"Rollkur"

Blue Eyessss

New member
"Rollkur"../images/Emo47.gif

אוקיי הדיון הזה בעיקר לדרסזנ'יקים שבנינו,אבל גם הג'אמפרים מוזמנים לקרוא ולהשתתף ולהביע דעה,כי לדעתי זה נושא מאוד מעניין ומאוד חשוב.
רולקור זאת שיטה שהומצאה ע"י בעלה של אנקי וואן גרונסוון(זוכת האולימפיאדה באתונה ברכיבה אומנותית)ששמו -Sjef Janssen. השיטה בעצם אומרת שצריך לרכב את הסוסמאוד עמוק.במקור,לפי המקורות-סטף(נגיד שקוראים לו ככה כי אין לי מושג איך לתרגם ת'שם שלו) המציא את השיטה הזאת בגלל שהסוס של אנקי בונפייר היה סוס מאוד מאוד מוכשר(!) ועם זאת גם סוס מאוד מאוד מאודדדד פחדן,וכפי שידוע לכם-אנקי היא ברמה עולמית-מה שאומר שהיא משתתפת בתחרויות גדולות ברמות מאוד גבוהות-מה שאומר -קהל גדול- הרבה רעש-וסוס פחדן.עכשיו השיטה הזאת בעצם אומרת שהסוס הולך מאוד מאוד עמוק ובעצם הוא עושה את זה בלי לקער את הגב, כמובן שהסוס של אנקי התמודד עם השיטת חימום הזאת מאוד טוב-לא הייתה לו שום הזדמנות להסתכל לצדדים או להבהל וככה אנקי הצליחה להוציא ממנו את המקסימום.
לשיטה הזאת יש מתנגדים רבים.חלקם אומרים שזה נוגד את כל התיאוריה של הדרסז' בקלאסי,יש כאלה שאומרים שזה מאוד לא בריא לסוס בגלל שהסוס בעצם שובר את הלמעלה של הצוואר בתנועה כזאת,יש האורמים שזה לא בריא כי זה שימוש מאוד מאוד אינטנסבי של כל המפרקים בכל הגוף ובעיקר בגב ובצוואר. יש הטוענים שהשיטה הזאת בכלל לא מביאה לתוצאות,זה בעצם לקבל סוס עגול וגבוהה אבל בכלל לא עובד מאחורה ובכלל עם גב קעור.-העבודה של סוס על המתג בעצם באה זמה שהוא דוחף מאחורה -וכל התנועה עוברת מהחורה קדימה- מהרגליים לגב-לצוואר-לפה של הסוס-שהרוכב במרכז הנארגיה מחבר את הכל. שיטת הרולקור בעצם עובדת הפוך-מהקדימה לאחורה.יש הטוענים שבזה שרוכבים את הסוס כ"כ נמוך ועמוק זה לוקח לסוס את הגאווה שלו ואת החוזק שלו.
הארכת צוואר-הארכת צוואר זה משהו שהתפתח בשנים האחרונות והתברר להיות כדבר מאוד חיוני לסוס מבחינה פיזית ומבחינה מנטלית.ברולקור לא עושים הארכת צוואר או מתיחת צוואר,עושיםמתיחה בליסטית. מתיחה בליסטית זה מתי שהסוס נמצא במסגרת העמוקה והנמוכה ולוקחים את הראש בקיצוניות מאוד מופרזת לאחד הצדדים.פיזיותרפיסטים רבים מתריעים בקשר למתיחות הבליסטיות -זה דבר מסוכן מאוד ועלול לפגוע בסוס. כל החמור שכתוב פה זה חומר מתוך אתר שנסגר-עקב תביעה של אנקי וסטף בשימוש לא טוב של החומר או משו כזה,בכל מקרה-יש לאביבה חוברת שלמה עם מלא חומר ולקחתי את זה ממנה כדי לכתוב לכם את זה פה.אני אעלה תמונות אבל הם קטנות כי האתר סגור אז זה מהדף חיפוש תמונות של גוגל.בכל מקרה, אני רוצה שיהיה פה דיון על רמה ונסיון באמת למצוא את הצדדים הטובים והרעים של זה,ומה בעצם אתם חושבים על השיטה ואם היא באמת מתאימה לכל סוס? והאם באמת כל רוכב שהוא לא במקרה הרוכב הכי טוב בעולם כמו אנקי יכול להשתמש בשיטה הזאת?מתברר שבאירופה ובארצות הברית נוצר רעש מאוד גדול שהתפרסם החומר באתר,מפני שקצת לפני שזה התפרסם באתר הזה(אני אצרך אותו בסוף אפילו שהוא סגור כבר)ההתאחדות העולמית פירסמה כנראה איזשהו מאמר על זה שהסוס צריך להיות שמח בעבודה-והרולקור כנראה נוגד את זה מאוד.בכל מקרה, דברו אליי בפרחים אהובי...!! מתיחה בליסטית

