שיר הסופש

RedOne8

New member
מה טוב בהפקה של SLY?!

זה אפילו הפקה, זה רק ליווי פסנתר מסכן, נתנו לאדל לעשות את כל העבודה. אם לדעתך יש לשיר הזה הפקה טובה אני לא חושב שאני אצליח להבין את זה אי פעם
באמת. וכל שיר של קאשה מתעלה על ההפקה שלו, אפילו טיק טוק שמבחינת הפקה מדובר במיץ של הזבל. אבל זה לפחות זה, ולא רק ליווי פסנתר שזה פשוט כלום! אפס!

זה לא קשה במיוחד להיות יותר טוב מרוב

המיינסטרים כיון. 2011 מפוצצת סרחים אבל כל זה לא מצדיק ולו בקצת את הבאזז המוגזם שהיא זוכה לו. השירים שלה לא מחדשי ם כלום,הם אומנם טובים אבל לא בשביל המקום הזה שעושים ממנה סנסציה. הקלאסיות והנורמליות שלה בולטת בים הייחודג והאלקטרו שיש בשפע כיום ולכן היא קיבלה את המקום שהיא קיבלה. טיימינג זה הכל בחיים.

אז מה אדל עושה פרוג

רוק? היא זמרת פופ (וקצת סול..). היא פופ במובן השמרני של המילה.

Bright Unicorn

New member
זה שהיום

ניתן למצוא "פופ" אצל המון זמרים זה משהו אחר. הפורום הזה גם מוכיח את זה... בבסיס ההוויה שלה אדל אינה זמרת פופ. נקודה.

היא זמרת פופ-סול.

היא עושה בלדות קלאסיות,יפות ואמצע הדרך. פופ זה חלק ממנה.

את מייחסת את המושג פופ רק לגבי זמרות

כמו בריטני\ריאהנה\קאשה וקייטי פרי מעצם היותן עושות מוזיקת טראש פופ אלקטרונית ומקבעת את המושג רק להן כאשר פופ הוא מושג רחב מאוד שמתייחס גם לאמנים כמו איימי ווינהאוס,לילי אלן ואדל. את מייחסת את המושג פופ מילה גסה שמתארת רק זמרות מפלח מסויים וזה פשוט לא נכון.

Bright Unicorn

New member
לא

אמרתי שהיא אינה זמרת פופ בבסיס ההוויה שלה. בריטני היא הדוגמא הקלאסית לפופ טהור בכל רמ"ח אבריה. כישרון, קול, מראה, הכל... זאת הדוגמא הקלאסית לזמרת פופ טהורה (נסיכת הפופ בשבילכם:p) זה שלאדל יש רוח פופ במוזיקה שלה זה נכון. לא לזה התכוונתי.... ואני בן. את מסרבת לקלוט זאת או מה

Bright Unicorn

New member
אגב

ריהנה וקייטי זה לא פופ טהור סתם לצורך ההמחשה. לריהנה יש נגיעות R&B מובהקות בקול שלה, אפילו ראפ במקום מסויים. המבטא, אופי השירה... זה שהיא בחרה להיות זמרת פופ והולך לה זה באמת יפה. וגם קייטי בבסיסה אינה זמרת פופ

אדל פופ ובריטני פופ!

זה פשוט פופ מסוג שונה שקרוץ מחומר שונה. פופ זה מושג מאוד רחב וגמיש שכולל בתוכו תת מושגים שונים והוא לא מתביית על פלח של סצינה אחת של זמרות אלא מתפרש לאורך כל התקופות ומתייחס לאמנים שונים ומגוונים. זה שבריטני קרוצה מחומר אחד ואדל מחומר אחר,זה לא הופך זמרת אחת לפחות פופ מהשנייה. ואני מתנצלת. מבטיחה להתייחס אלייך לפי המגדר הנכון.

RedOne8

New member
סו פאר, הפיק בקריירה שלה.

מאז היא נהייתה יצרנית פופ בנאלי במסווה. הליריקה של כל האלבום 21 מדברת בדיוק על אותו הדבר, עם קצת שינוים, וזה גם לא ממש המילים הכי עמוקות או מרגשות שיש... הווקאליות שלה חזקה ונחמדה אבל כן, ישנם מוכשרים יותר ממנה! ובהרבה יותר! וההפקות שלה משעממות טילים. אני מבין למה היא מוערכת מעט יותר מג'סטין ביבר כי לפחות לה יש כישרון, אבל חוץ מכישרון אין שום דבר שמפריד בינהם. לא מחדשים, לא מעניינים (אותי) ומסיבות לא ברורות מקבלים כמויות הערכה והצלחה שלא מגיעות להם.

spiceupmylife1

New member
אני לא מסכימה איתך...

