אבקש את עזרתכם

g l o r y

New member
דווקא לא

יש היום סטים מתכלים ומחומרים טבעיים שהם גם נאים למראה ומקסימים. לא חייבים להתפשר.

לימיצ

New member
קראתי את כל השרשור ההזוי הזה, ובשבילך..

אני מקוה שאת טרול.

כי אף אחד לא אשם במצב הזה פרט אליך.
קחי אחריות על החיים שלך ותחליטי מה את רוצה שיקרה.
ילד או רגשות אשם?
ילד או בעל שוטף כלים?
ילד או לאכול אצל אמך?

נו באמת. שבי מול הטלוויזיה אחרי הארוחה ושכולם יסתדרו.
אם לאמא שלך יהיה קשה היא אמורה להבין לבד שהיא צריכה לעבור לחד פעמי.
אין שום ספק שזה לא יטריד אף אחד פרט אליך ואליה.
אז תסבירי לה מראש שאת סיימת לשטוף כלים עד שאת יולדת בפעם הבאה. בעצם לא, את סיימת לרחוץ כלים אצלה.
אז שמראש תחליט איך היא מתנהלת עם הכלים בבקשה.
ולא תאמיני- ככה כולם יהיו מרוצים!
ביום שתפסיקי להסכים להיות קורבן תפסיקילהיות קורבן.
זה מה שלמדת בבית מאמך, מן הסתם, ואת מעבירה את זה יופי לדור הבא שלך. זה מה שאת רוצה?
אם כן, רדי מבקשת העצות כאן, ותפנימי שאתץ מביאה את זה עליך ועל כל הדורותה באים אצלכם
עד שתקום מישהי עם עמוד שדרה ותגיד שלא מתאים לה.
את יכולה להיות אותה אחת, אגב. זה פשוט. תתרגלי לומר- לא בא לי.

trilliane

Well-known member
מנהל
המחשבה הראשונה שעלתה במוחי...

יאללה, לחג הקרוב קונים מדיח מתנה לחותנת וחסל ריבים מיותרים.

אני מודה שכל סיפור המטלות המשפחתיות די מוזר לי... אצלנו במשפחה מי שמארח גם שוטף את הכלים. מעולם לא שטפתי כלים בבית של מישהו אחר אלא אם זו הייתה ארוחה משוטפת שהכנתי עם חברים (במטבח שלהם) ואז כולם עושים הכול.

בדירה הקודמת של הוריי היה מטבח קטן בלי מדיח אז אחרי ארוחות משפחתיות גדולות (וכמובן אחרי שהאורחים היו הולכים) היינו הולכים למטבח כל המשפחה, אמי קרצפה, אבי שטף ואחי ואני ניגבנו.

למה הגברים במשפחה לא עוזרים לשטוף כלים?

וחוץ מזה, אני ממליצה שכל אחד במשפחה יתרום את חלקו ותקנו לאמא שלכם מדיח כלים, ככה זה יקל על כל הצדדים.
והעיקר שתהיי בריאה ותנוחי ותשמרי על ההריון. אם את לא יכולה לעשות כלים, בעלך גם יכול לעשות במקומך.

אשכוליה

New member
קראתי את הרוב

ולדעתי - העצות שנתנו לך כאן מאוד נכונות, וכמה שיותר פשוטות יותר טוב. עובדה ראשונה - את רוצה ילד. עובדה שניה - זה הרבה יותר חשוב משטיפת כלים, גיסתך ושאר ירקות. שלישית - אני מקווה שבאמת אפשר לנהל שיחה במשפחה בטון רגוע ונמוך שמציב עובדות בשטח: קשה לי, כואב לי הגב, לא שוטפת כלים. תגידו מה אתם מעדיפים: שאביא מוכן, שאבי חד פעמי יפה או שלא אבוא. אתם מוזמנים אלי. בלי האשמות והטחות ואיומים. פשוט עובדות שקטות בשטח. כי זה לא פינוק, זו הבריאות שלך ובעזרת השם ילד נוסף. לגבי שטיפת כלים על ידי בעלך - זה נראה לי כבר בעדיפות הבאה, כשתרצי לארגן תמיכה להריון וללידה, בהחלט אפשר להתחיל מזה. תשנני לעצמך מה סדר העדיפויות ואל תתני לשום דבר להגיע אלייך או לעצבן אותך. לגבי גיסתך - בהחלט הייתי נוקטת יותר אסרטיביות שם, מה יש לך להפסיד? אבל נראה לי שכבר התחלת במהלך הזה.
המון בהצלחה.

