סינתזה

New member
אחת, שתיים, טסטינג - בחינות

פעם, מזמן, לפני שהייתי סטודנטית קשת יום, הייתי קצת פעילה בפורום. היום, בין הלימודים לעבודה, יש ימים שאני לא ממש בטוחה איך קוראים לי.. ובנימה מאד אופטימית זאת - סוף הסמסטר מתקרב (אהה, ז'תומרת, לאלה שהתחילו אותו..
) ורציתי לשאול מה עכשיו.. איך מתכוננים לבחינות? - מתחילים לאסוף חומר חסר? - משלימים מטלות קריאה שלא בוצעו במהלך הסמסטר? - מתחילים להכין מחברות בחינה (התכוונתי גם לשאול, מה זה בדיוק...
)? - מחפשים את המערה הקרובה לביתנו, נכנסים ומחכים שיעבור? סינתזה שמזמן לא היתה כ"כ אבודה.. ועוד דבר, לא קשור בעליל - מישהו יודע מה זה האתר הזה? www.looop.co.il חברה שלי שהיא מתכנתת הגיע אליהם דרך איזה פרסום וזה משהו עם מייל אקדמי, אז אני מניחה שזה לסטודנטים.. כן? לא? לא אכפת?

הייבי

New member
לקראת הבחינות

בתור התחלה- תחפשי פה בפורום (וגם בפורום סטודנטים) דובר רבות על הבחינות ואיך שורדים אותן. בעיקרון, לקראת סוף הסמסטר מתחילים לאסוף חומר חסר. לרוב מאוד קשה ואין זמן להשלים מטלות קריאה, אז בעיקר מנסים למצוא סיכומים טובים למטלות הקריאה שהחמצת. ברגע שיש לך את כל החומר- סיכומים לטקסטים, את כל השיעורים ושאר ירקות. פותחים לוח שנה ורואים מתי נופלות הבחינות, כדי לארגן את זמן הלמידה. בעולם אוטופי, לקורס של 6 נק' יש בערך 5 ימי למידה, שמאפשרים ללמוד ולנוח לסירוגין. בעולם פחות אוטופי יש שלושה ימים (כל דבר פחות מזה דורש התארגנות אחרת) איך לומדים ב-5-3 ימים? בתור התחלה, מחליטים האם את מהטיפוסים שכותבים מחברת בחינה, לא מעניינת אותן מחברת בחינה או משתמשים במחברת של מישהו אחר. אם את מהכותבים- מחלקים את הנושאים בחומר על פני 3-4 ימים. כאשר בכל יום קוראים את הפרקים של אותו יום+סיכומי חומרי הקריאה. את השיעורים בנושא מסכמים לטקסט קצר יותר ובהיר, כלומר: מסדרים את הבלאגן של המרצה, מרכזים הלכות חשובות, מבחנים חשובים, אמרות מפתח. מדגישים דוגמאות רלוונטיות ונפטרים מכל מה שלא צריך ומכל הכפילויות. המטרה היא להגיע בסופו של דבר לסיכום קטן של החומר (בקורסים של 6 נק' לי בד"כ יוצא באזור ה-30 ע"מ). אחרי שסיימת לעבור על המחברת המלאה+חומרי הקריאה+רפרפת על החוק. נשארו לך כ-יומיים לחזור על החומר, לקרוא בחינות ישנות, לפתור בחינות ישנות בראשי פרקים (אם זה עובד עבורך), לקרוא צ'קליסטים/לכתוב צ'קליסטים לפתרון שאלות, לדגלן, למרקר ובעיקר לדאוג שאת לא רק יודעת את החומר (כי בבחינה אין זמן ללמוד את החומר) אלא גם יודעת להתמצא בחומר שהבאת. אם פחות מ-3 ימים ללמוד למבחן- לרוב זה לא מספיק כדי לכתוב מחברת בחינה ואז יש 2 אפשרויות: לקחת מחברת של מישהו אחר ורק לשפץ אותה- להוסיף הערות שלך, תיקונים בהלכות, להעביר דברים לא ברורים לשפה שלך וכו' או להתחיל ללמוד לפני המבחן (לדוגמא בסוף הסמסטר או במקביל למבחן אחר) כדי כן לכתוב מחברת משלך. כל האמור לעיל נכון לגבי- איך אני עושה את זה ולגבי מבחנים בחומר פתוח. מבחנים בחומר סגור- עדיף להתמקד ולקרוא את המחברת הגדולה, את הפסיקה, את החוק. אין טעם לכתוב מחברת יפה ומעוצבת שנוח לאתר בה חומר בזמן המבחן, כי היא לא באה איתך. במקרה כזה אפשר למרקר ולכתוב הערות על המחברת הגדולה או לכתוב לעצמך סיכום קצר בראשי פרקים- מה שעוזר לך לזכור את החומר. גם כאן, חשוב לעבור על בחינות ישנות כדי לראות איך הן כתובות, למה לצפות וכדי לא להיבהל במבחן. בנוגע לכל האמור לעיל- יש אנשים שמעדיפים: א. קודם לקרוא בחינות לפני שהם מתחילים ללמוד כדי לדעת על מה המרצה שם דגש במבחן בשנים קודמות- יש בזה 2 סיכונים לדעתי: (1) שהמרצה השנה ישים דגשים על חומרים אחרים ואת חיפפת בהם. (2) להילחץ מאוד שקוראים מבחן ולא מבינים על מה הוא מדבר כי עוד לא עברת על החומר. ב. יש אנשים שבמקום לקרוא סיכומי פסיקה מעדיפים לקרוא טבלת הלכות שמישהו אחר כתב- היתרון - טבלת הלכות לרוב יותר ממוקדת מסיכומי פסיקה כלליים. היא לרוב מחילה גם הערות ופרשנויות של המרצה לגבי הפסיקה או לפחות את ההלכות שהוא שם עליהן דגש. ועוד הערה קטנה- תנסי להימנע מלעשות את הטעות שעושים בהתחלה- אוספים מאנשים כמויות אדירות של חומר: מחברות בחינה ישנות, צ'קליסטים, טבלאות הלכות, סכמות, תרשימים וכו' וכו' ובסוף מרוב חומר לא עוברים על חצי ממנו ואז במבחן מתחילים לדפדף בהיסטריה אחרי התשובה. עדיף גם למבחן בחומר פתוח להגיע שיודעים את החומר- החומר שהבאת איתך צריך לעזור לך ברגעי מצוקה, לעזור לך בפרטים הקטנים - זה לא מחליף למידה טובה למבחן.

