טופ 7 - הופעות

ענין ה"קנוניה" נכתב בציניות hence המרכאות

מה שדילן ניסתה להגיד, ואולי בגלל צורת ההתבטאות שלה הצלחתן לפספס אחת את השניה, הוא שענין הטעם האישי לא מהווה פקטור בהופעה הספציפית הזו. היא טענה שכהופעת קאנטרי ההופעה לא הייתה מוצלחת. אין לפסיקה הזו שום קשר לטעם אישי, דבר שאת מתעקשת לגביו. Blue הוא שיר קאנטרי. הכי קאנטרי שיש. אולד סקול, כמו פעם,You name it. (להבדיל מהשירים שלורן, זמרת הקאנטרי של התוכנית, בחרה לעצמה שהם שירי קאנטרי פופ מודרניים). היילי יכלה לקחת את השיר לשנות לו את העיבוד ולהביא אותו בביצוע ג'ז. להפוך אותו לשלה וכך הווקאל שלה היה נשפט עפ"י הסגנון שהיא טובה בו. לצערי היא לא עשתה את זה. היא בחרה להשאיר את השיר כמו שהוא עם העיבוד המקורי ושרה אותו בסגנון שלה. העובדה שהיא לא זייפה לא רלוונטית לטיעון. אולי כי את לא נוהגת לשמוע קאנטרי את לא מצליחה להבין את מה שאני מנסה להגיד אז אנסה להסביר את זה כך: קחי לדוגמה את סקוטי, שהטון שלו נשמע קאנטרי גם בלי קשר למה שהוא שר כי יש לו את ה-Twang הזה שמאפיין את הז'אנר. עכשיו דמייני אותו לוקח את השיר Heavy Metal לדוגמה, שג'יימס שר בשבוע שעבר- משאיר את העיבוד כמו שהוא אבל שר אותו עם הקול שלו בצורה רגילה. גם בלי להקשיב לזה בפועל את יודעת שזה יהיה רע. אפילו שסקוטי לא מזייף והטון שלו נעים ומדויק. ולמה? כי הוא שר שיר בסגנון שלא מתאים לו בלי לעשות שום מאמץ להתאים אותו אליו. זו הנקודה שדילן ניסתה להעביר. על הדף כשמסתכלים על הביצוע בצורה טכנית, לא מדובר בביצוע טוב נקודה. אפילו שהיא לא זייפה. הקטע השני שאת התעקשת לגביו, שבעיניך ולאוזניך הביצוע היה טוב זה ענין של טעם אישי, בניגוד לעובדתי. כאמור אין בכך שום רע פשוט צרם לי לראות אתכן מגיעות לדיונים לא נעימים.

Lhuna1

New member
לכתוב את המילה "נקודה" לא הופך משהו לאמת

אוביקטיבית. גם לא סימני קריאה או "?!?!?", או לכתוב שמשהו הוא "עובדה", או להתבטא בכזאת נחרצות, כפי שגם את וגם דילן עשיתן בדיון זה. אתן יכולות להשאר הכי נחרצות בעולם, אבל אלו עדיין רק דיעות. גם אם מי שכותבת אותן שומעת קאנטרי כל חיה, ובטוחה שהיא "מבינה בזה" ולכן צודקת, מוזיקה זה לא מדע מדויק וההגדרות בו כמו בכל תחום אומנותי אחר הן נזילות ונתונות להרבה חילוקי דיעות. ובוודאי שאין הגדרה אוניברסלית למה נשמע טוב ומה נשמע לא טוב בז'אנר כזה או אחר. (לא מתיימרת להביע פה דיעה על הביצוע הספציפי המדובר, כי אני לא זוכרת אותו מספיק). חבל שיש פה תגובות כאלו תוקפניות, כאשר אפשר להביע חוסר הסכמה (אפילו אם היא נחרצת) בצורה יותר נעימה.

ממש לא ניסיתי להישמע תקיפה

צר לי אם כך נראים הדברים אבל אני מניחה שנאלץ להסכים על לא להסכים כיוון שבעיני, במוזיקה הדברים הם כן שחור או לבן ויש ענין עובדתי וטכני כמו בכל דבר אחר. בדיוק כשם שבכל דבר אומנותי יש גם את ענין הטעם האישי והבעת הדעה.

