עוצו עצה....

שרשירית

New member
../images/Emo24.gif

צר לי. אני יכולה לנסות להבין איך את מרגישה אבל אין לי שום רעיון (שלא נגמר באלות ובאנשים גדולים) איך לעזור לך. בהצלחה.

darling33

New member
תשובת הבהרה

מדיניות הבנקים היא שלא ניתן לקבל משכנתא כלווה יחיד. הבעיה שזה יוצר מצב שבו שיש לצד השני זכויות על בית שלמעשה אינו שלו. יש טופס וויתור זכויות שניתן להחתים עליו את הצד השני גם לפני הגט. במקרה כמו שלי - כשיש סרבנות גט, ברור שלא תהיה חתימה על שום מסמך שמאפשר לי חיים טובים יותר... זה המצב. עגום. דבילי. מרגיז. זה מה יש ועם זה ננצח.

אם שקלתי פתיחת תיקים על ביזיון אולי אבצע ../images/Emo10.gif

אני מאויימת באי תשלום מזונות (שלא שולמו מעולם) ובאי קבלת גט בכל פעם שיש לי דיעה או עמדה שלא תואמת את דיעותיו/עמדותיו... אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק הסכמתי למכור את הבית כנכונות להסכמה, מקווה שזה לא יהיה צעד שיגרור אותי למטה
- מצד שני הבית לא נמכר אולי אוכל להציב תנאי מנגד- חתימה על מכירה מול שחרור גט או חתימה על מסמך ויתור זכויות ? אוף... נשב בשקט בסירה ונזרום עד שנגיע למכשול

darling33

New member
מניחה

שיש לך איש מקצוע שמלווה אותך בתהליך. קטונתי מלייעץ עצות בהליכים מורכבים שכאלו. תכיני לעצמך דרכי פעולה אפשריות כשתיתקלי במכשולים - סתם בשביל לנטרל את גורם ההפתעה. בהצלחה!

אז ככה...

אפשר לקחת משכנתא בלווה יחיד. הדבר מחולק לשניים: לווה יחיד ללא ערבים או לווה יחיד עם ערבים. הנ"ל נקבע לפי גובה המשכנתא המבוקשת <כיום ניתן לקבל 60 אחוז מערך הדירה> ובגובה ההחזר החודשי שהוא פונקציה של הכנסה. לייעוץ נוסף ניתן לפנות במסר. השירות ניתן ללא תשלום וכמחווה של רצון טוב מצד ה-

darling33

New member
איזה בנק מוותר על הכתב וויתור?

כי אני בדקתי אצל כמה... אולי בזמן שחלף החוקים השתנו... אנא שתף את כל חברי הפורום. יש מצב שלא אני היחידה שמעונינת במידע.

כתב וויתור על זכויות...

אפשר לחתום עליו בבנק עצמו בו מתנהלת המשכנתא. אם לזה את מתכוונת - זה ההליך.

darling33

New member
נראה לי שאנחנו לא מדברים על אותו דבר

אדם נשוי לא יכול לקחת משכנתא בתור לווה יחיד אלא אם הצד השני חותם על כתב וויתור. לפיכך, מישהי במצבי (פרודה), לא יכולה לקחת משכנתא כלווה יחידה. אין זה משנה אם יש/אין ערבים או יש/אין לי מימון עצמי... מכיוון שהאקס אינו מוכן לתת גט, הרי שהוא גם לא מוכן לחתום על כתב הוויתור (זה לא ניחוש - ניסיתי). נניח שיש לי מימון עצמי שמספיק לבנק (היום צריך 30%) - אם אקח משכנתא וארכוש דירה, הרי שלאקס יש זכויות על הדירה הזו גם אם לא תרם שקל...

ובמה מתבטאות הזכויות ?

במידה וארכוש דירה היא תהיה על שמי - איזה זכות תהיה לו (אציין רק שהפרדתי תיקי מס"ה ע"י הגשת תצהיר עו"ד )

darling33

New member
זכויות

במידה ובעת רכישת הדירה, את עדיין נשואה, זה לא משנה אם הדירה על שמך בלבד או לא. בתור "בעלך" יש לו זכות כאילו רכשתם את הדירה יחדיו. לכן הבנקים לא נותנים ללווה יחיד נשוי משכנתא ללא הטופס וויתור זכויות. המצב שונה כמובן אם את קונה דירה ללא משכנתא. אז הדירה היא על שמך בלבד. מומלץ, אגב, שתערכי צוואה שבו יהיה ברור מעל לכל ספק שהילדים הם היורשים שלך ולא אף אחד אחר. (הוא למשל). כמובן, יש למנות אפוטרופסים לכספים עד הגיע הילדים לגיל 18. נשמע קצת הזוי, אבל כדאי להיות מוכנים לכל תסריט...

המון תודה - מגיע לך ../images/Emo47.gif

הרגעת אותי ... לא בא לי "לבזבז " זמן מיותר במרדפי שווא שנגיע למכשול - אציק לך במסרים
עכשיו אפשר יהיה לחזור לישון שוב טוב בלילות

הוא בטח משוכנע שאת התחלת בעימות

מן הסתם הוא נוטר לך על עצם הגט, וכנראה פגעת בכבודו פעם או פעמיים, ולדעתו הוא רק מחזיר לך. חס וחלילה, אני לא מאשים אותך, או מצדיק אותו כי הוא כבר מזמן עבר את כל הגבולות. אבל כדי לחזור אחורה, תפשפשי בזיכרון - את בטח יכולה לאתר את הרגעים שבו פגעת בו הכי, ומשם כל הבלגן התחיל. ברגע שתזהי את התקופה ההיא, תוכלי אפילו טאקטית לדבר איתו ולהתנצל בפניו על ההתנהגות שלך אז. (ושוב, זה לא משנה מה היה באמת לדעתך). כנראה שרק כיבוי תחושת אבדן הכבוד שלו יעזרו להשיבו לשפיות.

darling33

New member
אתה איש חכם !

תימצתת את הבעיה במשפטים ספורים. הוא נוטר לי על זה ש: 1) היוזמה לגירושים הייתה שלי... 2) המשכתי בחיי (והמבין יבין). 3) "ביישתי" אותו בעצם הגירושים (לקח לו זמן לספר לאנשים). 4) פירקתי לו את המשפחה (הוא היה מנותק מהמשפחה הגרעינית שלו). (עובדה שיכולה להוסיף כאן היא שאני הייתי ה"ראשונה" שלו וזה בטח לא הועיל לתחושת אובדן הכבוד). הרגע שהכי פגעתי בו? אני מניחה שהיו כמה. הראשון, ללא ספק, ששלחתי את התביעות בדואר. האחרים? טוב, הוא הביא את זה על עצמו ברגע ששכר בלש לעקוב אחריי...בטוחה שזה לא ממש עשה לו טוב. התנצלות? אני מאמינה שניתן לנסות. הבעיה היא שבכל פעם שניסיתי לדבר ולראות איך סוגרים את זה הוא היה עסוק בלנאום לי כמה שאני זונה. יש גבול לכמה אני מוכנה להקשיב לנאומים חסרי תוחלת...בעיקר כשהוא לא באמת יודע מה הוא רוצה...

darling33

New member
ועל זה נאמר...

או שכן או שלא... מה שבטוח - אולי וגם זה מוטל בספק !!! (אגב, מומלץ היה לו הוא היה קורא את הספר גם)

למעלה