אבקש את עזרתכם

אני אגיד לך למה לא כדאי להפנות אותה אלינו?

קודם כל, אם הבנתי נכון, כרגע מדובר על ביצה שלא נולדה. הגברת מכריזה על שמירת הריון אבל רק כעת היא מנסה להכנס להריון. קודם שיהיה הריון ואז יישאר לבדוק את המצב שלו ושלה.
שנית, אם היא לא מבקשת דבר כזה, כנראה שהיא לא תטרח לעזור לעצמה. מזכירה לי את הנשים שצריכות להתאשפז כדי לשמור על ההריון אבל חותמות על סרוב אשפוז והולכות הביתה.

נומלה

New member
היא משתמשת רק בחד פעמי

מה שמראה שגם לה לא חסר כסף. וגם נראה שהבעל לא כל כך משתתף בחדוות הפרו ורבו אבל מביע את דעתו בצורה מסוימת (בזמן מעצבן במיוחד)

בהחלט לא חסר כסף

(אולי כדאי לקחת עוזרת?)
לגבי הבעל, בחדוות היצירה הוא בטוח משתתף, בהמשך הוא כבר נכנס לגמגום

obelina

New member
המדיח כלים הוא רעיון יפה, אממה יש מצב שגם

כשיש מדיח כלים ובמקום להכניס אותם למדיח להפעיל ולסגור עניין, יש חמיות שדורשות שקודם הכלים ישופשפו עם מברשת לפני הכנסתם למדיח, שזה לוקח אותו זמן כמו לשטוף אותם ידנית.

קחי זאת בחשבון.

היי, נהוג לשטוף את הכלים

ולא להכניס אותם עם כל הלכלוך למדיח, אבל זה לא אותו דבר כמו לסבן הכל טוב-טוב יסודי ולשטוף. זה עוד זמן עמידה.

מצד שני למדיח צריך להתכופף, אז עדיף לעשות את זה בשיתוף פעולה של 2 כדי לא לשחוק את הגב.

mykal

New member
קראתי הכל, וקיבלת רעיונות טובים,

יש לי רק תהיה אחת.
אתם סביב השולחן לפי החשבון שלי 8 אנשים מבוגרים.
3 משפחות יחסית צעירות.
איך זה שאתם 'נהנים' ממטעמי אמא--אבל גם אתם יודעים להכין משהו--נכון?
למה את הדבר הכ"כ פשוט --לפתוח בשיחה גלויה, בלי ציניות, בלי קנטרנות,
אמא מכינה וטורחת, מה אנחנו יכולים --לעזור?
יש כאן נשים שקשה להן לרחוץ כ"כ הרבה כלים--בבקשה פתרונות.
אני מניחה, שכל מה שהוצע כאן יעבור למעשה.
ואם לא--אני במקומך הייתי פורשת. ובונה את המשפחה המצוצמצמת שלי.
זה בהחלט יכול להיות טריגר לשינוי.
בהצלחה, הריון קל, לידה קלה וילד בריא ושלם.

fwooper

New member
אני מבינה את גיסתך

למה שהיא תשטוף כלים?
אני מעולם לא שטפתי כלים בבית של חמותי ואפילו שהיא רבה איתי על זה בהתחלה, אני לא שוטפת כלים אצלה בבית. לא רק אני אגב, גם שאר הגיסות/גיסים. הילדים שוטפים כלים, השאר הם אורחים.

אני גם לא חושבת שאת צריכה לשטוף כלים ואם את אומרת שהגברים לא שוטפים כלים ואמא שלך לא רוצה להגיש בחד פעמי אני חושבת ששווה לעשות שיחה עם אמא שלך ובעלך ולהגיד להם שאת כבר איבדת יותר מהריון אחד והסידור שקיים כרגע שבו כל שבת צריכים להתווכח מי שוטף כלים לא עובד ולא מקובל עלייך יותר.
אז או שבעלך ישטוף כלים או שאמא שלך מגישה בחד פעמי. נגמר הסיפור. והם יהיו חייבים למצוא פתרון- הפתרון שאת שוטפת כלים הוא לא בסדר וגם לא שגיסתך תשטוף כלים! (זה לא נעים לעמוד ולשטוף כלים בבית של המשפחה של הצד השני וכמו שאת אמרת על עצמך מה אני משרתת? מרגיש גם לה אותו הדבר.)

mykal

New member
למה אסור לכלה לשטוף כלים בבית חמותה?

