אבקש את עזרתכם

אבקש את עזרתכם

יש לי שאלה לגבי אמא שלי וגיסתי,פשוט לא מוצאת מקום אחר להתייעץ בו
אמא שלי מזמינה את כולנו אליה כל שישי בערב,או שבת בצהריים, והיא טורחת כבר מיום חמישי בבישולים תוספות וקינוחים,שלוש מנות לכל אחד ומטעמים כיד המלך
וגיסתי,אישתו של אחי מעולם לא רחצה כלים
אני בהריונות שלי בשמירת הריון כי לצערי לא כל ההריונות החזיקו...והיא יודעת
וכשהייתי בהריון הראשון,שהסתיים באובדן קשה מנשוא,כל הזמן אני רחצתי כלים ואחר כך שהייתי בשמירה ואמא שלי ביקשה ממנה לרחוץ כלים אז היא שאלה "למה היא לא עושה?" "אין לי בעיה לרחוץ כלים רק אם זה יהיה ביחד" והיא רוצה שממש נעמוד ביחד,היא תסבן ואני אשטוף והיא עומדת עם צלחת ביד ומספרת לי סיפורים שעות
(אני בשמירת הריון עם כאבי גב וצירים מחודש חמישי --בכל הריון . . . )
ליפני כמה שבועות אמא שלי ביקשה ממנה לרחוץ כלים והיא רחצה רק כמה צלחות ואמרה "עשיתי חצי" זה ממש לא חצי!
אני מנסה להרות שוב ולא רוצה להגיד להם שאנחנו מנסים וגם לא רוצה שידעו שאני בהריון כי נמאס לי לאכזב את כולם באובדנים,והרופא כבר הבהיר לי שאני אהיה בשמירה מהרגע הראשון !!!
אני ואחותי די כועסות על אמא שלי שלא אומרת כלום כי,כאמור,היא מכינה המון דברים ואחר כך יש הרבה כלים ומגשים וכוסות...המון כוסות

אני לא רוצה להישמע קטנונית,אבל זה המון כלים ואני סובלת מכאבי גב עקב פציעה, וגם אני רוצה לשבת עם בעלי והתינוקת שלי (שגם אותה כמעט ילדתי בשבוע 30,ולשמחתי התאשפזתי ושמרו עליי)בכייף מול צחוק מהעבודה וחוץ מזה אנחנו מנסים להרות שוב ואצלנו זה לא כל כך פשוט...

אחותי בזמן האחרון רוחצת כלים שבוע כן שבוע לא...ובשבוע שלה היא רוחצת רק חצי ואני ממשיכה את החצי השני כי אם לא אעשה אמא שלי תעשה ולא נעים לי מספיק היא טורחת וכשאנחנו לא מגיעים אז אמא שלי רוחצת ואני כועסת על אחותי שזה לא יפה
והיא הפוסטמה,מסתכלת עלינו מתווכות...רוחצות...ולא רוחצת כבר מעל שנה רק כשמעירים לה וזה לאותו שבוע עוזר (וגם,היא עושה רק חצי..)

מה עושים? אשמח לתגובות

אושי231

New member
היי
קודם כל מבקשת לחזק את ידייך

על ההריון שאבד... מקווה שהפעם תלדי ילד בריא ושלם ותחזרי עם ידיים מלאות!

לגבי הסיפור, מודה שנשמע לי תמוהה שאתן מצפות מהגיסה לשטוף את הכלים ולמעשה אחיך ובעלך לא הוזכרו כלל בפוסט שלך.
בעלך הרי ודאי יודע שאת בשמירת הריון, מדוע הוא לא מסייע בשטיפת הכלים כדי שלא תצטרכי לעמוד עם כאבי גב ופחד על ההריון?
ומדוע אתן לא מדברות עם אחיך שהוא זה שישטוף את הכלים, למה אשתו צריכה לשטוף?

חלילה לא בעניין של האשמה אלא רק כדי להבין..

פרימיטיביות שעולה ביוקר!

אצלנו הבעלים לא שוטפים כלים,חלילה
אמא שלי וגם חמותי בחיים לא יסכימו שהגברים בבית ישטפו כלים

לכן אצלי בבית יש כלים חד פעמיים
ואני אומרת לאמא שלי שקשה לי לבוא אליהם כי זה נטל עבורי,אצלי בבית כבר הכל היה בפח
אבל היא לא מסוגלת להגיש בחדפעמי --זה נראה לה עצוב מידי לחג-שבת

תשמעי

זו כבר ממש בחירה שלך ושלהם, להעדיף את הטאבו הקדוש על פני מצבך הבריאותי והסיכויים של ההיריון.
גיסתך לא חייבת להיות שותפה לבחירה הזו.
היא רוצה לא לצאת פראיירית. בעיני זה טיפשי, אבל בעיני גם טיפשי שגברים לא רוחצים כלים, אפילו אם זה אומר הפלה.

