never say never

../images/Emo97.gifnever say never

באיזו אוניברסיטה/מכללה לעולם לא הייתם מסוגלים ללמוד ומדוע
אני לא הייתי מסוגלת באוניברסיטת ת"א, רק בגלל שזה ענקי כל כך ואתה רק מספר אחד מתוך כל השאר. אצלנו בסמינר זה כיתות פדגוגיות שלומדים כמעט הכל ביחד, המרצים מכירים אותך באופן אישי ונותנים יחס אישי.

maverick 42

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

דבר ראשון - ידעתי ש SpyKid תגיד את זה
(I know you babe) דבר שני - ואני בטוח שאצל SpyKid זה אותו דבר (תקני אותי אם אני טועה) - זה לא כי אני לא מסוגל ללמוד יהדות. אלא כי אני מתנגד לכל הקונספט באופן עקרוני. דת נהיה דבר כל כך טאבו במדינה שלנו, שבא לי להקיא מזה. כשאני אומר לאנשים שאני לא מתכנן לעשות ברית מילה לילד שלי, אני חוטף תגובות מזועזעות. למה? כי אני לא מתכנן לבצע מום בילד שלי מתוך אקט דתי נטו? רסמי - אני לא יכול להבין אנשים שמלים את הילדים שלהם אם הם לא מאמינים באלוהים. זאת כבר פשוט צביעות וחוסר עמוד שדרה. ואל תגידו לי מוסכמות חברתית, כי את זה כבר אמרו על דברים הרבה יותר גרועים (פעם זאת הייתה גם מוסכמה חברתית שנשים לא מצביעות, או ש"חוסך שבטו שונא בנו" ויש עוד מלא, רק אין לי כוח לחשוב עכשיו, אני עייף...)

XMankoX

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

TheBigBrother

New member
למה כבר אפשר לצפות

מסטודנטים למדעים מדויקים/מדעי מחשב וכ"ו?

SpyKid

New member
אני דווקא חושבת שצריך לחשוב בצורה

לוגית תמיד. לעיתים קרובות אני מבחינה בקשיים שנוצרים כתוצאה מכך שאנשים לא חושבים בצורה לוגית (אפילו בענייני יום-יום פעוטים).

unholy

New member
ומה עם כל ההשלכות

הרפואיות שבחוסר המילה של ילדך? כע...רוב העולם לא נימול...אבל להוריד לבן'שך חלק מהחבריקו לפי מיטב הבנתי נעשה בעיקר (כלומר המקור שלו) משיקולים רפואיים!

maverick 42

New member
אילו השלכות רפואיות?

על סמך מה אתה מבסס את חשיבתך כי יש השלכות רפואיות חיוביות? כי זה מה שאמרו לך מאז שנולדת? אם לא היו בני אדם שהיו מוכנים לפקפק במה שטחנו להם במוח מגיל אפס (העולם שטוח, אלוהים שולט בהכול, נשים הן נחותות, מוצא האדם מעפר), אז היינו עדיין מקריבים בתולות בהרי געש. תן לי בבקשה שם של איבר אחר בגוף שיש לחתוך חלק חי ממנו כיתרון רפואי. תוספתן לא נחשב, כי אותו מוציאים רק כשיש דלקת, ואות כנ"ל לגבי שקדים. אני לא מדבר על חלק בגוף שהוא דלקתי. אני מדבר על איבר שמורידים כדי שיהיה "יותר אסתטי ונקי"... מה אם היה נהוג לכרות לכולם את הזרתות, כי 4 אצבעות בכל יד היה נחשב יותר "מושלם"? ולגבי הנאה מינית - אדם שנימול מגיל צעיר לא יכול לדעת מה הוא מפסיד, אך עדויות של אנשים שעברו מילה בגיל מבוגר (ואין הרבה כאלה), מצביעות כי חלה ירידה בהנאה המינית. האם זה נובע נטו מסיבה פיזית (אובדן תאי עצבים) או מסיבה פסיכולוגית (ירידה בבטחון העצמי) - אך בניגוד לאנשים נטולי אמות מוסר מדעיות - אני לא מניח ישר שזה נובע מהסיבה הפיזית. אך בכל אופן, העדות מצביעה כי איכות המין נפגמת. ולגי העובדה ש"שכולם עושים את זה" - תעשה לי טובה. אם הבן שלי יחליט שהוא רוצה לעשות ברית מילה כי הוא מרגיש לא שייך, דבר ראשון, אני אנסה להסביר לו על קבלה עצמית ולשים פחות על אחרים. אך אני מודע לכך שקשה להגיע להבנות כאלו בגיל צעיר, וכל דבר הוא סוף העולם, אז אני לא אעמוד בדרכו אם הוא ירצה לבצע בעצמו מום מתוך בחירה. כמו שאני לא אעצור אותו מגיל מסוים אם הוא ירצה לעשות עגיל, או קעקוע או כל דבר אחר. כל עוד הוא לא פוגע בעצמו, ולא פוגע באחרים, שיעשה מה שהוא רוצה. ועוד דבר - גם "רוב העולם" מאמין שהגבר הראשון נוצר מעפר, והאישה נוצרה מהצלע שלו (או כל סיפור הזוי אחר, שאינו מבוסס על עובדה מדעית אחת, רק על זה שהסיפור כתוב בספר ממש ממש ישן). אני מעדיף שלא.

