אבחון בגיל מבוגר

noamlah

New member
אבחון בגיל מבוגר

היי. אני נעם, בן 28
מאז שאני זוכר את עצמי תמיד הייתי והרגשתי שונה
הייתה בי תמיד את הייחודיות שבי שבודדה אותי משאר החברה
אם זה התחביבים השונים שלי, אם זה האובר עקשנות שבי ואם זה האובססיות שהיו ועדיין באות מדיי פעם
ההורים הבחינו בקשיים שלי מגיל קטן ושלחו אותי לכל מיניי אנשיי צוות שקבעו בסופו של דבר שמדובר בלקויות למידה עם חשד להפרעת קשב
אני תמיד חשבתי שזה יותר מזה ולא ידעתי להסביר מה, אולי גם קצת פחדתי
כיום אני סטודנט לחינוך מיוחד ובמסגרת הלימודים שלי אני עובד עם שני ילדים אוטיסטים
אני לא יודע בדיוק איך להגדיר את ההרגשה הזו אבל כשאני נמצא איתם אני מרגיש שחזרתי הבייתה, שסוף סוף יש מישהו שאני יכול בקלות להבין את השפה שלו
הגעתי למסקנה שאני רוצה את התואר, אני רוצה להיות חלק מהקהילה, אני רוצה לבדוק אם אני כזה. גם בשביל לקבל תמיכה וגם בשביל להפסיק לתהות כל הזמן לגבי "מה יש לי?"
יש לי שתי שאלות שאני רוצה לשאול:
1. מה הצעד הראשון שאני צריך לעשות?
2. האם אבחנה של אוטיזם עשויה למנוע ממני לעבוד עם ילדים בעליי צרכים מיוחדים בעתיד?

תודה מראש
לתפוז: בבקשה לא לפרסם בראשי

נתנאל184

New member
שלום.

אני קודם כל רוצה לומר לך שהקהילה שלנו מדהימה, ומורכבת מאנשים מפולאים אז אתה בחברה טובה, בקשר לאבחון ,לפי מה שאני יודע אתה צריך לפנות לפסכיטר והוא יפנה אותך לאבחון, אבל ואני רוצה לכתוב את גם אם באבחון לא יצא שאתה אוטיסט, כלומר לא עומד בקרטריונים זה לא אומר כלום ,כי אוטיסט זה המהות שלך, ולפעמים אפשר לפספס גם אותך, לכן זה לא משנה האבחון אלא הרגשה שלך, תקרא מה כתבו אוטיסטים, בכל מיני בלוגים ואם אתה מתחבר ומזדהה כנראה יש סיכוי שאתה אוטיסט. בקשר לעבודהנ עם ילדים אני ממש לא חושב שיעשו לך בעיות, אתה בתפקוד גבוהה, מתפקד, לומד, עצמאי לפי מה שנראה לא היה שום בעיה, אם יש לך עוד שאלות,שאתה רוצה לשאול אותי, אני אשמח לענות פנ ובפרטי, כל טוב שהיה, ואני שוב חוזר הקהילה מופלאה, אם אתה חלק מאיתנו זכית.

זה מאוחר?

אין מאוחר ומוקדם בתורה, אני אובחנתי אחרי גיל 47 חושב.
כדאי לך לברר אצל אנשי מקצוע את המקור לבעיות שאתה כותב כדי שתוכל להתייחס.
אבל לא כול דבר צריך להדביק תוית אוטיסט.
חצי מהקללות מתחילות ככה אוטיסט מפגר..
זה מחליף את ההומו. אזה אוטיסט אתה במקום אזה הומו אתה.
וחלק מתלהבים מהתוית זה נותן למשל תירוץ. למה אני מאחר?למה אני מדבר כמו ילד מפגר? כול דבר אפשר לתרץ באוטיזם, מבעיות רפואיות ועד חוסר תפקוד בתחומים אחרים.
מי נתן לו לחצות את הכביש לבד אתם לא יודעים שהוא אוטיסט?
אוטיזם פתאום מסביר הכול אפילו שזה בכלל לא קשור, למשל לי יש רשיון נהיגה ואני נוהג מצויין.
אני לא יודע אם מקור הבעיות שאתה מתאר קשור ב אוטיזם.
אני חושב שמדביקים את התווית (חברתית לפחות) מהר מדי.
גם אם אוטיזם. צריך להתמודד.