laei49

New member
היי

אני באתי מהעמוד הראשי
קודם כל תהיי חזקה ואני מקווה בשבילך שיצליח לך בהריון

דבר שני , אולי כמי שבאה מהחבה הערבית ומבלי להכליל את החברה שלנו או חברות אחרות אבל אצלנו בדרך כלל האישה של הבעל הייתה עוזרת לחמותה, אין ספק..יותר מזה.
אבל מה שאת כותבת, זה כבר ממש מוגזם וחוצפה בעיני..את גם אומרת שאמא שלך טורחת ומכינה הרבה אוכל לפני...המקסימום לפחות שתעשה את הכלים !!!
במהלך הריון ושהם יודעים מה מצבך, אני במקומה לא הייתי נותנת לך לעשות כלום...ואולי בימים רגילים ( אחרי הריון) תעשו ביחד חצי חצי .

לדעתי את צריכה לדבר אולי עם בעלה, שזה יבוא ממנו...שיגיד לה !
אם זה יבוא ממך או מאמא שלך, זה עלו ללהשמע רע ואולי לגרום לריב...אני לא יודעת מה טיב היחסים בינכם. אבל מבעלה, זה ישמע אולי טוב יותר...שיגיד לה שאת בהיריון(ושוב מבלי שום קשר להיריון צריך תורנות או לעזור אחת לשניה)

laei49

New member
או שאת יודעת מה, פתרון אחר גם

אם אף אחד לא מוכן לשטוף כלים, תגידי לאמא שלך שתפסיק לעשות מסעדה אצלה בבית...
זה לא הגיוני שאמא שלך טטרח כל כך הרבה ובסוף אין מי שירחץ כלים, והיא..זה לא בא בחשבון, אחרי כל הטרחה הזו

שני פ

New member
ומספיק כבר עם החד פעמי

אולי אלווה לך את גיסתי, כל פעם שהארוחה נגמרת צ'יק צ'ק והיא כבר בכיור שוטפת את הסירים ומכניסה למדיח. נשמה אהובה.

אני מאד מבינה ללבך, אבל הגיסה באמת לא העניין

יכול להיות שהגיסה מעצבנת אותך בדרכים אחרות. אבל אני בתור גיסה לא חושבת שמתפקידי לשטוף כלים כשאנחנו מתארחים אצל ההורים של בעלי. מי שמזמין שידאג לשטוף כלים, ומי שלא מסוגל לעמוד בשטיפת הכלים שלא יזמין, או שימצא דרך שתהיה לו נוחה כמו כלים חד פעמיים. חוץ מזה שאצלנו בעלי אחראי לנקות את הבית, כך שאם חמותי או אחת הגיסות החצופות שלי מצפות ממני שאני אעשה שם דברים שאני לא עושה אפילו בבית שלי אז אני באמת מצטערת אבל זאת לגמרי בעיה שלהן. דרך אגב אני ממש נחמדה בניגוד למה שזה אולי מצטייר כאן מדברי. אבל יש גבול לכל תעלול. אני לא עבד.ואם מזמינים אותי אני מוכנה לבוא אבל לנקות אני לא מנקה לא אצל ההורים שלי לא אצל חמותי ואפילו לא בבית שלי. צר לי מאד אבל ככה אני. זה באמת עניין של חינוך זה לא נובע מרוע. בבית לא לימדו אותי לנקות תמיד אמא שלי אמרה לי זוזי זוזי, אז באמת זזתי. בעלי היה רגיל לנקות עוד מהבית שלו, כך שזו חלוקת תפקידים שמקובלת על שנינו ברצון. גם האחים שלו מנקים את הבית שלהם ולא הנשים שלהם.

פשוט לומר לבן שלה

שזה לא נעים ואם לא טוב שחא תזמין אותם שיש את כולם ותנסה להזמין לבד ושתראה אם היא עושה כלים
.
גם אצלנו ככה היה הפסקנו ללכת וגיסתי עדיין לא עושה כלים השבוע אמא שלי כבר ממש כעסה ולקה את התינוק שלה החזיקה אותו והיא עשתה כלים מנש פרזיטית הגיסה שלך

למעלה