נועה2004

New member
שאלה על נתינת סיכומי שיעור לקראת סוף הסמסטר

אם אתם כותבים ומסכמים את ההרצאות על לפטופ בטח כבר התחילו לגשת אליכם לפני או אחרי שיעור עם בקשות של "אפשר את *כל* ההרצאות מתחילת הסמסטר?". לחברים שלי ואפילו לידידים של היי-ביי באמת שאין לי בעיה לשלוח סיכומים, אבל אנשים שבחיים לא דיברו איתי ופתאום ניגשים אלי עם בקשות ודרישות (ובאמת שלא כולם מבקשים בטאקט) זה נראה לי קצת ניצול, כאילו הם "מצאו פרייארית" שכתבה כל הסמסטר בזמן שהם לא היו בכלל בשיעור.. מה אתם עושים במקרה כזה?

flutter girl

New member
פשוט מאוד,

אומרים שאי אפשר, לא מתאים לך, את לא יכולה. את כמובן יכולה להתחיל לשקר ולהגיד ש"לא, אלה לא סיכומים טובים" או "אני משתמשת בהרבה קודים שאף אחד לא מבין", אבל אני מעדיפה את גישת האמת, אז...

flutter girl

New member
אה, ודרך אגב,

אני באופן אישי לא מתנגדת להעביר לאף אחד סיכום - חברים או לא חברים. זה לא כאילו שזה ענייני אם הבנאדם למד או לא, והסיכום רשום ממילא. אם למישהו יש בעיה עם הסיכום שלי - זאת בעיה שלו, לא שלי. לא רואה שום דבר פסול בזה, לא נדחפת להחלטות של אנשים. אני לא חושבת שמי שייקח את הסיכומים שלי בטוח יצליח בבחינה ויגרום לאיזה הפסד אצלי. בכל אופן, אני לא רואה איך זה פוגע בי וזהו. לא מאמינה בגישה הזאת של "הוא לא עבד אז שיידפק". מה אכפת לכם...

נועה2004

New member
לא הבנת למה התכוונתי...

אני לא בגישה של "הוא לא היה כל הסמסטר אז שידפק".. ממש לא, אם מישהו לא בא להרצאות למשל, אחד שעבד והרוויח כסף, למה שאני אמנע ממנו את הסיכוי להצליח, אם אני יכולה לעזור לו? הבעיה מתחילה כשמבקשים ממני בחוסר טאקט, או מתחילים לשאול שאלות מעצבנות.. בעיקר אנשים שאני לא מכירה ובחיים לא דיברתי איתם.

