Pigs on the wing

d e b a s e r

New member
מה גם שהספר מתייחס לקומוניזם

ברוסיה ולא נראה לי שזה היה קו המחשבה באלבום, דווקא יותר נגד הקאפיטליזם.

thezanani

New member
אני לא מוצא את זה בארכיון המחורבן,

אך אראל סג"ל לא מזמן שהכלבים הם הזונות של הטבע. זה די מדויק. במיוחד אחרי ששניים מהם רדפו אחרי אתמול עם נרגילה ביד. אבל בהחלט, משני צדדי המטבע הדימוי של ווטרס, או אורוול, מעניין ועמוק. ייתכן שהכלבים מסמלים גם את החתירה הבלתי פוסקת של האדם לאהבה ולהערכה, גם אם הוא ייאלץ למכור את אמא שלו בשביל חיבוק. עד כה חשבתי שהדימוי בא רק לשלילה ולהחצנת העילגות והטיפשות מצד אחד, והדבקות והדורסנות מצד שני,של האדם. אך יש משהו מאוד מעניין בכך ש"כלב" הוא גם סמל לנאמנות,וליצור הדורש חום וליטוף.

YoniCrazy

New member
פתיחה טובה לאלבום לא רע בכלל

לא יודע למה, אבל אני פשוט אוהב את אנימלס. נכון, זה לא DSOTM, וזה גם לא WYWH. אבל הליריקה, שיש בשאר האלבום, והמוזיקה, שהיא לעצמה לא כל כך גרועה כמו שכמה אומרים כאן, עושים את האלבום לאלבום די נחמד, ובהחלט לא כמו שכמה אנשים אומרים כאן, שהוא אחד הגרועים של PF. השיר POTW שמתחיל ומסיים את האלבום, באמת מזכיר קצת את WYWH. שיר קליל ונחמד שכמו שציף אמרה, "עוטף" את האלבום שמכיל בין לבין 3 שירים "כבדים". כמו שאמרתי כבר למעלה, גם הליריקה בשיר זה ממש יפה, וכמו שאר האלבום, ווטרס שוב מצליח להראות עד כמה הוא יוצר גאוני.

holo

New member
לא שכחנו את SOYCD 2?

אני חושב שצריך להתייחס אליו בנפרד, החלק הזה שונה מאוד מהחלק הראשון.

Jason2

New member
והעטיפה

צילום של תחנת כוח "בטרסי" שנמצאת בלונדון על נהר התמזה.במופע לייב 8 צילמו את צלליתה לכמה שניות במהלך ההופעה של פינק פלויד.

בקשר ל"חוות החיות" ...

1984 ו- "חוות החיות" בעצם מביעים פחות או יותר את אותו רעיון, רק ש-1984 מדבר על אנשים ו"חוות החיות" מדבר על חיות, והוא מעין משל ל- 1984 . למרות זאת, יש הבדלים ביו הספרים. 1984 יותר קיצוני והרבה יותר מפורט. אני התרשמתי ממנו עמוקות. חוות החיות יותר עממי. שניהם מצויינים, אגב. מומלץ בחום! לגבי"Animals" : אלבום מטורף! ההערכה שהוא קיבל לא מתקרבת למה שהוא שווה באמת. אני מודה, הייתי בהתחלה מהופנט מ- DSOTM ו- WYWH, קצת הייתי בבאסה כשקניתי אותו, אבל כשהתחלתי לשמוע... טוב, את ההמשך תקראו בפרשנות של השירים ה"כבדים" ...

Jude Lennon

New member
ת'אמת שלא

המסר של חוות החיות הוא ש-מי שיש לו כח, ינצל אותו. דווקא אם תקראו יותר לעומק את חוות החיות תגלו שהוא מדבר מאוד על בני אדם. לאט לאט החזירים (שהיו החכמים ביותר ולכן גם השליטים) עבודה פחות, ועשו הכל לטובתם. בדומה לבני אדם. נראה לי דווקא אנימלס וחוות החיות מאוד דומים. דיסק אדיר ספר מעולה מומלצים!

d e b a s e r

New member
לא צריך לקרוא לעומק כדי להבין

את זה, זה די ברור. אורוול התכוון בהשוות בספר את החזירים לשלושה אנשים מאוד מסוימים. אבל כמובן שאפשר לקחת את זה גם למקומות אחרים, ולתת לזה מוסר השכל אחר.

d e b a s e r

New member
בעצם יותר נכון להגיד שהוא השווה

את האנשים לחזירים, ולא את החזירים לאנשים.

thezanani

New member
שיר אהבה?!

