אבקש את עזרתכם

אגב,תודה על האמפטיה

laei49

New member
אבל למה שגם הגיסה לא תעשה כלים?

היא כבר חלק מהמשפחה, וחמותה טורחת מיום חמישי להכין אוכל...למה שהיא גם לא תעשה כלום? היא רק באה לאכול וללכת הביתה?מה היא במסעדה?
שלכל אחד יהיה תפקיד, לפי מה שמקובל או לא מקובל אצל םבבית

אושי231

New member
לא אמרתי שהיא לא צריכה לעשות בכלל

שיחליטו מה הם רוצים לעשות. לפי דעתי היא לא צריכה לשטוף כלים כי היא אורחת ומי שצריך לשטוף זה בעלה שהוא בן הבית.
מה שאמרתי זה שאין דבר כזה נשים במטבח וגברים בספה. שאין דבר כזה שאישה בהריון בסיכון עם חס וחלילה הפלה ובעלה יושב כמו אפנדי ולא אכפת לו שהיא תשטוף כלים.

laei49

New member
בעיני היא כבר לא אורחת :)

היא באה לחמותה, שטורחת להכין הרבה אוכל ..אז זה גם מן הנימוס שהיא תעזור לפחות בכלים

laei49

New member
הם כמובן לאאורחים

אבל היא כתבה שגברים אצלם בבית לא שוטפים כלים , כמו בהמון מקומות
מי שלא באה ממנטליות כמו שלהן, יקרה מצב של המון אי נעימויות וויכוחים בבית.

אני באתי מבית עם מנטליות כזו

אז מה?

בעלי שוטף כלים, ואצלו בבית אסור לו. פעם הכין לי כריך ואמא שלו אמרה לו מסכן שלי
אני בהחלט מכירה את המנטליות, וזה שיהיו ויכוחים לא אומר שצריך להעמד דום לכל הדרישות.

אני שוב מדגישה, אני היום כן רוחצת כלים אצל חמותי. אני נשואה 10 שנים+, אני מרגישה שם כבר כמו בת בית אבל בהתחלה לא עשיתי ומתוך פרינציפ. אף אחד לא ביקש ממני, כולם הלכו לשבת בסלון ולדבר....מכירה את הסצינה טוב מאוד. ברגע שחמותי הפסיקה לעשות פרצופים ולעשות מזה ענין, פתאום היה לי כיף לעשות את זה וגם אני כבר לא עושה מזה ענין.

כמה דברים

1. דברי עם גיסתך, בלי הקשר להיריון, ותבקשי ממנה לעשות עבודה שלמה כשהיא עושה, ותעשו איזו תורנות ביניכן.
2. אני עם אושי בשאלה איפה אחיך ובעלך (ואם אחותך נשואה, איפה גם בעלה) בסיפור? ואביך? מה זה, רק נשים במטבח?
3. כמו שאת רוצה לשבת מול צחוק מהעבודה, גם היא רוצה. מה לעשות... אף אחד לא רוצה לעבוד.
4. כשיש המון כלים, אני פשוט מארחת בחד"פ. משתדלת שיהיה יפה ומתמחזר וזהו.

אצלנו זה לא בא בחשבון שהגברים ירחצו!!

זה טאבו עדות המזרח!
וגם לא נעים לי שבעלי ירחץ כלים כשאחי,אבא שלי ובעלה של אחותי לא רוחצים....שהוא הגבר היחיד שירחץ...קצת לא נעים לי כי גם אצלם במשפחה זה לא מקובל
מה גם שבסוף תמיד אני עושה ,או חצי עם אחותי או הכל (אם אחותי לא נמצאת)

נומלה

New member
תחליטי מה יותר חשוב לך

"לא נעים שבעלי ישטוף כלים" או הסיכון של הפלה או פציעת הגב. זה לא קשור לגיסה.

sybil fawlty

New member
טאבו? אז תשברי אותו

זה בסה"כ כלים, מי ישמע. בזה שבעלך לא נוקף אצבע את מקשה על עצמך את החיים עכשיו, כשזה ממש לא הגיוני, וגם בעתיד כשתזדקקי לשותפות בגידול הילדים. ובנוסף לכך זה החינוך שהילדים שלך יקבלו, לא חבל? בידייך הכוח לשנות.

לא חושבת שיש עניין לפנות לגיסתך. דברי עם בעלך, אחותך ואמך ותגידי להם שזאת מעמסה קשה ומסוכנת כרגע ושיתחשבו בך לזמן מסויים. חוץ מזה מאחלת לך שהכל יעבור בשלום ובשמחה.

