אבחון בגיל מבוגר

anti is back

New member
אז אתה מציע לזרוק לפח

את כל המחקר הניסויי?

מוכרחה להודות שבהקשר הבלשני, אני באופן אישי נוטה להתחבר יותר למחקר תיאורי, והמחקרים שלי תמיד התבססו על קורפוס ולא על מערך ניסויי. אבל נעזרתי לא פעם במחקרים ניסויים שערכו אחרים - גם כדי לחזק ממצאים וגם כדי להבהיר או להעניק קונטקסט לתופעות שזיהיתי.

יש הרבה יתרונות למחקרים ניסויים, ולפעמים הם מאפשרים לזהות תופעות או לנסח שאלות שעבודה עם קורפוס (=התבוננות) פשוט לא מאפשרת.

arana1

New member
אני מציע להפסיק לזרוק לפח

אני מציע להפסיק לזרוק לפח כל מה שנראה לחוקרים כמפריע או זניח או מיותר,
אני חושב
למעשה בטוח
שהנטיה לעשות כך מחקר מבטאת גם את כל מה שחרא במערכי הכח של החברה,
הפוליטים והמסחריים והאחרים,

אני מציע לעשות ניסויים דרך הנסיון למעט ככל האפשר בהתערבות בגורם הנחקר,
להיות זבוב על הקיר
ולהסיק מסקנות דרך הפשטות במקום דרך התערבות פיזית

ברור שגם התבוננות זה דבר שזקוק לפיתוח ואף אחד מאתנו עדיין לא למד להתבונן כיאות,
אבל לדעתי, ומהתבוננותי, זה הכיוון המבטיח,
ואין בעייה לראות ולהראות שזה גם הכיוון שהטכנולוגיה,
וגם הפרדיגמה,
נוטה אליו יותר ויותר

התבוננות מאפשרת הכל

anti is back

New member
זה עדיין מעורפל וסיסמתי מדי

נניח שאתה מעוניין לבדוק את ההשערה שקיימת קורלציה בין חוסר שינה לבין מהירות תגובה ואת אופיה. איך בדיוק תברר את זה? תאר לי מה אתה מתכוון לעשות.
או שאנחנו צריכים לדעתך להפסיק לשאול שאלות ולהעמיד אותן למבחן, ויש לנסח את כל ההכללות רק על סמך תופעות שאנחנו מזהים במציאות?

נתנאל184

New member
אין קשר להכר שלך את הילד שלך זה לא מעניין אותי.

אני לא מתייחס עליו או עליך אני מדבר באופן עקרוני את והוא לא מעסקים אותי באופן אישי.

arana1

New member
שמעתי את זה כל כך הרבה פעמים שזה כבר לא מצחיק יותר

רוב ההורים מכירים את הילדים שלהם הרבה פחות משזרים גמורים מכירים אותם
ובוודאי מי שחי את המוסכמות כאילו היו אמת נגזר עליו שיהיה אטום במיוחד למי שחי לידו ואיתו
זה חוק טבע

עצם אשליית ההיכרות, שהיא לא יותר משחצנות, מבטאת אטימות

נתנאל184

New member
הורים הם מכת הסרטן של הילדים.

הם מכת הפטיש בעצמות הרכות הם ענוי בגוף הרך הם התעללות הנפשית הקשה ביותר ליצור החיי הנולד, ותמחקו אותי הורים שלי וכל הורה הוא חרא מזקוק וטהור ואגו נפוח עם פוזה בשמיים, אין הורה טוב יש הורה פחות רוצח.

גור42

New member
ואחרי דברי זוועה כאלה, אתה מאשים את קגומה בעשיית דרמה?

כמו שאמרו חכמנו: תראו מי שמדבר.

נתנאל184

New member
אני הייתי מאוד עדיין.

לתאר את מה שעושים הורים לילדים באופן אותנטי לגמרי אני כנראה הייתי נחסם לתמיד, אבל אני די עדיין אז כן אני יעשה דרמה כמה שבא לי זה נושא הכי כואב בעולם ואני מבטא אותו בצורה שלי, והיא יכולה לעשות דרמה זה לא משנה לי אני לא אומר לאחרים מה לעשות.

אני נזכרת למה אני כבר כמעט לא כותבת כאן

כי אין כאן שום ערך לחוויה שלי.
סתם מגנים אותי כאדם ניבזה במיוחד בלי להכיר בכלל אותי או את ילדי.
לא תודה.