טוב,דבר ראשון לפני שאשכח-אני יושב כרגע על ספריי מאונך-אני חייב לציין את הגרסה המופלאה המחברת בין 2 הקטעים בסולו גיטרה נעים ומלודי של גילמור. חובה. second. שיר אהבה?!?! בימים כתיקונם הייתי אמור גם להוסיף: רוג'ר?!! אבל כולנו נוכחנו לדעת בפרוייקט,שנסתרים מהעין כמה שירוני יוסי סיאס,אז אין פה השתוממות ותלישת אוזניים. אך גם ככה,מעולם לא ראיתי את פיגס כשיר אהבה. לדעתי התאוריה הזאת יכולה להיות נכונה,אך לי היא לא כ"כ מתאימה. פיגס המנושנש די תלוש מין הקונספט,משאיר את האלבום יתום מכל תובנה או מוסר השכל(ווטרס אדם מאוד דידקטי),ובכלל-לא מתאים. רוג'ר?! אך אם התיאוריה הזו היא הרווחת,אאלץ לעשות רה-אורגניזיציה בין 2 התאים האפורים הגלמודים שלי,ולנסות להבין את האלבום דרכה. טוב,זה לא פוטר אתכם מהתזה משברת ההרים ומשמדת פצעונים שלי: ווטרס מדבר באלבום על יחסי הגומלין,או חסרונם, בין 3 ה"גזעים". אך בכל רצועה הנושאת את שם הגזע,הוא מתעסק בו ורק בו. הוא מציג את עריצות החזירים,עיוורון ועזות הכלבים והתמימות של הכבשים,ולעיתים מדבר אף דרך עיניהם שלהם. כדי ליצור קונספט באלבום עליו לקשר,או לעטוף, את 3 הגזעים במוסר השכל המורה על הדרך שכן תצלח. הוא היה חייב לגשר איכשהו על הדיכטומיה הנוראית של האלבום הזה,שהוא ללא ספק המראה הקיצונית ביותר של ווטרס על אנשים. לדעתי,אף יותר מין החומה. כאן ווטרס מכליל קבוצות אוכלוסין שלמות לתוך מאפיינים של שחור ולבן,למרות שכאן יש לו טיפת יותר מודעות לעצמו,מה שמוסיף לאלבום חן של טאקי קרוע. עם סייגים והתאמצות קלילה אפשר להנות ביג טיים. פיגס הוא המגשר בין שלושת הגזעים. מלכתחילה רוג'ר מנופף את אצבעו באיומים ובחזונות שחורים ומציג את התסריט הנורא ומחריד,כדרכו. לאחר איפיון ותיוג כל אחת מהקבוצות הוא יוצא גם באיזו יציאה אופטימית. ווטרס חיפש סיפור. והסיפור הוא חשיבות היחסים בן האנשים. If you didn't care what happened to me And I didn't care for you We would zig zag our way through the boredom and pain Occasionally glancing up through the rain Wondering which of the buggars to blame And watching for pigs on the wing החזירים די מנותקים מין הסיפור. בכל שינוי שלא יבוא,החזיר מייצג את השליט האטום והעריץ. אך הרוע יכול גם לנבוע מין הכפופים לו. הקפיטליזם הטהור מסמא את עיני הכלבים, השכבה הבינונית, ויוצר תחרות רצחנית הרומסת את החלש, אך גם חושדת ועוינת לכל. אין שקט במלחמה. החזירים יגיחו מעבר לכל פינה בצל השחיתות ובצע הכסף וישלחו אדם החזק ממך לקבור גם אותך. החשדנות וההרמוניה הפצועה,שנגרמו כתוצאה מהתחרות והרדיפה הבלתי פוסקת אחר הכבוד והשטרות, מובילה לחיים לא בריאים לכל אחד ואחת מכל שכבות מערכת החיים. אך ווטרס,בטיץ ורוד,בלונים ירוקים ביד ואוטו גלידה אומר שלא! יהיה סבמבה! למה? כי האדם טוב! כן כן! You know that I care what happens to you And I know that you care for me too So I don't feel alone or the weight of the stone Now that I've found somewhere safe to bury my bone And any fool knows a dog needs a home A shelter from pigs on the wing יש משהו בדברי הטוענים כי זהו שיר רומנטי לאהובה, אשר תהיה המפלט שלו מין היוםיום הרצחני. אך אני חושב שכאן ווטרס מצביע על הפתרון,על אבן הפינה שעליה חברה בריאה יכולה להבנות. ואולי אף מתוך השלמה ברוע האדם (A shelter from pigs on the wing), ווטרס מכוון אל המפלט מן הרוע והדורסנות שבחוץ. האמון שבין בני האדם. אם אכפת לי ממך,ולי אכפת ממך אין כל חשש,ואולי אף יותר קל לסחוב את נטל הרוע שבחוץ. וכאן אנו רואים שגם האופטימיות הזרחנית ביותר של רוג'ר מהולה בהשלמה מסויימת בתשוקות וברוע הממשל. אבל שיהיה, חמים ונעים פה במלונה,וכאן אני יודע שלמשהו אכפת ממני. אווווווויייייייייייי.

