"Rollkur"

H a R a Z y

New member
תזכיר לי באיזה שעה אתה רשמת תהודעה?

אם אני לא טועה.. ואל תדאג אני לא טועה.. יצאת טמבל כי גם אתה רשמת את ההודעה בשעה כזאת מה שאומר שגם אתה מסכן וחסר חיים... למה לקח לך רק כמה שנים ולא הרבה שנים? אסור לקלל אבל לא אכפת לי... כי אתה יודע בדיוק כמוני כמה אתה אפס פחדן ושלא יודעים מי אתה וכולי וכולי... תעשה טובה.. תחסוך מאיתנו...

Blue Eyessss

New member
אוקיי...../images/Emo47.gif

אין לי דעה מגובשת לזה לגמרי... העובדות בשטח אומרות שאנקי מצליחה,ושהנאשים שמנסים לעשות את השיטה הזאת בארץ קצת פחות...תראה השיטה הזאת לא מתאימה לכל רוכב ולכל סוס,ואני מאמאינה שמשתמשים בשיטה בצורה לא נכונה. פיזית יש לזה השפעות לא טובות על הסוסים...לפי הפיזיותרפיסטים, ולפי כל הוטרינרים וכל זה...אבל כל העינין מאוד מאוד מבלבל. השיטה לגמרי נוגדת את כל העינין של הדרסז' הקלאסי ואת הרעיון שהסוס צריך לעבוד כמה שיותר טבעי וכמה שיותר שמח בעבודה...זה מעורר אצלי קצת התנגדות...אבל שוב-אני לא רוכבת ברמה גבוהה-אבל מה שכן אני יודעת ששיטה כזאת בחיים לא הייתה עובדת עם קורונה-היא הייתה מתחרפנת מהכמות לחץ שזה מפעיל עליה... בגדול לסיכום של עינין אני די נגד השיטה הזאת.

aloniguy

New member
וואלה מסכים איתך לגמרי...

ובאמת כמו שאמרו למעלה, הרבה רוכבים בארץ מנסים לרכב באותה שיטה, (או שלא מנסים וזה פשוט יוצא) עם קצת ניסורים וקצת כוח הסוס נכנע ומוריד את הראש למטה... כמובן מהצד זה נראה טוב ויפה אבל בעצם אין שם כלום, זה סתם סוס שמוריד את הראש.... ובאמת בשביל לרכב בשיטה הזאת בדרך "נכונה" צריך רוכב שדבר ראשון יהיה עם המון המון ניסיון! ודבר שני עם המון המון רגש.... אבל גם לסיכומו של עיניין אני לא בעד השיטה...

Blue Eyessss

New member
אותו ראש או לא אותו ראש!?../images/Emo47.gif

=) ואני מניחה שהרוב בארץ לא ממש מנסים וזה יוצא ככה... ניסורים ניסורים היה כבר דיון מאוד לא נעים על זה בפורום בקשר ללכת על המתג וזה פף

fliperit

New member
בלי להיות רוכבת אינגליש בכלל

לפי התמונות נראה שהסוס כלכך צריך להתאמץ להיות בתנוחה הזאת ושזה ממש לא נוח לו. לדעתי זה גם לא נראה יפה... אבל מצד שני....אני בכל זאת ווסטרנית ולפי דעתי צריך לעבוד עם חופש מלא...אז אולי אני טועה פה...

S H I L G I

New member
אני חושבת ש..

כאילו היו לי התלבטויות קצת על מה לענות.. אבל סה"כ התשובה שלי די פשוטה-כל עוד העבודה נכונה, בריאה, הסוס [והרוכב..] נהנה-הכל סבבה. אבל במה שהראית לנו, הסוס לא הולך לפי דרך נכונה [עובדה-במתיחה בליסטית הפזיותרפיסטים התנגדו]..בקשר לנהנה..אי אפשר כ"כ לדעת כי זה מתמונות ואי אפשר לראות אם הוא מחייך או לא.. בקיצור סיבכתי קצת..אני נגד זה...ובצדק עשו על זה הרבה רעש כי זה קיצור דרכים ואנקי יכלה פשוט לטפל לו בפוביות בלי להתחשב בתחרויות [למשל פעם אחת לא להתחרות עליו ולהתחרות על סוס אחר] כאילו תמיד יש אופציות..