רגע, מצד אחד את אומרת

שאפשר לא לזייף ולשיר נכון אבל מצד שני אותו ביצוע יהיה קלוקל מבחינה טכנית? סקוטי זה באמת דוגמה קיצונית וזה נראה שהולך להיות קטע רע, אבל לגבי היילי, אני לא "כ בטוחה. אם היא לא זייפה ושרה נכון את השיר, זה מסתכם בגוון טון בו היא השתמשה, אולי זה מה שמפריע לך לשמוע אותה שרה את השיר הזה? דרך אגב סקוטי זו דוגמה רעה כי גם כשהוא שר סגנונות אחרים הוא נשמע כמו זמר קאונטרי, לכן היה מאוד מעניין לשמוע אותו שר אלביס ולתמוה אם אולי עד היום פספסתי באלביס גוון קאנטרי בשירה. (אבל זה לא מספיק עניין אותי בשביל לשמוע את אותו שיר של אלביס) היילי לדוגמא נשמעת לי משכנעת בתור מבצעת רוק, בלוז, ועוד סגנונות. נכון שנשמע שיש לך יותר הבנה בסגנון הקאונטרי, נהניתי לקרוא אותך, וכמובן שאפו על דרך ההתבטאות הנוחה, אבל אני תוהה, אולי בגלל שיש לך הידע והניסיון גם לך קצת קשה עם הכיוון שאליו היילי לקחה את השיר. אפילו אם זה כיוון שנשמע לא מקצועי בעליל, אבל עם כל הכבוד, ויש כבוד (-: , הייתי באמת שמחה לשמוע מה אמני קאונטרי מוכרים או מפיקים בתחום אומרים על הביצוע שלה. זה ששמת את העניין הזה אצלי בסימן שאלה זה כבר טוב, זה מעורר עניין (-:

אוקיי בסדר. אני מרימה ידיים../images/Emo3.gif

אני באמת יכולה לדון בזה שעות ולהביא עוד הרבה דוגמאות בסגנון כדי לנסות להעביר את הנקודה שלי אבל אני מניחה שכבר הבנת אותה ויש לך את ראית העולם שלך שאני לא מנסה לשנות. אגב דעתם של אמני קאנטרי מוכרים לא תהיה לך כזאת מעניינת. בגלל שהיילי לא זמרת קאנטרי לא כל כך מתייחסים לביצוע שלה. אאל"ט באתר CMT (האתר של ערוץ הטלוויזיה של מוזיקת הקאנטרי) יש תמיד בחדשות מן קטעי ביקורת על הופעות הקאנטרי מאיידול. אני חושבת שהם יותר מתלהבים מהעובדה ששרים קאנטרי באיידול מאשר איך שרים. אבל עד כמה שזכור לי היחיד שנרשמה התלהבות לגביו זה סקוטי. גם כלפיי לורן וגם כלפיי היילי היו ביקורות צוננות. מצד שני מדובר באיזה כתב או מבקר תרבות שקר כלשהו אז לא יודעת עד כמה הדעה שלו "נחשבת". ועכשיו כשאת אומרת את זה באמת כשיוצא לי לחשוב, לא שמעתי שום אמן קאנטרי מתבטא בטוויטר (או כל מקום אחר) לגביי ההופעה שלה, למרות שיש כאלה שאוהבים לשתף את כל העולם בפייבוריטים שלהם. לא הייתי מסיקה מזה מסקנות רעות אבל זה סתם מוזר לי.

אין בינינו ויכוח, ובטח לא צורם,

רק חילוקי דיעות (בינתיים). אני דווקא נהנית לקרוא אותך ואפילו מוכנה ללמוד ממך כי נראה שאת בהחלט מבינה על מה את מדברת ומסבירה באופן שמאוד נעים ללמוד ממך. אני תמיד שמחה ללמוד ממי שמרגיש לי שהוא מבין על מה הוא מדבר. התלהמויות בטח ובטח שמורידות מסף האמון. לגבי CMT, כמובן לא הכרתי אבל הנחתי שזה ר"ת ל- country music television. תודה על האישור (פחות או יותר) לזה. עוד שאלה, למה לדעתך היודלים של היילי גרועים, או לא טובים בעיניך? איך ניתן להעריך מקצועית איכות של יודל? לפי שמיעה לא מקצועית, בעיני, היודלים שלה יפהפיים. תוכלי להעתיק לפה לינק של ליאן שרה את הגרסה הג'אזית?