חרטושה

New member
מצוין ../images/Emo45.gif

ההשלמה עם רוע האדם.
ועוד פעם
.אני משלים עם זה, אבל אני לא אוהב את זה...ראו הוזהרתם! טוף אני הולך הביתה. כי ברגע שבו אדם אומר "ביתי הוא מבצרי" הוא מוותר מראש על הניסיון האמיתי לשינוי שבא מתוך הכרח וצורך והתחככות בג'יפה של החיים. ווטרס וויתר מזמן ואני כל הזמן חושבת על "רדיו כאוס" ועל כמה שהוא דומה לאלבום הזה.

BogN

New member
ההתרשמות שלי מהאלבום Animals

היי לכם, כמו שאמרתי לכם, קניתי את האלבום שלשום... אבל הספקתי כבר לחרוש עליו כמה וכמה פעמים. ואני רוצה לשתף אתכם בחוויה שלי משמיעת האלבום הזה... נתחיל בזה, שלעולם לא יצא לי לשמוע עוד להקה כזו שבכל אלבום יש את הסאונד האופייני לו... ואני זוכר שלפני שהכרתי אותם אמרתי שלאבלום הראשון אין את הסאונד של פינק פלויד, ומישהו אמר לי "למה הכוונה?", עכשיו אני מבין אותו... אלבום בהחלט יוצא דופן, ושונה מאוד משאר האלבומים מה שלא הופך אותו לאלבום פחות טוב מקודמיו. עוד משהו שאני מאוד אוהב אצל פינק פלויד להבדיל מלהקות אחרות, שבשביל להכיר את האלבום חייבים לשמוע אותו לפי הסדר ובמלואו... לדעתי אי אפשר לשמוע פתאום את קטע 4 בלבד וזהו, הוא חלק מכלל האלבום ואי אפשר להפריד אותו משאר הקטעים. מבחינת המבנה, אני מניח שווטרס בחר אותו כי הוא גם כתב את הכל, ואני חייב לציין שהמבנה הוא קודם כל מה שהכי הרשים אותי... אני רואה את המבנה של האלבום ב-2 שכבות: החיצונית - השכבה שעוטפת את כל האלבום שהיא מכילה את הקטע ה-1 והאחרון -Pigs on the wing 1+2. שכמו שנאמר פה כמה שרשורים לפני שהוא סוג של שיר אהבה... אני מאוד מסכים עם הטיעון הזה.... לדעתי זה מושלם שהקטע מחולק ל-2 אחד בהתחלה ואחד בסוף. אתחייס תחילה לקטע המוסיקלי של הקטעים הנ"ל: מבחינה מוסיקלית הקטעים ממש פשוטים אך פשוטים בצורה גאונית... גיטרה אקוסטית ושירה בלבד... צריך המון המון אומץ בשביל לשים 2 קטעים פשוטים לכאורה שמכילים רק סולן וגיטרה אקוסטית... ווטרס עשה זאת בצורה מושלמת. מבחינה לירית, אני לוקח את הפירוש שינתן כאן בפורום, ורואה זאת בצורה הבאה: בקטע הראשון הוא מדבר מה היה קורה אם לא... ובחלק השני הוא מדבר על מה קורה בת'כלס, מה קורה עכשיו... שהוא מוגן ע"י האהבה שלו. יש כאן ניגוד, בחלק הראשון הוא מדבר על דברים שליליים שעלולים להיות אלמלא לא היה להם אכפת אחד מהשני, יש כאן ראייה שלילית. בחלק השני יש את ההסתכלות החיובית מה שנותן איזון לקטע הראשון... הפנימית - 3 שירי זעם... (אני לא אתייחס כל כך למילים.. אלא רק לפן המוסיקלי). מורכב מ-3 קטעים שבכל קטע ווטרס מדבר על חיה אחרת: כלב, חזיר, וכבשה. Dogs - שיר מדהים לדעתי, קטעי גיטרה מעולים של גילמור פשוט