noamlah

New member
אף פעם לא שמעתי

סטיגמה על כך שאוטיסטים לא יודעים לנהוג
אם כבר אני חושב שהסטיגמה הפוכה, שהם יעברו טסט ראשון בגלל מקובעות והצמדות לחוקיי התנועה (כשחבר שלי עבר טסט ראשון אני לא אשקר שזה עלה לי בראש לגביו)
ותווית נותנת כמה דברים
היא קודם כל נותנת שייכות לקהילה. התחברות לאנשים שיש לך שפה משותפת איתם
אתה צודק על כך שיש סטיגמה לגביי אוטיזם ולכן אני חושב שזה חשוב שאוטיסטים אמיתיים שבאמת מאפיינים את התופעה יוכלו להרגיש בנוח עם התואר שלהם
ברגע שיש כוח כמותי הרבה פעמים נוצרת מודעות והסטיגמה יורדת (ראה למשל הקהילה הגאה) כי יש יותר ייצוג
אתמול למשל דיברתי עם אבא שלי והוא אמר לי שהוא לא חושב שיכול להיות שיש לי אוטיזם כי אני מחפש קשר אם אנשים בעוד שאחד המאפיינים אצל אוטיסטים הוא שהם אינם מעוניינים בקשר חברתי. אמרתי לו שממה שאני יודע מהלימודים ומאוטיסטים שאני מכיר הם כן מחפשים קשר, פשוט השפה התקשורתית היא שונה, נושאיי העניין לעתים שונים ועיבוד המידע נעשה הרבה פעמים באופן שונה. הרגשתי שהוא הקשיב לי ואני מאמין שהוא יבדוק את העניין ואוליי ייראה אותם/אותנו בצורה שונה
חשוב לי שאם אני כזה שיהיה לי קול גם לייצג ממקום פנימי
וחוץ מזה גם אם אין תווית לא אומר שלא צריך סיוע. בעולם של היום התווית, לא משנה אם אוהבים אותה או לא היא נקודת ההתחלה לקבלת סיוע

נתנאל184

New member
את הבנת נכון.

אוטיסטים מחפשים המון קשר אבל באופן שונה שלטעמי כנה, אמתי ופתוח יותר מכל הפוזות, לכן הם נוטים לברור מאוד חברים, עם מי לדבר ועם מי לא, זה לא כי הם לא חברתיים אלא כי כל אדם בשבילהפ הוא עולם ומלאו והם לא יכולים להסתכל בו זמנית לכולם, לכן אוטיסט יעדחף והיה לו טוב יותר במפדש עם אדם אחד ולא יותר מידי חמולה סביבו, ככה גם אני מרגיש.

noamlah

New member
יש כאלו שאצלם זה עדיפות לפעילות עם אדם אחד

יש גם כאלו שאצלם זה תלוי באופי הפעילות
אם היא מספיק מאורגנת וברורה או אם המשימה מוצגת טוב בצורה ויזואלית
ואם ההסבר של הפעילות פורק לפרטים
למשל אם מסבירים איך לשחק כדורגל להראות את הכדור לפניי (סמל ויזואלי) ולאחר מכן לחלק לפרטים
שלב ראשון: מתמסרים עם הכדור ביניכם
שלב שני: מנסים לחטוף את הכדור אחד מהשני
שלב שלישי: מנסים לבעוט לשער

בנוסף צריך להבין שאוטיסטים רבים לא משתפים פעולה בקשרים ופעילויות חברתיות כי הם מרגישים שבפעילויות האלו נעשה ניסיון לשנות אותם
אני יכול להגיד לך למשל לגבי הילדה שאני עובד איתה שכאשר לא חשבתי בדיבור ואמרתי לאעיזה מורה מקצועי ליידה "צריך לעבוד איתה בצורה כזאת וכזאת" מהר מאוד ראיתי את התוצאה ובצדק כי היא לא ניסוי של אף אחד
הרבה מורים ומטפלים באנשים אוטיסטים לא מבינים את זה, חושבים שהם יכולים לדבר חופשי כי אין מי שמקשיב ובעצם הם צריכים לדבר לבן אדם שמולם בגובה העיניים
רק שהם לא קולטים את זה וממשיכים לדבר מעל הראש, הילד האוטיסט לא משתף פעולה ואז כמובן זו אשמתו ומגיעים למסקנה שאוטיסטים לא מחפשים קשר חברתי
אני חושב שיש מספיק אנשים שהוכיחו שהאמרה הזאת היא בולשיט

נתנאל184

New member
אני יכול להעיד על עצמי בתור אוטיסט שאני מעדיף להיות רוב

בזמן לבד גם בלי שום פיעלות ממש רק להיות לבד, שהייתי ילד לעומת זאת הייתי יותר , חברתי" אבל אני מסכים שצריך לדעת איך לפנות לאוטיסטים, הם צריכים סוג שונה של תקשורת זה נכון, ולדבר איתם בגוהה העניים זה נכון מאוד ותגף גם עם כל אדם

