ציףציף1000
New member
../images/Emo79.gif Pigs on the wing ../images/Emo79.gif
"אנימלז" הוא האלבום יוצא הדופן מבין האלבומים שעשו הפלויד בתקופת היותם מפלצת-איצטדיונים, בשנות השבעים. האלבום לא זכה לאהדה ולהצלחה כמו שני האלבומים הקודמים, ואולי שלא בצדק. במהלך הדיון בשירי האלבום, ננסה לברר האם אותה תגובה ראשונית היתה מוצדקת, או שמא ממרחק הזמן, יש לשפוט את האלבום אחרת. Pigs on the wing פותח וסוגר את האלבום Animals, כאשר חלקו הראשון מופיע בתחילת האלבום, וחלקו השני בסופו, ובכך נותן את המסגרת לאלבום. במידה מסויימת, זהו שיר יוצא דופן. ווטרס כתב מעט שירי אהבה בקריירה שלו - וזה אחד מהם - אבל החריגות שבשיר הנה הרכות והחמימות שבו. אם המסגרת של האלבום Animals - שהוא אלבום מריר וציני, מלא כעס, שנאה ולעיתים יאוש - אם מסגרת זו היא כה חמימה, רגשית, ולא פוסלת אופטימיות, מה זה בעצם אומר לנו על ווטרס? על המסר שהוא רוצה להעביר באלבום?
"אנימלז" הוא האלבום יוצא הדופן מבין האלבומים שעשו הפלויד בתקופת היותם מפלצת-איצטדיונים, בשנות השבעים. האלבום לא זכה לאהדה ולהצלחה כמו שני האלבומים הקודמים, ואולי שלא בצדק. במהלך הדיון בשירי האלבום, ננסה לברר האם אותה תגובה ראשונית היתה מוצדקת, או שמא ממרחק הזמן, יש לשפוט את האלבום אחרת. Pigs on the wing פותח וסוגר את האלבום Animals, כאשר חלקו הראשון מופיע בתחילת האלבום, וחלקו השני בסופו, ובכך נותן את המסגרת לאלבום. במידה מסויימת, זהו שיר יוצא דופן. ווטרס כתב מעט שירי אהבה בקריירה שלו - וזה אחד מהם - אבל החריגות שבשיר הנה הרכות והחמימות שבו. אם המסגרת של האלבום Animals - שהוא אלבום מריר וציני, מלא כעס, שנאה ולעיתים יאוש - אם מסגרת זו היא כה חמימה, רגשית, ולא פוסלת אופטימיות, מה זה בעצם אומר לנו על ווטרס? על המסר שהוא רוצה להעביר באלבום?
If you didn't care what happened to me And I didn't care for you We would zig zag our way through the boredom and pain Occasionally glancing up through the rain Wondering which of the buggars to blame And watching for pigs on the wing You know that I care what happens to you And I know that you care for me too So I don't feel alone or the weight of the stone Now that I've found somewhere safe to bury my bone And any fool knows a dog needs a home A shelter from pigs on the wing
אם לא היה אכפת לך מה יקרה לי ולי לא היה אכפת ממך היינו עושים דרכנו כזיגזג דרך השעמום והכאב שולחים לעיתים מבטים למעלה דרך הגשם תוהים מי מהמזויינים להאשים ושומרים מפני חזירים בשוליים את יודעת שאכפת לי מה קורה לך ואני יודע שלך אכפת ממני גם אז אני לא מרגיש לבד, או חש את כובד האבן עכשיו כשמצאתי מקום בטוח לקבור את העצם שלי וכל שוטה יודע שכלב צריך בית מקלט מהחזירים בשוליים על השיר נאמר שהוא הושפע מהרומן שצמח באותם ימים בין ווטרס לבין מי שנהייתה אשתו מס' 2 ואם שני ילדיו הבוגרים, קרוליין קריסטי (נתעלם לרגע מזה ששנים אח"כ הוא נטש אותה ושבר את ליבה). ווטרס מדמה כאן את האהבה למקלט - מקלט מכל הדברים הרעים שיש בחוץ: השעמום והכאב, הנטל הכבד של החיים (ה"אבן"), הגשם והאנשים חורשי הרע - החזירים שעלולים להופיע בשוליים, בצד, ומשם להתקיף, כאשר אנו לא מבחינים בהם בזמן. ווטרס גם מדמה עצמו לכלב - הוא רואה עצמו כאחד הכלבים, המתוארים בהמשך האלבום, ועל המשמעות של זה עוד נסתכל. המוסיקה היא מינימלית - רק ווטרס וגיטרה עדינה, מלודית, מחברת אותנו עם אותם רגשות בסיסיים בלי אפקטים, בלי ה"רעש והצלצולים" שמאפיינים את הפלויד - ובוודאי אפיינו את אלבומם הקודם, Wish You Were here. כבר מההתחלה, הפלויד נותנים לנו להבין שזה אלבום שונה מקודמו (גם אם שניים משיריו לא היו ממש חדשים).