Blue Eyessss

New member
תמונת מצב של הצוואר../images/Emo47.gif

...של הסוס ברולקור-מבנה ה-S הקו הירוק-מבנה השרירים בכיפוף מוגזם-והרבה לחץ מופעל על הקטע העליון של הצוואר של הסוס. והקו הסגול זה הצורת S המאוד לא טיבעית שהעצמות של הסוס נמצאות בו בעבודה מהסוג הזה-מאוד לא טיבעי לסוס.

Blue Eyessss

New member
השוואה../images/Emo47.gif

בין מצבו הטבעי של הסוס בטבע,לבין הרולקור *סוס במצבו הטבעי אוכל דשא,ראש למטה וקדימה*

Blue Eyessss

New member
בתמונה מוחשית../images/Emo47.gif

www.kahlin.net/noir/ dressyr/rollkur/why_not.php חלק מהאתר שנסגר או תחת שיפוצים.

mindeffect

New member
../images/Emo4.gifבאמת שאני דיי "מפחד" לענות כי

אני לא איזה דרסג'ניקית או משו כזה...ואני לא ממש יודעת את כל זה ממש טוב...אבל כמה דברים.. לפי התמונות ניראה שהסוס כן עובדת מאחורה..אבל זה ממש לא משנה את העובדת שהוא לא עושה את זה בדרך הטיבעית שלו..ושהוא עושה את זה בצורה שאפילו יכולה לפגוע בו...לפי דעתי צריך לעבוד בדרך הקאסית..אפילו אם הסוס מפחד או משו...כי אין מה לעשות..זאת חיה..ואתה לא יכול להכריח אותה לעבוד...וגם אם כה..אז התוצאות לא יהיו טובות בסופ..
פפ..אני לא יודעת מה בדיוק אני מנסה להגיד פה..אבל..אני נגד השיטה הזאת..זה ניראה כואב אפילו..פפ...אבל אם עדיין עושים את זה ברמה עולמית..אז מי אני שיגיד מה טוב ומה לא?!
נטע...מה דעתך?!..(אם לא רשמת עד עכשיו שהגבתי)

cooling gel

New member
מעט יכולים לנצל שיטה כזאת ...