אבא שלך טועה

הילדים שלי אספים (אספרגר) ומאוד מחפשים חברה, וגם מצליחים לעשות קצת חברים.
גם אני די אספית (או לפחות על הגבול), וגם תמיד חיפשתי חברה.
אנשי קצה הקשת מעוניינים בחברים ולפעמים גם מצליחים קצת, אבל בעלי קושי/שונות בהבנה החברתית ובמיומנויות חברתיות.
אתה יכול לפנות לבית אחד לצורך אבחון.

נתנאל184

New member
אין קושי ואין יש שונות זה כן.

והמילה מימניות חברתית היא מתועבת מילה משוקצת של המטפלים לא יכול לשמוע אותו, כל מי שלא מתקשר באופן מקובל כבר לא מתקשר נכון כבר חולה? וצריך לתייג אותו? לא מסכים, הם מבינים טוב מאוד קודים חברתיים רק שהם מפרשים את המציאות בצורה שונה, זה לא פחות לטעמי הרבה יותר טוב ויחודי הם מתרגמים את הש]ה, תקשורת, חיבור לאחרים בצורה שונה זה הכל, הם לא מתקשים ולא בטיח פשוט התקשורת הקיימת הכללית לא תואמת אותם ולא מכילה אותם זה הכל.

arana1

New member
בהחלט

והבעיות המתוארות נובעות מזה שאנשים פשוט מתעלמים מזה שלא רק ילדים לא יודעים מה הם צריכים ורוצים אלא גם רוב המבוגרים אם לא כולם מתקשים מאוד לזהות את עצמם ולמצוא את עצמם,
והדבר קשה במיוחד בחברה דורסנית כל כך.

אז ילד יכול להרגיש מאוד רע ובודד והוא רואה שלכולם מסביבו יש המון חברים והם מרגישים טוב ממנו ובודדים פחות ואז המערכת משכנעת אותו או שהוא מסיק בעצמו שאם הוא רק היה כמו כולם אז היה לו טוב,
אבל הוא לא כמו כולם,
וזה לא שאין לו מיומניות תקשורתיות או חברתיות אלא שזהותו מטה אותו לחפש צורה אחרת של קשר, כזאת שמדברת אליו ואותו יותר,
ומה שקורה שילד כזה, גם כתוצאה מלחץ הסביבה, הקרובה והרחוקה, מחפש כל הזמן בדיוק את הפתרונות הכי רעים לו,
ובשביל זה הוא מוכן להזדהות עם התפישה שכל מה שטוב בו זה בעצם דבר רע ולקוי,
שכל הרגישויות שלו הן בעצם קשיים ולקויות,
וזה פשוט נורא

קשה מאוד מאוד לעמוד בלחצי הסביבה ולעמוד על דעתך ומהותך
בוודאי שזה קשה במיוחד בסביבה שכופה עליך זהות בדויה דרך האלימות שמאפיינת את כל גישתה
ילד, כל ילד, גם אוטיסט, רוצה דבר ראשון להיות בדיוק כמו כולם
היחוד, ההכרה בהיותך גם יצור עם אופי המיוחד רק לך, מגיעה הרבה יותר מאוחר,
בבגרות,
או בזקנה,
רוב הנ"ט לעולם לא מגיעים בכלל להכרה הזאת

נתנאל184

New member
בוודאי זה לחץ חברתי.

