קבוצת ערות (2)

Dana R

New member
OK

אני מתחייבת על: 1. להגיד כשמשלימה משימה 2. לא לשקר 3. להודיע אם אפרוש 4. פרישתי אםתהיה תהיה סופית מהקבוצה הזאת 5. להמשיך בניק הנוכחי שלי ולא להחליף אותו 6. להישמע להוראות של המארגנת תודה
דנה.

Talia E

New member
שיפורים ../images/Emo13.gif

קודם כל, שלום לך!
שנית, אני מסבה את תשומת לבך שלא דייקת בכותרת ההודעה (ראי ההנחיות). זו כמובן לא סיבה לשפוט את עצמך (אין שום סיבה לבזבז אנרגיה על זה
) - אבל זה כן יכול להיות פידבק שיעזור לך לשפר את הדיוק שלך בקריאה ובעשייה
. לגבי ההסכם, הוא כמעט בסדר גמור, אבל חסרים לי שני דברים: 1) שההישמעות להוראות המארגנות תהיה ללא טענות או קובלנות 2) שלמארגנת שמורה הזכות להדיחך מהקבוצה (גם זה כמובן, ללא טענות או קובלנות מצדך). שיהיה לך יום נפלא

The Daydreamer

New member
the daydreamer - טיוטה 1

אני מתחייבת לכבד כל אחד מהסעיפים הבאים כחלק מהרצון שלי להיות שותפה בקבוצת העירות: 1. אשתף את הקבוצה בהשלמת כל אחת ממשימותי. 2. אשמור על דיווח ושיתוף כנים ואמיתיים כאן ובכלל. 3. במקרה בו אחליט לפרוש מעבודתי בקבוצה, אני מבינה כי זו החלטה סופית ואין באפשרותי לחזור בה. 4. באם אחליט לפרוש מעבודתי בקבוצה, אודיע על כך בהודעה כי "פרשתי" ואסביר את החלטתי. 5. לאורך עבודתי בקבוצה אשתמש בכינוי "the daydreamer" ולא אחליפו באחר. 6. אני אשמע ואקבל את הוראות מארגנת הקבוצה גם אם דעתי תהיה שונה. במידה והמארגנת תרצה שאעזוב את הקבוצה, אני מתחייבת לעזוב ללא טענות וקובלנות.

Talia E

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

התחילי נא את דרכך בקבוצה בכך שתשתפי במקום המיועד לכך את תאריך תחילת המסע שלך וכן את מצבך מבחינת השלבים (איזה שלבים השלמת ולאיזה שלב את חותרת). בהצלחה

../images/Emo62.gifמים צלולים - טיוטה להסכם../images/Emo70.gif

אני מסכימה לשקיפות בהשלמת המשימות - אדווח כאשר אשלים כל אחת מהמשימות.
אני מסכימה לספק מידע מדוייק בלבד - להמנע משקרים
אני מבטיחה להודיע במקרה של פרישה
אני מסכימה שבמקרה של פרישה, הפרישה היא סופית
אני מסכימה להתמיד בשימוש בניק הנוכחי [ מים צלולים1] לכל אורך השתתפותי בקבוצה.
אני מסכימה להשמע להוראות המארגנת [טליה]
אני מסכימה שלמארגנת יש זכות להדיח אותי מהקבוצה ובמידה ותעשה זאת אקבל זאת ללא קובלנות.

Talia E

New member
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

התחילי את דרכך בקבוצה בכך שתכתבי את תאריך תחילת המסע שלך ופרטי את מיקומך מבחינת השלבים (אילו שלבים השלמת, אם השלמת, ולהשלמת איזה שלב את חותרת). עשי זאת כמובן, במקום המיועד לכך

Talia E

New member
../images/Emo66.gifעבודת הקבוצה השוטפת../images/Emo66.gif

נא *לא* לשרשר להודעה זו; מיד אצרף לכאן תתי-שרשור לפי נושאים. נא שרשרו כל הודעה במקום המתאים, על מנת שלכולנו יהיה קל ומסודר יותר לתמצא בשרשור

Talia E

New member
../images/Emo53.gifבקשות עזרה../images/Emo53.gif

נתקעתם? רוצים עזרה במשהו? רוצים רעיונות לתרגילים שיכולים לעזור לכם להשלים את השלב הנוכחי? אתם מאד מוזמנים לבקש אותם כאן

Talia E

New member
../images/Emo23.gifשיתוף חוויות פרט לתצפיות עצמיות

כל חוויה שהיא שאתם רוצים לשתף אותנו בה, שהיא אינה תצפית על עצמכם (יהיה מדור נפרד לתצפיות על עצמכם) - אתם מוזמנים לכתוב כאן

Talia E

New member
../images/Emo19.gifתצפיות על עצמנו../images/Emo19.gif

למדור זה יופיעו תיכף שני תת-מדורים: 1. תצפיות על עצמנו בהווה 2. תצפיות על העבר נא *לא* לשרשר להודעה הזו, תודה

Talia E

New member
../images/Emo79.gif תצפיות על עצמנו בהווה ../images/Emo79.gif

האם אתם מתבוננים על עצמכם כעת? האם שמתם לב למשהו בתצפית שלכם? (למשל: מחשבות, רגשות, תנועות...) כתבו על כך כאן!

