אבחון בגיל מבוגר

anti is back

New member
כי כאמור, עניין אותי לדעת *איך* אתה שואל

כמו שאתה אובססיבי עם אונס ואלימות, אני מתעניינת במתודולוגיה.

arana1

New member
נכון, ולכן הפרדת העניין ל2 שאלות שונות מונע הבנה

anti is back

New member
ברמה העקרונית אני מסכימה איתך

אלא שהנושא הספציפי הזה לא מעניין אותי, ולכן המתודולוגיה הספציפית שלו לא מעניינת אותי.
יש שאלות מתודולוגיות רחבות יותר - למשל, עצם הנטייה להסביר תופעות במונחים סיבתיים, וזה מה שעניין אותי להבין.

arana1

New member
טוב, ברור שאנחנו קושרים בין הספציפי לכללי

ובדרך שלא מובנת לא לך ולא לאף נ"ט אחר
וזו הבעייה

נתנאל184

New member
ולאילו מסקנות הגעת? איך אני שואל?

בו תדטחי את מה שחשבת על הצורה בה אני שואל.

anti is back

New member
שבמובן הבסיסי ביותר

אנחנו בוחנים דברים באותו האופן, אם כי יכול כמובן להיות שהשפה מתעתעת ושאם היינו ממשיכים לברר את זה הייתי משנה את דעתי.

נתנאל184

New member
מעניין.

אני לא יושע איך את בודקת דברים אז אין לי מושג אם אנחנו דומים או לא.

anti is back

New member
למה מחקו?

כתבתי הודעה צינית, שנועדה להנכיח את האנלוגיה שאתם שוב ושוב מתכחשים לה. אח"כ במשך המון זמן ניסיתי לערוך את ההודעה כדי להבהיר שהדברים נכתבו בציניות, ושוב ושוב רעננתי את הדף ולא הבנתי מדוע הוא לא מתעדכן (זה קורה לפעמים, אז חשבתי שזו הבעיה - אפילו מחקתי עוגיות).

נתנאל184

New member
את תצתרכי לשואל את שולמית.

אני כבר קבלתי בתיבת המסרים הודעה שהיא מזהירה אותי ושהיא תחסום אותי עוד פעם, כנראה היא מרגישה שוב התחלתי להתפרע, ואכן יש בעיות נוראיות באתר מחרובן הזה גם אני משתגע מזה, אני מציע לך לכתוב שוב את הודעה כולל הבהרה כדי שלא תמחוק לך.

anti is back

New member
לא משנה

כתבתי את הדברים ברוח אחרת בתגובתי להודעה של "יש מישהו בבית" בדף הראשי, אז טוב שאפשר להיחלץ מהשרשור הזה שהניסיון להתמצא בו עושה לי מחלת ים.

arana1

New member
כמו בכל דבר גם בזה יש הכל

אנשים גם מתעניינים וגם שואלים שאלות וגם לא רוצים לשמוע תשובות שיערערו אותם,
אנשים נמשכים ונדחים, חליפין,
ומסיבות רבות ושונות,
והדברים נוגעים לא נוגעים בצורה שמקשה על הבנה גם בגלל שבניגוד למה שהיא טוענת ובניגוד לדרך המסורתית שבה חלק מהמדע עדיין עובד לא ניתן באמת להפריד שום דבר משום דבר,
לפחות לא בצורה שהיא מציגה.

גם בגלל שכל דבר נושא איתו משקלים מסוגים שונים בו זמנית והכל מעורבב בצורה שמקשה מאוד על ההתרה,
כך שהנסיון לנפות את האישי מהכללי, את החברתי ומהפרטי, את המדעי מהמוסרי, את האובייקטיבי מהרגשי... וכה הלאה, לא רק שלא יצלח הוא שהוא בעצמו מהווה חלק מאוד מהותי מהבעייה ואולי דווקא בגלל שהוא כזה ראוי לנסות להקדיש לדברים תשומת לב רבה יותר.

