לא הכרזתי שאין קושי
הקושי הקיומי, העדר האהבה, הבדידות הגדולה, החרדה, תחושות הניתוק והבלבול...
כל אלה דברים שלא הולכים להעלם מחר מהעולם, מהחברה, ואין לי ספק שגם אנשים נורמטיבים חשים אותם במידה כזאת או אחרת,
כנראה שפחות מאוטיסטים (אחרת החברה הייתה נראת אחרת)
מה שאני אומר, ומעולם לא הובן כאן, וגם לא במקום אחר, זה שאוטיסטים סובלים יותר, הרבה יותר, בגלל שדרכם להתמודד עם הקושי מסומנת כקושי עצמו,
ומצב כשבו הסביבה לא רק שוללת מהאדם אהבה אלא גם את התקווה לה, ולמפרע ומתכחילה, רק בגלל שדרכו אליה שונה, הוא בעייתי אם לא ממש מפלצתי.
ומה שהופך את המצב הזה לכזה שאמור להטריד, ולו מעט, כל מי שיש לו ולו רק קצת מצפון או אינטואציה מוסרית, זה שאם בודקים את הדברים באמת וללא דעות קדומות אז ממש לא בטוח שדרכם של האוטיסטים לאהבה נחותה או לקויה מזו של הנורמה .
בסך הכל נדמה לי שגם את תסכימי איתי שמדובר באנשים ישרים ורגישים ועדינים יחסית, שאוהבים, בדרכם, השונה, את העולם בצורה די עמוקה ויחודית,
ומשום כך נכון להעיר שחלק עצום מהקושי נובע מהצורך הנורמטיבי לסמן כל חריגה מהמקובל כקושי או לקות או תסמונת או מחלה.
ההערה שלך משקפת תפישה של שחור ולבן, של הכל ולא כלום, אלא שמורכבות הקיום מתבטאת גם כנסיון להבין את הפרטים הקטנים, איפה ולמה יחס מסויים מקשה עוד יותר את מה שבלווא הכי קשה
ואיפה ואיך יחס מסויים מונע את הזכות והיכולת לחיות טוב יותר
וגישתך משקפת חלק מהדיכוטומיה הנורמטיבית שמצמיתה אוטיסטים גם בהמון מצבים אחרים כי היא מפרידה בין הקושי האישי לזה הכללי,
זו מין מתמטיקה משונה, לוגית לכאורה, שמבוססת על הפרדת השכל מהרגש, שמבוססת על הנחה אין מופרכת ממנה,
שלפיה אפשר או צריך להפריד חד משמעית בין קיומו של היחיד לקיומה של החברה
שאם רק נבטל את החברה היחיד יהיה מאושר
או להפך
זו תפישה קיצונית
במובן הרע של המילה
וגם כשאני אומר שאין דבר כזה הפרעות קשב כולם מתעצבנים מה זאת אומרת אין הילד שלי ואני נורא סובלים מזה,
ברור שאתם סובלים מזה נורא,
גם אני סובל מזה,
אבל לסמן את הצרימה שנוצרת ביניכם לבין הסביבה וציפיותיה כהפרעה, כלקות, כתסמונת, שבה אתם לוקים בעוד שהחברה מסביבכם היא תקינה,לא יפחית את הסבל ולא יקל על הבעייה ולא יקדם את פתרונה.
לא משנה, יש לי תחושה שלא משנה כמה אתאמץ לנסח את זה אין שום סיכוי שמישהו יבין אי פעם מה אני כותב,
וגם די ברור לי למה.