החברה דוחקת את הילד המיוחד והחריג לתבנית שלא מתאימה לו ולתשוקתו לקשר מסוג אחר, ובגלל שהתקשורת שלו לא "מתאימה לקו הנורמטיבי אז מנסים למצוא לו תחלופת קשר, ואז מה? מה יש? טיפולים : קלנאי תקשורת, ניתוח התנהגות וכו וכו, אתה מבין? החברה המושמנת תעשה כל דבר ולו תחדל ובכל אמצעי שיש ברשותה בעיקר שהילד יתאים את עצמו כמו כפפה ליד כלומר אין עוד סןגי כפפות ואין עוד ידים אלא יד אחת גדולה ויחידה וכפפה - הנורמה וזה חבל כי אפשר כל כגך לגוון ולפתוח את ערוצי התקשורת ולעשות ממש סלט שלם של כלי תקשורת, אני אוסיף עוד שאני נוטה להסכים עמך שכל ילד רוצה להיות כמו כולם, אבל אני חייב להוסיף ולחדד שאצל אוטיסטים לעניות דעתי ותפשתי מזכרון בתור ילד אוטיסט וחריג אותי הרבה אבל הרבה פחות העסיק להתאים את עצמי לנורמה הקיימ,ת למצוא את הקו המחבר שיתאים לשני הקצוות ולהתאים את החוטים (
&nbsp
ככלי התקשורת) למגבר ( כלי הץקשורת של הילד הנ"ט) ברור שהיה לי רצון לקשר, ולכן גם חטפתי וגם האשימו אותי שמתעללים בי כי " אני משדר ככה" למה? כי לא השתנתי והייתי מוזר וחריג מבין? אז אצלי זה היה שונה כי א. כן רציתי כנראה להיות כמו כולם ב. לא הייתי כמו כולם כי היה לי רצון להיות אני ג. השתדלתי להתאים את עצמי בזווית מסיומת לאותו ילד נ"ט כדי שהיה לי קוי דיבור וגלי קול איתו וזה מה שאני עושה גם היום, אבל ברור שלא הייתי ילד נ"ט שכל מה שמעניין אותו זה היי ולהיות מגניב, קול וכמו כולם ומקובל וכל זה, ממש לא העסיק אותי, כמו ילד רגיל, זה מה שאני חושב על מה שכתבת.

noamlah

New member
אני חושב

שתפקידה/ו של קלינאי/ת תקשורת הוא גם ללמוד את השפה של האוטיסט ולתווך אותה לאנשים שמולו. סוג של מתורגמנ/ית שגורמת לכך שתהיה שפה משותפת בין שני הצדדים.
כמובן שכמו בכל מקצוע יש טובים פחות וטובים יותר אבל קלינא/ית טוב/ה עושה את זה ויודע/ת שהתקשורת לא יכולה להיות חד צדדית

אותו דבר עם מרפא/ה בעיסוק עושה את אותו דבר מהתחום של העיסוק: מגלה את התחומים שמעניינים את האוטיסט שמתווכת אותם לקרובים אליו כמו שהיא מתווכת את התחומיי עניין של הקרובים לו אליו.

אני לא רואה אותם כאנשיי מקצוע שבאים בכוח לשנות
אבל יכול להיות שאצל אנשים בסביבה רגילה זה אחרת מאשר בחינוך מיוחד

נתנאל184

New member
כל ניסיון לשנות את השפה האוטיסטית הוא כפייה.

השפה של האדם היא הזהות שלו ואימוץ שפה אחרת משמה לשנות את שפת האוטיסט זה לא רק תרגום אלא לשנות תפיסות חשיבה, כי השפה האוטיסטית לא מתיישרת ומישרת קו עם הנורמה לכן כל הטיפולים האלו זה שנוי תבנית ושנוי צורה של האוטיסט כדי להתאים לתבנית הקייממת והתצואה היא איבוד אותנטיות, אני לא מסכים איתך ממש לא צריך לתת לילד לפתח את שפתו בדרכו ובקצב שלו ולא לדחוף אותו אני רואה בקלנאי תקשורת אנסי תקשורת ואנשים שפוגמים בקסם האוטיסטי, וביחודיות של הילדים האלו, ואני נגד זה בתור אדם שעבר טיפולים וסבל, לכן לטעמי כל אדם צריך להתפתח כמי שהוא ללא ניסון " לתווך" כי זה לא תווך אלא דחיפה לתוך מים רותחים פשוטו כמשמעו ילד אוטיסט יסבול מלדבר שפה שהיא לא שלו והרבה מאוד אוטיסטים אמרו ככה, וזה הסבל שגורמת החברה לאוטיסט אבל הנ"ט לא יכול להבין כי תקשורת אצלו היא לא מהות והיא לא הנשמה השכל והגוף אצלו לא מחוברים רק חוקים ופקודות לכן לו זה פחות חשוב, אבל לאוטיסט שמחובר לחשפה באופן תלותי מאוד בלתי מתפשר מזוקק ממש זה ענוי ,זה לפחות דעתי.

kagome10

New member
אתה טועה

גם לנ"טים תקשורת היא מהות. בגלל זה נ"טים לא מצליחים לתקשר עם אוטיסטים. לו תקשורת לא הייתה מהות, הם היו בקלות מאמצים את השפה האוטיסטית. אבל הם לא מצליחים, אפילו כשזה הילדים שלהם...
לו היו מכריחים ילדים נ"טים לחשוב ולחיות באוטיסטית, גם הם היו סובלים...