היא יכולה רק להנות מהאוכל? איזה כתר נופל אם
היא שוטפת כלים שם?
פה מדובר על ארוחות קבועות, למה לא ניתן להתחלק?
למה הגיסה היא תמיד אורחת?
אני מצטערת, כלותי הן אורחות אצלי בה במידה שבנותי אורחות אצלי.
אומר יותר מזה, יש לי בת רוקה (30) שגרה כאן, אז היאמשרתתלגיסות ולאחיות
שהן אורחות--מה פתאום? בהחלט לא הגון.
מתחלקים בהחלט. והכל בסדר.

fwooper

New member
אמרתי שאסור?

אין חוק כזה.
אמרתי שאני מבינה אותה אם היא לא מעוניינת וכמו שהכותבת אמרה שהיא לא רוצה להרגיש משרתת של גיסתה אני חושבת שגיסתה לא רוצה להרגיש אותו הדבר.
מי שרוצה לעזור שיבורך, אבל אני חושבת שלדרוש מאנשים שהם לא הילדים שלך אלא בני זוג של הילדים שלך לשטוף כלים זה לא מנומס. זו דעתי.
מהילדים בהחלט אפשר לבקש עזרה, הם הילדים.
אמרת "למה הגיסה היא תמיד אורחת?" ואני אומרת למה הילדים הם תמיד אורחים?
אותי אישית זה מאוד העליב כשחמותי בהתחלה (אני הכלה הראשונה בבית) הייתה מבקשת ממני לשטוף כלים כשהילדים שלה ישבו לקרוא עיתון אחרי האוכל, ובשום אופן לא הסכמתי. בעיני זה מגעיל לעשות דבר כזה- גם ככה כלה מרגישה פחות נוח להתארח בבית של חמותה (מאשר בבית של ההורים שלה לצורך העניין) והפורום סובב סביב זה אז אני בטוחה שאפשר להבין אותי בעניין הזה- אז עוד לדרוש מהכלה לנקות אחריה? באתי לעבוד אצלה?! מה הופך אותי לפחות טובה מהילדים היקרים שלה?? התפקיד של הילדים לעזור להורים שלהם ולא אחרת. כשחמותי ביקשה את זה ממני בעלי מאוד כעס ועשה את הכלים בעצמו גם גיסי לא נתן לאשתו מעולם להזיז צלחת ועושה הכל בעצמו- ככה צריך להיות! בבית של ההורים שלי לעומת זאת אני לעולם לא אבקש מבעלי לעזור בניקיונות. זו התפיסה שלי ואני מאמינה שאפשר למצוא בה היגיון.
ובכלל התחושה הזאת של שבאים לעבוד כל שבת ולשטוף הררים של כלים מוציאה את כל הכיף מהארוחה והופכת אותה למעיקה ולא נעימה.
בכל החגים האחרונים אמא שלי אירחה מ-א' עד ת' בחד פעמי כי לאף אחד אין כוח לעמוד ולשטוף כלים- לא לאמא שלי שעמדה ובישלה כל היום ולא לילדים שחזרו מנסיעות ארוכות והתארגנו עם הילדים שלהם וכו'. להוריד מהושלחן ולהכניס למקרר זה כולם עוזרים ביחד- שאחד יעמוד וישטוף אח"כ כלים זה תמיד לא הוגן ולכן אמא שלי מארחת רק עם חד פעמי.
דרך אגב אני כמארחת לעולם לא אבקש מאף אחד לשטוף לי כלים- זה נראה לי כ"כ לא מנומס!!! אם אני לא מסוגלת לארח אני לא מארחת. לעזור מי שיכול עוזר.

רק עם המשפט האחרון אני לא מסכימה.
אני לא אבקש ולא מבקשים ממני לשטוף, אבל תמיד אציע את עצמי כדי א. להוריד למארחת מהנטל-עמדה יום/יומיים על הרגליים לקנות,לבשל, לערוך וכו ב. כדי לשחרר את המארחת לשבת קצת עם האורחים שהגיעו -אני מקווה - לא רק כדי לאכול וללכת אלא גם כדי לשמח ולארח לה קצת חברה.

נ.ב
חמותך באמת פנתה אליך ואמרה לך fwooper הכיור מחכה לך... ?
לא ברור לי אם זה אומץ או חוצפה לשמה.

חוצפה? למה חוצפה?

