Blue Eyessss
New member
"Rollkur"../images/Emo47.gif
אוקיי הדיון הזה בעיקר לדרסזנ'יקים שבנינו,אבל גם הג'אמפרים מוזמנים לקרוא ולהשתתף ולהביע דעה,כי לדעתי זה נושא מאוד מעניין ומאוד חשוב.
רולקור זאת שיטה שהומצאה ע"י בעלה של אנקי וואן גרונסוון(זוכת האולימפיאדה באתונה ברכיבה אומנותית)ששמו -Sjef Janssen. השיטה בעצם אומרת שצריך לרכב את הסוסמאוד עמוק.במקור,לפי המקורות-סטף(נגיד שקוראים לו ככה כי אין לי מושג איך לתרגם ת'שם שלו) המציא את השיטה הזאת בגלל שהסוס של אנקי בונפייר היה סוס מאוד מאוד מוכשר(!) ועם זאת גם סוס מאוד מאוד מאודדדד פחדן,וכפי שידוע לכם-אנקי היא ברמה עולמית-מה שאומר שהיא משתתפת בתחרויות גדולות ברמות מאוד גבוהות-מה שאומר -קהל גדול- הרבה רעש-וסוס פחדן.עכשיו השיטה הזאת בעצם אומרת שהסוס הולך מאוד מאוד עמוק ובעצם הוא עושה את זה בלי לקער את הגב, כמובן שהסוס של אנקי התמודד עם השיטת חימום הזאת מאוד טוב-לא הייתה לו שום הזדמנות להסתכל לצדדים או להבהל וככה אנקי הצליחה להוציא ממנו את המקסימום.
לשיטה הזאת יש מתנגדים רבים.חלקם אומרים שזה נוגד את כל התיאוריה של הדרסז' בקלאסי,יש כאלה שאומרים שזה מאוד לא בריא לסוס בגלל שהסוס בעצם שובר את הלמעלה של הצוואר בתנועה כזאת,יש האורמים שזה לא בריא כי זה שימוש מאוד מאוד אינטנסבי של כל המפרקים בכל הגוף ובעיקר בגב ובצוואר. יש הטוענים שהשיטה הזאת בכלל לא מביאה לתוצאות,זה בעצם לקבל סוס עגול וגבוהה אבל בכלל לא עובד מאחורה ובכלל עם גב קעור.-העבודה של סוס על המתג בעצם באה זמה שהוא דוחף מאחורה -וכל התנועה עוברת מהחורה קדימה- מהרגליים לגב-לצוואר-לפה של הסוס-שהרוכב במרכז הנארגיה מחבר את הכל. שיטת הרולקור בעצם עובדת הפוך-מהקדימה לאחורה.יש הטוענים שבזה שרוכבים את הסוס כ"כ נמוך ועמוק זה לוקח לסוס את הגאווה שלו ואת החוזק שלו.
הארכת צוואר-הארכת צוואר זה משהו שהתפתח בשנים האחרונות והתברר להיות כדבר מאוד חיוני לסוס מבחינה פיזית ומבחינה מנטלית.ברולקור לא עושים הארכת צוואר או מתיחת צוואר,עושיםמתיחה בליסטית. מתיחה בליסטית זה מתי שהסוס נמצא במסגרת העמוקה והנמוכה ולוקחים את הראש בקיצוניות מאוד מופרזת לאחד הצדדים.פיזיותרפיסטים רבים מתריעים בקשר למתיחות הבליסטיות -זה דבר מסוכן מאוד ועלול לפגוע בסוס. כל החמור שכתוב פה זה חומר מתוך אתר שנסגר-עקב תביעה של אנקי וסטף בשימוש לא טוב של החומר או משו כזה,בכל מקרה-יש לאביבה חוברת שלמה עם מלא חומר ולקחתי את זה ממנה כדי לכתוב לכם את זה פה.אני אעלה תמונות אבל הם קטנות כי האתר סגור אז זה מהדף חיפוש תמונות של גוגל.בכל מקרה, אני רוצה שיהיה פה דיון על רמה ונסיון באמת למצוא את הצדדים הטובים והרעים של זה,ומה בעצם אתם חושבים על השיטה ואם היא באמת מתאימה לכל סוס? והאם באמת כל רוכב שהוא לא במקרה הרוכב הכי טוב בעולם כמו אנקי יכול להשתמש בשיטה הזאת?מתברר שבאירופה ובארצות הברית נוצר רעש מאוד גדול שהתפרסם החומר באתר,מפני שקצת לפני שזה התפרסם באתר הזה(אני אצרך אותו בסוף אפילו שהוא סגור כבר)ההתאחדות העולמית פירסמה כנראה איזשהו מאמר על זה שהסוס צריך להיות שמח בעבודה-והרולקור כנראה נוגד את זה מאוד.בכל מקרה, דברו אליי בפרחים אהובי...!! מתיחה בליסטית
אוקיי הדיון הזה בעיקר לדרסזנ'יקים שבנינו,אבל גם הג'אמפרים מוזמנים לקרוא ולהשתתף ולהביע דעה,כי לדעתי זה נושא מאוד מעניין ומאוד חשוב.