האיש שלי

היחיד ששוטף כלים בבית של המשפחה שלו. לא הרבה, מודה. יש שם אישו "כבד" של מגדר, אבל כשזה נהייה מולי ולא מולם, הוא מפשיל שרוולים תרתי משמע.
ואגב, בבית שלנו הוא שוטף הכלים הבלעדי.

אין טאבו. יש טיפשות.

seelinewoman

New member
סליחה, איך אפשר להשוות הריון לכבוד של גבר?

בתור אחת שעוברת טיפולי הפריה זה מטריף אותי לשמוע.
אני חושבת שהגיע הזמן שתקבעו סדר עדיפויות ומה חשוב לכם יותר:
הכבוד המזרחי של הגבר והאישה שילדה אותו, או התינוקות שלך.
כל השאר - כל הניתוח של גיסתך הסוציומטית, אמך האפאתית והמסוכנת לתינוקות שלך,
בעלך חלש האופי ומשפחתו חסרת ההתחשבות - כל זה מיותר, שולי ומשני.
אם לא תחליטי שאת רוצה להתבגר, לבנות לעצמך בית ומשפחה כמו שאת חושבת, לא יהיה לך.
שטיפת הכלים או מנהגי האירוח המופרכים של אמך הם רק תירוץ לכך
שאת ובעלך מסרבים להציב גבולות ולהפסיק לסכן חיים.
אני מאחלת לך לעמוד על הרגליים שלך סוף סוף ולהקים משפחה בישראל.

בהצלחה.

TheSecretWithin

New member
לא יודעת באיזה סיפורים סיבנו אותך אבל

אין טאבו שכזה בעדות המזרח. זה פשוט איך שאבא שלך ספציפית הרגיל את אמא שלך והיא קיבלה את זה, איך שבעלך מחנך אותך וגם את אוכלת את זה, מקווה שהבת שלך תדע מה זאת זוגיות שוויונית ותשבור את ה "פרימיטיביות" של המשפחה".
אני חלק ממשפחה מזרחית, 4 אחים: שתי בנות, שני בנים, משתדלים להתחלק שווה בשווה למרות שלדעתי אח שלי עוזר להורים הכי הרבה כי הוא תמיד בוחר במטלות קשות. הרבה פעמים אבא שלי מעדיף לעשות את הכלים וכשחבר שלי בא לארוחת שישי, אני מכחכחת בגרון כדי לרמוז לו לעזור והוא עושה את זה(הוא כבר מתחיל לעשות את זה לבד), וגם בדירה שלנו הוא יודע שיש לו תפקידים קבועים כמו כלים וכביסה. זה לא עושה אותו פחות גבר, שנינו עובדים 9-10 שעות ביום ואין שום סיבה שאני אבוא הבייתה לעבודה שנייה.

זה לא חייב להיות טאבו, זה עניין של בחירה

בעלי מרוקאי, ואצלם בבית האבא שוטף כלים. אני מכירה הרבה בתים מעדות המזרח שבהם הגברים הם שותפים מלאים להחזקת הבית. זה עניין של חינוך ועניין של בחירה.

אני חושבת שזה עניין שאת צריכה לדבר עליו עם בעלך. תסבירי לו שזה פוגע לך בבריאות ובבריאות של העובר שלך ולכן את צריכה שהוא יקח אחריות.
האם הוא יודע מה המשמעות של שמירת היריון? האם הרופא הסביר לו בדיוק במה זה כרוך?
להיות גבר בעיני זה קודם כל לדעת לקחת אחריות ולהישאר לשבת בזמן שאשתך שוטפת כלים בשמירת היריון ונמצאת בסיכון כדי לאבד את התינוק שלה- זה לא לקחת אחריות!

הבעל שלי הוא היחיד ששוטף כלים גם כשאני

לא בהיריון...

ולגבי גיסתך, אם היו מבקשים ממני לשטוף כלים בבית של ההורים של בעלי, קל וחומר כשכל השאר יושבים (אחותו, אבא שלו, ההבעלים של האחיות) לא הייתי עושה כלום.

לא נעלמתי...אני הייתי שלושה שבועות

בארץ ולא היה לי פנאי לעצמי לרגע.
אם לא הייתי עם הילדים (במהלך היום) והתרוצצתי אחריהם אז הייתי בערב בריקודי עם או עם חברות..

מה איתך?

למעלה