אני חושבת שהרבה רוכבים מכניסים את הסוסים שלהם למסגרת עמוקה מדי כי זו דרך כ"כ פשוטה לפתור את הבעיה- קצת כח בידים והראש של הסוס למטה. באוברבנד. כבר מתחילת השיעור- בלי אפילו לחשוב על מתיחה- וממה שלימדו אותי זה חלק מאוד חשוב בעבודה. אבל מן הסתם אם מתחרה ברמה בינלאומית (שהרבה לומדים ממנה ומהניסיון שלה) עובדת ככה, אז יכול להיות שהרבה אנשים רואים בזה לגיטימציה לעבודה כזאת... ובקשר למתיחה בליסטית- אין לי מושג בפיזיותרפיה, אבל אם מכופפים לסוס את הצוואר בהדרגתיות עד שהוא יכול לגעת עם הפה ברגל של הרוכב (רק בעמידה) הוא ממשיך את העבודה עם הרבה יותר גמישות בכל התנועה. המתיחה הזאת ממש לא מחליפה את הארכת הצוואר- אלא מכניסה לו גמישות! כנראה שאצל אנקי זה עובד כי היא מסוגלת להוציא מהסוס כ"כ הרבה, אבל רוכבים אחרים- שהעזרים אצלם לא מדויקים ואין להם שליטה מוחלטת על הרכיבה, לא משיגים את אותה התוצאה...

cooling gel

New member
קוקושקה גם לך!

גם אני אוהבת אותך המון המון. נכון שהשם שלי מתאים?

../images/Emo47.gifטוב....................

קודם כל לילה טוב לכל המסכנים חסרי החיים שגולשים בשעה כזאת.... כאילו מה? אין לכם חברים? לקחו לי כמה שנים להירשם לפורום (בטח בגלל שמאוחר או בגלל שיש לי חברים) אניווי, אני מכיר את השיטה. לדעתי לא נכונה, ובטוח שהיא לא נעימה... הדרסז'ניקים בינינו (2 לפחות יש פה) יודעים שאחת הרוכבות המובילות בארץ נראית משתמשת בטריק הזה שוב ושוב... (בטח הייתם רוצים לדעת על מי אני מדבר). עד כמה שידוע לי, לא ניתן להגיע לתוצאות מושלמות עם דרך עבודה כזו למרות שאנקי הוכיחה אחרת. אפטר אולל בדרסז' שואפים לעבודה הרמונית וזורמת עם הסוסים, דבר שלא ממש מתקיים כאן... חוץ מזה, אין סיבה שהסוס יפחד כשהוא עובד ומרוכז ברוכב ואם בכל זאת אז במקום להמציא שיטת רכיבה, בעלה היה צריך להמציא את המגינים האלה ששמים לעינים של סוסי המרכבות והמרוצים (אתם יודעים הדברים הצבעוניים שמקטינים את שדה הראייה) לילה טוב..... (מקווה שעיצבנתי כמה אנשים! דרך אגב איפה שי???)

לודמיר

New member
עצבנת גם עצבנת!

אפחד לא מכריח אותך להירשם לפורום! אולי זה שאנחנו באמת נכנסים לפה רק מראה כמה שאנחנו מתעניינים ואוהבים את הספורט ומראה כמה שאת חשה ת'צמך ולאא שמה זין (סליחה על המילה) על הספורט. עם כזאת גישה, הדעה שלך לא מעניינת אותנו! רדי רדי מהעץ שלך!! (חחח... ערסית שכמותי =])

Blue Eyessss

New member
פףף../images/Emo47.gif

אני מבקשת לשמור על שפה יפה וההימור שלי שזה זה בן בכלל לפי הפרטים שלו וכל אחד זכותו להגיד את מה שהוא רוצה כל עוד הוא לא מקלל ואת מתייחסת לתפל ולא לעיקר בהודעה שלו. הוא הביע גם דעה בקשר לשרשור,תתייחסי לזה במקום להתעצבן על זה שהוא משחק אותה שיש לו חברים

../images/Emo68.gifבלונדה..

אני לא מבין אם לא התייחסת לדעה שלי כי אין לך מושג ברכיבה ועל מה מדובר, או שזה בגלל שאין לך חברים בכל מקרה כדאי שתירגעי..... אנחנו לא רוצים לגרום לנטע למחוק כאן כל מיני הודעות (למשל "לודמיר") וחוץ מזה אני יודע (קלטת זה בן) איפה התא של רולי.... " בוקר טוב עולם, מה שלום כולם??? אני יורד מהפסים..."

למעלה