לדעתי יש לה שירים יותר טובים מזה... 21 מדבר על אותו דבר כי הוא נכתב בעקבות שברון לב.. אז הגיוני...

RedOne8

New member
ברור שיש בזה שהוא סביב אותו נושא היגיון,

אני רק תוהה לעצמי אם היא מסוגלת לכתוב גם על נושאים אחרים, ובאותה "רמה" שכולם כל כך אוהבים.

כשבוחנים ליריקה בשיר מושר,צריך גם לבחון את

ההגשה של האמן ולא רק את הליריקה היבשה. כמובן שבשיר צריך להתסכל על מרכיבים אחרים בשיר כמו לחן והפקה ואז לבחון האם הליריקה הבינונית מצליחה להתגמד אל מול הגורמים האחרים בשיר. הקול וההגשה של אדל הם מהיותר מיוחדים וחזקים שהיו לזמרת מיינסטרים בשנים האחרונות. צורת ההגשה המרגשת שלה ומלאת העוצמות שלה לעיתים מצליחה לחפות על המילים הבינוניות באלבום,ואם זה מלווה גם בהפקה טובה ובלחן טוב,אז ברור לך שהליריקה זה לא הגורם היחיד לשפוט מוזיקה. אני מסכימה שלא מעט מהשירים באלבום 21 הם בנאליים להחריד כמעט מכל הבחינות(הווקאל שלה תמיד עוצמתי ומרגש,לא משנה באיזה שיר) אבל אי אפשר להשוות שיר מלא עוצמה ורגש ומעוף כמו רולינג אין דה דיפ לג'סטין ביבר,כי זו ליגה אחרת. גסטין ביבר הוא מכונה משומנת של כסף של בחור חתיך בן 17 שנועד נטו למכור את עצמו לבנות בגיל 12 עם שירי זבל רדודים. אצל אדל,לא משנה כמה יחצנים,מפיקים ואנשי עסקים עומדים מאחוריה,היא בפניי עצמה ייחודית,מוכשרת וכריזמטית והיא קרוצה מחומר אחר מג'סטין ביבר.

ואגב,אם תשמע את 19,שהוא אלבום הרבה

יותר מגוון,מעניין ומעניין אולי תיווכח שהיא יותר ממה שחשבת. מדובר גם באלבום שהוא הרבה יותר טוב מבחינה טקסטואלית מ-21 שבאמת רוב הליריקה שלו מאוד בינונית עד גרועה.

RedOne8

New member
אחרי הליריקה התייחסתי לשאר המרכיבים

כמו הפקה ו-ווקאליות. האמת שאני לרוב ממש לא שופט על פי הליריקה
להפך, בד"כ זה אחד הגורמים שאני הכי פות מתייחס אליהם, אבל פשוט במקרה הספציפי של אדל אני נתקל בהמון אנשים שמאדירים ומשבחים אותה על הכתיבה שלה והמילים העוצמתיות שלה, אז היה לי חשוב לומר שזה בולשיט
לגבי הגשה יש משהו בדבריך, קיים משהו מיוחד בהגשה שלה. אבל גם בזה לא חסרות זמרות שאוכלות אותה בלי מלח, ולדעתי בשיר RITD שציינת הרבה מהקרדיט על היותו עוצמתי ומרגש בלהבלהבלה, הולך לקולות הליווי המעולים. השיר הזה היה נשמע אחרת לגמרי בלעדיהם ואם היו משאירים רק את אדל לבד לשיר אותו, ולאו דווקא אחרת לצד הטוב. וההשוואה לגסטין ביבר היא מבחינת ההצלחה של שניהם בעיקר חח
שלדעתי האחד לא ראוי לה בדיוק כמו השני. טוב לא בדיוק..... אבל בערך.

Bright Unicorn

New member
זאת בדיוק שורש הבעיה שלך

אינך מקשיב למילים. עכשיו הכל ברור לי למה אתה כותב את מה שאתה כותב.... אני מצטער אם זה נשמע דוחה (כי זאת אינה הכוונה) אבל אני לא יכול לקחת ברצינות אדם שמאזין למוזיקה מבלי להקשיב למילים. או להחשיב אותם כפרמטר עיקרי במוזיקה שהוא שומע. ולא אכפת לי שאתה בן 15 בנוגע לאדל- רדוד או לא בעינכם, שטחי או עמוק.... היא שרה על עצמה! היא שרה על הלב *שלה* שנשבר. ומתארת זאת בדרך שלה. אם זה לא סופיסטי לכם מספיק כדי להסכים עם ההילולה שמתרוצצת סביבה בשנה האחרונה זה בסדר אבל את האמת שלה אי אפשר לקחת. בטח לא את הכישרון

למעלה