השטויות שדונה וויליאמס כותבת כופים עלינו חיפוש וקיום חסר תוחלת ותכלית,
גם כי הן חסרות מובן ביקום, בוודאי בזה האוטיסטי, שבו הכל קשור להכל כל הזמן.

אין שום משמעות לאמירה כמו הבעיות האוטיסטיות קיימות גם בנפרד מהחברה,
שום דבר לא קיים בנפרד מהחברה,
שום דבר לא קיים בנפרד משום דבר,
זו המשמעות האמיתית של אהבה.

והאמירה שלה מזיקה מכמה בחינות,
שכמו שהיא כותבת היא מנתקת את התת תגובתיות ועל תגובתיות האוטיסטית מהקשרה ומציבה אותה כמצב מבודד,
שזה אומר פתולוגיה או מחלה או לקות או סטיה או חריגה...
בזמן, שאם בודקים פרטנית איפה האוטיסט מבטא תת רגישות ואיפה רגישות מוגזמת,
כביכול,
אז אפשר למפות דרך השיאים המאוד אינטנסיבים והתהומות המאוד עמוקים את קווי המתאר של ההסיבות להתנגשות בין המרחב האתי, רגשי, ביולוגי, שפתי... שלו עם זה של הסביבה,
וכך ללמוד גם על הסביבה וגם על האוטיסט,
בעוד מה שהיא מציגה שולל מאתנו גם את זה וגם את זה,
והוא עושה את זה דרך ההנחה הכי גזענית והכי אטומה שלפיה האוטיסט הוא פשוטו דפוק,
ותן דעתך לעובדה המדהימה והכל כך עצובה ועלובה שתפישות אלה באות ממי שנחשבת כחלוצה ופורצת דרך גם בעיני האוטיסטים עצמם,
די בעובדה זאת על מנת להאיר את העומק האין סופי של המצוקה שבה אנחנו חיים.

כל אדם זקוק לחברה, ולכן אי אפשר לנתק את הצורך החברתי כפרמטר שמאפשר חשיפה של קורלציה עמוקה יותר כמו שהדודה מציעה,
זה פשוט דפוק,
מה שאפשר וצריך לברר זה למה ואיך ואיפה הצורך החברתי של האוטיסט מתנגש עם זה המוסכם,
למה ישירותו, תמימותו, כנותו,פתיחותו... שמבטאים כולם גישה הכי חברתית נתקלים כל הזמן בביזוי וניצול והשתקה על ידי מה שמוצג כקוד החברתי הנכון.

אז דונה אומרת, גם בלי חברה יהיו לי אותן בעיות, בולשיט, בלי חברה יהיו לך בעיות כי אדם לא יכול לחיות ללא חברה,
אלא שבמצב של היום לאוטיסטים אין שום ברירה אחרת,
אין להם חברה,
ואם יש להם כזאת זה רק במחיר של וויתור על כל מה שהכי מדהים בהם,
כך שלפחות בשביל שבעתיד יהיה לאוטיסטים קצת יותר טוב כדאי שמי שמסוגל לסבול את מטח החרא הצדקני המוטח בנו כל הזמן ומכל עבר ינסה בכל זאת לברר איזה חברה עשויה לשקף טוב יותר את הצרכים החברתיים של האוטיסט,
ולמה,
ומה זה אומר,

