עדיין בדיון...

cotamir

New member
חג שמח

לילה טוב - היה נחמד ומאוד מעניין, את באמת צודקת שהדיון לא יתקדם יותר. בכל אופן הראת לי את הצד השני בצורה הטובה ביותר.

רענן2

New member
תמיר, בוא נתחיל:

כתבת: "ויש לי אפילו רעיון ישומי איך לבצע.זה צריך להעשות באמצעות אנשים צעירים בסביבות גיל העשרים(לפני הלימודים), לבנות קבוצות מחשבה- לשמוע מה יש לאנשים לומר , במקום ללמד אותם איך העולם בנוי- לתת להם לנסות ולגלות זאת בעצמם- אני הייתי די קיצוני שבתחילה דיברתי על 1+1 אבל זה היה לשם הדגשה- יש לבדוק הכל" ע"פ הכרטיס שלך אתה בן 22. במקרה מתאים לדרישות... כיוון שאין קורס כזה באוניברסיטה, והיחידים שמקשיבים לפעמים לאנשים שלא יודעים כלום אבל חושבים שהם יודעים הכל הם ההורים שלהם, אני חושב שההזדמנות הטובה ביותר שלך היא כאן. יש כאן עוד חבר'ה בגילך שאולי יצטרפו אליך. אנחנו מקשיבים. הקורס התחיל. מה אתה רוצה לבדוק ומה יש לך לומר? (גליה - בעדינות, טוב?)

cotamir

New member
אינני מתיימר

אינני מתיימר לתת פתרון מיידי לאיך הקורס יהיה בנוי- כל פתרון שאתן יהיה שטחי מאוד, ולא רציני. את הקורס צריכים לבנות תאורטיקנים,פסיכולוגים,פילוסופים. אבל בגדול - צריך להציג בפני המוחות הצעירים את הבעיה- הכללית ראשית, כלומר זה יהיה משהו בסגנון - בואו תחשבו איך פועל היקום, תשובה- סביר להניח שלא נקבל , אבל ברע שנרד מטה ברמות- כמו- מה זה תנועה - תחשבו, מזה אור- תחשבו, ולשמוע מהם, הם לא מושפעים עדיין בצורה כזאת שיהיה להם קשה לחשוב, ואני לא מדבר על סוף תואר ראשון כמו שגילה טוענת שצריך כי אז כבר יש בראשנו המון רעיונות שעלולים להפריע למחשבה היצירתית, אני מדבר על השלב שאחרי הצבא, לדעתי זה זמן מצויין- אצל רוב האנשים הראש מספיק מפותח בשביל לחשוב ומצד שני לא טבועים בו עדיין המושגים היסודיים, ברור שהרבה אנשים כבר שמעו על המושג ווקטור, אבל הם לא השתמשו בו כל כך הרבה בשביל שיהיה להם קשה להתנתק ממנו. שוב אינני מתיימר לפתור הכל אני מציג בעיה וכיוון, אפשר באמת לנסות ולהציע את זה לאוזניים הנכונות, אני אדם מעשי אם יש כיוון צריך ללכת בו אני לא כאן בשביל רק לדבר, לפי דעתי צריך לעשות מעשה, צריך לקדם את הנושא, זא ריאלי לחלוטין , אני לא נלחם כאן בתחנות רוח , אני מאמין שהרבה אנשים יסכימו איתי מהסיבה הפשוטה שאנו כן לקראת מבוי סתום, במדעים מסויימים. ומעשה חייב להעשות, תמיד קל להגיד - זה לא רציני או מזה לא יצא כלום כי זה קשה לעיכול , נכון זה קשה בתפיסה- שאדם שלא יודע פיזיקה יחשוב איך עובד העולם,אבל בכל זאת למה זה נשמע כל כך חסר היגיון, לכולנו יש הגיון בריא, למה שיהיה לנו קשה להמציא את מושג הווקטור מחדש, או אולי תחליף יותר טוב לו?