mtap18

New member
בואו נהיה כנים

אני מודה שאני לא אוהבת לעזור לאנשים שלא עוזרים לעצמם. ובואו נהיה כנים, בד"כ לא מדובר באנשים שלא באו לשיעורים כי הם עבדו אלא בכאלה שישנו עוד שעה בבוקר כשאני קמתי מוקדם וישבתי בשיעור. אין לי בעיה לעזור לחברים או לתת שיעור או שניים פה ושם, אבל לבקש סיכומים של קורס שלם זה קצת חוצפה לדעתי. הבעייה היא שאני לא יודעת להגיד לא כשמבקשים ממני.

flutter girl

New member
זהו, שזאת הגישה בדיוק

שאני לא מתחברת אליה. אני כן *מבינה* את זה, אבל אני לא מתנהגת ככה. ביקשת? יש לי סיכום? קיבלת. למרות שבאופן אישי אם יצא לי לפספס שיעור (נדיר), אני אבקש מחברים ולא מסתם אנשים. אני בספק רב מאוד שהסיכומים שלי יהיו עד כדי מועילים, שאם הוא הפסיד את כל השיעורים בסמסטר ורק לקח ממני סיכומים אז מה שיציל אותו. ואם כן - וואלה, מגניב, אני כנראה יודעת לסכם טוב.

flutter girl

New member
זה כבר משהו אחר

אם אנשים מתחילים לנג'ס, תגיד להם מאוד בבוטות מה שאת חושבת. אם מישהו היה מתחיל לשאול אותי שאלות, הייתי אומרת לו "רוצה סיכום? נהדר. לא רוצה? יש בעיות? חבל. תבקש ממישהו אחר."

סינתזה

New member
אין לי בעיה לתת סיכומים אבל...

מודה שאני מאד מתעצבנת שמתחילים להפגין חוסר טאקט, כמו לשאול אותי אם הם טובים ואם אני כותבת הכל וכו'. כאילו WTF

הייבי

New member
בתור התחלה- באמת לא חייבים לתת

שאף אחד לא יגרום לך להרגיש רע אם החלטת לא לתת. בסופו של דבר, זה חומרים פרטיים שלך שכתבת בשביל עצמך ואין שום חובה שחלה עליך להפיץ את זה לכל המחזור. אני, אישית, לחברים ואנשים שיוצא לי לדבר איתם בשוטף נותנת בלי בעיה. לאנשים שפונים אלי בסוף הקורס עם דיסק-און-קי ביד וכל מיני ספק בקשות/ספק דרישות אני לא תמיד נותנת. זה מאוד תלוי כמה אני מכירה אותם, כמה יצא לי בכלל לראות אותם בשיעור ופשוט בהרגשה האישית. וכמובן שיש הבדל עצום בין מי שמבקש שיעורים בודדים שהוא הפסיד, לאנשים שדורשים את כל הקורס. כבר קרה לי שמישהו שהיא ב-3 שיעורים (הראשון, אחד לפני האחרון והאחרון) וישב כל השיעור מאחורי ולא סתם את הפה אפילו אחרי שביקשתי כמה פעמים, העז עוד לבקש ממני לחלוק- איתו ועם החבר'ה שלו (עוד איזה 7 איש) את החומר שלי. אז נפנפתי אותו בנימוס- פשוט אמרתי לו שאני חולקת סיכומים ושיחשוב עלי מה שהוא רוצה. מה שאני מנסה להגיד שפשוט לכי עם ההרגשה האישית ועם איך שנעים לך ואל תתביישי להגיד "לא" אם לא מתאים לך.

flutter girl

New member
../images/Emo45.gif

ברור שלבנאדם מעצבן ומגעיל אני לא אתן סיכומים. אני גם לא ארגיש רע להגיד לו לא.

bor6ik

New member
זו באמת שאלה לא קלה..

אישית אני לא מתה על הרעיון של להעביר לכל העולם ואחיו את הסיכומים שלי רק כי ממילא סיכמתי ומה זה כבר גורע ממני. זה בהחלט גורם להרגשה של ניצול כשאנשים שמעולם לא אמרו לך מילה ניגשים וממש דורשים ואם לא תתני אז הם אפילו יכולים לצעוק עלייך או להגיד לך כמה את לא בסדר (וזה עוד במילים עדינות) הרבה זמן התלבטתי בשאלה הזו ובסוף החלטתי שאני לא נותנת ומי שיש לו בעיה עם זה אז היא כולה שלו, מה גם שאני משקיעה המון עבודה בסיכומים שלי בלסדר ולארגן את זה לתוך מעין מחברת בחינה כבר אחרי כל שיעור ואין לי כוח להתחיל לעשות סוגים שונים של קבצים אחד מסודר ואחד לא רק כדי שאני אתן אותו לאנשים... אבל מיותר לציין שלחברים או אפילו ידידים שלי אני נותנת בלי בעיה גם את הסיכומים המסודרים שלי.. שאני באמת משקיעה בהם המון עבודה...

למעלה