נתנאל184

New member
כי את לוקחת את זה אישי.

אני מדבר באופן עקרוני אני לא מכיר לא אותך ולא את ילדך, עם ילדך אין לי בעיה הראי הם אויסטים ואני אוהב מאוד אוטיסטים יש לי בעיה עם כפייה ואנסת שפה ועל זה אני כואב ומדבר.

schlomitsmile

Member
מנהל
הם מדברים על החויה שלהם, לא עלייך
כל אחד מספר את החויה שלו,
לכן יש בהחלט טעם שגם את תספרי את שלך.
סביר להניח שיהיו קוראים שיתחברו ויגיבו.

גור42

New member
לא בדיוק. הם גם מכלילים מהחוויה שלהם על אחרים

להגיד "הורים זה הסרטן של הילדים. אין כזה דבר הורה טוב" זה חורג הרחק מעבר לדיבורים על "חוויה אישית".

את ברצינות מצפה מאנשים לשתף את החוויות שלהם במקום שבו מסתובבים טיפוסים כאלה? ואני לא מדבר פה רק על הורים. נראה לך שאני, למשל, ארצה לדבר על החוויות הכי אישיות שלי עם אנשים שהם כל-כך שיפוטיים, צרי אופקים, ואלימים מילולית?

dina199

New member
לדעתי ילדים רק ירוויחו אם תעבוד בחינוך מיוחד.

כי אתה כבר מבין אותם וקשוב אליהם הרבה יותר מהרבה מאוד אנשי מקצוע.
וזה בכלל לא חשוב אם תהיה לך אבחנה או לא.
בהצלחה

HollyGolightly

New member
אבחון אוטיזם בגיל מבוגר

אני לא אוטיסטית, אבל רואה שבינתיים איש לא ענה על השאלה שלך על איך מאבחנים אוטיזם בגיל מבוגר.

לפי מה שקראתי בפורום נראה לי שפנייה לבית אקשטיין יכולה לעזור. שם אולי יוכלו להמליץ לך על מאבחנות. הטלפון כפי שמופיע באתר שלהם: 04-6389607

בנוסף, מצרפת קישור לשרשור כאן בפורום על נשות מקצוע מומלצות:
http://www.tapuz.co.il/forums/viewmsg/612/126511761/תמיכה/אוטיזם_אספרגר_ו-PDD

שם שחוזר שם ובכלל הרבה פעמים בפורום בהקשר של אבחון מבוגרים הוא ד"ר רוני הגש. שוב, לא מדובר מנסיון אישי, אבל מקריאת הודעות בפורום.

ואגב, לא נראה לי שאמורה להיות כל בעייה בעבודה עם ילדים עם צרכים מיוחדים אם תהיה מאובחן. אתה יכול לשמור את האבחון לעצמך, ואתה יכול לדבר עליו. איך שתבחר. אבל לא נראה לי שזה יפריע באיזשהו אופן לעבודה שלך. פשוט לא רואה כל סיבה.

arana1

New member
לא משנה, בלווא הכי השרשור הזה ימחק

כי יש כאן אזכורים מפורשים של איברי מין ומין זה לא יפה

נתנאל184

New member
כי נשים לא אוהבות זין ולא אוהבות מין.....

ומי שכותב שנשים אוהבות מין אז הוא ישר רע ושובניסט, ואני שאומר שאני מנסה להבין למה בני האדם לא רק נשים נמכים להתעללות ולכפייה אומרים לי שאני מתחרמן מאונס, עוד מעט יגידו לי שאני מביא ביד וגומר כל יום על סרטי פדופליה על ילדים, יש כאלו שיכולים להגיד גם את ואמרו כבר, אני לא מופתע מכולם, הראי איני סוטה כמו שהדודה אמרה..... היא התפכה עלי אחרי שנייה אתה לא רואה? רק אמרתי דבר אחד על אונס וישר אני סוטה מין.

schlomitsmile

Member
מנהל
מין יכול להיות מאד יפה, אבל
הויכוח שלכם כאן עמוס בטריגרים פוגעניים עבור חלק מהקוראים/קוראות
וכמו כן נכון שאפשר לקשר בין כל דבר לכל דבר, ועדיין, נושא הפורום הוא אוטיזם.
לא מוחקת הפעם, כי לא מעט הודעות שאינן ראויות למחיקה יימחקו אוטומטית, וחבל,
אבל מבקשת מכולם לקיים דיונים כאלה להבא בפורומים הרלוונטיים, לא כאן.

למעלה