ailag

New member
לדעתי

מושג הווקטור (כי הוא הרי רק הגדרה) צריך להשתנות רק אם תהיה דרך יותר יעילה יותר להשתמש בו למתמטיקה של הפיזיקה. בשביל זה צריך לדעת איך להשתמש בו. אפשר לשאול אנשים איך עובד העולם, ובאמת כמו שאמרת בלי ידע הם לא יגיעו רחוק. (שאלה כללית מדי) אפשר לשאול אותם איך עובד פוטון ורוב הסיכויים שהם יגידו דברים לא נכונים (אגב, בדיונים אחרים שמתי לב שאם הם אומרים משהו לא נכון, הם בד"כ יתעקשו ולא יחשבו על רעיונות אחרים. עם אנשים שאיתי בתואר, למשל) אבל אם למשל נרצה לשאול אותם על הפתרון לבעיית ארבעת הצבעים .. זו אפילו בעיה שקל להסביר (הוכח כי כל מפה אפשר לצבוע בארבעה צבעים, בלי ששתי מדינות צמודות שמופרדות ע"י קו יצבעו באותו צבע) אבל אפילו על הכיוון יהיה להם קשה לחשוב. הוכיחו לנו לששה צבעים בקורס אחד, וזו לא הוכחה שמישהו היה חושב עליה לבד, לא כי היא מסובכת אלא כי היא דורשת הבנה בתחום. וזו שאלה שחשבו עליה מאות שנים, לא תגיד שבמקרה עוד לאף אחד לא היה ניצוץ לפתרון פשוט. בוא נגיד את זה אחרת, אם תשאל את הקבוצה שלך אם החתול של שרדינגר חי או מת, עד כמה רחוק בתורת הקוונטים הם יתקדמו? (לעומת, למשל, מישהו שסיים תואר ראשון אבל לא לקח קוונטים, ולעומת מי שסיים תואר ראשון רגיל)

cotamir

New member
גילה תקראי מה כתבתי

אסור בכלל לשאול אותם מה זה פוטון, אסור להזכיר את המושג הזה לידם - הם אלו שצריכים להמציא את זה בעצמם, קורס שכל תכליתו היא לחשוב בעצמך,כל הידע שנחוץ הוא אינטואיציה. הקבוצה תצתרך לעבוד לבד עם כלים שהמצאת בעצמך, רוב האנשים לא יצליחו הרבה , אבל אלו שכן יצליחו ישנו מגמה, כמו שאמרת: "מושג הווקטור (כי הוא הרי רק הגדרה) צריך להשתנות רק אם תהיה דרך יותר יעילה יותר להשתמש בו למתמטיקה של הפיזיקה." את צודקת במאה אחוז. בשביל זה צריך לדעת איך להשתמש בו. - כאן אני חושב שאת טועה- לא צריך בכלל לדעת מה זה ווקטור ובטח שלא לדעת איך משתמשים בו בשביל להמציא דרך שונה להצגת תנועה. "הקבוצה שלי" לא תדון בתורת הקוונטים היא תדון בדרכי פיתוח חדשות לתיאור העולם כי הדרך הקיימת נתקלת בקרוב מאוד בקיר!, אז אפשר להגיד שאולי אנחנו לא נהיה מסוגלים אף פעם לרדת לתחתית הפירמידה ולגלות את החלקיק הקטן ביותר הקיים בטבע, אבל אפשר להגיד שהדרך שאנו פונים אל הבעיה מוטעית.

netzach

New member
יש לי שם לקורס הזה - "בלאגן" ../images/Emo8.gif

וברצינות, אין משמעות להתחיל לדבר על הכל מנקודת מוצא אפס. אני גם לא ממש מכיר את הרקע השכלתי שלך, אבל נדמה לי שיש לך טעות בנקודת המוצא - באוניברסיטה אתה חייב לחשוב (לפחות במדעים מדוייקים). לכן, הייתי נזהר ממסקנות נחפזות לגבי מה מלמדים ומה לא. ואגב, כמובן שאם יש לך רעיון טוב שפותר בעייה או שמשפר תיאוריה קיימת, והוא ניתן להוכחה, הצלחת. כל עוד "הכל דיבורים", העסק די חסר משמעות.