לגביי היודלים

אולי כאן באמת זה קשור לטעם אישי כי בעיניי לפחות התפיסה הייתה שיודלים זה רק לזמרות קאנטרי. תמיד היה נשמע לי מזויף מידי ולא זורם לשמוע מישהו אחר מנסה לדחוף יודל לשיר רגיל. במקרה של היילי עשה רושם שהיא מתאמצת מידי לצאת מגניבה וכתוצאה מכך מאבדת את עצמה בשיר. לגביי הגרסה של ליאן, מדובר בגרסה בלוזית לא ג'זית. היא מבצעת אותה בהופעות במשך השנה-שנתיים האחרונות ומקבלת פידבקים מאוד חיוביים (דבר שדי נדיר לראות עם קלאסיקות קאנטריות כיוון שהקהל האמריקאי אוהב את הקאנטרי שלו נטול מיינסטרים ובלי שום שינוים) את גרסת הסטודיו היא תשחרר רק באלבום שלה שעתיד לצאת באוגוסט לכן אין קישור רשמי ביוטיוב. ניתן לשמוע קטע ממנו באתר שלה אבל צריך להיות רשומים אליו אז בנתיים אביא לך את הלינק הזה - http://www.youtube.com/watch?v=veF-5kfVp8w זו לא הגרסה שהתכוונתי אליה אחד-לאחד אבל נסי לדמיין אותה קצת יותר בלוזית. גוון הקול של ליאן פחות או יותר זהה לגרסה שהתכוונתי אליה רק העיבוד נשמע מעט שונה.

זה באמת נשמע לך אותו הדבר? ../images/Emo2.gif

וואו. טוב, אוקיי. לא באמת יודעת מה להגיד לך. בעיניי הגרסאות מאוד שונות גם אם לא ממש בעיבוד, בגוון הקול יש הבדל עצום (וגם 10 שנים הבדל). אולי עם העיבוד השונה היית מצליחה לשמוע את זה יותר טוב.

אני מאמינה לך (-:

בהחלט הגיוני שלא פיתחתי רגישות גבוהה לניואנסים כמו שלך בנושא זה, נושא שברור שאת מבינה ומנוסה בו יותר ממני.

ורק חצי מילה לגביי גוון הטון שלה

אמרת שיכול להיות שזה מה שהפריע לי. אז רק רוצה להגיד שאומנם אני לא רואה את עצמי הולכת לרכוש אלבומים שלה (פשוט כי אני לא אוהבת ג'ז) אבל היו כמה הופעות שלה שכן נהנתי מהן כמו בשבוע אלטון ג'ון או בפעם שהיא החליקה את השיער ושרה וויטני יוסטון (סורי שמות שירים זה לא הצד החזק שלי) ולגביי הקאנטרי אז כן אני אוהבת קאנטרי. (ולמי שלא בקיא אציין שהכינוי שלי זה שם של שיר של ליאן ריימס אז ניתן להבין שגם אותה אני מאוד אוהבת) אבל את השיר Blue ספציפית אני לא באמת סובלת. גם לא בגרסה של ליאן. אני חושבת שזה נאמר כבר אז באותו השבוע, שהיילי יכלה לקחת את השיר לכיוון בלוזי יותר (וקיימת גרסה כזאת לשיר, גרסה חדשה יותר של ליאן ככה שאפילו לא צריך להתאמץ בשביל להמציא גרסה חדשה) ואולי גוון הקול שלה היה יושב על השיר בצורה נוחה יותר לאוזן. אותי אישית היה מענין מאוד לשמוע אותה בגרסה השניה. ויותר מזה אני חושבת שזה גם יכול היה להיות מומנט בשבילה.