וכן, זה אומר שאוטיסטים נעלים על הנ"ט, תתמודדו, יש בחיים גם דברים יותר חשובים מהאגו האין סופי שלכם,
אני למשל, בטוח, משוכנע לחלוטין, ללא שום צל של ספק, שילדתי נעלה עלי בכל היבט אפשרי כמעט, עמוקה יותר, חכמה יותר, רגישה יותר, וזה למרות שהיא עדיין סובלת מכל מה שנובע מהאגואיזם והאגוצנטריות של ילדים קטנים מאוד,
ואתה יודע מה ? זה לא פוגע בי שהיא טובה ממני, משום מה זה דווקא משמח אותי נורא,
אני לא חושב שאמן יפגע מזה שיצירתו טובה ונעלה ממנו,
להפך,
בדיוק בשביל זה הוא יוצר,
בשביל ההזדמנות להתעלות,
ולא
אני לא משלה את עצמי שאני יצרתי אותה,
אפילו את הקרדיט הזה לא בוער לי לקחת ולו בגלל שהוא פשוט לא נכון.
אלא שאין לי בעייה להודות שהעולם מתפתח, משתפר, מתעדן ומתרחב,
שהזמן הוא לא רק אוייב אלא גם ידיד.

ואת זה אנשים כמו אבא שלך למשל, ואבא שלי, ורוב הדפקטים שמגיבים כאן, לא מסוגלים לעכל, ולכן הפתיחות שלהם היא מזוייפת, לא מהותית, סתם פוזה,
ובגלל זה הם חושבים שאדם פתוח צריך להיות פתוח גם לחארות כמוהם,
בזמן שהדבר הכי חשוב לאוטיסט הוא ללמוד איך לחיות עם פתיחותו האין סופית בחברה שבנויה רק לנצל אותה לרעה ולבזות אותה בצורה הכי נוראה

anti is back

New member
זה פשוט כי

כל פעם שגבר מדבר על מיניות האישה ועל מרכיב ההנאה אצל קרבנות אונס ממין נקבה אני מרגישה שמישהו קורע את הגוף שלי לגזרים, שמישהו מותח את סבלנותי במידה שמוציאה אותי מדעתי, כי כל מילה וכל גישה כזאת מייד מתחברת לי באופן שאין מוחשי ממנו לאין סוף דברים שקרו לי בחיים

נתנאל184

New member
אכפת לך רק ממין נקבה? אם זכר נאנס זה לא מזיז לך?

אני מצטער לשמוע מזה גורם לך : ועל מה שעברת אבל אותו דבר אני עובר שאני שומע שמדברים על אוטיסטים, אבל זה לא מונע ממני לדבר על זה ולברר ולדון על זה, את סך הכל בורחת אם זה מה שיגן עליך סבבה לטעמי זה לא הפתרון.

anti is back

New member
לא, אלא שזה לא מפריע לי כשגברים מדברים

על מיניות גברית ועל חווית האונס של גברים.
ומכול מקום, שים לב שכלל לא דיברתי כאן בקולי.

נתנאל184

New member
למה זה לא מעניין אותך? אני שונא גישות כאלו.

אני מנסה להיות סבלני איתך : מה שונא באונס של גבר מאישה? אין שום הבדל למה לא מפריע לך שדבר מדבר על אונס של גבר ואומר שיש הנאה ( כי אני בירור אמרתי שזה לא עניין מגדרי) הגישה שלך מרתיחה אותי, להיות אכפתי וכואב רק לנשים זה מחליא ממש אותי בור גבר, כי מי כמוני יודע כמה זה קשה ,הגישה הזאת פשוט שוחה אותי ,ושמתי לב שאת אולי לא מדברת בקולך, לא חשבתי שאת עברת את אלא שאת מדברת בקול הנשי אבל מפספסת את הקול הגברי כי אונס לא קשור למגדר וכאב שייך לשני המינים וחבל שאנשים לא מבינים ז,ה ויש טאבו לאונס לנשים וגברים שכחיםן.

anti is back

New member
בין היתר, כי יש לי סיבות טובות לחשוד

שזה מדליק אותו. הן במקרה שלך אפילו הודית בזה. אז למה נדמה לך שמישהי תהיה מעוניינת לספק את ההנאה הסוטה שלך על חשבון הסבל שלה? ברור שהיא תתייחס אליך כאל שרץ.

למעלה