ailag

New member
ד"א "באוני' צריך לחשוב"

יש כאלו שעושים תואר בלי לחשוב אלא רק עם תרגולים. לדעתי, חוץ מהנייר שאומר "b.sc" הם לא השיגו כלום. אבל אלו שכן חושבים .. אפילו מגבים את הצד שלנו בדיון
אתן לך דוגמה: בתחילת שיעור יחסות, אחד מהראשונים, אני ודת' דנּו קצת באיזה "פרדוקס" ששמעתי פעם. שנינו עם ראש פתוח, הוא גם ידע משהו על זה .. בדקנו, חשבנו, התווכחנו .. עשר דקות אחרי זה המורה הסביר את כל העניין ונתן פתרון נורא פשוט. אז הבנתי שכל מה שדיברנו עליו היה מבוסס על כמה רעיונות די מבולגנים. הבעיה העיקרית עם דיון כמו זה שניהלנו (אם אין אחריו שיעור) היא שיכולנו להמשיך לדון ולהתלבט שעות, ולא היינו מתקדמים הלאה, לחלקים הכן-מסובכים ביחסות.

ailag

New member
יש בעיה קטנה..

אתה אומר הרבה משפטים (וכבר הגענו ל"כן נכון!" "לא נכון!" בחלק מההודעה הזאת) אבל לא מגבה את מה שאתה אומר ולא נותן דוגמאות.. משפטים בלי גיבוי, נכונים ככל שיהיו, לא משכנעים.. לך ספר לכנסיה ש"כדור הארץ סובב סביב השמש" הוא מודל טוב בהרבה, בלי טונות של דפים עם נתוני תצפיות.. אז בוא, גבה את מה שאתה אומר

cotamir

New member
די

באמת דשנו בכל הנושא המון וחזרתי על עצמי בלי סוף, אני חושב שבאיזה שהוא שלב כן הבנת את מה שאני מנסה להגיד, אבל כהרגלך, וכמו מה שאת דורשת מאחרים שיעשו זה לפרק את הדברים לחלקים ולנסות לדון בכל חלק בנפרד- בלי לנסות להבין את הרעיון הכללי- אני לא מתכוון לחזור על עצמי שוב ולתת לך דוגמאות "לא מבוססות" ולהתחיל את הדיון מחדש. די.

ailag

New member
וואו

יש שני דברים שאני מציעה לך לעשות האחד, לקרוא קצת על אמנות הדיון והדיבייטינג השני, ללמוד לקבל ביקורת. גם אם הרעיון שלך נכון, אין לך מושג איך להעביר אותו ואיך להתמודד עם .. *gasp* ביקורת. אתה פשוט לא עונה כשאומרים משהו שלא בא לך לשמוע. זה לא עושה את הדיון ליעיל, זה סתם גורם לך להיראות כמו מישהו ש.. נחזור לתחילת ההודעה, צריך לקרוא קצת על איך לנהל דיון.

netzach

New member
אתה סותר את עצמך ידידי

מצד אחד אתה מציע להטיל ספק בכל הרעיונות הקיימים, ובו זמנית אתה לא מוכן לקבל שאחרים מטילים ספק ברעיון שלך.

רענן2

New member
לא הבנת אותי. מנסה שוב:

הקורס התחיל. הוא ניתן כאן בפורום. לא צריך פרופסורים שיעבירו אותו - הם הרי שבויים במושגים שלהם ורק יהרסו. אתה בינתיים הסטודנט הראשון וזה השיעור הראשון. מי שרוצה יענה לך כאן. לא מעבירים חומר בקורס - אתה צריך לגלות את כל מה שמעניין אותך או אתה חושב שהוא שגוי. בבקשה - דבר. אנחנו נגיד לך מה דעתנו על מה שגילית. (אני רציני לגמרי, שלא תחשוב שאני צוחק עליך!)

למעלה