נמשל

New member
אסביר מדוע אני מעדיף אותה

בתחילת העונה על סמך האודישנים המועדף עלי היה קייסי. הביצועים שלו היו מיוחדים, שונה, בטחון עצמי, אנדרדוג: לא חתיך במיוחד, מוזר קצת. אבל בעיקר: יודע לשיר, ומשנה את השירים, זכרתי את רוב הופעות שלו. את היילי בקושי זכרתי. חשבתי שהיא חמודה ולא יותר, שרה בינוני ושמצידי תעוף. בינתיים קייסי ממשיך לאכזב כל שבוע, לא מרגש יותר, יותר מידי בטחון עצמי. ואז הגיע שבוע אלטון ג'ון והביצוע שלה לבני' והג'טס פשוט הקסים אותי. הפוטנציאל שיש בה פתאום פרץ, הקול המחוספס, היא לקחה שיר שלא רבים שומעים אותו ועשתה איתו פלאים. שבוע אחרי זה היה עוד ביצוע מושלם עם השיר של ג'ניס, וזהו, מכאן כבר אין חזרה. קייסי אאוט- היילי אין ויש לי נטיה כזו לזהות פוטנציאל לפני שכולם מגלים אותו: בעונה 6 אהבתי את מלינדה (איפה היא?) אבל גם את ג'ורדן, כשלא רבים החשיבו אותה כמועמדת ראויה לגמר. בעונה 7 אהבתי את דיוויד קוק כמעט מההתחלה, עוד לפני שהיה מועמד לנצחון כי ראו עליו את הפוטנציאל בעונה 8 זה לא כוחות בכלל, עם אדם למברט, המתחרה הכי טוב באיידול אי פעם. בעונה 9 אהבתי את לי דיוויז גם כן כמעט מההתחלה שכשאילו הוא לא האמין בעצמו, כי היה משהו בשפת גוף שלו ובקול שלו ששידר אליך למסך. ובעונה 10 זו היילי. אני מאד מאד מקווה שהיא תתן ביצוע אדיר בשבוע הבא ואז יקרה לאמריקה מה שקרה לי מזמן. וזו הסיבה שרבים לא מתחברים למתמודדים העונה. כמעט אף אחד לא מצליח להעביר רגש למצלמה ולצופים בבית. מכניים מידי, מצועצעים מידי, משעממים מידיי ובעיניי היילי היא לא כזו בכלל. היא היחידה שמרגשת, שמעניינת, שאני מחכה לראות את הביצוע שלה בציפיה לביצוע מושלם

Theshe

New member
תודה על תשובתך ועל תשובתה של...

ההיא שהציעה לי כדורים פסיכוטיים במקום סמים מגולגלים. תמיד ראיתי את נושא הפייבוריט קצת שונה מהאחרים, כי עם כל הכבוד שאני רוכשת, למשל, לדיוויד קוק, הקריירה של מייקל ג'ונס הרבה יותר מעניינת אותי, כי הוא היה הפייבוריט שלי אין דה פירסט פלייס וזה שהוא עף לא שינה לי כלום. כנ"ל לגבי פול מקדונלד מהעונה הנוכחית, שאני הרבה יותר סקרנית לדעת איזה מן אלבום הוא יוציא בלי הלחץ המסיבי של ההפקה המפחידה של איידול. לגבי היילי, דעותינו לחלוטין חלוקות ואנחנו לא נמשיך להתווכח על זה, אבל כתתי רגליי והואלתי ברוב טובי להקשיב לגרסת המקור של אדל (לפני שנתיים שאלתי מי זו, לעזאזל, ולמרות שקבלתי תשובה - די שכחתי ממנה למען האמת) ויש לבחורה חתיכת קול - עוצמתי, צלול, פלסטים יפהפים, דרמטי במינונים הנכונים ובעיקר לא חורק! להגיד שהביצוע של היילי טוב יותר משל אדל זה לבחור לראות את העולם בצבעים ורודים, נטול מלחמות, יגון וכאב. אבל כמו שאמרתי, אני בעד הסמים שלכם - גם אני רוצה!
אני פה לעוד שאלה (ואל תקחו את זה אישי, כי זה לא): איפה הייתם כל העונה כל אוהדי היילי? כי איכשהו, בהרגשה שלי, ויכול מאד להיות שאני טועה, נדמה שכולכם יצאתם מהכוכים שלהם כדי לעצבן את הפורום מדושן העונג והשאנן שהיינו. מוזר שבחרתם להוציא לאור דווקא עכשיו את דעותיכם, ומוזר עוד יותר לראות שאתם ממש חבורה שכזאת. מקבלים אומץ כשיש שותפים לפשע, אה?
תהנו ממנה, כי נכון לעכשיו אתם האוהדים היחידים שלה בישראל.

