דוסטו

New member
שמיל - משהו ממולץ על פרשנות לתנ"ך

מאוד מאד מומלץ. לא יודע איך תשים עליו יד. אבל שווה את המאמץ. "לפני ולפנים- עיונים פסיכואנלטיים המקרא ויהדות" של אבשלום אליצור. כתוב בהיר, קריא, בהומור ביקורתי דק אינטילגנטי מרחיב אופקים ומאיר עיניים.

עופר D

New member
אכן נפלא ../images/Emo13.gif

כבר הסכמנו עליו פעם בעבר, אבל עקב נשכחותו הנפשעת, תמיד כדאי לעבות שרשורים בענינו. אכן ספר נהדר, מאיר עיניים ומרחיב אופקים, כהגדרותיך. עופר

דוסטו

New member
אגב- אחרי שקוראים את 'לפני ולפנים'

אני בספק אם איזה דמות תנכית עדיין נשארת מושא לחלומות רטובים. או שבעצם - הם כ"כ אנושיות ולא חפות מפגמים שהן אולי בכ"ז יכולות להיןת מושא לפנטזיות כחולות.

דוסטו

New member
ועוד אחד -לא קראתי אבל הזמנתי

' עשבים שוטים בגן עדן - השפעות התנ"ך של חיינו ' - ליאון שלף הקבוץ המאוחד, 2003.

siv30

New member
מנטה חביבתי להזכירך דוד הבוגדני

תפס את בת שבע והרג את בעלה אוריה. אני לא מתעסקת עם גברים בוגדניים זה מתכון בטוח לכאבי לב.

hrabba

New member
לא יעקב אבל בטח לא דוד

ההוא שנעמה לו אהבתו של יהונתן יותר מאהבת נשים? ננוא שאשת אוריה הצליחה למנפל אותו בקלות? ההוא שהתאכזר לאשתו - מיכל לא רוצה! הייתי מעדיפה את משה שכיבד את אשתו הנוכריה ציפורה גם מול אחותו

Mנטה

New member
אוקי, נכנעת: פלטי בן ליש !

למי שלא יודע: בזמן הסכסוך בין שאול ודוד, נשארה מיכל עם אבא שאול, והוא השיא אותה לפלטי בן ליש. ואז היה איזה אירוע שדוד התגנב למחנה של שאול וגנב לו את כל הנשק או משהו, כהוכחה שהיה יכול להרוג אותו אם היה רוצה, שאול נאלץ להיכנע ודוד מבקש בחזרה את מיכל, אהבת נעוריו. ואז אין ברירה, מיכל נאלצת לחזור לדוד, ופלטי בן ליש הולך אחריה כל הדרך הלוך ובכה. למיכל לא היו ילדים מדוד, עונש על כך שהיא לעגה לו כשרקד מול הארון. אבל מפלטי בן ליש היו לה חמישה ילדים. עצוב עצוב הסיפור הזה.

rigoletto111

New member
דווקא יצחק יצא די דביל.

כל אחד בסביבה, כולל אשתו התחמנית והאבא המניאק, או שעבד עליו או שניסה לשחוט אותו או שסתם שיגע אותו.

Mנטה

New member
לא דביל, נאיבי !

תראה, אברהם אמר לאשתו שתתחזה לאחותו ואז מכר אותה לאיזה מלך, ועוד הכביר ועשה את זה פעמיים ! יעקב, כבר סיפרתי למה אני לא סובלת אותו. אבל יצחק, פגש ברבקה "נערה טובה יפת עיניים הטי כדך השקיני מים" ליד הבאר והתאהב בה, ואח"כ היא הגיעה על גמל והוא ככה הציץ אפעס...
ואז היו להם חיים טובים עם 2 ילדים שדוקא הסתדרו אחד עם השני לא רע רוב הזמן, עבדו וחיו ככה בשלום. זה שאלוהים התערב ורבקה היתה צריכה להתנהג כמו הרבה נשים בתנ"ך בערמה ויעקב היה מניאק וזה... נו, לא זוקפים עוון בנים על אבות
.

een ogenblik

New member
בילבול בסדר האירועים

יצחק ראה את רבקה רק לאחר שהיא כבר הגיעה לכנען, ונפלה מהגמל. ליד הבאר ראה אותה השליח מטעם אברהם למציאת כלה עבור יצחק.

Mנטה

New member
אוי לבושה !

הלוואי עבד כמו אליעזר, היתי נותנת לו מזה תנאים שווים
איך ידע לקלוע ככה לטעמו של יצחק

שמיל111

New member
אני מופתע ...../images/Emo35.gif

שעדיין לא קיבלתי תגובה מוחצת לגבי בורותי : האם אכן אין רומן איכותי , אשר הדמות הראשית שלה הינה אישה שמעלתה העיקרית היא הרומנטיקה ? שמא אני צודק ?

Mנטה

New member
כל רומן רומנטי הוא כזה אבל כמובן

מאדאם בובארי, האמא של הרומנטיקניות, האבירה בת דמות היגון.

Guy K

New member
רוצה אישה רומנטית?

מרי אן סינגלטון, מסדרת הספרים של ארמיסטד מופין - סיפורי סן פרנסיסקו, היא בחורה רומנטיקנית, שרק מחפשת אהבה. הבעיה היא שהיא מחפשת אותה בסן פרנסיסקו ההומואית של שנות השבעים. היא בחורה מבית טוב. הורים קצת שמרנים ונודניקים אבל היא מצליחה לשמור על העצמאות שלה כשהיא עוזבת את הבית שלהם בקליבלנד. היא חרוצה, ולמרות שאין לה יותר מדי נסיון מקצועי היא מצליחה בעבודה עד כדי כך שהבוס שלה משאיר לה בצוואה שלו 5000 דולר (כדי שתבזבז אותם על חופשה עם חבר טוב). היא יפה, היא מצחיקה. היא נאיבית. אם הייתי סטרייט הייתי בטח בוחר בה. ואיזה גבר הייתי לוקח לעצמי מספר? קצת עצוב לאמר אבל בינתיים כל הדמויות המובילות של הומואים שקראתי עליהם היו כל כך מתוסבכות, משונות, אקסצנטריות ו/או דכאוניות, שטוב לי נורא שהם בספר.

Danial***

New member
רעה! גנבת לי את שלי! ../images/Emo3.gif

בהחלט ג'רולד
- רגיש, חכם, חתיך - מה עוד צריך? וברנדין מ"טיגאנה" - קשוח מבחוץ, אבל בעצם די רגיש, סוג הגבר שלא כ"כ מביע אהבה. בדיוק בגלל זה שהוא כן מביע אותה זהכ"כ מושלם

Danial***

New member
ובאמת, אחרי בחינה של התגובות האחרות

אני חייבת להוסיף את רט
פשוש שלי, כ"כ מתוק ונחמד וכמה שהוא אהב את סקארלט ואת בוני

weim

New member
איך זה שאף אחת לא הזכירה

את ווטנבה מ"יער נורווגי" ?
הוא לא נשמע כמו הבחור הכי רגיש בעולם?

למעלה