אושי231

New member
ביוקר- אבל מה המחיר?

בהתחלה הצגת את זה כאילו גיסתך לא בסדר.
ואני אומרת- מי שלא בסדר אלו כל השאר.
בעלך שלא מגבה אותך ומעדיף לשבת בטלוויזיה מאשר לשטוף כלים. חלילה אם תפילי- האם הוא מוכן לקחת על עצמו את הסיכון? אני לא מצליחה להבין את זה, לא אכפת לו?

אחיך שלא קם מהכורסא ע"מ לשטוף כלים בבית הוריו ונותן לאשתו לספוג את הריג'קטים...
האם השמירה על ה"מסורת" והצורה הפרימיטיבית שווה את זה?

אני מאוד מבינה אותך- גם בעלי מעדות המזרח, אבל כבד, ואין דבר כזה להתנהג כמו אפנדי בבית ולא לעשות כלום. מותר להתפנק מידי פעם, אבל ממש לא להפוך את זה למנהג.
גם אבי הוא מעדות המזרח וכשעברתי ניתוח ולאחריו הייתה לי פקקת ורידים הוא לקח אותי והחזיר אותי ובא לנקות לי את הבית ועשה הכל בשבילי וציווה עלי לשבת עם רגליים למעלה ולא לזוז כדי שלא אתאמץ.

אני חושבת שלא צריך להאשים פה את העדה אלא להבין שאלו הרגלים שהתפתחו אצל אנשים ואני מאחלת לכם שלא תעבירו אותם הלאה...

אני פשוט מציעה לא להאשים את הגיסה, היא לא אשמה שהיא לא פרימיטיבית, ולהתחיל לעשות בביתך- כלומר לדבר על זה עם בעלך שאת מבקשת שהוא זה שיעשה את הכלים ולא ייתן לך להתאמץ. יכול להיות שהוא לא מבין את חומרת מצבך.

ayaht

New member
אושי, מסכימה איתך שאין קשר לעדות המזרח.

אצלי במשפחה יש הרבה שובניזם. המון.
לא יודעת מאיפה אפילו להתחיל לתאר.
ואנחנו בכלל לא מעדות המזרח.

אני לא יודעת מהיכן זה נובע.
רק יודעת שאצלי זה נגמר, כי אני אף פעם לא הסכמתי לשחק את המשחק הזה.

אושי231

New member

יכולה להציע רק נחמה ומקווה בשבילך שתשוחחי עם בעלך ותשאלי אותו אם אחרי שאיבדת כבר הריון פעם אחת הוא מוכן להסתכן בכך שוב.

מצער מאוד מאוד

אבל
לא נראה לי שאיבדת הריון רק בגלל שטיפת כלים אלא יותר בגלל שלא נשארת במיטה במנוחה מלאה והשילוב של הכל יחד

דבר שני ויותר קריטי
אני לא יכולה להבין ולא משנה איך תצדיקי את זה את ההתנהגות של בעלך
זה מעבר לפרמטיביות זה אין לי מילה אחרת יותר מתאימה ממילה שהיא מאוד קשה אז לא אשתמש בה
אבל לראות את אישתך שנמצאת בסיכון עם הריון של תאומים מאמצת את עצמה סתם כך בצורה שיכולה לסכן אותה ואת ילדיך
אני מזועזעת
הרי אישה במצב בו היית צריכה לשכב ושיגישו לה למיטה

חביבתי
העיצה היחידה שרלבנטית פה היא שבעלך יעבור סדנת חינוך

הדסהש1

New member
אני מאחלת לך רק טוב אבל תתחילי לעבוד

על בעלך כבר מעכשיו(אני עשיתי זאת)כאשר יגיע הילד
תתצטרכי את מלא עזרתו וגם שם יגידו לך(זה לא תפקידו של הגבר)
אני לא הסכמתי עם זה ובעלי עשה הכל .חיתל שצריך היה.זרק זבל
תלה כביסה שאני הייתי עסוקה עם הבנות.(חמותי רצתה "להרוג" אותי)
אמרתי לה .הן גם שלו לא עשיתי אותן לבד.וברוך השם לא קרה לו כלום
עד היום כבר 45 שנה עוזר.

