת. כל אחת תדאג לעצמה.
כך תשארנה חברות טובות. אני לא מאמינה במתנות חינם.
ורק בעזרה ביניהן שיחליטו ממקום טוב. ויעשו.

בגדול אני מסכימה

אבל אצלי אין את האפשרות הכלכלית לקחת הנדי מן על כל מני דברים שצריך.
לרב באמת שלא צריך והמון דברים אני עושה לבד - כולל לפתוח סתימות וכו.
אבל, ישנם דברים שאני נעזרת בהם באופן קבוע באחי - למשל קדיחת מדפים בדירה חדשה או סחיבות דברים כבדים. הפעם הוא לא היה בנמצא תקופה ארוכה.
לפעמים אין ברירה ונעזרים בבני משפחה. בעיני זה מאוד לגטימי ויש אפילו מרמור מסויים על אבא שלי שתמיד שאפשר להעזר בו הוא עסוק בעיסוקי סרק (יש לו ג'יפ ועגלה ואפילו פעם אחת הוא לא הצליח למצוא זמן להעמיד אותם לרשותנו - לא צריך אותו בכלל. ויש לו הסעה לעבודה. גם במחיר של תשלום 350 שח הובלה על מתקן שעולה 200.)
ולמרות שזמני קצר, במיוחד שאני מטפלת לבד בילדה ובבית, אני תמיד פנויה לטפל לכולם בבירוקרטיה המרגיזה שלהם מול סוכני ביטוח, מכירות וקניות דירות, בנקים, רואי חשבון, שכתוב קורות חיים ועוד אי אלו נפלאות העולם.
זה יד לוחצת יד. כמו שאת יכולה לעשות בייבי סיטר לנכדים או לקנות להם מתנה לחג, ככה הבן שלך יכל להקדיש שעה פעם ב- לעזור להורים שלו.

(מיותר לציין שאני לא מדברת על ניג'וס מוגזם,קבוע, ויומיומי אלא דברים שקורים פעם-פעמיים בשנה)

ושוב נזכרתי במשהו מאוחר מדי

בהמשך לעזרה, אספר לך שאנשים מחוץ למשפחה שלא חיייבים לי כלום מתעקשים לעזור.
המוסכניק שלי - איש יקר - רואה אישה מגיעה עם תינוקת לטפל ברכב, התעקש שאני אמכור את הרכב הקודם והוא בדק כל מני רכבים שמצא לנכון בתווך מחירים עד שהודיע לי שהוא מצא לי רכב שהוא "מאשר" לי לקחת. - בקושי הסכים לקחת את המתנה שקניתי לו על זה.
טסט לאוטו, באתי לבדיקה לפני הטסט, השאיר אותי שם בפינת חי שהוא הקים עם הילדה ושלח פועל שלו שיעביר את הרכב טסט.
כל מני דברים כאלו.
אז משפחה לא יכולה לעזור?

mykal

New member
עונה על כל פסקה בלי להעתיק,

במקרה כאן מדובר שמשפחה של שתי בנות ובן,
(שני גיסים וגיסה) כולם נשואים וכמובן הורים.

למה המשואה שהעמדת שתבוא בדרישות לאחיה לפני גיסתה, נכון?
למה שלא תבוא דרישה לבעלה לפני אחיה?
למה אין תיאום בין כולם? כולם נהנים מהארוחה--וכולם שותפים באותה מידה בעזרה של אח"כ.
אני אישית לא הייתי מסכימה אחרת. (כאחות גיסה וכו')

הם נחשבים בעיני עצמם כך,
אצלי למשל, לא תמיד כל ילדי הנשואים כאן יחד.
לפעמים לי לא מתאים, לפעמים להם לא.
אבל אני לא יכולה לקחת רמקול ולהכריז אצלי כולם כל שישי. האמא שם כן,

תאמיני לי--שאני לא חשבתי שהם באמת מלוכדים.
הכל חיצוני, והקרע לטעמי--יכול להיות שאני טועה--די עמוק.
ויש הרבה קנאה והתחשבנות.

הגיסה שוב להרגשתי כמו שכתבתי--לא מאפשרת לבעלה שובניזם,
אבל כאן המערכת תחרותית, והיא לא מעונינת לשתף פעולה.
ארחיק ואומר--שלא בטוח לי שהיא ממש ששה להגיע לשם כל שישי.
אולי זה גם הענין של 'לא רוצה לעזור'.

בכלל העובדה שכל הארוחה כל אחד/ת יושבת על קפיצים--מי יעשה היום כלים אח"כ,
גורמת ל'החנק' באוכל.

היא מוכנה להיות הנציגה של המשפחה שלה

שתתמודד (לא קשור רק לזמן שהיא בהריון אלא גם להמשך)
אבל היא רוצה - ובצדק - נציגות גם מהענף של אחיה. הוא או אישתו או אפילו ילד/ה גדול שלהם אם הוא בגיל מתאים.

אני לא חושבת שהגיסה לא מאפשרת לבעלה. אני חושבת דווקא שפותחת השרשור לא מאפשרת לבעלה, ולאח שלה ולאבא שלה. היא זו שהתחנכה על ברכי השובינזם הזה, אני בכלל לא בטוחה לגבי הגיסה.
אם היו פונים אלי לא היתי עומדת מול בעלי ואומרת לו - מה שמבקשים ממני מבקשים ממך. היתי עונה בפני עצמי בלי לבקש "הגנות".
האמא והאחות-פותחת השרשור, הן אלו שצריכות לבוא בדרישות לבן/אח ולא לאשתו.

מסכימה מאוד מאוד עם המשפט האחרון שלך.
אולקוס.

shtaz

New member
אולי אי אפשר לפתוח את הנושא הזה

לשיחה ודיון משפחתיים
כי הנשים אוכלות באוהל נפרד מהגברים שחלילה לא יפריעו להם...

(מבלי לפגוע במסורת הבדואית)

נשמע שהיא חיה במאה ה-18 שם גם לא לקחו נשים יולדות לרופא או בתי חולים..והן נפטרו בלידה.

למעלה