לשבת כמו דוכסית ליד השולחן, להנות מארוח כיד המלך זה בסדר, אבל להושיט יד ולעזור זו חוצפה אם מבקשים?
לא מבינה את זה.
אני נעמדת בספונטניות ליד הכיור אצל חמותי, למרות שזו לא חכמה גדולה כי אני שם פעם ביובל (לא גרים בארץ)
אצל הוריי אנחנו קבוע נעמדות ליד הכיור. מעולם לא היו על זה דיונים.
כשאני חושבת על זה, יכול להיות שבעיקר אנו, הבנות, מרגישות נוח לשטוף כלים. אבל הכלות בטבעיות רבה מפנות מהשולחן, מסדרות את הסלון, אורזות שאריות במקרר וכו'. כמו בני אדם. אנחנו לא פריצים ואמא היא לא משרתת של אף אחד.

fwooper

New member
את מתעלמת מההקשר

תלוי איך מבקשים ומי מבקש.
אם את יושבת כמו דוכסית בשולחן ואז כולם קמים מהשולחן ויושבים כמו דוכסים על הספה לפטפט ולקרוא עיתון וחמותך אומרת לך קומי תעשי כלים בעוד שהשאר ממשיכים לשבת כמו דוכסים ובמבטח אין אף אחד.........
זו עדיין לא חוצפה??
והיחידה שישבה כמו דוכסית בשולחן זו חמותי ולא אני- כי מי שמבשל לשבת, עורך את השולחן, עושה סלטים, מפנה מהשולחן זה הכל הילדים שלה ואני. במצב כזה זה לא נקרא לעזור לחמותי זה נקרא לשרת את חמותי וזה אני לא מוכנה. יש גבול.
והמשך הסיפור אגב אחרי שסירבתי הייתה התפרצות זעם צעקות והשתוללות בבית....(אישיות גבולית.....) אז בהקשר הזה תוכלי לומר אם זו חוצפה או לא...
דרך אגב היא התמתנה מאז, כמו שאמרתי מאז ששאר הילדים שלה התחתנו ונהפכתי לכלה המועדפת משום מה..(וכיאה לכזאת שוב חזרתי לבשל לשבת- אם כי בעלי שיחיה עושה כמעט הכול)

אם את מסתכלת על זה ככה

לשבת כמו דוכסית ולהינות מארוח כיד המלך זו דרך אחת, אבל את גם יכולה להסתכל על זה בדרך של - איך היתי שמחה לשבת עכשיו אצל אמא שלי או בבית שלי

ובעיקר את יכולה להסתכל על זה כמו שאני מסתכלת - תראי, הנה הבן שלך. אם את רוצה עזרה שזה בעיני אחלה, תתכבדי ותבקשי ממנו! את חינכת אותו. הוא חייב לך. אני פה כנספח אליו.
למה אני צריכה להיות האישה הקטנה ששוטפת אצל כולם? כשהיא אצלי היא שוטפת לי משהו?
ושוב, את מדברת על אמא שלך, לא על חמותך.

אני חושבת שפספת את מה שכתבת שאני תמיד אציע את עצמי וגם למה.

fwooper

New member
כן, מעולם לא אמרתי שחמותי לא חצופה

אז רק לשם ההבנה- אני לא מבקשת שיעזרו לי כי זה לא מנומס בעיניי, כמובן שאם אני מתארחת ואני רואה מישהו/י עומדים במטבח אני מייד אציע עזרה בין אם לפני או אחרי הארוחה- שוב נימוס בסיסי. דבר שני להוריד מהושלחן נראה לי מובן מאליו שעושים כשמתארחים בטח שאני לא אשב אחרי האוכל ולא אעשה כלום...
ובאשר לחמותי- כן היא פשוט באה ואמרה לי "אני מבקשת שתשטפי כלים וכששאלתי למה הילדים שלה לא שוטפים (3 במספר) היא אמרה שהם עייפים וצריכים לנוח וגם היא!

ניסיתי להסביר לה כמה פעמים שאני לא מוכנה שהיא תבוא ותדרוש ממני לשטוף כלים אך עד שהילדים האחרים שלה לא התחתנו (שנה אח"כ למזלי) וראתה שכך נהוג שלא מבקשים מהכלות דברים כאלה היא הפסיקה. ולשם הפרוטוקול- כמעט כל שבת אני עוזרת ומבשלת לשבת.
למרות שעוד לפני שהתחתנו והייתי אצלו סתם באמצע השבוע היא הייתה מתקשרת ומבקשת שאני אכין לה XYZ לארוחת ערב. אז כן אני יודעת שאני מבשלת טעים אבל לא מספיק שאף פעם לא קיבלת את פניי והצעת לי לאכול משהו בבית (כן, אף פעם!) עוד לבקש שאני אכין לך אוכל......