מזעזע. זה באמת לא רק השטיפת כלים, היא לא מספרת לך שחלילה שבעלה ישטוף את הבית, או יעשה כביסה, או יזיז את המקרר כדי לנקות מתחתיו, או ירים את הילדים הקטנים שנולדו כבר אל תוך המקלחת או כשהם נרדמים על הספה למיטות....

אני לא מבינה, את נשואה לשייח' וסבבה לך עם זה?

קחי את בעלך לשיחה עם הרופא, ושיסביר לו

מה פירוש שמירת הריון!מאחלת לך הריון נהדר ולידה טובה בשעתה.

גם אני לא שטפתי כלים אצל חמותי, היתה בזה אמירה ושנאתי את הציפיה דווקא ממני. מה הם עשו עד שבעלי הכיר אותי? איך הם שרדו ארוחות שישי? האם הצלחת, הכוס והסכו"ם הנוסף זה מה ששבר אותם? אצלנו הם היו מאוד מתקדמים, חמי וגיסי פינו ושטפו עד שהתחתנתי. פתאום פינו לי את התפקיד
ואם בעלי גם לכיוון הכיור "לא מאמי אני מסתדרת שב תנוח".

אני בשוק שאמא שלך נותנת לך לעמוד ליד הכיור כשהיא יודעת שאת בשמירה. מזועזעת!!

קרוסלה

New member
אני מזועזעת

בעלך נתן לך לשטוף כלים אצל אאמא שלו כשהיית בהריון בסיכון? צר לי אבל הכלים הם הבעיה האחרונה בחיים שלך.

ר י צ ל

New member
קרוסלה.. אני יודעת שזה לא מצחיק אבל התגובה

שלך ממש הצחיקה אותי.

ואני מסכימה פה עם כולם!

מי שצריך "לקבל פה על הראש " זו אמא שלך ובעלך..

זה ממש בושה.

אני מעדות המזרח וכשאני בהריון אף אחד לא יעיז לבקש ממני ...

לא קשור עדות בכלל

אנחנו מעדות אשכנז ואחי לא מוריד צלחת מהשולחן ולא מסוגל להגיש לעצמו אוכל. לעומת האקס שלי שמעדות המזרח שכל שישי אמא או אחות מבשלת והוא השוטף כלים הקבוע (גם בבית שלנו, התפקיד שלו היה שטיפת כלים) זה פשוט ענין של חינוך של אמא.

מסכימה, לא קשור לעדות בכלל

זה עניין של חינוך! בעלי ממוצא מרוקאי והוא תמיד מפנה את הצלחת שלו מהשולחן ותמיד עוזר לאמא שלו כשאנחנו אצלם. אצלנו בבית חלוקת העבודה היא לפי התפקידים שכל אחד טוב בהם - לדוגמא, בעלי מעדיף לשטוף את הכלים הגדולים ולא אוהב לשטוף סכו"ם, אז הרבה פעמים הוא שוטף את כל הכלים הגדולים ומשאיר לי את הסכו"ם. אני מספיקה פחות לבשל כי אני עובדת הרבה שעות ובעלי חוזר לפניי והוא מאד נהנה לבשל - אז הוא לרוב מבשל.

זה גם לפעמים קשור למיקום של האח במשפחה- לדוגמא, נתקלתי כבר בתופעה של אחים קטנים שהורגלו לא לעזור בבית. אחותה של חברה שלי היא הכי קטנה והיא אף פעם לא עושה אצלם כלים.

את משתמשת בכלים חד פעמיים

כדי שבעלך לא יצטרך לשטוף כלים?

אולי הגיע הזמן לשבור את מעגל הפרמיטביות הזה?

ayaht

New member
תראי איזו מלכודת.

את מתייסרת כי את לא יכולה לעזור.
אחותך וגיסתך רבות ושלושתכן מתוסכלות ומרגישות מקופחות.

ו.. כל הזמן הזה:
אמא שלך בוחרת לטרוח, לעבוד קשה ולסבול בלי עזרה.
היא גם לא מסכימה שהגברים יעזרו.

ומה היא מרוויחה? רגשי אשם אצלכם. הערכה על ה"קורבנות" שלה.

