עדיין בדיון...

Rus Almighty

New member
מי אמר...

שלא היו בימי בינים בעיות של התפוצצות אוכלוסין? בתקובפת ימי הביניים היו מגוון התפרצויות של מגפות אשר נובעות כתוצאה של צפיפות יתר (התפוצצות אוכלוסין , צפיפות מעל למה שהמצב אפשר). אם עכשיו האוכלוסיה הרבה יותר גדולה זאת לא אומרת שיש לנו יותר בעיות של התפוצצות אוכלוסין!! ואני לא רואה את האסון בהרס הטבע כל עוד זה לא פוגע באדם.

רענן2

New member
תשמע

אתה לא רואה את האסון בהרס הטבע?
אתה בטוח שאנחנו כל כך חכמים ויודעים הכל?
שאנחנו יכולים להרוס כל מה שבא לנו כדי להעלות קצת את רמת החיים בעולם המערבי?
שאנחנו מסוגלים לדעת איך החורבן שאנחנו מביאים על מיליוני מינים ביולוגיים ועל האטמוספירה ישפיע עלינו?
אתה קראת את כל המאמר, דרך אגב? בכל אופן, קצת צניעות וכבוד לטבע שהיה כאן הרבה לפנינו לא יזיקו, לך באופן אישי ולמין האנושי באופן כללי.

לא טעינו. התפתחנו (תגובה לכה טמיר)

המדע הוא תוצאה "אבולוציונית" (ממטיקה) של שנים הרבה ורעיונות המונחים זה על גבי זה - מגובים בניסויים המתאימים כמובן. הרעיון שלך מצוין... לאסוף קבוצה של מחוננים שחשיבתם לא קובעה (נוגעה) ברעיונות שנראים ונשמעים מצוין. אבל אתה שוכח שחברי הקבוצה כבר נוגעו בתבניות חשיבה מסוימות. תבניות שהועברו על ידי הוריהם מוריהם ושאר סביבתם, תבניות שנקבעו בתוך השפה שמעצבת עבורם את העולם החיצוני והפנימי. אתה יכול לנסות לאסוף קבוצת עוללים, לבודד אותה מהשפעות סביבתיות ולחכות ולראות מה יקרה. קרוב לודאי שהדבר הראשון שיקרה תהיה קבוצת חיילי מארינס שתפרוץ לקמפוס החדש שלך - בשם השוטר הגלובלי - ותנסה להציל את התינוקות האומללים מהגורל שגזרת עליהם. אם לשוטר הגלובלי לא יהיה אינטרס כלכלי רלוונטי, יכול להיות שהניסוי שלך ימשיך. עדיין הניסוי יושפע מתבניות השפה הגנטיות של הסטודנטים החדשים, כלומר גם אם יצליחו העוללים או צאצאיהם לפתח שפה חדשה, תהיה השפה החדשה במסגרות הגנטיות של השפה האנושית האפשרית. אתה יכול ללכת עוד כמה צעדים אחורה ולבטל את ההתפתחות הגנטית הנוכחית, למשל להכניס לתוך צנצנת חומרים אורגנים, לתבל בניצוצות חשמליים ולחכות בסבלנות לתפישה חדשה של המציאות שתזחל מתוך הצנצנת ותצליח להסביר לך למה היא מתכוונת. אני טוען, שאם תיקח את האדם צעד אבולוציוני אחד אחורה, רוב הסיכויים שתקבל תוך פרק זמן שוב פעם אדם, ולא למשל נמר. מבין? בקיצור, למרות המגבלות, אני מסכים איתך. ולערך המוסף - באחד הסיפורים של אסימוב, מחוברים רוב ילדי העולם למכונה שמקנה להם כושר מקצועי מושלם בתחום המתאים להם ביותר (כמו ללמוד קונג פו במטריקס). הילדים שלהם הפוטנציאל לחדש משהו בידע האנושי, לומדים בדרך הקשה - החל באלף-בית ודרך גימל ודלת וכן הלאה. סתם כי זה נראה לי רלוונטי.

2_be

New member
שירשרתי אותך../images/Emo13.gif

וברוך הבא
<אלא אם כבר אמרתי פעם והסניליות משתלטת עלי..אז סליחה
>

למעלה