נתנאל184

New member
את לא הבנת מה אני אמרתי.

כנראה לא התנסחתי טוב, הכוונה שלי היא שמהות היא שונה אצל אוטיסט השפה מחוברת יותר לנפש ולגוף לתנועה ולמבט בעוד שאצל הנ"ט זה פחות בולט זו הכוונה( שזה מצביע על בעיות כמו ווסת חושי או אאקלוליה ,אובסיסיות ודברים שכאלו)., שלי שיש קוצר בין שני סוגי התקשרות האלו ולכן יש קצר זה מה שאני אומר פה כל הזמן, נכון שיש להם מהות אבל המהות היא שונה מקצה לקצה לכן יש התנגשות. אבל אני מסכים שזה בלתי אפשרי שנ"ט יבין תקשורת אויסטית וגם להפך אבל עדיין יש כפייה מהצד הנורמטיבי ועל זה אני מצביע.

kagome10

New member
אתה אמרת שנ"טים לא יסבלו מהכורח לדבר בשפה אחרת

כי הקשר בין שפה לנפש אצלם חלש יותר. אני אומרת לך שאתה טועה - לו המצב היה פוך, והיו מכריחים ילדים נ"טים לדבר אוטיסטית, הם היו סובלים.
&nbsp
זה שאני אל מסכימה איתך לא אומר שלא הבנתי אות. זה רק אומר שאני לא מסכימה.

נתנאל184

New member
שוב את לא הבנת מה שאני אומר.

בכלל לא הבנת ולו מילה אחת, אני לא מתפלא שאת לא מבינה אותי ממש לא אין סיכוי שתביני על מה אני מדבר כי לא התכוונתי שילד נ"ט לא יסבול מלדבר כמו אוטיסט, כי לא דיברתי על זה אפילו מה הקשר? אני אמרתי שכופים על אוטיסט לדבר כמו נ"ט והוא סובל הפך לא קורה, לא דיבתי על זה בכלל, אני מציע לך לשפר את הבנת הנקרא שלך חברתי, או את היכולת שלך להתחבר לאחרים, אבל כנראה את נ"ט ולהבין אוטיסט כמוני ואת צורת התבטאות שלי, שכמו אמרה לך הדודה זה לא פשוט בכלל אז עבורך זה מעל או מעבר, מצטער לא הבנת אותי ואני יודע למה אני התכוונתי, ונ"ט לא יכול לדבר שפה אחרת וגם לא אוטיסט כל אחד ושפתו ולא צריך לשנות תשפות אלר להצלב ולהכיל את שני השפות, והנורמה כופה את השפה הנטית על האוטיסט קאפיש?

kagome10

New member
אתה שוב לא הבנת

אתה אמרת ש"ט לא יכול להבין את הסבל של אוטיסטי שכופים עליו שפה אחרת. אני טוענת שהוא יכול ועוד איך - ברגע שישימו אותו בסיטואציה הפוכה בה הנ"טים הם מיעוט נרדף, כמו שאוטיסטיםם עכשיו, הנ"ט יסבול ועוד איך.
&nbsp
גם לנטים יש קשר לשפה. הוא אחר ומורכב ונראה שאתה לא מבין אותו, אבל הוא קיים.

נתנאל184

New member
את מקרה אבוד חברתי.

אני לא טענתי שום דבר ממה שאמרת אני תמיד אמרתי שנ"ט יסבול אם הוא לא ידבר בשפתו כמו שאוטיסט יסבול אני לא מבין על מה את מבלבלת לי את המוח, אני אמרתי דבר אחר שאת לא קולטת : השפה שכופים על האוטיסט היא נורמטיבית לכן הוא סובל השפה הנ"טית נכפת על אוטיסט = שנוי שפתי זה הכל זה כל הטענה שלי.

kagome10

New member
חוסר הבנת הנקרא

הבנתי מה שרשמת מהפעם הראשונה. אבל חוץ מהטענה הזו שלך, רשמת ש"זה הסבל שגורמת החברה לאוטיסט אבל הנ"ט לא יכול להבין כי תקשורת אצלו היא לא מהות והיא לא הנשמה"
<וזה ציטוט, כדי שלא תכחיש שוב>
&nbsp
ואני לא מסכימה. מאיפה היהירות לטעון מה היא תקשורת בשביל נ"טים?
&nbsp
אני מסכימה עם כך שכפיית שפה על אוטיסטים גורמת לסבל. לא טענתי שזה לא נכון בשום נקודה.
אולם לא הסכמתי אם הטענה שלך בנוגע לסבל.

למעלה