וואו..

בתמונות זה באמת נראה רע.. והסוס נראה סובל, לויודעת אם סובל אבל הוא לא נראה בתנוחה ה"טבעית" והנעימה בכלל לפי מה שהבנתי לשיטת אנקי יש כל מיני שימושים למשל לחזק לסוס את הגב (נטקה את מבינה בקשר למה אני מדברת) ככה שאם רוכב מיומן שעושה את זה נכון ישתמש בשיטה הזאת בשביל לנסות לסדר איזה בעיה שיש בסוס שלו זה יכול להיות כן לטובה.. העיניין זה איך מוציאים את זה מהסוס כי זאת לא חוכמה לחנוק את הסוס עם קצת כח בידיים..צריך רוכב מאוד מיומן.

Blue Eyessss

New member
פףףף../images/Emo47.gif

לדעתי יש שיטות הרבה יותר נעימות ופחות מלחיצות לחזק לסוס ת'גב... במיוחד לסוס לחוץ... אבל זה כבר דיון שונה לגמרי.

זה באמת דיון אחר לגמרי

אבל בכל מקרה מאמן בעל נסיון כזה גדול יודע מה הוא עושה כשהוא בוחר את השיטה הזאת..

Ontario R Z Y H

New member
אוקיי

תראי גמאני רוכבת את הסוס במסגרת נמוכה... כי זה מותח את הגב ומשחרר אותו... ואחרי עבודה של מסגרת נמוכה, ואפילו נמוכה כמו שאנקי מראה על בונפייר, יותר קל להרים את הסוס כי הגב שלו כבר משוחרר, וזה גורם לסוס להישאר במסגרת יותר אה... קבועה..(אני מניחה שאת זה את יודעת* ואני יודעת על הרבה מאוד רוכבים, (מנסיון כשנסעתי לקנות סוס בהולנד) ראיתי המון רוכבים שרכבו את הסוס במסגרת נמוכה מאוד, זה עוזר וזה טוב, אנקי אולי רוכבת את הסוס ככה בחימום וזה בסדר, ועובדה שכנראה בזכות זה הולך לה מעולה עם בונפייר במבחנים ושם הוא לא במסגרת כזאת אלה גבוהה כמו שצריך. לא כל סוס צריך את זה, אבל מנסיון של סוס פחדן מוות (אהם*אונטריו*אהם) זה טוב מאוד וזה עוזר בטירוף! אומרים שכשהסוס מאריך את הצוואר למטה (נחשב גם כמסגרת נמוכה) הדם זורם יותר טוב וזה מרגיע את הסוס וזה עובד! זה בדוק!! גם הרוכב שהוא לא הכי טוב בעולם יכול לרכב את הסוס ככה ואולי אם היו מלמדים מההתחלה לרכב את הסוס ככה (בבסיס הדראסז') זה היה פוטר הרבה בעיות. כי תחשבו על ילד שהוא לא רוכב 10... רוכב די מתחיל כזה... אם הסוס שלו קצת פחדן, והוא לומד לרכב את הסוס יותר נמוך מהנורמה, ואז כשהוא רוכב יותר טוב, יהיה לו יותר קל לשחק עם זה, כי להרים סוס ממסגרת נמוך למסגרת אמצעית ולמסגרת גבוהה לא כל כך קשה, וזה יותר קל כשיודעים לעבוד עם מסגרת נמוכה. והקטע אם הסוס השמח... זה לפי דעתי צריך לנבוע מהרוכב, שהרוכב יהיה שמח, והסוס גם יהיה!! אגב אנקי! אתמול גיליתי שאונטריו שלי קרוב משפחה של סוס שלה שקוראים לו קראק סי (Krack C)!! סבא של אונטריו לאקי בוי (Lucky Boy) הוא גם סבא רבא של קראק סי!!! כבוד משפחתי!!! יש לנו יחוס לאנקי!!! יאאאא ויש בניהם (קראק סי ואונטריו) דמיון!! הם די דומים!