בגלל זה אני לא אוהבת לעזור לה כי היא נצלנית נורא וברגע שהיא תראה שפעם אחת אני עושה משהו טוב היא תבקש ממני כל פעם.
אמנם אף פעם לא הצגתי את עצמי וחמותי אבל היא......זה סיפור ארוך. באמת שבלעתי המון צפרדעים איתה במיוחד שהיא לא ממש בריאה בנפשה עם התקפי זעם וכו'...כמו ילדה בת 3.

mykal

New member
ההתיחסות הבסיסית

שהבאת, היתה הגיסים תמיד אורחים והילדים תמיד עוזרים.
לגבי זה הגבתי,

הילדים ובני זוגם, הם תמיד מי שנהנה והם תמיד מי שעוזר.
באיזה אופן, כמה, במה, אלה החלטות משפחתיות. וכל אחד יתאים לעמו--איך שהבית בנוי.
לא לא מקול עלי, שהילדים יקראו תמיד עיתון והכלה (היחידה) תשתוף באורח קבע כלים.
זו סיטואציה לצופה למדי.
אבל אם ישמקרה חרום כמו אצלפותחת השרשור, אני בטוחה שלא היית מתמרמרת אם
בתקופת שמירת הריון היית את ועוד גיסה מתגייסות במקומה.
וגם לא היית מתמרמת אם היו קובעים תורנות בצורה הוגנת.

פתרונות של כלים ח"פ או מכונת שטיפת כלים, או כל פתרון אחר,
הם לא העלו כאופציה עד לשרשור.

כשכולם מתגייסים לעזרה זה הנכון.
אבל זה מרצון ולא בכפיה.

נומלה

New member
אני אסביר למה אסור

הכלות מגיעות לבית החמות לרוב בשביל להיות נחמדות לבעליהן שרוצה לשמור על קשר עם הוריו / רוצה שלהוריו יהיה קשר עם הנכדים וכו. במצב כזה, היא מגיעה כאורחת, הוא בא הביתה.

obelina

New member
שמעת על פורום:"גיסתי ואני" ? גם אני לא.

ולגופו של עניין:

גיסתך, תסלחי לי על הביטוי, שמה עליכם זין.
מה שאתם צריכים לעשות זה:
לדאוג שהאוכל יוגש בכלים חד פעמיים. שתאכלו בצלחות, בכוסות ובסכו"מ חד פעמי.
ונראה מי יעז להתלונן שההגשה לא מספיק יפה. שימי עליו/ה זין שאין לך.

tenen

New member
בעלך אלרגי למים וסבון?

בעלך הוא זה שאמור לגבות אותך במשימה ולא אמא שלך אחרי שבישלה כמויות במשך שעות

g l o r y

New member
משפחה גדולה והכלים- על מי?

תראי.
לדוד שלי יש בלי עין הרע משפחה ענקית. לנו יש משפחה קטנטנה. ושנינו הגענו כבר למסקנה שאין צורך להטריח לא את אמא, ולא את אף אחד בשטיפת כלים.
יש היום כלים מקסימים מפלסטיק. ממש לא היית מאמינה שאלה כלים ח"פ. והם גם עמידים וגם זולים. לפעמים שולחן חג שאנחנו עורכים חד פעמי נראה עוד יותר טוב מהסרוויס הרגיל שלנו אז במקום לריב להתמרמר ולסכן את הבריאות, תעשו מעשה ותביאו לאמא מתנה כמה סטים של כלים ח"פ. או ביחד, או לפי התור. נפתרה הבעיה.

יש גם אפשרות אחרת. אתם כמה ילדים. להורים בטח יש כמה ימים של שמחה נכון? יום נישואים, יומולדת כל מיני. אז תתאגדו איזה יום אחד כזה, כל אחד ייתן חלק ותקנו לאמא מדיח כלים. "הנה אמא, שיהיה לך קל." שוב, נפתרה הבעיה.

לא ייתכן שתסכני את עצמך כדי להימנע מוויכוח או לשמור על הסטטוס קוו הבין מיני.

למעלה