Lhuna1

New member
זה אולי לא אישי אבל נשמע כאילו אנחנו

מפריעים לך באיזשהו אופן (?) תנסי להאמין שאנשים יכולים לאהוב משהו אחר ממך בלי שום כוונה לעצבן אותך. ולא שאני חושבת שמישהו חייב הסבר "איפה היינו" (שזה נשמע כמו האשמה), אבל היילי השתפרה במשך העונה ולכן צברה עם הזמן יותר אוהדים. אם את עדיין חושבת שזה "מוזר" את מוזמנת למשל להציץ בתוצאות הסקר כאן: http://www.tvline.com/2011/04/american-idol-recap-top-7-performances-21st-century/ (כן, גם סלזק הפך לאוהד היילי עם הזמן וגם רוב קוראיו. זה לא אומר שום דבר ולא נחשב יותר מדעתו של כל אחד אחר, רק בא להראות לך שאין פה שום דבר חריג. יש לה אוהדים. את לא. ואת גם לא יודעת אם אנחנו "האוהדים היחידים שלה בישראל", כי אני בטוחה שלא עשית סקר נטול פניות של מינה צמח. אולי כן ואולי לא. לא ברור למה חשוב היה לך לכתוב דבר כזה בנימה כזאת מתגרה.)

לא הבנתי למה מעצבן אותך לשמוע דעה שונה.

ואם אנחנו (מוזר שאת אומרת "אנחנו", לי היתה הפתעה עצומה שכשכתבתי שהתלהבתי מהיילי ופתאום אני רואה שאני לא היחידה. לי זו היתה הפתעה נעימה) היחידים בישראל שנהנים מהשירה של היילי אז דווקא צריך להיות לך סבבה, סתם עופות מוזרים ועם דעות חסרות חשיבות. בגלל זה להתעצבן? את לא חושבת שזה קצת דבילי ומיותר?

Theshe

New member
יש הבדל בין ציניות לבין עצבנות.

לגמרי פספסת אותי, קורה. הנושא הזה די משעמם אותי, היא לא מספיק מעניינת ו/או חשובה לי כדי שאמשיך ואטרח להסביר את ההודעה המקורית שלי. על טעם וריח וגו' כפי שכבר נטען פה ולא אחת. חג שמח.

ציניות נובעת מעצבנות,

וזה ההבדל ביניהן. אני לא באה לחנך, אבל חשוב לי להבהיר שבעיני תגובות ציניות הן תגובות אלימות במסווה, מה שנקרא "פאסיב אגרסיב". להגיד, "קחי את זה בקלות, סתם הייתי צינית" בשבילי, אישית, זה לא מתקבל. בכל אופן שיהיה המשך חג שמח ומענג (-:

Theshe

New member
אני מסכימה.

ציניות היא סוג של אלימות אבל היא לא נובעת מעצבנות אלא (וכאן אני מצטטת מויקיפדיה) "ציניקן מודרני מתייחס בבוז לנורמות חברתיות, בפרט כאלו שמשמשות מטרות סמליות ולא מעשיות, והוא נוטה לבטל חלק ניכר מהאמונות הפופולריות וכללי המוסר המקובלים כמיושנים או אף כשטויות גמורות...למרות הדימוי השלילי של הציניקנים, ניתן לטעון שהם פשוט "מסרבים להביט בעולם דרך משקפיים ורודים" ואינם חוששים משחיטת פרות קדושות. לרוב, ציניקנים נוטים לראות את עצמם ככאלה, ומחשיבים את עצמם כבעלי חשיבה פתוחה ומשוחררת, ואת מבקריהם בתור אנשים הטומנים את ראשם בחול". ותאמיני לי שאני לא טיפוס שמתעצבן, אולי בגלל שאני כל הזמן פורקת ולא משאירה כלום בפנים מגיל צעיר. אני ציניקנית, מודה, ואני חיה עם זה בשלום. אולי כעת, משנודה לך שאני כזאת, את יותר תביני (גם אם לא תתחברי). יאללה, זה הזמן שלי לביצ'ינג ב-10 המכות. שיהיה רק טוב.

הלינק כשל,

אם במקרה זה מעניין אותך אז בגוגל ניתן למצוא ב"ציניות וספקנות - מקורותיהן ודרכי התמודדות עימן".

למעלה