Blue Eyessss

New member
חח באמת כבוד../images/Emo47.gif

בכל מקרה,יש משהו במה שאת אומרת כי זה הכל עיניין של קדמה-למשל פעם השיטה המקובלת לרכב סוס היה לתקוע לה את הראש בין הרגליים הקדמיות כי חשבו שככה זה נכון.ופעם היו קופצים בשיטה שונה והישיבת קפיצות הייתה שונה-ועבודה ברכיבה זה באמת משו שמתפתח עם השנים ויכול להיות שבעוד כמה שנים מהיום יגלו שזאת באמת שיטה נכונה וטובה לסוס.אבל.בכל זאת אי אפשר להתעלם מהלחץ הפיזי העצום שזה מפעיל על הסוס,והעובדה היא שבמבחני דרסז' לא רוצים לראות את הסוס במתיחות בליסטיות,רוצים לראות אותו במסגרת נכונה וקבועה של Poll the highest point... ויש הבדל מאוד גדול בין שיטת הרולקור לבין מסגרת נמוכה ועמוקה, מסגרת נמוכה ועמוקה זה בסדר לדעתי כל עוד הסוס לא מתרגל להיות ככה. אני יודעת שהסוסה שלי הגיעה אליי היא הייתה בנויה לגמרי לא נכון וכל השרירים שלה בצוואר היו הפוכים לגמרי!והגב של היה חלש...ולדעתי זה מה שמראה שהשיטה הזאת לא טובה לכל סוס ויש סוסים שלא יכולים לעמוד בלחץ הזה פיזית ונפשית(!) אז אני מניחה שצריך להתאים את עצמך ואת הסוס שלך לשיטה הזאת ולדעת להשתמש בזה נכון

aloniguy

New member
נכון אבל תסכימי איתי

שיש הבדל בין מסגרת נמוכה רגילה לבין מסגרת נמוכה כמו שאנקי רוכבת.... במסגרת נמוכה רגילה האף של הסוס קצת מוביל או ב90 מעלות.... במסגרת נמוכה כמו שמראים בתמונות של אנקי המסגרת הרבה הרבה יותר עמוקה..

חייבת להגיב

אני חדשה כאן והגעתי מאוקלהומה. שלום לכולם!ראיתי את השרשור וההודעות והייתי פשות חייבת להגיב!!!!!כמו שכבר אמרתי אני הגעתי מאוקלהומה ושם רכבתי לפי השיטה שאת מתארים. בכלל קראנו לזה "Alien" ובעברית- "אייליאן" . אני אישית לא אהבתי את זה במיוחד, הסוס שנא את זה וזה מאוד הפריע לו, וזה גרם לאי שקט שלו ולתזוזות הלא נכונות. אחרי זמן מה שרכבתי עם זה ביקשתי שיורידו לו את זה והמשכתי רגיל. ונכון שזאת שיטה לגמרי שונה, אני מסכימה.אז מכוון שזה היה לי מאוד דחוף להגיד אני מצטערת, קוראים לי ליאור, אני בת 14 ואני רוכבת western.תודה ואני מקווה שיהיה לי השתלוות נעימה!!

O k l a h o m a

New member
מה זה????

אני לא כתבתי את זה!!!!!! הטקסט שלנו התבלבל!!!! אני לא ליאורוש ה100ממת!!!!! איזה קטע!!!! רק שתדעו, אני החדשה שהגעתי מאוקלהומה.. (זה לא ברור?!) חחח.... טוב...

גילי 13

New member
נו באמת...

ניסיון יפה.. אבל היית צריכה להתאמץ קצת יותר כדי שלא יגלו שאתן אותה אחת, לא נורא פעם הבאה אולי תצליחי...

fliperit

New member
חחח מה הקטע????

מה נסגר איתך????? לא אמרת שרכבת ווסטרן? אז איך בדיוק השתמשת בשיטה הזאת? זאת ממש ממש ממש לא שיטה של ווסטרן!!!!!! אולי יש לך עוד גילויים שאת צרכיה לעשות?

למעלה