unholy

New member
קודם כל

קצת מקומם אותי שאנשים קוראים מה שהם רוצים ולא את מה שכתוב. קרא את ההודעה שלי ותראה שכל החצי השני לא רלוונטי כי לא אמרתי שום דבר שכזה בכלל. שנית,http://www.gozalim.co.il/Htmlpage/bpregnancyc.asp?nam=1 חוצמזה, אני חושב שזה מאוד אידילי לנסות להסביר לילד צעיר (שלא בהכרח תופס את העולם כמו שהוא...אבל אולי!) לשים זין על העולם וזה...כשאתה בגן אתה רוצה להיות מקובל ואהוב וכשאתה שונה מכולם וצוחקים עליך...לא בהכרח בא לך להיות הזה ששם זין על כולם, אלא בעיקר הזה שלא צוחקים עליו!

SpyKid

New member
אבל אם הזמן מבינים

שאותם ילדים שצוחקים על מי שקצת שונה מהם במשהו לא שווים התייחסות, ובוודאי שלא שווים שינוי בעצמך שאינו נראה לך הגיוני. ילדים (ולמרבה הצער, לא רק הם) תמיד יכולים למצוא משהו מוזר\שונה בבן-אדם ולצחוק עליו בגלל זה, זה לא אומר שדבר כמו ברית מילה ישנה את זה, והרי אי אפשר להמשיך ולשנות בעצמך כל דבר שנראה לחברה יוצא דופן. בנוסף, החברה מתפתחת ויותר ויותר אנשים בוחרים לא לעשות ברית מילה לילדים שלהם - כך שלדעתי עם הזמן זה יהפוך לפחות מקובל או טריוויאלי, ולהיות לא נימול לא ייתפס ע"י החברה כמשהו מאוד מוזר.

זכוכיות

New member
למזלינו, אף אחד בגן

או בבית הספר, לא אמור לדעת אם הוא נימול או לא נימול. רובינו יוצאים מהבית לבושים. בצבא הוא כבר אדם בוגר והוא יכול לבחור בעצמו האם "להשתלב" בעזרת אנשי רפואה מקצועיים ובטוחים, או לא.

unholy

New member
אה יענו

אפעם לא קורה שילדים קטנים מורידים ת'מכנסיים או משווים גדלים או סתם לא מבינים לחלוטין את ה"חשיבות" שבלהשאר לבוש... לא נולדים עם טאבו שעירום זה חובה בציבור...ויש ילדים שלא בהכרח "הולכים" לפי זה...

uri80

New member
על סמך מה אתה קובע בפסקנות כזו

שחלה ירידה בהנאה? יש לך מחקרים להראות שעליהם אתה מסתמך או רק על חוות דעתך האישית? (לא מדבר על אתרים שמצטטים מחקרים למיניהם ובו כל צד משכתב את הכתוב לפי מה שהוא חושב שנכון. מדבר על הפניה למחקר עצמו - כזה שפורסם בכתב עת רציני). הייתי שמח אם המנהג הזה לא היה שכיח כל כך אבל כל עוד אני חי כאן, נראה לי שלילדים שלי יהיה קל ופשוט הרבה יותר אם כן אערוך להם ברית. וכן, זה נכון שלא צריך להיות חשוב כל כך מה הסביבה אומרת, אבל קל לנו להגיד זאת כשאנו מבוגרים והאישיות כבר מעוצבת ובוגרת. לילד קטן זה הרבה יותר קשה.

SpyKid

New member
אכן, גם אצלי זה אותו עקרון.

אין לי התנגדות לקיום דת באופן עקרוני, אני תומכת בחופש - כפי שזכותם של הדתיים לעסוק בדת, כך זכותי לא לעסוק בדת ולא ללמוד על זה מעבר למה שמעניין אותי.

אף אחד לא מחייב אותך לעשות ברית מילה

לילד שלך , וגם אני מאמין בחופש ושכל אחד יעשה את מה שטוב לו . אך תחשוב גם על הילד , איך הוא ירגיש נניח בצבא כשכולם לידו יהיו נימולים והוא לא... לגבי הלימודי יהדות (אני גם לומד בבר אילן) , האמת היא שיש דווקא דברים מעניינים , ונכון שזה קצת מציק שאתה צריך ללמוד בנוסף למקצוע שאתה לומד , עוד דברים שלא קשורים , אבל תאמין לי... זה הדבר האחרון שמפריע לי באוניברסיטה המעצבנת הזאת.

את מדברת על הקורסים של היהדות??

אני הייתי השנה ב3 קורסים , ולא חייבו שום דבר . היו בנות שבאו בלבוש לא הכי צנוע שבעולם , ולא אמרו להם כלום. אם זאת , שמעתי על מרצים מסוימים שכן מקפידים על זה , למשל אוסרים על בנות לבוא עם גופיות וכ'ו. אני מניח שבסופו של דבר הכל תלוי במרצה .

למעלה