במקומך, הייתי עושה דבר מאוד פשוט: מסכמת עם בעלך שהוא שוטף במקומך.
לא הכל. לא תמיד. שליש. זהו.
אמא שלך תסכים שהוא ייכנס למטבח? יופי. הרוויחה.
לא הסכימה? זו כבר התמודדות שלה.

אני מאלה שמאמינות שמכיוון שאין בנאדם שלא אוכל ולא מלכלך, אין שום סיבה שבנאדם לא ידע להכין לעצמו אוכל וגם לנקות אחריו.

הכי חשוב:
הריון שלם בריא ועגול.
שיהיה במזל.

dori78

New member
אני ממש לא חושבת שגיסתך אשמה.

לפני הכל - אני מאחלת לך שיהיה היריון קל ולידה בריאה.

כל אחד מאיתנו מגיע לזוגיות עם מנהגים והרגלים כאלה ואחרים.
זה שכילדים לימדו אתכם שגברים לא לוקחים חלק במטלות הבית זה יפה,
אבל כשאנחנו מתבגרים ויוצרים מערכות משלנו יש לנו את הכח לבחון דברים
מחדש, לבדוק אם משהו נראה לנו שגוי ולהחליט לשנות.

את מספרת שגדלת במשפחה בה נהוג שהגברים לא נוקפים אצבע.
התחתנת עם גבר שגדל על אותו חינוך ואותם סטנדרטים.
(אני לא נכנסת לעדות, כי זה לא משנה. אפנדים יש בכל עדה, הכל תלוי מה לימדו אותך בבית.)
אני חייבת לשאול: אצלך בבית בעלך כן עוזר? או שאתם אוכלים בחד"פ על בסיס קבוע?
(ואני לא אתחיל עם ענייני איכות הסביבה - בעיקר כי אם זו ההחלטה שקיבלת אין עם מי לדבר)

אם את חושבת שגברים כן יכולים לשטוף כלים, אני רואה פתרון אחד ויחיד לעניין:
תנהלי שיחה עם בעלך, תסבירי לו שאם לא עוזרים - העול נופל על המארחת, במקרה הזה אמא שלך.
לא ייגרע שום דבר מכבודו אם הוא יקום וירחץ כמה צלחות כדי להקל על המארחת
שלא לדבר על חשיבות המנוחה שלך בשמירת היריון.

דבר אחרון - יצא לי להתקל בלא מעט משפחות "מסורתיות" בהן כמו שחושבים שגבר שעוזר במטלות הבית
הוא לא "גבר-גבר", נהוג לחשוב שאשה שלא מצליחה להחזיק היריון היא לא אשה ראויה למשפחה.
הרי כל העניין של לא לדבר על קשיים בתחום ועל הפלות מגיע גם מאותו מקום.
אולי הגיע הזמן לשבור גם את הטאבו הזה - הפלות קורות, היריון זה לא דבר מובן מאליו
ואנחנו חשופות לפגעי הסביבה ואורח החיים גם בעניין הזה.
אני לא מתכוונת שצריך לשתף את כל מי שאת מכירה בנסיונות ובקשיים,
אבל לא יקרה שום דבר אם תשתפי את גיסתך בעניין כדי שהיא תבין למה מצפים ממנה
לעזור בבית שהיא אורחת בו, בזמן שאת נחה מול הטלויזיה. אחרי הכל - גם היא אשה.

דבר אחד אחרון:
אני נגד כלים חד פעמיים באופן עקרוני, אלא אם כן הם מתכלים. אני מניחה שאלה המתכלים לא יעברו את מבחן היופי של אמא שלך.
אני חורגת ממנהגי כי את מתארת מצב באמת קשה וכמו שאמא שלך לא מוכנה לתת לגברים לשטוף כלים בגלל ענייני כבוד, אני מניחה שהיא גם רוצה לארח עם שולחן חגיגי ויפה בגלל שיקולי כבוד. בעיניי זה אדיוטי - אבל כל אחד ואמונותיו.
אז אולי כדאי שתכירי לה חנות שמחזיקה כלים חד"פ באמת יפים - פעמית סטור.
אמא שלי משתמשת בהם כשהיא מארחת איזה אירוע רציני כמו ערב חג או ליל הסדר, שאז כבר יש גם ענייני כשרות.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה בנושא הכלים וגם בהיריון

אני איתך, אני מאמינה שאם תפני לגיסה

בבקשת עזרה, ולא מתוך נזיפה או טרוניה, היא תעתר לבקשה ותעזור לך.

למעלה