שיר אהבה?!
טוב,דבר ראשון לפני שאשכח-אני יושב כרגע על ספריי מאונך-אני חייב לציין את הגרסה המופלאה המחברת בין 2 הקטעים בסולו גיטרה נעים ומלודי של גילמור. חובה. second. שיר אהבה?!?! בימים כתיקונם הייתי אמור גם להוסיף: רוג'ר?!! אבל כולנו נוכחנו לדעת בפרוייקט,שנסתרים מהעין כמה שירוני יוסי סיאס,אז אין פה השתוממות ותלישת אוזניים. אך גם ככה,מעולם לא ראיתי את פיגס כשיר אהבה. לדעתי התאוריה הזאת יכולה להיות נכונה,אך לי היא לא כ"כ מתאימה. פיגס המנושנש די תלוש מין הקונספט,משאיר את האלבום יתום מכל תובנה או מוסר השכל(ווטרס אדם מאוד דידקטי),ובכלל-לא מתאים. רוג'ר?! אך אם התיאוריה הזו היא הרווחת,אאלץ לעשות רה-אורגניזיציה בין 2 התאים האפורים הגלמודים שלי,ולנסות להבין את האלבום דרכה. טוב,זה לא פוטר אתכם מהתזה משברת ההרים ומשמדת פצעונים שלי: ווטרס מדבר באלבום על יחסי הגומלין,או חסרונם, בין 3 ה"גזעים". אך בכל רצועה הנושאת את שם הגזע,הוא מתעסק בו ורק בו. הוא מציג את עריצות החזירים,עיוורון ועזות הכלבים והתמימות של הכבשים,ולעיתים מדבר אף דרך עיניהם שלהם. כדי ליצור קונספט באלבום עליו לקשר,או לעטוף, את 3 הגזעים במוסר השכל המורה על הדרך שכן תצלח. הוא היה חייב לגשר איכשהו על הדיכטומיה הנוראית של האלבום הזה,שהוא ללא ספק המראה הקיצונית ביותר של ווטרס על אנשים. לדעתי,אף יותר מין החומה. כאן ווטרס מכליל קבוצות אוכלוסין שלמות לתוך מאפיינים של שחור ולבן,למרות שכאן יש לו טיפת יותר מודעות לעצמו,מה שמוסיף לאלבום חן של טאקי קרוע. עם סייגים והתאמצות קלילה אפשר להנות ביג טיים. פיגס הוא המגשר בין שלושת הגזעים. מלכתחילה רוג'ר מנופף את אצבעו באיומים ובחזונות שחורים ומציג את התסריט הנורא ומחריד,כדרכו. לאחר איפיון ותיוג כל אחת מהקבוצות הוא יוצא גם באיזו יציאה אופטימית. ווטרס חיפש סיפור. והסיפור הוא חשיבות היחסים בן האנשים. If you didn't care what happened to me And I didn't care for you We would zig zag our way through the boredom and pain Occasionally glancing up through the rain Wondering which of the buggars to blame And watching for pigs on the wing החזירים די מנותקים מין הסיפור. בכל שינוי שלא יבוא,החזיר מייצג את השליט האטום והעריץ. אך הרוע יכול גם לנבוע מין הכפופים לו. הקפיטליזם הטהור מסמא את עיני הכלבים, השכבה הבינונית, ויוצר תחרות רצחנית הרומסת את החלש, אך גם חושדת ועוינת לכל. אין שקט במלחמה. החזירים יגיחו מעבר לכל פינה בצל השחיתות ובצע הכסף וישלחו אדם החזק ממך לקבור גם אותך. החשדנות וההרמוניה הפצועה,שנגרמו כתוצאה מהתחרות והרדיפה הבלתי פוסקת אחר הכבוד והשטרות, מובילה לחיים לא בריאים לכל אחד ואחת מכל שכבות מערכת החיים. אך ווטרס,בטיץ ורוד,בלונים ירוקים ביד ואוטו גלידה אומר שלא! יהיה סבמבה! למה? כי האדם טוב! כן כן! You know that I care what happens to you And I know that you care for me too So I don't feel alone or the weight of the stone Now that I've found somewhere safe to bury my bone And any fool knows a dog needs a home A shelter from pigs on the wing יש משהו בדברי הטוענים כי זהו שיר רומנטי לאהובה, אשר תהיה המפלט שלו מין היוםיום הרצחני. אך אני חושב שכאן ווטרס מצביע על הפתרון,על אבן הפינה שעליה חברה בריאה יכולה להבנות. ואולי אף מתוך השלמה ברוע האדם (A shelter from pigs on the wing), ווטרס מכוון אל המפלט מן הרוע והדורסנות שבחוץ. האמון שבין בני האדם. אם אכפת לי ממך,ולי אכפת ממך אין כל חשש,ואולי אף יותר קל לסחוב את נטל הרוע שבחוץ. וכאן אנו רואים שגם האופטימיות הזרחנית ביותר של רוג'ר מהולה בהשלמה מסויימת בתשוקות וברוע הממשל. אבל שיהיה, חמים ונעים פה במלונה,וכאן אני יודע שלמשהו אכפת ממני. אווווווויייייייייייי.