Talia E

New member
תצפית על עצמי בהווה:

חושבת על לעשות עוד פעם את המשימה של השלב השלישי. מרגישה שעולה בי דחיינות. מחליטה לזוז מהמחשב ולעשות אותה עכשיו, אפילו לזמן קצר. עם המחשבה לעשות את זה לזמן קצר בלבד - ההתנגדות פוחתת. הולכת לעשות את זה עכשיו.

Talia E

New member
../images/Emo142.gifתצפיות על עצמנו בעבר../images/Emo142.gif

מתבוננים על עצמכם של איזשהו רגע בעבר? שתפו אותנו כאן בתצפיות שלכם.

Talia E

New member
תצפית על עצמי של אתמול (19.7.04)

אתמול קרתה בי איזושהי הצפה של רגשות/דברים שהיו לי בלתי נעימים (עיקר הדברים: דכאון, כעס, תסכול, עצב, יאוש, שיפוט, קורבנות). על אף שידעתי שזה דבר מקומי לחלוטין, בחלקים גדולים של הזמן לא הצלחתי שלא "להאמין" לרגשות האלה ושקעתי לתוכם. הסביבה הפנימית הבלתי נעימה "עטפה" אותי והרגשתי רע מאד. לא הצלחתי לתפקד בצורה הרגילה שלי; לא הצלחתי לעשות דברים שרציתי לעשות. אני חושבת שזה נבנה כבר מזה כמה ימים לפני כן ואתמול הגיע לשיא. מילים ומחשבות "אובייקטיביות" יותר על המצב (מצד אנשים שדיברתי אתם, למשל) לא חדרו את הערפל. בסופו של דבר מה שעזר לי הוא שידיד שלי הציע לי לחשוב על שלושה דברים קלים לעשייה (שבמצב רגיל היו לוקחים לי פחות מחצי שעה), שאם אני אעשה אותם אני אהיה מרוצה (לאו דווקא ארגיש טוב יותר). בחרתי שלושה דברים ועשיתי אותם (אמנם ברווחים ובקצב איטי - אבל זה בוצע) ואיכשהו זה "הוציא אותי מן הבוץ". אני אשתדל לזכור את הכלי הזה במצבים עתידיים. אותו ידיד גם הזהיר אותי, שעם העבודה הנוכחית שלי על צלילות וערות אני צפוייה לראות את עצמי ביתר בהירות - ולפני כן עליי להפחית מאד את השיפוט כלפי עצמי, כי הוא עשוי, כך הבנתי, להתגבר מאד לנוכח ה"טרף" החדש (דברים חדשים וחדים יותר לשפוט את עצמי עליהם). הוא הציע לי להסתכל על עצמי מהצד מעיניים של מדריכה אוהדת ובעיניים אוהבות ולא בעיניים שיפוטיות. לא הצלחתי ליישם את זה לגמרי, אבל אני רוצה להמשיך לחתור להפחתת השיפוט כי נראה לי שאני מוציאה עליו הרבה מאד אנרגיה ושהוא אכן עשוי להפריע לי מאד.

Talia E

New member
../images/Emo180.gif דיונים חופשיים ../images/Emo180.gif

כאן חברי הקבוצה יכולים להתכתב בחופשיות

Talia E

New member
שיתוף על החתירה שלי להשלמת שלב 3

עד כה יצא לי למדוט 3 פעמים. אחרי הפעמיים הקודמות כתבתי במחברת איזשהו סיכום ומסקנות, שאני מביאה אותן כאן: 1) מדטתי 4 דקות ושתי שניות. במהלך הזמן הזה מחאתי כף (כלומר שמתי לב שדעתי הוסחה) 10 פעמים. יצא לי לשים לב לכך שלעתים *בנוסף* לזה שאני מודעת לנשימה, אני גם חושבת מחשבות נוספות (מעין חלוקת קשב). שאלתי את בן אם זה נחשב להסחת דעת והוא ענה לי שזה לבחירתי, אבל בכל מקרה לחתור לתשומת לב מלאה ולא חלקית לנשימה. החלטתי לא להחשיב את הזמנים של "פיצול הקשב" כהסחת דעת (כלומר כעילה למחוא כף), משום שעדיין התבוננתי בנשימה. הרגעים בהם התבוננתי באופן נקי ומוחלט בנשימה היו קצרים ונדירים. 2) מדטתי 4 דקות ו- 9 שניות, במהלכן מחאתי כף 9 פעמים. הרגשתי קצת חוסר נחת תוך כדי וגם שמתי לב שנוצר אצלי איזשהו מאבק פנימי, כתוצאה מהמפגש בין חוסר הנחת הזה אל מול הרצון שלי להאריך את המדיטציה (שתהיה ארוכה יותר מהקודמת). ואז החזרתי את המיקוד לנשימה... 3) מדטתי 2 דקות ו- 10 שניות. הפעם לא ספרתי את כמות הפעמים שמחאתי כף. עשיתי הפעם מדיטציה קצרה יותר (החלטתי שעדיף לי לעשות אחת קצרה מאשר לא לעשות בכלל...) ושמתי לב לשיפור לעומת הפעמים הקודמות ברציפות של התמקדות בנשימה בלבד.

למעלה