מדהימים... ומתחיל באופן דומה לקטע הראשון... ווטרס ממשיך לשיר על רקע הגיטרה האוקסטית בתוספת קלידים ולאט לאט נוספים עוד כלים... גם למסגרת הפנימית יש מסגרת חיצונית, שאדבר עליה עוד מעט... Pigs - הקטע האמצעי במספרו, שלדעתי בו יש את האווירה הכי הכי צינית באלבום מה ששומר על האיזון שלו... ha ha charade you are Sheep - קטע מדהים. אני אישית מאוד התגעגעתי באלבום הזה לרייט, וסוף סוף זוכים קצת לרגש שלו, בפתיחה של הקטע... היה פה מי שהשווה את הכניסה של כל הכלים כמו ביצירה Echoes ואני לא יכול שלא להסכים איתו על זה... שיר מאוד מאוד עצבני, עם גרוב מעולה!!! יש את הדיבור האלטרוני שהוא לדעתי ממש ממש יפה... לגבי המסגרת החיצונית של המסגרת הפנימית (מקווה שהבנתם את המשפט הזה
) יש בשיר Dogs בדקה 8 בערך ובשיר Sheep בדקה 4 פחות או יותר מוטיב שחוזר על עצמו (קול כזה של אווו אוווו אווו אווו) שנותן עוד יותר חיבור בין הקטעים לתוך האבלום... ולסיום חוזרים לקטע השני של Ping on the wings 2. שמסיים את האלבום עם אווירה מאוד חיובית. אני מאוד אוהב את העטיפה האוהבת והחמה הזו של 2 השירים הללו לאלבום הכועס, הזועם והציני. לסיכום, אלבום יוצא דופן משאר האלבומים ששמעתי עד עכשיו שלהם... אבל אלבום מאוד מאוד מעניין ואומנותי... חסרה לי ההשפעה של רייט, אבל הבנתי שהוא היה בדיוק בתקופת הגירושים שלו וההתמכרות לקוקאין... אבל הוא באמת טיפה חסר שמה... אני עוד בחיתוליי ההאזנות שלי לאלבום הזה ואני מקווה לגלות עוד הרבה דברים מעניינים בו
רציתי לדרג לכם שוב פעם את האלבומים של פלויד ששמעתי עד עכשיו, אבל אני מבין שאין אפילו טעם לדרג אותם כי לכל אחד יש את הצבע הייחודי לו, את האימרה שלו.. לדעתי אי אפשר בכלל להשוות אותם אחד לשני אלא פשוט להסתכל על כל אחד בצורה אינדיווידואלית ופשוט להינות מהמוסיקה שהם יצרו!!!! האלבום הבא שאני הולך להתעמק בו הוא AHM, ואתמול שהלכתי לאחת היערות ביישוב שלי הייתי בפה פעור... אז אני לא יכול כבר לחכות!!!!!

BogN

New member
../images/Emo26.gif

כמו שרשמתי בהתרשמות שלי מהאלבום כולו, השירים הללו נותנים מסגרת גאונית לאלבום. האלבום כל כך "עצבני", קבצי ורועש... ו-2 השירים הללו עוטפים אותו ברכות מדהימה ופשוטה... היא יוצרת לדעתי איזון מושלם לאלבום... בין אווירת הכעס, הזעם והציניות לבין האהבה שמוכיחה שהיא יותר חזקה מהכל כי היא עוטפת את כל הכעס שיש באלבום... אני לא יכול לדמיין בכלל את שמיעת האלבום כולו ללא 2 הקטעים הללו, אחד בפתיחה ואחת בסיום, לולא זה האלבום לא היה מיוחד כל כך ומקבל את הצבע שקיבל... אם כל האלבום היה זועם וציני אז היה חסר לו משהו, וזו הסיבה לדעתי שווטרס הוסיף את 2 הקטעים הללו, ודווקא במיקום הזה

למעלה